Şimdi Ara

araba ile ukraynaya gitmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
21.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam peki yurtdışında aracın motorunu yeniletsek Türkiye de kullanabilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Geo' da Kabusa Dönen Yolculuklar diye bir program vardı. O aklıma geldi gidilecek yolu düşününce..

• Yurt dışına çıkmayanlar yine sallamış da sallamış, Bulgaristan’a yılda en az 15 kere giderim ki geçen hafta oradaydım hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sınırdan geçerken 6 lv ilaç, 1 haftalık vinyet 15 lv (ben yıllık 97 lv ya yaptırıyorum). Lpg li araç ile gittiğim için diğer yakıtların fiyatına bakmadım ancak lpg 0.99 lv sınırda. Yerine göre değişiyor. Bu yaz Prag seyahati planlıyorum ama hayırlısı...

• gidilir hiç bir şey olmaz
    türkiye içerisinde riskin ne kadarsa o kadar olur
    ben bütün balkanlara araba ile gittim hırvatistan romanya sırbistan vs
    güzel de olur , araba ile yolculuğun keyfi başkadır
    yaza karadağ kışa budapeşte viyana prag vs yapmayı planlıyorum tekrar
    araba candır , en sevdiğimdir , yeterki süre olsun ispanyaya kadar giderim
  • Neymiş la bu bulgaristan tüm yorumlarda pislik / korkutucu anlatılmış. Ne kadar kötü olabilir ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Neymiş la bu bulgaristan tüm yorumlarda pislik / korkutucu anlatılmış. Ne kadar kötü olabilir ki?
    dışişleri bakanlığının sitesine girip raç ile seyahat edeceğin ülkeler ile alakalı araştırma yapınca en sıkıntılı ülke olarak bulgaristan gösteriliyor
    gece yolculuğundan kaçının , her polis şapkalıya durmayın vs tarzında

ben o kadar ülkeden araç ile giriş çıkış yaptım bulgar polisi kadar prroblemini görmedim
    sırpı yunanı bile tr plakalı araca gram sorun çıkartmıyor
    bulgar polisi en son 80 euroya kan doğradı üçkağıtçı rüşvetçi

ha sıkıntı yaşadım mı ? hayır yaşamadım problem olmadı
    ama belli ki problem olmaya en büyük aday bulgaristan
    T.C. Dışişleri Bakanlığı
    T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan
    http://www.mfa.gov.tr/bulgaristan.tr.mfa

* Gündüz seyahat etmek,

* Ana yolları tercih etmek suretiyle yolculuk yapmak,

* Mümkün olduğu takdirde küçük gruplar oluşturarak birbirinden kopmadan seyahat etmek,

* Bazı Batı Avrupa ülkelerinden Bulgaristan’a oto-trenle seyahat ederken Sofya yerine, Türk sınırına yakın Svilengrad şehrine kadar yolculuk yapmak,

* İhtiyaçların ötesinde nakit para ve ziynet eşyası taşımamak,

* Bir olay olduğunda derhal polise başvurarak, zabıt tutturmak; gerekiyorsa en yakın temsilciliğimizle temas ederek yardım istemek, (112 acil durum hattı Türkçe servis vermektedir)

* Mümkün olduğunca duraklama ve konaklamadan kaçınmak, Bulgaristan’dan en kısa sürede geçmek,

* Konaklama durumunda ise, taşıtları korumalı park yerleri veya kapalı garajı olan otellerde park edip şehirde taksi kullanmak,

Bulgaristan’da yabancı plakalı taşıtların çalınması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu tür olaylarda ivedilikle polise başvurulmalıdır.

Özellikle Bulgaristan’da konaklayan yabancıların araçları çalınmakta, hırsızlık şebekeleri süratle aracın izini kaybettirmekte ya da aracın sahibi ile temasa geçerek çaldıkları aracı iade etmek için para talep etmektedirler. Yolculuk esnasında Bulgaristan’da konaklanması planlanıyor ise kasko sigortasının kapsamının Bulgaristan’ı içerecek şekilde genişletilmesi yararlı olacaktır.

Karayollarındaki onarım çalışmaları hakkındaki güncel duyurular Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız web sayfalarında yayınlanmaktadır.

