< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |

| _____________________________ |
|
Mevcut 23.6 inç full hd monitöre bağlıyorum; yazılar, uygulama logoları silik görünüyor. Biraz araştırınca better display adlı bir uygulama gördüm, kullanınca netlik kazandırdığını belirtmişler. Bu uygulamayı daha önce kullanan oldu mu, güvenilir mi? |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McMannes -- 19 Kasım 2025; 1:53:47 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
1080p çözünürlük aşırı yetersiz "metin netliği" konusunda, uygulama vs.. çözmez. 5K görüntüyü 1080p ye indirecek macos, %85 kalite kaybı anlamına geliyor. 24" için minimum 2K gerekir, onu bile yeterli bulmayanlar olacaktır. |
|
Apple başlığı olduğu için sizlerin de fikrini almak isterim. 21 senedir notebook kullanıyorum. 2 hafta önce kullanmakta olduğum Windows tabanlı notebook um ömrünü tamamladı. Yeni bir notebook bakmaya başladım. Bu süreçte Apple Macbook Air ler de dikkatimi çekti. Şu anda en son M4 serisi çıkmış. En eski M2 serisi hala satışta. İlginç bir şekilde M4 serisi en son çıkan olduğu halde, fiyatları M3 serisinden daha uygun gibi. ( kampanyalı modelde) Daha önce hiç Mac işletim sistemini kullanmadım. Fakat yabancı bir siteden detaylı kullanım videosunu bulup seyrettim. Bana tahmin ettiğim kadar karışık gelmedi. 1- Sizce Mac Air serisinden bir notebook u çabuk öğrenip, rahat kullanabilir miyim? 2- Sisteme alışana kadar Mac'e Word ve Excel yüklenebiliyor mu? ( Burada sorduğum Windows yüklemek değil, sadece Office yüklemek) 3- Araştırma yaparken, farklı serilerdeki Air lerde belirli bir süre sonra ekranda garip çizgilerin veya lekelerin oluştuğunu, servislerin bu durumu garanti kapsamı dışında bıraktığını ve 20 bin TL civarında ekran yenileme masrafı çıkarıldığı şikayetleri var. Hiç başına böyle bir durum gelen oldu mu? Apple lar hala oldukça fiyatlı ve arıza konusu beni düşündürdü. Bilgi sahibi olan arkadaşlardan görüşlerini bekliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yaklaşık 10 gün önce macbook proya geçmiş biri olarak alışma konusuna cevap vereyim, bence hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. İki günde her şey oturdu bende; hele önceden iphone kullandıysanız ayarlar menüsü vs. telefondan epey aşina olduğunuz şekle benziyor. Windows laptopum da duruyor benim ama şu ana kadar açma ihtiyacı duymadım (buna rağmen elimde tutmaya devam edeceğim oyunlar vs. için). İkinci soru için diyebileceğim, ben yüklemedim kullanmadığım için lazım olduğunda da google doc servisleriyle işlerimi rahat görüyorum windows laptopumda da office yok ama mac'e yüklemede bir sorun yaşamazsınız. Tabii burada sorunuz orijinal olmayan yollardan yükleme ise o konuda bir şey diyemiyorum mac için bilgim yok. Ekran arızası konusunda da bilgim yok, daha tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 19 Kasım 2025; 13:28:42 > |
|
20yıllık koyu windows/bazen de linux kullanıcısı olarak yorumluyorum. Piyasa fiyatları alt-üst durumda şu anda, son apple zamlarından sonra, o yüzden M4ten pahalı M3 vs.. olabiliyor. Gerçek fiyatları bir nebze olsun tahmin etmek için PT (pozitif teknoloji) sitesine başvurmanız gerekir. 