Şimdi Ara

Araba Almaya Cesaretim Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 250-300 bin bandında düğünden kalma altınımız var. Sadece ehliyetim var ama direksiyona ilk ve son oturmam ehliyet kursuydu zaten. Sahibinden.com'da ilanlara bakıyorum 600-700 bin altına hurda haricinde araba yok. Araba ihtiyacım var ama aldığımda altından kalkamayacağım bir yükle karşılaşmaktan korkuyorum. En basitinden bir motor arızasında 100 binlik olmak sanayi için çok normal bir hale gelmiş.

Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz biriktirmeye devam et 400-500 gibi rakamlara nispeten sorunsuz olan model arabalar var gördüğüm kadarıyla, mesala i20 olabilir galiba , acemilik kısmını ise kafana takma sağını solunu illa ki cizecen sürtecen başka yolu yok büyük kaza olmasından Allah korusun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de senin gibi kurs harici kullanmamıştım zamanında. Kiralayarak acemiliğimi attım. En az 1 yıllık ehliyetin varsa 4-5 defa kirala pratik yap. Alırken keyfine göre min-max güvence de yaptır. Kurumsal yerden kirala avis,garenta gibi sorun yaşamazsın. Bir kere ufak bi kaza yaptım tutanak tuttuk hemen gidip aracı başka bi araçla değiştim para da vermedim. Bir kere de otoparka girerken farı ve tamponu sürtmüştüm, mini sigorta vardı ona da para ödemedim.

Kendi aracını sürtsen başına iş açar, üzülürsün. Kendine güveniyosan kirala. İlk başlarda şehir merkezinde çok kullanma yeter.

Vereceğin para çöp olacak sonradan. Fuzul veya eminden peşinatlı sisteme girer egea vs güzel bişey alırdın aslında.

Hocam arabayı kendimden çok ailem için aldım aslında. Babam ve annem hastaneye çok gidip geliyorlar, eşim sabah 6'da işe gidiyor vb. Araba hayatımıza ciddi konfor kazandıracak diye düşünüyorum. Dün ustalara falan da gösterdik gerisi de takdiri ilahi.

konforlu bir şey

arabadan sonra otobüs minibüse binince anlıyorsun

bu memlekette toplu ulaşım gelişmedi

2 ayda alışırsın ben 3-4 ay da alışmıştım (ben biraz malım)

araba kullanmaya nerede öğrendiniz, nasıl alıştınız.

Hocama aracı aldım hamdolsun. Birkaç problemimiz var; fitiller değişecek, sağ kısa far çalışmıyor uzunlar da problem yok. Pey der pey bütceme göre yaptırıp bineceğim inşallah Far aldığımda yanıyordu kapının önüne çektik yanmıyor ilginç bir şekilde. Ek olarak malum eski araba ne kadar harcarsan o kadar yer diyorlar şimdilik binip göreceğiz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.