Şimdi Ara

Arabadan Anlayan İçeri !!! 1.2 MPI 75 HP 3 silindirli motor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba az önce internette bakıyorumda Sokda Rapid e 1.2 MPI 75 HP 3 silindirli motor nasıldır ?

1.2 TSİ 75 HP ile karşılaştırdığımda 6.000 TL civarı fark var. ( tabii donanımda farklı )

Bu motor sorunsuzluk ve bu araba için nasıl ?

Yani en azından bir şahin, bir opel astra twinport benzinlisi ile bir ford C-max 2004 model dizeline göre çekiş nasıldır ?

• Mpi dediği dümdüz çok nokta enjeksiyonlu motor dur. Performansi ve yakit ekonimisi kötüdür.

1.2 tsi ise 75bg olamaz. En az 105bg güç üretir. Rapid için yeterlidir.

1.2 tsi çok çok daha iyi bir seçim olur. 1.2 mpi in tek avantajı lpg uygulanabilir olmasıdır ancak çok güçsüz kalacagindan tuketimi lpg ile bile tsi civarına yaklaşır.

Zevk vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Mpi dediği dümdüz çok nokta enjeksiyonlu motor dur. Performansi ve yakit ekonimisi kötüdür.

1.2 tsi ise 75bg olamaz. En az 105bg güç üretir. Rapid için yeterlidir.

1.2 tsi çok çok daha iyi bir seçim olur. 1.2 mpi in tek avantajı lpg uygulanabilir olmasıdır ancak çok güçsüz kalacagindan tuketimi lpg ile bile tsi civarına yaklaşır.

Zevk vermez.

Motoru yukarıdaki araçların motoru ile karşılatırdığımızda ? durum ne olur ?
  • Merhaba; MPI bir çoğumuzun eski teknolojisinden dolayı hitler motoru dediği araçlardan, hani LPG baglanabilen, üst devirlerde canlı karakter sergileyebileyen motordur, Skoda Rapid gibi bir araca yanılmıyorsam B segmenti sedan, 1,2 MPI motor biraz yetersiz gelebilir (şimdi yetersiz gelebilir derken ya bunun mühendsleri var vs var onlar bilmiyor mu diyebilirsiniz, yakıt olarak ve performans olarak üzebilir.)

Aynısı değil ama 1 ay kadar önce iş arkadaşım 1,2 motorlu Clio aldı, boş iken bir sorun yok ama araçta 4 kişi ve kilma açıkken epy sıkıntı çektiğini özellikle rampalarda tabii caizse arabanın bayıldığını söyledi.. Tercih meselesi..

Dİğer alternatifiniz ise 1,2 TSI demişsiniz ama o ya MPI dır 75 HP ya da TSI dır 105 HP..

TSI sorduğunuzu varsayarak cevap vereyim. Bizzat 2012 Jetta 1,2 TSI Hıghline da test ettim, fındık motor derler ama çekişi, hızlanması vs gayet iyi, sakin kullanımlarda da epey cimri..

Dediğim gibi tercih meselesi arabayı hangi amaçla ve nasıl kullanacağınıza bağıl olarak değişir..

• 75bg'lik 3 silindir 1.2 SienaS almıştım.

Taaaa 2000 yılında...

Yıl olmuş 2013...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Merhaba; MPI bir çoğumuzun eski teknolojisinden dolayı hitler motoru dediği araçlardan, hani LPG baglanabilen, üst devirlerde canlı karakter sergileyebileyen motordur, Skoda Rapid gibi bir araca yanılmıyorsam B segmenti sedan, 1,2 MPI motor biraz yetersiz gelebilir (şimdi yetersiz gelebilir derken ya bunun mühendsleri var vs var onlar bilmiyor mu diyebilirsiniz, yakıt olarak ve performans olarak üzebilir.)

Aynısı değil ama 1 ay kadar önce iş arkadaşım 1,2 motorlu Clio aldı, boş iken bir sorun yok ama araçta 4 kişi ve kilma açıkken epy sıkıntı çektiğini özellikle rampalarda tabii caizse arabanın bayıldığını söyledi.. Tercih meselesi..

Dİğer alternatifiniz ise 1,2 TSI demişsiniz ama o ya MPI dır 75 HP ya da TSI dır 105 HP..

TSI sorduğunuzu varsayarak cevap vereyim. Bizzat 2012 Jetta 1,2 TSI Hıghline da test ettim, fındık motor derler ama çekişi, hızlanması vs gayet iyi, sakin kullanımlarda da epey cimri..

Dediğim gibi tercih meselesi arabayı hangi amaçla ve nasıl kullanacağınıza bağıl olarak değişir..

Çok sakin kullanım ve 90 km hızı geçmeyen birisi olarak düşünebiliriz. Yani dünki köy yollarında millet 3. 4. viteste 60 80 arası giderken ben 2. vitest 40 45 civarı gidiyordum öyle düşünebiliriz yada otobanda 80 90 km hızla gidildiğini düşünelim.

birde klimayı 1. seviyede çalıştırırım genelde.

Klima 1. seviyede arabada 4 kişi varken 1.2 MPI da bu sürüşte durum nedir sizce ?

• Araba gitmez değil gider ama istediğiniz tepkileri almak için yüksek devirde daha geç vites değiştireceğiniz için hali ile daha çok yakacaktır.. Arabayı almadan olsun dese de insan bir müddet sonra sıkılabilir siniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egea 1.4 motor arızası
    3 ay önce açıldı
    1.4 mpi motor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

Merhaba az önce internette bakıyorumda Sokda Rapid e 1.2 MPI 75 HP 3 silindirli motor nasıldır ?

