Şimdi Ara

araba da klima açıken mi pencere açıken mi çok yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıktada oldu gibi araba pencere açıkken mi çok yakar klima açıken mi yoksa fark etmiyor mu

• araca ve klimanın kapasitesine göre değişir.
    hızlandıkça , açık cam aracın aerodinamiğini bozar , dolayısı ile yakıtı arttırır.

ama klima ile açık cam birbirinin ikamesi değildir.

Orijinalden alıntı: feomidyum

Klimalı araçlar %20 oranında fazla yakar yani uzun yolda 5 lt yakan bir araç yaklaşık 6 litre yakar. cam açık ise %4 fazla yakar yaklaşık 5.25 yakıt harcar.

ben başkasının yalancısıyım pencere açıkken rüzgar arabanın hızını engeliyor diyorlar ve daha çok yakıt yakıyormuş pencereler kapalı seyir ederken klima açıkken az değil de orta şekilde yakıt harcıyormuş teorik ve mantık olarak mantıklı geliyor ama işin ehli sizsiniz cevaplarınızı bekliyorum
  • Bugün test ettim hergün gidip geldiğim yolda aracım 3.9 lt yakarken (yol bilgisayarı gösteriyor) cam açıkken 90 la gidebilmek için 4.2 ye çıktı yakıt (şoför camı), klimayla da 4,2 gösterdi. İşin enteresan tarafı araçtan gazı bıraktığımda (vitesde) klima çalıştığı halde 0.0 gösterdi yakıt tüketimi burdan anladım ki rampa inişli yollarda klimanızın maliyeti 0.

Boşta giderken 0.2 gösteriyordu klima açınca 0.4 e yükseldi müthiş aman aman bir fark yok yani. corolla d-4d de denenmiştir. Başka test eden arkadaşlar varsa onlarda yazarsa bir ortalama alabiliriz.

Orijinalden alıntı: Antor

Bugün test ettim hergün gidip geldiğim yolda aracım 3.9 lt yakarken (yol bilgisayarı gösteriyor) cam açıkken 90 la gidebilmek için 4.2 ye çıktı yakıt (şoför camı), klimayla da 4,2 gösterdi. İşin enteresan tarafı araçtan gazı bıraktığımda (vitesde) klima çalıştığı halde 0.0 gösterdi yakıt tüketimi burdan anladım ki rampa inişli yollarda klimanızın maliyeti 0.

Boşta giderken 0.2 gösteriyordu klima açınca 0.4 e yükseldi müthiş aman aman bir fark yok yani. corolla d-4d de denenmiştir. Başka test eden arkadaşlar varsa onlarda yazarsa bir ortalama alabiliriz.

aynen katılıyorum test edelim bir bende yarın deneyince yazarım aracın markalarınıda yazarsanız sevinirim kardeş bide yol bilgisayarı derken gps değil mi eğer gps iise marka ve modelinide yazarmısın merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsun494 -- 8 Ağustos 2010; 23:11:51 >

• klimayla daha az yakıyor gibi bencede. Kaldı ki o rahatlığa değer. Gece yolculuklarında bile klima kullanırım.

Ford Focus HB TDCi Collection 2011
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahsun494

aynen katılıyorum test edelim bir bende yarın deneyince yazarım aracın markalarınıda yazarsanız sevinirim kardeş bide yol bilgisayarı derken gps değil mi eğer gps iise marka ve modelinide yazarmısın merak ettim

Yol bilgisayarından kastettiğim litre/100 km gösteren menü. GPS felan yok ama tomtom gps almayı düşünüyorum uygun duruyor.
  • Arabanın bütün camları açık dolaşsan bile içeriye sadece hava sıcak oldugu için sıçak rüzgar giriyor ve doğal olarak serinlik adına pek bi fayda sağlamıyor o nedenle 3 kuruşa takılmayıp klima açık serin serin dolaşmak daha mantıklı bence + cam açıkken araç içerisine giren rüzgar seside rahatsız edici bi durum ortaya çıkartıyor...
  • Discovery'de denenmişti sanırım ancak sonuçları net hatırlamıyorum, aman aman bir fark yoktu hatta klima daha avantajlıydı gibi. Sonuçta homojen bir soğutma ve rüzgar çarpması,uyku* gibi sıkıntıları yok (*bkz:rüzgarlı tepede,vapurda rüzgardan uyku gelmesi.-klima sürekli iç hava sirkülasyonu şeklinde çalıştırılmadığı taktirde).

Manuel(analog) klimalarda iç fan ve sıcaklık ayarının tüketime etkisi nedir peki?

araba da klima açıken mi pencere açıken mi çok yakar

• 90 ve üzeri hızlarda herhalde yakındır klima ve camın yakıt tüketimine etkisi. Düşük hızlarda klima açıkken daha fazla yakabilir ama arkadaşların da dediği gibi az yaksın diye cam açıp gitmektense klima açıp serin serin gitmek tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 9 Ağustos 2010; 13:00:01 >
  • Ani hızlanmalarda, aşırı dik rampa çıkışlarında, yüksek devirlerde klimayı kapattıgınız süre normal kullanımda çok aşırı bi tüketime neden olmuyor ayrıca o şartlarda klima açıksa zaten hem maddi yönden zararı var hemde motorun zorlanmasına neden oluyor...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.