Öncelikle belirteyim oturduğum bi evim var. Evde 2 araba var, biri elzem lazim kullanıyoruz. Birini cok az kullanıyorum senede 4-5 bin km. Olmasa olur motorla da idare edebilirim. Elde biraz birikmişim var. Paranın pul olmamasi için yatırım yapmak istiyorum. Araba ve birikimin üzerine + 250 300 krediyle (3 sene odemeli) normal bi ev alabiliyorum. Böyle bi düşüncem var mantıklı mi sizce? Borsadır coindir hıc anlamam buarada. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba Satıp Ev Almak (Akıl Danışma)

-
-
Ev alırken arabayı sattık evin 4 te 1 ine denk geliyordu şuan 6 da 1 ine denk geliyor, çok değil 6 ay oldu 5 yıl sonra 10da 1 ine denk gelir. Kredi çekmek için bile alınır vade daha uzun tutularak daha iyi bi ev alsanız daha iyi olur bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İki arabayıda satıp ev alın. Araba her zaman bir şekilde alınır. Ev almak zor. Bugün Tofaş alıp binsen ne olur. Ev her zaman önemli, bugün param olsa alabildiğim kadar ev alırım. Hiç araba filan düşünmem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Birini satamam hocam ise git gel kullanıyoruz mecbur. Servis toplu taşıma v.s. de yok.
Hem az da kredi olsun istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iki arabanin birini satin
Ancak 3 sene degil 10 sene evin tamamina yakinina kredi cekin. Araba parasindan bir kismini pesinat yapmistiniz, pesinat yapmadihiniz kismiyla altin vs alin
Ev fiyatlarında aşırı balon var. Dolar bazlı bile %100'e yakın artışlar var. Ev fiyatları ülkemizde inanılmaz pahalı. Bence almak mantıksız. Kur vs diye saymayın 2018'de de kur krizi vardı enflasyon vardı ama ev fiyatları yarı yarı düşmüştü neredeyse. 2020'de x arabası satınca alınabilen 1+1 ev şu an o x arabasından 2 tane alıyor. Araba/ev fiyatları arasındaki ilişki bozuldu. Ya araba fiyatları katlayacak, ev fiyatlarına yetişecek ya da ev fiyatları düşecek. Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Kiraya vermek için ev alınmaz. Derdim yok diyorsan al
Arabanın birini ipotekleyip arabanın değeri kadar kredi çekemiyon mu?
-
Daha eski yıllarda birkaç ev satarak araba alınırdı. Otomotiv giderek ucuzluyor. Tek istisnası elektrikli araçlar. Şu sıralar inşaat maliyetleri yüksek. Belki seneye düşer, buna bağlı olarak evler de ucuzlar. Şu an pahalı ev alanlar da mecburen fiyat düşürür. Tabi bunlar varsayım. Zaman ne gösterir, bilemeyiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bencede ikinci arabayı satıp ev alın
yanlız krediyi 3 sene değilde 10 senelik alın
-
Araba fiyatları şişebildiği kadar şişti elbet bu ekonomide daha da şişecektir ama ev kadar değil. Şahsen ben kesinlikle aracı yok edip şu faiz oranları ile bir ev alma imkanım var ise alırdım. Zira konut piyasasında işler çığırından çıktı bastılar mültecileri içeriye, 200 bin dolar ile ev alana vatandaşlık dağıtıyorlar, inşaat maliyetleri inanılmaz arttı vs vs.. hal vaziyet böyle iken konuta yatırım yapılır, konuta olan talebin gün geçtikçe daha çok artacağını düşünüyorum YTD.
Tarihe bir not olarak burada dursun 5-10 sene sonra burada bu yazdığıma bende bakacağım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 13 Mayıs 2022; 9:3:18 > -
Borç erken bitsin diye krediyi az tuttum. Borcu sevmeyen biriyim ilk defa borca bisey alacam. Onun da 4te biri kredi olacak şekilde.
Belki maddi açıdan dediginiz mantıklı olabilir ama psikolojik olarak nr kadar az borç o kadar kafa rahat.
Konut kredisini neden kısa vade değil de uzun vade olarak öneriyorsunuz? Örnek : kısa vade de 300 ü 380 ödeyecekken uzun vade de 300 ü 500 ödeyeceğiz.Öğrenme maksatlı soruyorum.
Hocam yukarıda bi arkadaş da bu fiyatlar çok şişti düşebilir diyor.
Ihtimal var mi sizce?
Demir
Çimento
Akaryakıt
Enerji
Bilumum hırdavat malzemeleri
İşçilik giderleri vs vs.. sence bunlar bu ülkede bu kadar yukarı çıkmış iken aşağı iner mi?