1.2 TSİ 75 HP ile karşılaştırdığımda 6.000 TL civarı fark var. ( tabii donanımda farklı )

Yani en azından bir şahin, bir opel astra twinport benzinlisi ile bir ford C-max 2004 model dizeline göre çekiş nasıldır ?

genelde şirketler çoğunlukla tercih eder bu tür araçları.
    nispeten düşük tüketimli,performans beklentisi olmayan kullanıcılara hitap eder.
    Lpg ye uyumlu olması açısından avantajlıdır,fiyatı da çok uygundur.
    Kısacası performans beklentiniz yoksa 6 bin lira fark vermenin çokta bir gereği yok.
    Yokuşlarda sıkıntı olur biraz,onu da kaptırmak dediğimiz tabirle düzde hızlanarak çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Merhaba az önce internette bakıyorumda Sokda Rapid e 1.2 MPI 75 HP 3 silindirli motor nasıldır ?

genelde şirketler çoğunlukla tercih eder bu tür araçları.
    nispeten düşük tüketimli,performans beklentisi olmayan kullanıcılara hitap eder.
    Lpg ye uyumlu olması açısından avantajlıdır,fiyatı da çok uygundur.
    Kısacası performans beklentiniz yoksa 6 bin lira fark vermenin çokta bir gereği yok.
    Yokuşlarda sıkıntı olur biraz,onu da kaptırmak dediğimiz tabirle düzde hızlanarak çözebilirsiniz.

Haklısınız 6.000 lira az değil..

Zaten sakin kullanım olduğu için pekte performans sorunu yaşanmaz.. Sonuçta 90 km üzeri hızlara pek çıkılmıyor..

Farklı yorumlar bekleniyor...

• 1,2 TSI motor sakin kullanımda az yakıyor mu? Mesela benim işyeri evle arası 5 km. Dizel araç alma derdim yok. Şu anki aracım 1,3 accent admire. Performansı fena değil ama 1,6 gibi çok yakıyor.

Bu sene aracımı değiştireceğim. Sıfır olursa 1,2 TSI düşünüyorum. ibiza yada Rapid gibi. Sert kullanımda 1,4 TSI'lerin 10-11 lt yaktıklarını görüyorum çevremdeki kullananlardan. Sakin kullanımda çok az yaktığından bahseden de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

1,2 TSI motor sakin kullanımda az yakıyor mu? Mesela benim işyeri evle arası 5 km. Dizel araç alma derdim yok. Şu anki aracım 1,3 accent admire. Performansı fena değil ama 1,6 gibi çok yakıyor.

Bu sene aracımı değiştireceğim. Sıfır olursa 1,2 TSI düşünüyorum. ibiza yada Rapid gibi. Sert kullanımda 1,4 TSI'lerin 10-11 lt yaktıklarını görüyorum çevremdeki kullananlardan. Sakin kullanımda çok az yaktığından bahseden de yok.

Kısa mesafede dizel de benzinlide çok yakar yapacak birşey yok.
  • 1- 1.2 tsi 105 bg dir 75 bg değil
    2- 6.000 tl farkın içinde donanım farkıda var Belirtmişsiniz ilk mesajda ama sürekli 6.000 tl farktan söz ediliyor
    3-Gerçek fark 3.500 tl
    4-İki motor arasında 63 tork fark var
    5-Şehiriçi benzin tüketiminde 1,2 tsi 1,5 lt daha az yakıyor 1,2 mpi hem daha güçsüz ve cansız hemde daha çok yakıt harcıyor
    6-0-100 km ölçümleri arasında 3,5 sn gibi büyük bir fark var

Kısacası benim görüşüme göre 1,2 tsı 3.500 tl farkı fazlasıyla hak ediyor Ayrıca active hiç alınası bir donanım seviyesi değil
  • quote:

bu arada alternatif olarak 84 hp lik aveo sedan 1.2 modelini de öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozay06

1- 1.2 tsi 105 bg dir 75 bg değil
    2- 6.000 tl farkın içinde donanım farkıda var Belirtmişsiniz ilk mesajda ama sürekli 6.000 tl farktan söz ediliyor
    3-Gerçek fark 3.500 tl
    4-İki motor arasında 63 tork fark var
    5-Şehiriçi benzin tüketiminde 1,2 tsi 1,5 lt daha az yakıyor 1,2 mpi hem daha güçsüz ve cansız hemde daha çok yakıt harcıyor
    6-0-100 km ölçümleri arasında 3,5 sn gibi büyük bir fark var

Kısacası benim görüşüme göre 1,2 tsı 3.500 tl farkı fazlasıyla hak ediyor Ayrıca active hiç alınası bir donanım seviyesi değil

Hımmm anladım 1.2 tsi mantıklı görünüyor
  • Yorum
  • çekişi fena değildir, vites düşürmezsiniz ancak araç yolda uzamaz, devir çevirmek gerekir. hız,hızlanma konusunda beklentiniz yoksa bakılabilir.

şehir dışı yollarda 100-110 km civarı giden biriyseniz beklentinizi karşılar. yüksek hızlarda ise ekonomisi kalmaz. yani şirket aracı gibi 140-150 sürekli gidecek bir araç değildir.

aracın fiyatı çok cazip duruyor. 41000 tl'ye golf'ün benzeri c sınıfı bir araç. fiyat avantajı olduğu için düşünülebilir. ayrıca mtv ve bakım maliyetleri cebinizi zorlamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 7 Mart 2015; 20:49:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.