Amacım reklam değil, öncelikle bunu belirtmek isterim. Elimde satmaya çalıştığım birkaç aracım var. Bunların hepsinin ilânını sahibinden.com'a tek tek açmıştım. Daha sonra yeterli olmayabilir diye düşünerek arabam.com ve araba.com'a da ilân verdim. Bu iki site her kullanıcıya tek ilân sınırı koysa da etkili olduklarını söylemek isterim.
Araba.com'da dün güncellediğim ilândaki araba bugün satılacak inşallah. Noterde işlemleri devam ediyor ve sanırım birkaç belgede eksiklik varmış, emniyetten cevap bekleniyormuş.
Bu araba satıldıktan sonra başka bir arabanın ilânını araba.com'a açtım ve açalı bir saat olmadan dört kere telefon eden oldu. Birisi de ciddi alıcıyım, şu fiyat olursa bugün alıyorum dedi ama fiyatta anlaşamadığımız için kaldı.
Şimdi ikinci ve üçüncü kullanıcı alarak diğer arabaların ilânını da açmayı düşünüyorum. Araba satmak için sahibinden.com da iyi ama araba.com'un daha etkili ve hızlı olduğunu söylemek isterim.
sahibinden.com un gölgesinde kalmış siteler ama dediğiniz gibi daha etkili olabiliyor.
Bir yakınım kamyonetini ilan vermiş sahibinden com'da.10 gün oldu dedi kimse aramıyor bir bak falan baktık ilan yayınlanıyor sorun yok bilmem kaç yüz kişi bakmış.Dedim birde aynı fotolar aynı fiyat araba com'a koyalım...Pazar günü akşamdan verdik pazartesi sabah yayınlanmış yine pazartesi akşama gitti kamyonet...Hatta ilanı kaldıramamış rica etti kaldır hala arıyorlar diye
Aynısı bir iki gün önce başıma geldi kendi aracımı bahsi geçen üç steyede koydum her arayana sordum sahibinden com'da daha çok nesi var nesi yok ilandaki gibi vs gibi konuşmalar geçti ancak araba comdan sattım arabayı bir günde
Anladığım kadarı ile sahibinden comda daha çok bakmak için bakılıyor ve sahibindende fiyatlar daha uçuk arada sırada çok komik ilanlarda var ancak araba comdan daha hızlı gidiyor araçlar
Sahibinden'de ciddiyet pek olmuyor. Kimse ilân okumuyor, okunamayacak kadar devasa yazmasam da büyük harflerle yazıyorum. Bir de arayıp soruyorlar ilân da yazmasına rağmen "Neler değişti, neler boyalı, kazası var mı, şu kadar param var olur mu?" diye. Bir de mesajlara cevap verilir yazdım, yazmaz olaydım. Saçma sapan mesajlar gönderiyorlar ki yine çoğuna cevap vermiyorum. Komik diyaloglar yaşanıyor telefonda. Bugün yine birisi aradı ve "şurdayım, araba acil lazım, araba iyiyse bugün noter satışını yaparız" dedii, fiyatta anlaşamadık. sonra bana hayat hikayesini anlatmaya başladı. "Ben şurda oturuyorum aslında ama akrabalar şurda oturduğu için ordan geldim, Bilkent'teki aracı saniyeyle kaçırdım, benden birkaç dakika önce satılmış. Bu taraftayken sizinkine de bakayım. Yarın iş başı yapmam gerekiyor, bana acil araba lazım". dedi.
Bir de komple boyalı bir araba iânı vardı sahibinden'de. Adamı aradım, "sahibinde.com'daki xxx ilanı için arıyorum, müsaits..." diye cümlemi bitiremeden adam saymaya başladı; "Araç komple boyalı, iki taraftan sıkıştırıldığı için kapılar değişti, şasizde motorda sorun yok, airbag bile patlamadı..." Adamın her söylediğini anlayamadım ama az çok anlaştık. Sonra bu da başladı "Ben hasarlı araç alıyorum ucuza alıyorum, ucuza satıyorum, daha kârlı. Adamlar boyası değişeni olmasın, pahalı olsun, motoru şanzımanı bitik olsa da fark etmez diyorlar. Var mı böyle bir düşünce ya! Motoru dağıtsan bilmem kaç lira, şanzıman yedi bin lira...". :D
Böyleleri de var. :)
Haklı olabilirsiniz. 2 yıl önce sahibinden.com'a ilan verdim arayan soran olmadı. Araba.com'a da ilan verdikten sonra satıldı araç. Halbuki sahibindende fiyatı 250 lira daha düşük tutmuştum. Araba.com'a girdiğim fiyat üzerinden gitti.
Nasip kısmet bu işler...
Sahibinden.com,bu söylediğiniz sitelerin,tabiri caizse torunudur.Sahibinden.com'un ilk farklılığı büyük fotoğraf eklenebiliyor olmasaydı.O zaman, bu siteler öyle değildi.Arabam.com'da da araçla ilgili bilgi verme kısmı sınırlıydı ve ilan fazlalaşınca para talep ediyorlardı.Lakin,sahibinden.com onların eksiklerini gidererek geldi.İlanda,açıklamada,üyelikte sınır yok.Aslında şu an bu serbestliğin biraz cefasını çekiyoruz.Gerek saçma ilanlar,gerek yüksek fiyatlar,gerekse dolandırıcılık vakaları...Tüm bunlara rağmen özetle "Boynuz kulağı geçti." diyoruz.
Sahibinden.com a ilanını verdiğimiz "Focus I" ertesi günü satılmıştı. Şans meselesi bence
quote:
Orijinalden alıntı: Sye88
Haklı olabilirsiniz. 2 yıl önce sahibinden.com'a ilan verdim arayan soran olmadı. Araba.com'a da ilan verdikten sonra satıldı araç. Halbuki sahibindende fiyatı 250 lira daha düşük tutmuştum. Araba.com'a girdiğim fiyat üzerinden gitti.
aynı şey benim 2003 connect te de oldu ... sahibinden.com a verdim gitmiyordu araç .. araba.com a da verdim bi baktım günde 4-5 kişi arıyor zaten koyduktan 4-5 gün sonra gitti araba.com a
Tabi şans ve kısmet faktörü de etkili. Daha önce rededdiğim bir fiyata bıraktım arabayı. Belki o fiyatı kabul etmiş olsaydım yine de satılmayacaktı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme