Şimdi Ara

Arabalara Cam Filmi Yapanlara Büyük Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modifiye araç tutkunlarına Emniyet'ten kötü
    haber geldi. 81 ildeki araç sahipleri Karayolları
    Trafik Kanunu'na göre 365 lira para cezası
    ödeyecek
    Araçlarını efsane dizi Kara Şimşek'teki akıllı araç
    Kitt'e özenerek modifiye ettirip trafiğe çıkan
    sürücüler yandı. Polis, modifiye araçlara
    Karayolları Trafik Kanunu'nun üç ayrı
    maddesinden cezai işlem uygulayacak. Araç
    sürücüleri 365 lira idari para ile 40 ehliyet ceza
    puanıyla karşı karşıya kalacak.
    ARAÇLARA YAKIN TAKİP
    Trafik ekipleri ülke çapında modifiye araçları sıkı
    takibe aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye
    araçlar konusunda 81 İl Emniyeti'ne yazılı talimat
    gönderdi. Yazıda, son günlerde EGM'ye gelen
    şikayetlerden ve merkezden yapılan
    denetimlerden özellikle eski model araçların
    kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında
    ve lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik
    yapılarak modifiye edildiğinin tespit edildiğine
    dikkat çekildi.
    KAZALARA NEDEN OLUYORLAR
    Sürücülerin modifiye araçlarını çevredekileri
    rahatsız edecek derecede kullandıklarının
    belirlendiğine vurgu yapılan talimatta,
    "Sürücülerin hız, şerit izleme ve değiştirme ile
    kırmızı ışık gibi birçok trafik kuralı ihlalinde
    bulundukları ve zaman zaman da trafik
    kazalarına neden oldukları anlaşılıyor" denildi.
    3 AYRI CEZA KESİLECEK
    Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye araç
    denetimlerinin "süreklilik" arz edecek şekilde
    devam ettirilmesini istedi. 81 İl Emniyeti'ne ise
    şu emir verildi: 2918 sayılı Karayolları Trafik
    Kanunu ve bağlı Yönetmeliğe hükümlerine aykırı
    olarak araçlarında teknik değişiklik yapanlar
    hakkında Kanun'un 32. maddesine muhalefet
    etmekten ceza uygulayın (88 TL idari para cezası
    + 10 ehliyet ceza puanı).
    CAM FİLMİ DE YASAK
    Araçlarının camlarına film çekmek de yine aynı
    yasak kapsamında. Polis bu tip araçları
    durdurduğunda filmleri söktürüp ceza kesecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Sürücülerin hız, şerit izleme ve değiştirme ile
    kırmızı ışık gibi birçok trafik kuralı ihlalinde
    bulundukları ve zaman zaman da trafik
    kazalarına neden oldukları anlaşılıyor"

bunun aracın modifyeli olup olmamasıyla hiçbir ilgisi yok. Tamamen zihniyet meselesi. Yapacak adam neyle olsa yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kfadam -- 12 Ocak 2015; 16:54:16 >
  • Perde işi çözer.. iki aracımda film var birgün bir memur bey musallat olur bakalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teoride güzel ama uygulamada çok büyük eksiklikler var.mesela aracımızda cam filmi mevcut.çok koyu değil sanırım 2 numara oluyor.1 yılda defalarca polis çevirmesine girdim.bir Allah ın kuluda bu film ne demedi
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Hocam kim ne derse desin cam filmi yasağı saçmalıkdan öte bişi değil ki buda ap açık ortada cam filminin kime ne zararı var ? aksine faydası var güneş ışığı olayı var kazada camın parçalamadan tutma sı var hepsini geçtim güneşe alerjisi olanlar var hastası olanlar var varda var. Kaldırmak istemelerinin tek sebebi polisinin giden arabanın içini görmesi ve arabalara göre çok sınıf ayrımı yapıyor polisler ben buna çok şahit oldum. Tamam şahinmiş tofaşmış modifiyeymiş onlara dediğim yok ama cam filmine karışmamaları lazım madem öyle muayeden de geçmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diesl -- 13 Ocak 2015; 22:01:02 >
  • Saçma . İhlali yapmak için arabanın modifiyeli olmasına gerek yok.
  • polis takarsa arabanın camına yapıştırdığın osmanlı tuğrasınada ceza yazar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben trafikte ki hanzoların aracımda ki bayanlara bakmasına katlanmak zorundamıyım ? Ya da eşim doğum yapmış çocuğu emzirecek arka camlar film olsa fena mı ? Yani bu zihniyeti ben çözemedim gerçekten.
  • Bence de bu cam filmi olayı saçma. Belli bir sınır olmalı, o sınırın üstüne geçenlere ceza verilmeli.
  • Burasi Türkiye maalesef boyle seyler olmasi doğal