• Konuyla ilgisi yok ama ukrayna denilince aklima geldi anlatayim; yasli dul bi amcaya cocuklari baba demisler sana suriyeli filan bi hanim bulalim boyle tek basina olmaz hayatin duzene girer filan sen nedersin diye sormuslar. adam cevap vermis yavrum acele etmeyelim ukrayna da karisacak yakin zamanda

• vay arkadaş neymiş bu bulgaristan, kuzey ırak bile daha iyidir herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediler mi bilmiyorum da Odessa’ya Ro-Ro var. Niye gitmiyorsunuz. Ohh miss deniz havası.

• yok gibi gözüküyor. link atabilir misiniz ?
  • bence yunanistan üzerinden ro ro ya binip italyaya gidin derim. bu güzergah benim hayalimdi ama gerçekleştiremedim.
  • Amma çok hikaye yazmışsınız, hiçbir şey olmaz git kardeşim hiçbir yerde senden rüşvet istemiyorlar, belgelerin tam olduktan sonra rüşvet istenecek ne yapıyorsun ? Her sene araba ile Bulgaristan 'a gidiyorum Burgas 'da yazlığım var. Defalarca Romanya 'ya gidip heryerini gezdim. Buyur birde fotoğraf ekleyelim inanmazlar.

Masrafların yeşil sigorta
    Yurt dışı çıkış harç pulu - 15 TL
    Vignette Bulgaristan ve Romanya için almalısın (Fiyatlar değişiyor kaç günlük alacağına bağlı, kalacağın sürece almak mantıklı) Ukrayna bilmiyorum gitmedim araba ile.
    Yol üstü istediğin yerde konaklayıp durabilirsin problem olmaz, Türkiye ne kadar tehlikeli ise o ülkelerde o kadar tehlikeli, kendin değerlendir.
    Yakıt masrafın çıktığın gibi artar, dövizden dolayı bunu hesaba kat. Ruse 'den köprüden geçtim ben hep ama kamyon trafiğini çok bekliyorsun, Kapıkule 'den Bulgaristan 'a hızlı geçersin fakat Romanya 'ya geçmek biraz uzun sürüyor. Sonrası Ukrayna dediğim gibi bilmiyorum, yolculuk süreni bunları öngörerek yap.

Trafik kurallarına ve hız kurallarına uy, kimse sana dokunmaz bile, hayırlı yolculuklar.

araba ile ukraynaya gitmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Petersburg -- 26 Mart 2019; 10:21:19 >

• Hayırlı yolculuklar öncelikle. Karayolu yerine gemi ile gitmenizi tavsiye ederim. Haremden haftanın 2 günü gemi kalkmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

yok gibi gözüküyor. link atabilir misiniz ?
    feribotlines.com
    İstanbul Odessa Feribot Bileti - Feribotlines.com
    https://feribotlines.com/istanbul-odessa-feribot-bileti

Detaylı bakamadım ama buradan bakabilirsin. Haftada 2 sefer vardı Haydarpaşa’dan.

• Ocak-Şubat 2020 için 270 lira kişi başı gidiş dönüş uçaklar var. Gidip onlardan alın. Maceraya girmeyin derim. Bulgaristan geçici vize bile ek masraf demek. İstanbuldan arabalı gemi kalkıyor ama onun da ücreti yüksek
  • Hiç bir sıkıntı yok. Burgaz , Varna , Bükreş'e de zaman ayır. Sonra moldova dan ukraynaya geçersin.
  • Uçak biletleri gayet uygun neden araçla gidiyorsunuz ki? Avrupa'ya montenegro'ya falan gidin araçla.
  • Gidilir gidilmesinede okadar km çekilmez yaw.. Ben okadar km yapacak olsam başka yerlerede gitmeyi düşünürdüm yani daha uzun bir yolculuk planlardım.

• Ya korkacak bişey yok ben defalarca gittim arabayla oralara . Hatta Budapeşte Viyana Bratislavaya bile gittim çoluk çocuk . Bulgaristan Sırbistan Türkiye’den daha güvenli bence . Ayrıca başınıza bişey gelirse araba bozulur vs . Büyükelçiliği arayın hallederler.

• Ben geçtiğimiz yaz temmuz ayında araç ile bulgaristan a gittim sofya da aracımızı çaldılar. Forumda başıma gelenleri paylaşmıştım. Eğer araç ile yurt dışına çıkacaksanız kaskonuza mutlaka yurt dışı klozu ekleyin. Ve sigorta şirketinizin hangi ülkelerde hasarı karşıladığını öğrenin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.