1) macOS ile zorluk yaşamazsınız, ama başlangıçta herşey terse gelebilir windows kullanıcısına alışkanlıklardan dolayı. Alışmak için zaman tanımak gerekir maksimum 2 ay kadar. Alışabilirseniz windowsa küfür etmeye başlarsınız, ama bazıları hiç alışamıyor. Şimdi yapay zeka ile daha da kolay herşey, şu varmı, bu nasıl, sorun hemen cevaplasın yani. 2) Ofis Mac sürümü var ama ücretli. En kolay ve ucuz yöntem, çok ucuza satılan yan-sanayi 1 yıllık Ofis 365 aboneliklerinden satın alıp, hem web tabanlı, hemde macos uygulamaları ile ofis kullanmak olur. Ofis macOS sürümünde ileri düzey bazı özellikler bulunmaz ama standart kullanıcı için fazlasıyla yeterli. 3) Tamamen hurafedir. 2 yıl Apple garantisi dünyadaki belki de en sağlam garantilerden biridir bu arada. Ve Macbook Air M4, özelliklerine göre o fiyata alınabilecek "en ucuz" günlük kullanım cihazdır (istenirse günlük kullanımın fazlası da yapılabilir). Neden aslında "en ucuz" olduğunu birkaç yıl geçsin anlarsınız yani. Özet: İade sürecinde denemeniz gerekir, alışabilirseniz ve memnun olursanız kalır, diğer türlü iade. Daha önce hiç macbook kullanılmamış ise mecburen yöntemin bu olması gerekiyor. |
|
Evet bu arada chatgpt benim işime çok yaradı bu konuda. "Windows'taki xx mac'te nasıl yapılıyor" gibi çok soru sordum çat çat anlattı ve hızlıca alıştım. Bu şekilde alışma hızınız da artabilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 19 Kasım 2025; 13:36:51 > |
|
Hocam yan sanayi Office 365 demişsiniz o nasıl oluyor? Farklı programlar gibi mi? Office 365 yıllık 3-4 bin lira civarında ücret istiyor. İpadime aynı işi yapan WPS office diye bir program indirdim Apple store dan. Onun da yıllık ücreti 900 TL. Apple ın kendi uygulamaları olan keynote, pages, numbers programları Office programlarının muadili olabilir mi? Onları açarken bir ücret göstermedi ama Office kadar detaylılar mı emin olamadım. Normalde üniversitenin sitesinden indirip Microsoft Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabiliyoruz ancak bu sadece mac için geçerli. iPadlerde iOS olduğu için Google üzerinden hiçbir şey kuramıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cicili_cocuk -- 19 Kasım 2025; 15:34:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Apple bilgisayar ve tabletler gerçekten premium cihazlar. En kötü Air i bile alsan bir tarzı bir havası var, 16 GB RAM'i olsun bir de tamamdır. Arkanıza yaslanın ve olacakları izleyin < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şimdi MS ofisin büyük firmalar için business hesapları var. Birisi fiyatlandırmanın ucuz olduğu bir ülkede (brezilya örneğin) bu hesaplardan alıyor (1000 kişilik, 10bin kişilik vs.. yüksek kapasiteli hesaplar), sonra da farklı epostalar ile hesabın kapasitesi kadar alt hesaplar oluşturup onları satıyor tek tek. Bu nedenle 50TL , 100TL gibi fiyatlara almak mümkün olabiliyor. Satıcı size sadece bir eposta ve onun şifresini iletiyor, siz bunlarla giriş yapıp ofis 365 sitesine kullanabiliyorsunuz, ayrıca disk alanı da var kullanabileceğiniz. Zaten Ofis 365 aboneliği olunca, isterseniz windows veya mac bilgisayara ofis sürümlerini indirip onları da aktif edip kullanabiliyorsunuz. Bu tür hesap alıp kullanmak isteyenler için tavsiyelerim: 1) Hesabın ne zaman kapanacağı belli olmaz, o yüzden hesap kapanırsa başka bir hesap alıp oradan devam etmeniz gerekir. Bu nedenle hesapla birlikte gelen onedrive disk alanına kaydedeceğiniz dosyaların mutlaka yedekli olması gerekir. Bu disk alanını kullanmak isteğe bağlı zaten, kullanılmasa da olur yani. 2) Kişisel kullanım için ok, ama işyerleri için böyle bir hesap kullanılmasını tavsiye etmem. |
|
|