< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
![]() |
31/10/2021 da appledan siparişini verdiğim 2021 16 m1 max cihazımım 4 Aralık 2021de teslim edildi. İlk aldığımda 2018 15 MBP ya göre ekran çok sarıydı fakat bunun true tone dan olduğunu düşünüp kullanmaya devam etmiştim. O kadar sarıydıki çoğu gerçek rengi olduğundan farklı gösteriyordu, 2018de ki duvar kağıtlarını buna uyguladığımda hayal kırıklığına uğramıştım fakat Appleın vardır bir bildiği diyerek kullanmaya devam etmiştim. Yılbaşı ve pandemi sebebiyle sanırım iade süreleri uzatıldı, iadenin süresine 3 gün kala alt kapakta çok az bir açıklık farkettim, servise gittim fakat vidadan kaynaklanmadığını belirttiler. içime sinmediği için değişim talebinde bulundum ve yaklaşık 45 gün sonra dün değişim cihazım ulaştı. Göze çarpan bir kozmetik hatası gözükmüyor. Asıl beni şaşırtan ise ekran oldu. Ekran 2018 mbp cihazım gibi true tone açık olmasına rağmen tam olması gereken renklerde. İlk partilerde mi sorun vardı emin değilim fakat o zaman için googledan arattığımda başka kullanıcılarda da benzer şikayetler okumuştum. Cihazınızın ekranı sarı geliyorsa mutlaka başka bir cihazla karşılaştırın ve gözlerinize eziyet çektirmeyin. |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
![]() MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105 Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
|
Hoş konfigürasyon,fakat bu bütçeye çıkıldığında kesinlikle 16 inç öneririm.Fiyat farkı 1500-2 bin civarıydı sanırım.Nisandan beri 13 inch M1 kullanıyorum ve ekran boyutu yetersiz.16 inç M1 Pro siparişi verdim,Kasım başı telim diyor bakalım. |
![]() MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105 Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
|
Harici mönitör kullanacasanız mantıklı,fakat sadece cihazın ekranını kullanacaklar için imkan varsa 16 inç kesinlikle aradaki farka değiyor.Hem daha yüksek çözünürlük,daha performanslı batarya,daha iyi hoparlörler ve daha iyi soğutma ile gelecek.Tek sıkıntısı 2.1 kiloluk bir takoz olması :D |
Rog claymore,G502 PROTEUS SPECTRUM,Sony PlayStation Platinum Headset ViewSonic VX2776 4K& HP 24 ea PS5 PHYSICAL EDITION //XBOX SERIES S &XBOX Wireless Controller Shock Blue(9th Gen) // FUTURE IS HERE/Gamepass Ultimate User (24/11/2023) ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Günlük işler için air yeter,ama ileriye dönük olsun derseniz veya gpu performansı sizin için önemliyse baz 14 inç macbook da işinizi görür |
Rog claymore,G502 PROTEUS SPECTRUM,Sony PlayStation Platinum Headset ViewSonic VX2776 4K& HP 24 ea PS5 PHYSICAL EDITION //XBOX SERIES S &XBOX Wireless Controller Shock Blue(9th Gen) // FUTURE IS HERE/Gamepass Ultimate User (24/11/2023) ![]() |
Sitede Kasımda sizinle yazıyor. Son görüştüğümde Kasım'ın ilk haftasında ilk ürünler mağazaya gelecek demişlerdi. Umarım öyle olur. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thee_Eng -- 31 Ekim 2021; 10:11:5 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
16'' M1 max genelde profesyonellerin tercih edecegi bi cihaz olmus, fiyatta ucuk $4000 civari, tabi herkesin dedigi gibi eger oyunlar oynanabilse o zaman herkes tercih edebilirdi... |
Herhalde yabancı içerik üreticilerin son bir haftada yayınladığı tüm karşılaştırma ve inceleme videolarını izlemişimdir. Henüz hiç fan sesiyle ilgili bir şey duymadım. Kaynak verebilir misiniz? 14" M1 Max derken, konfigüre edilmiş 14" 10 çekirdekli Max chipset bir MBP'dan bahsediyorsanız öyle bir ürünü kimsenin almış olması mümkün değil gibi, çünkü daha yeni yeni baz modeller dağıtılıyor veya satılıyor. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________ |
|
Luke Miani detaylı test yapmış, Ram yetmediği anda SSD kullanıyor. SD inanılmaz bant genişliğine sahip olduğu için 32 gb ile arasında hız farkı oluşmadan işi kotarmışlar. Yani aşırı yoğun video işleme beklentiniz yoksa yeni chipset ile 16 gb her işe yeterli. Ayrıca stok sorunu da sürüyor, dün Apple Store ne zaman geleceğini dahi bilmediklerini söylediler. Black friday yaklaştığı için stokları amerika'ya kaydırabilirler. Kısacası PT hayali kuranlar yaklaşık 1 ay daha bekleyecek gibi. Öncelikleri yüksek kar sağladıkları ülkelere veriyorlar. Malum Apple dolar bazında en az kazancı Türkiye'den elde ediyor. Adamlar da haklı. Bizi bu kategoriye getirenler utansın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 1 Kasım 2021; 11:59:24 > |
|