Şimdi Ara

Apple M1 Ultra kalelerini bir bir kaybediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle x86 ile ARM' ı karşılaştırmak saçma geliyor. Ayrıca günümüzde performans tek başına bir kriter olmamalı. Sürdürülebilirlik ekseninde watt konusuyla bir ele alınmalı. Böylece tüm üreticilerin hedeflerinden birisi de performans kadar düşük güç tüketimi olur. Ne kadar AMD kullanıyor ve memnun olsam da, Apple bu konuda çıtayı baya yükseltti.

    İntel' e gelecek olursak....hmmm....ehehehe

  • Apple 20 core Studio 5000 $ bütün sistem.

    Karşılaştırma yapılan amd işlemci fiyatı 7000$


    Apple M1 Ultra 20 Core - 20 Thread

    Amd Threadripper 64 Core - 128 Thread


    Hal böyleyken bu fark normal.

  • Yapıştırma işlemci ile buralara gelmesi bile büyük başarı M2 geldiğinde iş kesinleşir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burada mesele verimlilik ve istikrar. Apple'ın işlemcilerini geçenler Trafo gibi elektrik çekiyor. O işlemciler fansız tasarımı göze alabilirler mi mesela  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolwes kullanıcısına yanıt

    hayatımda daha saçma bir mantık görmedim. Apple bu işlemciyi harici olarak satmıyor değil mi? alınan aletin içinde geliyor. yani ben bir laptopa ihtiyacım olduğunda alınan render kalitesine bakmak gerekiyor diyelim. Bana ne ki hangi işletim sistemi olduğundan bunun? hangisi daha hızlıysa vs o daha iyidir. Ha Apple zaten yanıltıcı bir şey yapmış ona hiçbir sözüm yok. fakat bunu windowsta test edin demek tam bir ilkokul çocuğu mantığı. Apple alan adam o işlemcinin işletim sistemi ile iyi entegre olup iyi performans vermesinden dolayı alıyor. Ha mesela bu işlemci harici olarak satilsaydi ve biz Windows kullananlar olarak da alıp PC toplayabilseydik o zaman haklı olurdun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik santrali ile 60W çeken işlemciyi karşılaştırmışlar.
    M1 Ultra’nın bu güç tüketimi ile şu anlık zaten sentetik testlerde geçme imkanı yok ama yukarıdaki arkadaşların bahsettiği gibi 8K render alıyorken bile açıp günlük işlerinizi yapabileceğiniz başka bir işlemci yok bu fiyata.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

    Aynen ondan ondan asıl senin böyle körü körüne babanın markasıymış gibi sıkı sıkı sarılıp savunman tam bir ilkokul çocuğu mantığı çokta alabilecekmiş gibi gelmiş burda güzellemesini yapıyorsun işin kötü yanıda en ucuz m1 ultra 3999$ lık mac studio içinde gelecek ve macOS üzerinde dahi testlerde 260$ lık 12600k nın gerisinde böyle savunduğuna göre tim cookun kayınçosusun herhalde. Böyle her önünüze konulanı yiye yiye gelmiş geçmiş en büyük kan emici firmayı yarattınız. Bi Steve Jobs'ın Apple'ına bak birde şuan ki Apple'a bak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 25 Mart 2022; 2:48:1 >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Hocam ben körü körüne Apple'a tutkulu biri değilim hatta en son iPhone 6s plus telefonum vardı özgürlük için jailbreakli telefonumu bıraktım Android telefona geçtim. Konuya gelirsek M1 işlemciyi ben alıp haricî bir sistem toplayamıyorum değilmi? Bu işlemci Apple ürünleri ile geliyor. EE ben bunu neden Windows cihazla karşılaştırayim ki? Sen yazlık tekerini kışın arabaya takıp bunda niye performans alamıyorum diyormusun. veya farklı kışlık tekerlerle yazlık tekeri karşılaştırıyormusun? Mantık yanlış ben bir render alırken süresine bakarım. Oyun oynayacaksam da oyun performansına bakarım. Hangisi işime geliyorsa o, ne Apple fanatikliği yapmaya gerek var nede Apple düşmanlığı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ilk mesajımda dediğim gibi o zaman lansmanda gidip biz Windows üzerinde çalışan şu işlemciden bu işlemciden daha hızlıyız gibi vaatlerle gelmesin gitsin macOS üzerinde çalışan işlemcileriyle kıyaslasın ki lansmanda verdiği grafikler bile yalan dolan lansmanda rtx 3090 la bile kıyasladılar entegre grafik birimini. Bilgisayar kullanmak sizin için video ve ses işlemekten ibaretse buyrun 3999$ verebilirsiniz. Zaten oyun için falan kıyaslanamaz bile directx desteği bile yok M1 ultra ile açsınlar bakalım 64 kişilik multiplayer harita hem yayın hem oyun açsınlar bakalım görsünler testi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 25 Mart 2022; 3:26:38 >
  • M1 Ultra serinin en gelişmişi değil. Bir iki ay sonra Mac Pro tanıtılacak. Asıl şovu orada yapacak Apple.