Konut fiyatlarını tetikleyen çok faktör var hiç ama hiç sanmıyorum ineceğini..
Fiyatı kredi faiz indirimi ile şişirilmemiş bir ev bulabiliyorsan dakika düşünme derim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 13 Mayıs 2022; 9:20:52 > -
Ev fiyatları asla düşmez. Toplumumuzun ahlaksızlığını ve fırsatçılığını unutmuşsunuz. Belediyeden rayiç bedeli 450 bin tl olan evlere 2 milyon tl isteniyor. Ucuz kredi çekilen yerde fiyatlar arttırılıyor.
Emlaktaki balon asla sönmeyecek. En kötü sabit kalır, onun harici yön hep yukarı.
2 sene evvel 0.69’dan kredi dağıtıldığında herkes emlak balonu patlayacak diyordu. Şimdi onu diyenler özür diliyor.
İyi bakın hocam :) Zira ev fiyatlarının neden düşmesi gerektiğine dair sorunun bir cevabını da siz vermişsiniz. Mülteciler de bu fiyatlarda bir etmen. Daha fazla yorumlamak istemiyorum iş siyasete girer. Balon tam da böyle büyüyor. Zaten hali hazırda bence büyük bir balon var, ucuz kredi vs derken balonu iyice büyütüyoruz. 200.000 dolar 500.000 oldu bu arada. Bakalım neler gösterecek zaman ? 5-10 sene sonra bakarsanız beni de etiketleyin hocam merak ediyorum neler olacağını. Umarım hayırlısı olur.
-
Kesinlikle satmalısın, durduğu yerde bile belli bir masrafı olan arabayı satıp sana gelir sağlayacak bir mülk alacaksın ve 3 senede borcunu bitiricem diyorsun. Borcun bitince aldığın evin geliri ile arabandan kaybettiğin parayı rahatlıkla yerine koyarsın. Benim bulunduğum yerden ben ev aldım 2020'de 320 bine aldığım ev 2 senede 1.2 milyon üzeri oldu. Araba her zaman alınır biraz kötüsünü alırsın ama alırsın ev bence daha önemli.
-
Enflasyondan dolayı hocam. Enflasyonun bu kadar olduğu bir ortamda ne kadar fazla kredi çekip,vadesini uzun tutarsanız o kadar kendi kendini ödemiş olur. İnsanlar 2020'de 750ye ev aldı 500k kredi çekip. Onu da 10 yıla yaydı. Zaten 750'lik ev oldu 3M. Ev kendi kendini çoktan ödedi size de 500'lük kredi hediye etmiş oldu. Bu süreçte 2020'de 5k olan maaş oldu 10k. Temmuzda bir zam daha gelecek. Seneye yine maaşa zam gelecek. Kredi maaşın içinde kayboldu gitti. Tam da bu sebepten uzun tutmak mantıklı ama o furya geçti bence. Yatırım tavsiyesi değildir.
Kiraya vermek için ev alınmaz. Derdim yok diyorsan al |
Iki arabanin birini satin
Ancak 3 sene degil 10 sene evin tamamina yakinina kredi cekin. Araba parasindan bir kismini pesinat yapmistiniz, pesinat yapmadihiniz kismiyla altin vs alin |
Ev alırken arabayı sattık evin 4 te 1 ine denk geliyordu şuan 6 da 1 ine denk geliyor, çok değil 6 ay oldu 5 yıl sonra 10da 1 ine denk gelir. Kredi çekmek için bile alınır vade daha uzun tutularak daha iyi bi ev alsanız daha iyi olur bence.
|
Enflasyondan dolayı hocam. Enflasyonun bu kadar olduğu bir ortamda ne kadar fazla kredi çekip,vadesini uzun tutarsanız o kadar kendi kendini ödemiş olur. İnsanlar 2020'de 750ye ev aldı 500k kredi çekip. Onu da 10 yıla yaydı. Zaten 750'lik ev oldu 3M. Ev kendi kendini çoktan ödedi size de 500'lük kredi hediye etmiş oldu. Bu süreçte 2020'de 5k olan maaş oldu 10k. Temmuzda bir zam daha gelecek. Seneye yine maaşa zam gelecek. Kredi maaşın içinde kayboldu gitti. Tam da bu sebepten uzun tutmak mantıklı ama o furya geçti bence. Yatırım tavsiyesi değildir. |
Benzer içerikler
- tramer nedir
- 10 bin bakımı ne kadar tutar
- başak kart kullanıcı yorumları
- yüksek hızda direksiyon titremesi
- otomatik viteste el freni ne zaman çekilir
- vw tayron
- sodyum iyon batarya
- türkiye"de en çok satılan elektrikli araçlar
- byd seal u dm-i forum
- nio et9 türkiye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X