Şimdi Ara

araba ile ukraynaya gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
21.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmirden 1 gece mola(sınırdan çıkmadan) ile gitmeyi düşünüyoruz arkadaşla. bulgaristan ve romanyadan geçerek odesaya gitmeyi düşünüyoruz. 2 kişi araç üstüme 100 km de 5.5 dizel yakıyor. ikimizdede aktif yeşil pasaport var. sizce yapılırmı? nasıl masraflar çıkar. uçaktan daha ucuz olcağını düşünüyoruz. bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• Arac icin yesil sigorta denilen uluslar arasi sigorta cikarmaniz lazim. En son 15 gunluk 50 euro civariydi. Bulgaristana girince sehirler arasi yollari kullanmak icin vinetka denilen pulu almaniz lazim. Aylik 15 euroydu sanirim. Bulgaristanda trafik cezasi yemeniz (veya polise rusvet vermeniz) %100, bunu kesinlikle goz onunde bulundurun.

Yolda molalar, diger teknik aksakliklar vs. eminim ucak parasinin iki katina civar.

Ama amaciniz gezmekse, tabiki arabayla gitmek cok daha zevkli ve guzel.
  • nasil bir hesap yaptiniz da ucaktan ucuza geliyor merak ettim
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Git gel 3200 km. Araç 5.5 yakıyor 100 km de. 32x5.5x6(dizel litre fiyatı) /2 (2 kişiyiz) 500 küsür lira. Daha ucuz değil mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt
    mazotu hep 6 liradan mi alacaksiniz?

ehonomi costu, edirneden sonra 1.5 yurodan alsan 10 tl yapar
    arabayi yurtdisina cikarma masrafi ne olacak?
    polis yakalasa rusvet cabasi
    mola masrafi?
    amortismana hic girmiyorum bile

ince detayla evdeki hesap carsiya uymaz gibime geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

Git gel 3200 km. Araç 5.5 yakıyor 100 km de. 32x5.5x6(dizel litre fiyatı) /2 (2 kişiyiz) 500 küsür lira. Daha ucuz değil mi
    Mesafa uzak hocam 1600 km az bir yol değil , o yola anca ben gezerek gidecem yolda Burgaz , varna , köstence uğrarım yer içer yatarım dersen okey ama öbür türlü hem eziyet olur hemde maddi olarak daha ucuza gelmez ayrıca 1600 km yolda yaptıktan sonra birgün de odessada yorgun yatarsınız .. Ben 20 gün önce oradaydım 500-700 arası bilet fiyatları gidiş dönüş bence maceraya gerek yok ..
  • Çıkmadan türkiyede alırız bi depoda orda alırız.ukraynada pahalı olcağını sanmıyorum. Dışarı çıkarma masrafını bilmiyorum gelip burda soruyorum o yüzden. Polis yakalasa yasa dışı bişey yapmıyoruz.

• Arac icin yesil sigorta denilen uluslar arasi sigorta cikarmaniz lazim. En son 15 gunluk 50 euro civariydi. Bulgaristana girince sehirler arasi yollari kullanmak icin vinetka denilen pulu almaniz lazim. Aylik 15 euroydu sanirim. Bulgaristanda trafik cezasi yemeniz (veya polise rusvet vermeniz) %100, bunu kesinlikle goz onunde bulundurun.

Yolda molalar, diger teknik aksakliklar vs. eminim ucak parasinin iki katina civar.

Ama amaciniz gezmekse, tabiki arabayla gitmek cok daha zevkli ve guzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulgaristana araç ile yolculuk
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 60 Euro yeşil sigorta

Bulgarda yol için para ödeme + çıktığın an dezenfekte parası var 10leva olması lazım

Ayrıca bulgarda konaklama yapma mümkünse transit geç seni çevirecek trafik polisleri açıkça rüşvet isteyecek vermezsen bekletirler.

• Bulgaristan da konaklama konusunda hic bir sikinti yok. O tamamen sehir efsanesi. Sosyalizm coktukten sonra cok olay oluyordu. Otorite boslugundan dolayi.

Su an cok guvenli ve neredeyse olay yok. Ben 7 yildir islerim nedeniyle yilin yarisini bulgaristanda geciriyorum henuz sokakta kavga eden insan bile gormedim. Yolunuz uzerindeyken varna yi romanya bukresi brasovayi ve cevresini gezmeden direk ukranyaya giderseniz cok sey kaybedersiniz.

Kesinlikle bulgaristan ve romanyada bir gun kalin.

Dediginiz gibi bulgaristana girerkende dezenfekte parasi oduyorsunuz. 5 leva ucreti ama yaninizda leva yoksa 5 euro isterler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

bulgaristanda mazot 2.3 leva, yani şuan 7.8 tl ye geliyor,
  • 500 TL teknik hesabınıza göre ucuz gelebilir fakat uygulamada pişman olabilirsiniz. O rezilliği çekmeye değer mi ya binin uçağa inin ukraynada.

Sonra başka yer gezmek isterseniz trenle vs gönlünüzce gezersiniz.

Araba ile herhangi bir sorun yaşarsanız yol bilmiyor iz bilmiyorsunuz rezil olursunuz.... Şahsi fikrim...

• Ukrayna da savaş halen bitmedi kafanıza bomba atmasınlar Şaka bir yana yanınıza para alın rüşvet vermenizde gerekecek. Herşeyiniz tam olsa bile.
  • Düzeltme yapayım şu an 48 euro 15 günlük sigorta bunu Bulgar tarafında daha ucuza yaptırabikirsin ama zaman harcarsın. Ayrıca 15 TL kişi başı çıkış harc parasida var. Şu aralar bulgarda Türk plakalı araçları çalıyorlar küçük şehir ve kasabalarda mümkünse duraklamadan geçmekte fayda var. Ara yollarda polis kılığında yol kesip hırsızlık olaylarıda var. Rüşvet işini hiç saymiyorum orada çok doğal olmuş açık açık istiyorlar. Tavsiyem gitmeden edirneden leva alın

• Bulgar mulgar mafyalar gangsterler totonuzu keserler bilader.kaçak et kesmeye uçakla git

• Hocam bende geleyim vlog çekerim

• Bulgaristana arabayla gitmeyin. Giderseniz arabasız dönersiniz ona göre en azından otobüs biletinizi ayırtın.

• evet bulgaristanda issizda cevirip arabadan indirmişlerdi benim arkadaşı. bi daha bulunamadı araba. muhtemelen arnavutlukta satmışlardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.