Şimdi Ara

Schengen vizesi ile Almanya'ya ucak ile gidip arabayla donmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    Ben su anda Almanya'da yasiyorum ve aile uyelerim beni zaman zaman ziyarete geliyor. Bu zamana dek hep ucakla gidip geldiler, fakat aklimizda yeni bir plan mevcut.


    Aile uyelerimin ikisi yesil pasaportlu, vizesiz gelebiliyorlar istedikleri zaman. Diger uyem ve onun kendi ailesi (es + cocuklar) Schengen vizesi alarak gelebiliyor ancak.

    Mesela onlar yanima ucakla gelse, 6-7 gun burada kalsalar, sonra benim aracim ile Turkiye'ye gidersek bir sorun olur mu, bilgisi olan varsa paylasirsa cok sevinirim.


    Turkiye'ye araba ile gidene dek gecilecek olan ulkelerde vize, kural, herhangi bi problem yasanir mi bilemedim. Mesela rota bu sekilde olacak: Almanya, Avusturya, Macaristan, Sirbistan, Bulgaristan, Turkiye.


    Cevaplar icin simdiden tesekkurler.




  • Uçak ile gidip araba ile elbette dönülür. Almanya'ya girerken sınır polisi dönüş uçak biletlerini sorarsa araba ile döneceğiz demeleri gerekir. Polis inanır veya inanmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 28 Mart 2023; 20:20:41 >
  • Rotayı şöyle planlayın:


    Almanya, Avusturya (Salzburg'dan Villach'a gidin)- Slovenya (Schengen bölgesi)-Hırvatistan(Schengen Bölgesi)-Sırbistan (Türkler vizesiz giriyor)- Bulgaristan(Schengen vizesi ile geçiliyor).


    Macaristan üstünden gelirseniz yolu uzatırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 28 Mart 2023; 20:18:28 >
  • Schengen vizesi tek girişli ise Bulgaristan'a veya Yunanistan'a girerken problem yaşarsınız. Bu yazdığınız seyahat için vizenin çift girişli veya çok girişli olması gerekir. Almanya'dan araçla Türkiye'ye gelirken Sırbistan'a geldiğinizde Schengen bölgesinden çıkmış oluyorsunuz ve vizenizin süresi olsa bile tek giriş-çıkış hakkınızı kullandığınız için vize artık geçersiz oluyor. Sırbistan'dan sonra Bulgaristan da Yunanistan da vizenin tek giriş hakkı dolduğu için sizi ülkeye almaz.

    Bulgaristan Schengen üyesi değil ama Schengen vizesi olanları kabul ediyor ancak vizenin en az çift girişli olması şartı var.

  • Evet unuttum yazmadım, çok girişli vize lazım. Vize başvurusunda bulunurken araba ile dönüleceği belirtilip çok girişli vize talep edilebilir. Vize başvuru formunda tek girişli veya çok girişli vize talep etme seçeneği var.

  • @cleanton

    Evet bu benim de aklima gelmisti ama sorun olacagini hic sanmiyorum cunku ben ek belge ayarlarim bunun icin. Araba ruhsati, vinyetler gibi seyler. Inandiririm sinir polisini yani.

    Ayrica bahsettiginiz rotayi dikkate alirim. Ben memlekete daha once hic arabayla gitmedim. O yuzden ilk sila yolu tecrubem olacak. Yukaridaki mesaji da su anki bilgime gore yazmistim, ama bahsettiginiz rota belli ki daha iyi. Tesekkurler.


    @Sebastianbjk

    Evet multi girisli vize lazim, dogru. Bunu dusunmemistim daha once. O zaman belli ki vize basvurusunda bu durumu belirterek multi giris talep etmeliyiz, yoksa tüm plan iptal olur. Fakat bu bahsettigimiz durum, yesil pasaporta sahip olan 2 aile bireyim icin gecerli degil di mi? Onlara herhangi bi gereklilik veya kural olmaz diye tahmin ediyorum.

  • Normalde vize başvurusunda %100 doğru bilgi verilmesinden yanayım. Bazı insanlar çakallık yaptığında ters tepiyor ama bu araçla dönüş konusu biraz sıkıntılı. Fazladan birçok belge isteyecekler. Araçla döneceğim diyenlerin reddedilme ihtimalinin de arttığını duymuştum. Kesin bilgi değil tabi ki

  • "Fazladan birçok belge isteyecekler. Araçla döneceğim diyenlerin reddedilme ihtimalinin de arttığını duymuştum. Kesin bilgi değil tabi ki"


    Cok atıyorsun. "Duydum" ne demek, kimden duydun?

  • "Evet bu benim de aklima gelmisti ama sorun olacagini hic sanmiyorum cunku ben ek belge ayarlarim bunun icin. Araba ruhsati, vinyetler gibi seyler."


    Misafirlerin Almanya'ya girerken sen onların yanında olmayacaksın, uçakla gelecekleri için havalimanında sınır polisi ile konuşacaklar, onlar polisi ikna etmeliler demek istemiştim. Veya hiçbir soru sorulmadan da geçebilirler belli olmaz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Biliyorum. Daha once de cok kez yanima geldiler fakat ben her seferinde bir suru belge hazirladim ki sinir polisi herhangi bir supheye dusmesin. Hep yaptigim sey bu. Ekstradan bir Almanca veya Ingilizce mektup gibi bir sey bile yaziyorum, isin icinden cikamazlarsa okusunlar diye.


    Araba ile donme konusunda da bu konuda yine bi mektup hazirlayip aileme yollarim onceden, sinir polisine onu gosterirler, yaninda da mektupta bahsedecegim diger belgeleri (arac ruhsati, vinyetler vs.) gosterebilirler.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

     

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.