Şimdi Ara

ara gazı nasıl verilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.568
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet ara gazı nasıl verilir. ilk viteste yavaş kalkan arabanın acilen zıplaması isteniyorsa ne yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• debriyajın en alt kavrama noktasında iken gaza hafif hafif yüklenip motoru bağırt,

baktın araba gidiyor, dip gaz yap debriyajdan ayağını tamamen çek.
  • Hatlı mahalle minibüslerine bin, sana alâsını gösterirler.

• Topuk hafifçe çekilir etrafta kimse yoksa ara ara serbest bırakılır buna ata gaz denir. Birden çekilirse tam gaz dwnir

• 1. viteste kalkış yaptıkdan sonra debriyaja biraz basıp o arada gaa yüklenip sonra debriyajdan ayağı çekince araba bi anda zıplıyor bunun zararı olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

1. viteste kalkış yaptıkdan sonra debriyaja biraz basıp o arada gaa yüklenip sonra debriyajdan ayağı çekince araba bi anda zıplıyor bunun zararı olur mu

Baskı balataya zararı olur
  • kamyoncu musunuz arkadaş ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amacın ne peki neden istiyorsun ara gazı vermek?
  • Normalde ara gazı eski araçlarda (Senkromenç bulunmayan) deviri tutturmak için verilir. Ayrıca yine eski ağır vasıtalarda vites geçişleri araba kadar rahat ve seri olmadığı için motorun devirden düşmemesi, vites geçişinin mümkün olması (yine aragazı ile devir tutturulur) için verilir. Tabi çıkan ses kiminin hoşuna gider bunu zevkine yapar.
    Vites değiştirmek için debriyaja bastığınız zaman vitesi geçirirken sağ ayağınızla da gaz vererek (Özellikle hamal motorlu dizellerde bas çek yaparak) aragazı verirsiniz.
  • Yeni araçlar da hele dizelse çok saçma gelen bir davranış eskiden zorunlu yaparlardı şimdi zevk için mi yapacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Amacın ne peki neden istiyorsun ara gazı vermek?

ilk mesajda yazdım ya :)
  • Minibüsü bırakmamış olsaydım uygulamalı gösterirdim
  • Fordcu musun :)))) ne güldüm arkadaş soruya bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.