Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1597. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cun8Tr Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.007
Cevap
1.056
Favori
2.265.775
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15951596159715981599
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4k monitör yeterli oldu mu görüntü iyi mi hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Oldu hocam yeterli. Hangi fiyaka da oturuyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook fiyatları daha fazla düşmemesinden dolayı ve son gelen büyük zamdan dolayı korkarak daha fazla beklemeden bugün m4 air 24gb 512gb ssd modeli vatanbilgisayardan aldım. Vatan çalışanları daha fazla düşmesinin çok zor olacağını formaliteden 5-6 stok ucuza koymaktan başka birşey beklemediklerini söylediler

• Arkadaşlar selam, konu aktif diye buraya yazıyorum, hanıma bir tane m4 macbook air almıştım, dün klavye bölümüne yarım bardak su dökülmüş, nem alma cihazı vardı bizde, saatlerce onun yanında tuttum, alette mouse alanı hariç tüm fonksiyonlar hiç su dökülmemiş gibi çalışıyor ancak mouse alanı tepki vermiyor. Aletin halen nemini almaya devam ediyorum ama sizce düzelebilir bir durum mu yoksa servise vermek şart mıdır ?

Su olduğu için sanırım çok beklemeden hemen vermek daha sağlıklı olur gibi ne dersiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv
  • Macbook Air M4 için Samsung M7 32 inç monitor aldıktan sonra, hem görüntü aktarımı hem şarj için hangi type c kablo almam gerekir? Biraz araştırdım, bu seçenekler çıktı.

Juo USB 4.0 240W 40Gbps Thunderbolt 4 8K 60Hz USB-C Görüntü Aktarım ve Type-C Hızlı Şarj ve Data Kablosu 1 Metre

Paugge USB 4 Kablo - 40Gbps, USB C Görüntü, Ses, Data ve Şarj Kablosu - 8K 60Hz, 4K 144Hz /120Hz / 60Hz, HDR (1 Metre)

Edit: Chatgpt ye sordum ve gelen yanıt.
    "Tercih (çoğu kullanıcı için): Thunderbolt 4 / USB4 sertifikalı, 1 m, 40Gbps, 100W PD kablo.
    Kablonun yazdığı W maksimum taşıma kapasitesidir. Monitörün verdiği 65W ise gerçek güç kaynağıdır. 60W kablo alırsan monitör 65W veriyorsa tam 65W kullanılamayabilir veya şarj hızı sınırlanır — bu küçük bir problem ancak uyumluluk için 100W seçmek en risksiz (geleceğe yönelik) yaklaşımdır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 20 Kasım 2025; 11:50:55 >

• whitepony kullanıcısına yanıt

Sallamış. Her sene yenisi çıkıyor ve her sene fiyatı düşüyor bu cihazların (Hem de dolar bazında düşüyor)

Macbook öyle fiyatına bakılarak alınacak bir şey değil. İhtiyacınz varsa alırsınız, 5-10 yıl kullanırsınız. İhtiyaç varsa mükemmel bir iş makinesi.. İhtiyaç yoksa anlamsız bir alışveriş.

Benim gözler de bozuk ve çabuk yorulabiliyor. Bilgisayarı yazı yazmak ve araştırma yapmak için kullanıyorum. Bazen ekran karşısında geçirdiğim zaman uzayabiliyor. O nedenle, sormak istedim.

Ekran çok göz yoruyorsa, ona göre karar vereyim.

Ancak Samsung M7 modeli kablo seçebiliyor (daha önce birisi sorun yaşadı 40gbps kablolar ile). Eğer gelen kablo M7 ile uyumlu olmaz ise bu sefer iade edip 10gbps hız veren kablolara bakmanız gerekir (Veggieg marka almıştım bir tane, amazon satıcılı, M7 43" için onu kullanıyorum).

• Arkadaşlar aliexpressten tek tek tuş siparişi geçen oldu mu? Benim bütün yön tuşları gidik. Türkiye de satanlar var ama aşırı kazık aliexpress çok ucuz kalıyor yanında. Takması da ayrı dert ama bir şekilde halledeceğiz.

