Şimdi Ara

Arabada Yük Olunca Daha Az Yakıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Genelde uzun yolda kullanıyoruz ve ortalama 5.7 litre yakıyor. Dün düğüne gitmek için 6 kişi arabaya doluştuk ve Maslak - Kadıköy arası ortalama 4.7 litre gösterdi yol bilgisayarı. Aracımda ilk defa bu kadar düşük bir ortalama gördüm gözlerime inanamadım Ayrıca 20 dakika köprü trafiğinde dur-kalk yaptı araç. Acaba bagaja yük atıp gezsem yakıt tasarrufu sağlayabilir miyim? Hem araç yola daha iyi yapışır gibime geliyor.

• konsolun üstüne bir kaç kere yumrukla vur düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

... Acaba bagaja yük atıp gezsem yakıt tasarrufu sağlayabilir miyim? ...

bu dediğine kendin inanıyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffate

konsolun üstüne bir kaç kere yumrukla vur düzelecektir.

Abim hatayı bulmuş

Böyle birşey olacağını zannetmiyorum. Hangi araç yüklüyken az yakarki
  • Yol bilgisayarında bir hata olacağını pek sanmıyorum Hava sıcaklığınında etkisi olabilir. Dizel motorlar sonbahar havasını sever diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.
    Hangi araç yüklüyken az yakarki

Sürekli rampa aşağı inen araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffate

konsolun üstüne bir kaç kere yumrukla vur düzelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

Süper cevap :)

• Dünya tarihine geçmek üzeresiniz
  • Böyle birşeyin olması çok zor.
    En iyisi lastik basınçlarınızı bir kontrol edin.Düşük bir ihtimal olsada ön lastik basıncınız düşük olabilir.
    Büyük ihtimalle de yol bilgisayarı hatalı gösteriyor.
    Eniştemin aracında depoyu fulleyip yol bilgisayarını sıfırladık birdaha gidip fullediğimizde yol bilgisayarı 6.7litre gösteriyordu.Biz ise deponun aldığı yakıttan 5.7litre hesapladık.
  • Uzun yolda 130-150 arası gidersen normaldir 5.7 yakması. Şehir içinde o kadar basamamışsın. Az devir çevirince de yakıt tüketimi düşmüş
  • quote:

quote:

Aynı yokusu bosken daha az yakar

• quote:

quote:

quote:

Bazı Fıatların yol bilgisayarı min 2 max 20 lt/100 km gösteriyor, sizinki onlardan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: medvet

quote:

quote:

quote:

Bazı Fıatların yol bilgisayarı min 2 max 20 lt/100 km gösteriyor, sizinki onlardan mı?

Bende fıat yok hocam

• Birde şöyle bir durum var motor küçük hacim,uzun yola daha fazla yakar.Şehir içinde cimridir.
  • Makaslı araçlarda olağan birşey makasın boşluğunu almak deyimini duydunuzmu bilmiyorum kamyoncular genelde kullanır hem araba fazla zıplamasın diye hemde araç daha oturaklı bir hale geldiği için az yakmasından dolayı daha önce bizde denemiştik yüklüyken daha az yakıyor ama tabiki aşırı bir yük değil.
  • Benim aklıma gelen tek şey arabanın yol tutusu arttığı icin virajlara falan fren yapmadan girdiniz gereksiz gaz fren yapmadınız yani dolayısıyla yakıt tüketiminiz düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Makaslı araçlarda olağan birşey makasın boşluğunu almak deyimini duydunuzmu bilmiyorum kamyoncular genelde kullanır hem araba fazla zıplamasın diye hemde araç daha oturaklı bir hale geldiği için az yakmasından dolayı daha önce bizde denemiştik yüklüyken daha az yakıyor ama tabiki aşırı bir yük değil.

Evet, bu yüzden olabilir. Araç yere basınca daha oturaklı oluyor. Tekerler yere daha iyi basıyor. Bu yüzden gidişinide etkilediği için az yakmış olabilir.
  • Olacak şey mi bu ? Araç ne kadar hafif olursa o kadar az yakar.Hatta yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız depoya çeyreği geçmeyecek kadar yakıt alın diyorlar.
  • Tüm fizik kurallarını alt üst ettiniz teşekkür ederiz. Plaket hazırlanıyor Yokuş aşağı inerken o ağırlığın verdiği hızla aşağı inersiniz. O ağırlık ne kadar fazlaysa o kadar fazla ivmelenirsiniz. Fizik kuralları açısından farklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum.

Makas boşluğunu almak olayını bilemiyorum. Binek araçla farklılığının olduğunu düşünerek, doğruluk payını yol bilgisayarına bırakmadan kendi yapacağınız yolculuklarla bu açıklanabilir. Böyle klasik düşüncelerle dolu bir foruma ilginç bir yaklaşımlı konu açtığınız için teşekkür etmeden geçemeyeceğim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.