< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Macbook fiyatları daha fazla düşmemesinden dolayı ve son gelen büyük zamdan dolayı korkarak daha fazla beklemeden bugün m4 air 24gb 512gb ssd modeli vatanbilgisayardan aldım. Vatan çalışanları daha fazla düşmesinin çok zor olacağını formaliteden 5-6 stok ucuza koymaktan başka birşey beklemediklerini söylediler |
|
![]() psn: ll_renzokuken_ll gt: vRENZOKUKENv
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 20 Kasım 2025; 11:50:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sallamış. Her sene yenisi çıkıyor ve her sene fiyatı düşüyor bu cihazların (Hem de dolar bazında düşüyor) Macbook öyle fiyatına bakılarak alınacak bir şey değil. İhtiyacınz varsa alırsınız, 5-10 yıl kullanırsınız. İhtiyaç varsa mükemmel bir iş makinesi.. İhtiyaç yoksa anlamsız bir alışveriş. |
|
Kullandığınız Macbook Air ekranı kaç inç? Ekrandaki yazıların bulanık olduğunu ve bir yazıyı okurken, gözünüzün ciddi anlamda yorulduğunu yazmışsınız. Benim gözler de bozuk ve çabuk yorulabiliyor. Bilgisayarı yazı yazmak ve araştırma yapmak için kullanıyorum. Bazen ekran karşısında geçirdiğim zaman uzayabiliyor. O nedenle, sormak istedim. Ekran çok göz yoruyorsa, ona göre karar vereyim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
40gbps type-c kablolardan birini deneyiniz öncelikle, paugge kalite olarak iyi, ben usb-c/displayport kablosunu aldım paugge marka mac mini için. Ancak Samsung M7 modeli kablo seçebiliyor (daha önce birisi sorun yaşadı 40gbps kablolar ile). Eğer gelen kablo M7 ile uyumlu olmaz ise bu sefer iade edip 10gbps hız veren kablolara bakmanız gerekir (Veggieg marka almıştım bir tane, amazon satıcılı, M7 43" için onu kullanıyorum). |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 20 Kasım 2025; 12:23:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
TL bazında düşünmek yanlış olur. Bir de ürünün fiyatını alıcısı belirler, etiket fiyatı ne olursa olsun. Cihazın gerçek ederi satmaya çalıştığınız zaman belli olur. Macbook cihazlar genellikle 2 yıl sonrasında USD bazında %50 değer kaybetmiş olurlar, garantisi bitmiş ise veya üst model ise daha fazla da olabilir kayıp. Hiçbir macbook veya başka apple cihazı yatırım olmaz. Apple avantajı şu: Değer kaybı diğer markalara göre daha azdır, 2 yıl sonrasında da alınan cihaz performansında önemli bir azalma olmadan kullanılabilir, öyle windows/android gibi 2-3 yıla kalmadan "beni değiştirmek zorundasın" diye sorun çıkarmaz. Bir de "build quality" aşırı yüksek, kolay kolay bozulmuyor bu cihazlar, macbook ayarında malzeme kalitesi-işçilik sunan başka marka bir laptop bulmak neredeyse imkansız. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 20 Kasım 2025; 14:35:27 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Aşırı yüksek enflasyon olan ülkelerde maalesef başka bir yol yok, birşey değerini korudu mu kaybettimi mecburen değerini koruyan birşeye endekslemek zorundayız, USD olur, altın olur, gayrimenkul olur vs, birşey olmak zorunda yani. En yakın bir tanıdığınızdan borç isteyin örneğin, TL olarak başka birşeye endekslemeden kim verecek? Herkes bir şekilde USD-Altın ile ilgili yani, doğrudan olmasa bile dolaylı olarak. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 20 Kasım 2025; 15:15:29 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Hocam bu ürünleri değer kaybetmesin mantığıyla almak zaten baştan yanlış. Yastık altına koymak için almıyoruz kullanmak işimizi görmek ya da eğlenmek için alıyoruz. Yani yararlandıkça o kadar da fiyat düşecek tabiki. Ben sıfır satılan ürünler için söyledim yukarıdakileri. Ayrıca geçen gün birisi yazmıştı, Windows bilgisayarımı değiştokuş kampanyasıyla vereyim dedim ölü fiyatına aldılar demişti. Yanılmıyorsam gürgençlerden bahsediyordu. Ama Gürgençler'e 3 yıl öncenin mac modelini götürsen 3 yaşındaki bir Windows bilgisayardan çok daha fazla fiyat biçilir. Apple markasının marka değeri ikinci elde de yüksek bu bir gerçek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam bu konunun çok tartışılacak bir tarafı yok aslında. Her türlü elektronik cihaz eğer kaybedecektir, özellikle teknolojisi ilerliyorsa. Bazıları az, bazıları çok, ama hepsi değer kaybeder. Zaten alınan cihaza ödenen parayı "kullanım bedeli" olarak saymak gerekir, sonuçta bu cihazlar bir iş görüyor, hayatı kolaylaştırıyor, bazıları için ekmek teknesi oluyor. Macbook değerini koruyan bir cihaz kesinlikle değil, benim tecrübem bu yönde. Iphone biraz daha iyi bu konuda, onun da sebebi ek vergiler, çünkü vergileri artırıyorlar heryıl, genellikle enflasyondan daha fazla. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lne -- 20 Kasım 2025; 15:52:19 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
İlk ciddi indirim gelmiş, 9 taksitle alınabilecek fiyat sayılır, peşin ABD de bu fiyata yakın galiba. Satamayınca mecburen indirecekler fiyatları, çünkü bu cihazı 90K seviyesinde alan hemen hemen olmamıştır. 70K ya kadar düşerse taksitle daha iyisi alınamaz bir fiyat olur. |
|