Ayrıca touch id sizde nasıl çalışıyor. Eşimin parmak izi 2 senedir tanımlı açıyor ben her hafta parmak izi değiştirmek zorundayım. 1 haftadan sonra benim parmak izimi kesinlikle tanımıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 20 Kasım 2025; 12:23:45 >

Apple ürünlerinin mi fiyatları düşüyor? Aksine her sene artıyor olmasın Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] iPhone, Mac, iPad hepsi kendi alanında fiyatını en çok koruyan ürünler. Diğer markaların telefonları falan çıktıktan iki ay sonra epey indirime girerken iPhone 16 lar yeni seri çıkmasına rağmen zam yedi iki ay önce. Macbook alırız diye Kasım indirimlerini beklerken Kasım dan önce okkalı bir zam yedi Mac lerin hepsi. Hangilerinin fiyatı düşüyormuş merak ediyorum. Eski çip olduğu için piyasada son kalan M2 işlemciler falan mı?

TL bazında düşünmek yanlış olur. Bir de ürünün fiyatını alıcısı belirler, etiket fiyatı ne olursa olsun. Cihazın gerçek ederi satmaya çalıştığınız zaman belli olur.

Macbook cihazlar genellikle 2 yıl sonrasında USD bazında %50 değer kaybetmiş olurlar, garantisi bitmiş ise veya üst model ise daha fazla da olabilir kayıp. Hiçbir macbook veya başka apple cihazı yatırım olmaz.

Apple avantajı şu: Değer kaybı diğer markalara göre daha azdır, 2 yıl sonrasında da alınan cihaz performansında önemli bir azalma olmadan kullanılabilir, öyle windows/android gibi 2-3 yıla kalmadan "beni değiştirmek zorundasın" diye sorun çıkarmaz. Bir de "build quality" aşırı yüksek, kolay kolay bozulmuyor bu cihazlar, macbook ayarında malzeme kalitesi-işçilik sunan başka marka bir laptop bulmak neredeyse imkansız.

TL bazında düşünmek yanlış olur diyorsunuz, mantığını da biliyorum doğru ama insanların %90ı gelirini tl olarak kazanıyor, yurtdışından ürün alamıyor/almıyor. Para biriktirerek ürün almıyor (karttan taksitle alıyor) haliyle anlık kenara dolar olarak birikim yapayım da 6 aya kadar biriktirir alırım diye bi durum zaten yok, haliyle vergisini harcamasını herşeyini de enflasyonuyla beraber tl üzerinden yapıyor.

Sadece apple için söylemiyorum genel manada ama appleyi değer kaybı düşük olması açısından örnek alırsak bugün bi ürün aldım 1000$ - 42k. 2 sene sonra diyelim satayım dedim yenisini alayım, 42k ya aldığım şeyi belki aynı paraya 2 sene sonra sattım 42k olarak. Tamam o 42k artık aynı 42k da 1000$ da değil biliyorum :) ama dediğim gibi yurtdışıyla bir bağı olmayan/olamayan enflasyonla tl üzerinden yaşayan insan için çok da önemli değil ürünün o gün kaç dolara tekabül ettiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 20 Kasım 2025; 14:35:27 >

• CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

Aşırı yüksek enflasyon olan ülkelerde maalesef başka bir yol yok, birşey değerini korudu mu kaybettimi mecburen değerini koruyan birşeye endekslemek zorundayız, USD olur, altın olur, gayrimenkul olur vs, birşey olmak zorunda yani.

En yakın bir tanıdığınızdan borç isteyin örneğin, TL olarak başka birşeye endekslemeden kim verecek? Herkes bir şekilde USD-Altın ile ilgili yani, doğrudan olmasa bile dolaylı olarak.

Borç apayrı bir konu, babası oğluna vermez öyle diyeyim :) zaten en başında da dedim, neden öyle dediğinizi olayın doğruluğunu mantığını biliyorum zaten ama özellikle yurtdışından alma imkanı yoksa insanların elinden hiçbir şey gelmiyor bu endeksleme karşısında.