  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Sen diyorsun ki tekne ile arabayı. Otoyolda test ederek kıyaslayacağım. Apple ın olayı optimizasyon zaten. Şartları eşitlemek adil olmak anlamına gelmiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • desktop işlemci ile mobil işlemci karşılaştırmak 

  • Apple kumda oynasın.. Bunlar kim ki, yılların Intelini AMD'sini dandik ARM chiplerle gececekler..

  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    Performansli bir Mace ihtiyac duyan kesim basta video editing yapanlardir.. Render falan alanlar zaten profesyonelse masaüstü sistem kullanırlar. Ben renderci adamın watt hesabı yaptığını gidip laptop falan kullandığını pil gücü düsündügünü vs.. hic görmedim..


    PC istediği kadar watt ceksin problem yok... Bunun masaustu kullanicisi icin bir önemi de yok.. Performans konusuyorsan watt cekecek tabii ve o sistem zaten masaustu sistem olacak..


    Watt önemli oldugu konu mobil platform.. Apple cihazlarda islemci gücü zaten oyun odaklı olmadığı icin render haric bir seye yaramaz.. Adam guclu bir laptop alayim mobil oyun cihazim olsun da demez.. Boyle bir macin kullanilacagi sey sadece video editingdir..


    Yani bunu alan adam zaten renderci ve masaüstü kullanıcısıdır.. Cihazi ofisinde is yerinde kullanir..


    Adam gider PC alır islemcinin kac watt kullandıgı ne alaka? Bu kimi neden ilgilendirsin? Bu ancak laptop konusunda kullanıcıyı ilgilendiren bir durumdur burada performans makinelerinden bahsediliyor tasınabilir hesap makinesinden değil.. Bu islemcilerin cektigi watt kimsenin umrunda olmaz yani..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 25 Mart 2022; 9:56:41 >




  • 4k 8k video edit, ve 3d render süreleri görebilirsek daha doğru sonuçlar alınabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • performans isteyen zaten apple işlemci kullanmaz ki...

  • şimdi burayı sadece haberlere bakmak için takip ediyorum, buranın ağır topları gidince haliyle kalite düştü ve elma ile armutu seçmeyecek hale geldiniz. Sentetik test ile yeni çıkan bir işlemciyi teste sokmak ne kadar mantıklı da haber yapıp kaleleri bir bir kaybediyor yaftasını yapıştırabiliyorsunuz? bu sizin ne kadar cahil olduğunuzu gösteriyor.
    Siz madem teknoloji sitesi olarak gerçek dünya testlerini yapamıyorsunuz o zaman yapanlara bakıp (bknz.iphonedo) ona göre biraz daha mantıklı haber yapabilirsiniz, herkesin algısı farklı kimisi x86 ile arm mi yarışır diyor kimisi haklı olarak başka bir şeyler söylüyor ama siz yaptığınız haberin maalesef detaylarını bilmeden ve en kötüsü dünya överken sizin karalama çalışmalarınızı anlamıyorum. En kötüsü rekabete yeni bir boyut geldi bize yaracak kısmı bu, nasıl amd zen teknolojisi ile inteli 4 çekirdekten çıkarıp 16 çekirdeklere yükselttiyse apple da bu teknoloji ile belki bugün değil ama bir kaç yıla çok güçlü windows tabanlı arm işlemcilerin önünü açıyor.

    iphonedo yaptığı render testinde aldığı sonuçlar şöyle zaman saat olaraktır!

    https://imgyukle.com/i/ElZs7n



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan003 -- 25 Mart 2022; 10:55:16 >




  • M1 Ultra epey enteresan bir noktada. Güç verimliliği doruk noktasında ama yanlış bir şekilde tanıtıldı bence. RTX 3090 ile MacOS üzerinde kapışması mümkün değil.


    Ama bence M1 Ultra harici satılsa Linux'de büyük işler başarır gibi geliyor bana. Veya M1 Ultra makinelerin fiyatı düşerse gene seçilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 25 Mart 2022; 11:10:12 >
  • O kadar söyledik Elma ile Armutu kıyaslıyorsunuz, gerçek dünya testlerinde sonuca bakmak lazım, kağıt üzerinde 2 ile çarparak olmuyor o işler diye. Apple ARM işlemciyi alıp kendi sistemine entegre edip kendi ekosisteminde uçup kaçabilir. Fakat iş Masaüstü ve sunucu dünyasında gerçek testlere gelince boyunun ölçüsünü almış.

  • windows damı test ettiler la windows ta m1ultra desteği vermiki düzgün sonuç versin ?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.