• 4 yıldır film var, 2-3 defa da polis çevirdi sorun etmedi

• Valla şu an ki arabamı alırken bayi cam filmi yaptı ve öyle aldım. Ön cam hariç, yan camlar ve arka camda var film. Şeffaf güvenlik filmi olarak geçiyor ve galiba 1 numara. İçerisi biraz gözüküyor çünkü.
    Ne hikmetse tüm polis arabaları da cam filmli.
  • Tatlı para geliyor vazgeçer mi devlet hiç? Ooo ne ala cam filminin KDV'sini ye sonra kullandın diye ceza kes bir daha ye.
    Bende polis arabalarının içini görmek istiyorum, adam mı tartaklıyorlar?,gece devriyesi atmak yerine uyuyorlar mı? Yoksa polis aracını gaspetmiş bir suçlu mu kullanıyor polis arabasını ? Maşallah hepsi en koyusunu,en markasını kullanıyorlar filmlerin.
    İstanbul gibi bir metropolde, kimsenin özel aracımın içini meraklı gözler ile süzmesini istememem en doğal insanı hakkımdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam filmiyle modifiye neden aynı cümlelerde kullanılıyor anlamış değilim. Modifite işlemi görmemiş arabaların neredeyse yarısında cam filmi yada karartılmış cam var bu insanlatın suçu ne? Hükümet devletin sorunlarını bitirdi sanki sadece bu kaldı
  • Geri zekalılıktan başka birşey değil ya.

CAm filminin nesi yasak arkadaş ben anlamıyorum ya. BU lanet olası cam fabrikadan renkli gelince birşey olmuyor ya da ruhsat çıkarmadan önce bir şey olmuyor da sonradan yapınca mı tehlikeli oluyor .

Akvaryum gibi aracımın içi görünsün istemiyorum arkadaş ya. Yan tarafa ışıkta duran öküz hayvan gibi bakıyor arabanın içine .

Güneş geliyor rahatsız ediyor. Daha bir sürü şey.

Nereden sokacaklarını şaşırdılar.

Tamam bir şey demedik ak saray gerçekten gerekliydi ya hatta bir tane daha lazım yani cidden bak sıkıntı yok (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 13 Ocak 2015; 7:45:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Ben trafikte ki hanzoların aracımda ki bayanlara bakmasına katlanmak zorundamıyım ? Ya da eşim doğum yapmış çocuğu emzirecek arka camlar film olsa fena mı ? Yani bu zihniyeti ben çözemedim gerçekten.

Araca uyumlu özel perdeler var, ceza yeme derdi olmadığı için onlardan kullanıyorum. Tavsiye ederim.
  • Gizli ortağı olduğun...

Madenler mevzuata uygun mu

Kendine kıble yaptığın

Kupon arazilerdeki

Devasa inşaatlar..uygunmu

Sınırların uygunmu

Yahu deve misalisin,

Doğru tarafın yok

Adam gibi doğru olsana,

Milleti söğüşlemek istiyorum

Doymak bilmiyorum desene

Cam filmide cam filmi

Görende memlekette herşey tamam

Bir cam filmi kaldı sanacak

• 4 yıl kadar cam filmli bir araba kullandım
    Çok özenmiştim yaptırırken. Sonra ne kadar büyük bir hata olduğunu anladım. En önemlisi bir kavşakta yolu kesen aracın sürücüsünü görememek(camların filmli olduğunu düşünün) kazalara veya trafiğin aksamasına sebep
    Çocuk emzirme demiş birisi kimse arka camların karatılmış/filmli olmasına birşey demiyor

• arka 2 cam birde en arka cam filmli önler filmsiz buna da laf söylerlerse dalmamak içten bile değil

• arkadaşlar belki kızanlar çok olucak ama gene de söyliyeceğim şu cam filmi yaptırıp şöforu görünmez hale getirenler kadar gıcık olduğum başka bir model daha yok. arka cama ne yaparsan yap ancak ön taraf normal olmalı. biniyor aracın içine içerde in mi var cin mi var belli değil. özellikle de sıkışık yerlerde yol istesen isteyemiyosun, yol versen anlaşamıyosun o seni bekliyo sen onu. öyle saçma şey olmaz arkadaş. trafikte öyle kafana göre ilerleyemezsin diğer sürücülerle kontak halinde olman lazım. ben ceza yazılmasını olumlu buluyorum şahsen.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.