Tamam endeskleyelim doğru, ürün misal %30 değer kaybetti dolar bazında 1 senede kur mur enflasyon alım gücü derken, ona da eyv. Anlık kredi kartıyla taksitle alınan ve o gün tüketilmeye başlanan bi elektronikten bahsediyorum(borç örneğini verdiğiniz için söyledim, dediğim gibi o bambaşka birşey) buna karşı insanların bu endekse bakarak yapabileceği ne var? Malesef kocaman bir hiç, o yüzden pratikte çok bi anlamı yok o kayıpların. Coğrafya kaderdir diyeyim çok da derine girmeden ama durum bu :)

En başta verdiğim %90 ın dışında kalan %10 kısım; zaten para sıkıntısı olmayan, dövizle para kazanan, maaşı hallice iyi olan emeğinin değerini alabilen veya ticaretle uğraşıp en azından enflasyona karşı kendisini biraz da olsa koruyabilen insanlar. Bu %10luk kesim dövize bakar kıyaslar endeksler gelirini veya harcamasını ona göre ayarlar bunda sıkıntı yok. Bu kesim için değil zaten yazdıklarım, bu kriterlerin dışında kalan kocaman bir %90 için pratikte hiçbir anlamı yok kur mur döviz kıyas değer kaybı vb. tanımların, tamam insanlar da biliyor bunları doğru ama dediğim gibi pratikte hiçbir anlamı yok sıfır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 20 Kasım 2025; 15:15:29 >

• truwa06 kullanıcısına yanıt

Hocam bu ürünleri değer kaybetmesin mantığıyla almak zaten baştan yanlış. Yastık altına koymak için almıyoruz kullanmak işimizi görmek ya da eğlenmek için alıyoruz. Yani yararlandıkça o kadar da fiyat düşecek tabiki. Ben sıfır satılan ürünler için söyledim yukarıdakileri.

Ayrıca geçen gün birisi yazmıştı, Windows bilgisayarımı değiştokuş kampanyasıyla vereyim dedim ölü fiyatına aldılar demişti. Yanılmıyorsam gürgençlerden bahsediyordu. Ama Gürgençler'e 3 yıl öncenin mac modelini götürsen 3 yaşındaki bir Windows bilgisayardan çok daha fazla fiyat biçilir. Apple markasının marka değeri ikinci elde de yüksek bu bir gerçek.

Hocam bu konunun çok tartışılacak bir tarafı yok aslında. Her türlü elektronik cihaz eğer kaybedecektir, özellikle teknolojisi ilerliyorsa. Bazıları az, bazıları çok, ama hepsi değer kaybeder. Zaten alınan cihaza ödenen parayı "kullanım bedeli" olarak saymak gerekir, sonuçta bu cihazlar bir iş görüyor, hayatı kolaylaştırıyor, bazıları için ekmek teknesi oluyor.

Macbook değerini koruyan bir cihaz kesinlikle değil, benim tecrübem bu yönde. Iphone biraz daha iyi bu konuda, onun da sebebi ek vergiler, çünkü vergileri artırıyorlar heryıl, genellikle enflasyondan daha fazla.

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]
    Yok ya hiçbiri değerini koruyamıyor bence, he iPhone çok daha fazla kullanıldığından al-sat 2.eli de çok daha canlı bi nebze daha doğru ama böylesi bi enflasyona baskılanmış haliyle bile yürüyeduran kurlara, her geçen hafta alım değeri düşen bi para birimine karşı hangi teknoloji direnebilir, ekonominin doğasına aykırı zaten.

Sadece insanlar çok fazla takılıyorlar, işte dolar geçen sene şöyleydi şimdi böyle o zaman asgari bu kadardı şunu alıyordu ama şimdi şöyle böyle alım gücü alamıyor fln tamam eyv hepsi doğru ama sen ortadoğu bataklığında doğmuşsun, bu coğrafyanın vatandaşısının canını yediğim o hansın yaşadığı hayattan en ufak bi eksiğin yok aslında, onunki can da seninki patlıcan mı sen de isteyeceksin tabi dibine kadar hakkın da ama malesef yapabilecek hiçbirşey yok, o yüzden pratikte hiç bi anlamı yok, muhabbeti görünce ondan yazayım dedim.

Edit: 1TB önceki 512gb fiyatında şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lne -- 20 Kasım 2025; 15:52:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cicili_cocuk C kullanıcısına yanıt

İlk ciddi indirim gelmiş, 9 taksitle alınabilecek fiyat sayılır, peşin ABD de bu fiyata yakın galiba.

Satamayınca mecburen indirecekler fiyatları, çünkü bu cihazı 90K seviyesinde alan hemen hemen olmamıştır.

70K ya kadar düşerse taksitle daha iyisi alınamaz bir fiyat olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.