Şimdi Ara

Apple M1 Ultra kalelerini bir bir kaybediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İyide zaten Intel veya AMD hiçbir zaman çıkıpta apple'ın şu işlemcisinden daha hızlıyız diye lansman yapmadı veya böyle bir iddiası olmadı ki. İki platformunda vaadi bambaşka benim burda söylediğim apple'ın çıkıpta lansmanda tek iyi olduğu konuya vurgu yapıp üstüne bide sahte grafikler paylaşması. Intel veya AMD Microsoftla işbirliği yapıp tek bir işlemci ve sadece bu işlemcinin üzerinde çalışan bir işletim sistemi geliştirseler ve bu işletim sistemi üzerinde de sadece iki uygulama çalışsa ve herşey bu iki uygulamaya uygun ve optimize hale getirilse piyasada ki diğer tüm platformlardan bu iki uygulamada hızlı olsa. AMD, Intel artık hangisi olursa çıkıp sadece bu belli başlı uygulamaları göstererek bakın şu işlemciden hızlıyız dese ne kadar doğru olur. macOS ve M1 ses ve video işleme konusunda gerçekten mükemmel ama kalan işlerde(Oyun,yayın,geliştirici vs.) birçok konuda hala daha kat etmesi gereken fersah fersah yol var.





  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Geekbench ile test etsinler, orada multi-platform comparison yapılabildiğini söylüyorlar, ne kadar doğru bilmem. Ama bu söylediğine göre iPhone'daki testleri de Android üzerinden yapmamız mı gerekiyor? İşlemciyi nerede kullanıyorsan ona göre test yapar, ona göre ürünü alır ya da almazsın.
    Yani eğer X86 uygulaması açmak istiyorsan, Rosetta performansına bakarsın. Rosetta performansı yeterliyse alırsın, değilse almazsın. Ancak ben kimsenin sadece Rosetta performansına göre M1 MacBook aldığını düşünmüyorum.

  • Apple da tek fark ekran kalitesi başka birşey yok sistem olarak her zaman Intel pcler daha güçlü ve render olarakta 50 kat daha hızlı.. Tek sorun grafik işleri ile uğraşan kişiler Adobe renk doğruluğunu 100de100 olan monitörleri tercih ederse Apple aramazlar bır daha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle diyorsun da hacı adamlar daha ilk jenerasyondan çok sağlam geldi. 2-3 jenerasyon sonra her şey çok farklı olabilir. :D

  • Kafan çok güzelmiş kardeş güle güle kullan. Ekran kalitesinden bahsediyorsan laptoplardan bahsediyor olman lazım, burda da laptop işlemcileri gündeme gelir. Sen koy bakalım M1 Maxli MacBook Pro'yu karşısında hangi laptop daha iyi performans verecek. Yok Apple monitörlerden bahsediyorsan onlar harici satılıyor zaten, Mac Studio diye ufacık bir kutu var, monitörü harici olarak alıyorsun.

  • Tırt mı? Altı üstü gösterileni verememiş. Sonuçta hâlâ bayağı güçlü. Boş konuşmuşsun.

  • Toksik olup millete üslup dersi vermek, iyiymiş hocam.

  • Ne alaka? Güç tüketimini ve fansız olmasını kim takıyor Allah aşkına, bununla oyun oynamayacaksın, iş yapacaksın. Saf performansına bakarsın. Fanın falan önemi yok zaten, sıvı soğutma denen bir şey var.

  • Balon patlamadı, onlar fanboyluk yapıyor kardeş. Sonuçta gösterdiklerini verememiş olsa bile çok güçlüler şu an. Ama 10 yıldır 0 gelişim yapan firma diyerek boş yapmışsın. Rakip olmazsa gelişim olmaz, AMD oyunda mıydı ki Intel gelişim yapsın? Ha tabi böyle yaparak kendi bacaklarına sıktılar, NVIDIA'nın yaptığı gibi uyumamaları gerekiyordu. AMD battı batacak gözüyle baktılar olaya. Sonuçta Intel şu an kötü zamanlardan geçiyor ama AMD'nin yaptığı gibi onlar da güçlü gelecek ve geldiğinde AMD sıkıntılar yaşayacak. Intel mimaride AMD'den üstün bir firma. Savunuyoruz çünkü şu an oyun performansında AMD'den önde. Çoklu çekirdek gücü milletin umurunda değil.

  • Hacı makine zaten SoC'den ibaret, ekstra bir şey satmıyorlar ki harici satsınlar. asfkjfsbajk Zaten öyle olmasa bile harici olarak satılmasına gerek yok, Linux desteği varsa Linux kurarsın. :D Yoksa bilmiyorum. :P

  • Bu en üst seviye cihaz bile değil, kıyaslandığı işlemciler bunun 10 katı güç tüketen valiz gibi sistemler. Artık şunun hesabı yapılmalı; ufo + mac mi, yoksa intel kasa mı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Ben de benzer yönde düşünüyorum. Net tanımlayamadığım, ancak duyumsadığım bir eksiklik var ARM işlemcilerde. Intel 10 yıl önce Atom diye bi işlemci cıkarmıştı "düşük enerji" sözü ile, o da ARM gibi performans olarak net tanımlayadığım biçimde gerideydi. Apple son 7 yıldır laptop mac mini tasarımında yanlış işleer yapıyordu, üstüne bir de M1. iPhone coktan çöptü, (pahalı çöp) Bir tek Mac Pro iyi, de o da Intel :) Ancak onun da fiyatı otomobil fiyatı gibi :) Sonuç olarak 2020'lerde Apple koca bir hiç :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer pazarlama slaytlarına tekrar ve dikkatlice bakıp hafızalarımızı tazelersek, Apple'ın orantısal ve nisbi güç/performans çizelgeleriyle aslında bir ali cengiz oyunu oynamaya kalktıklarını görürüz. Grafik performansı kıyaslamalarında kullanılan ölçübirimlerinin farklı donanımların toplamasıyla oluşturulan MAC harici bilgisayar platformlarına eşdeğer çevirisi mümkün değil. Her ne kadar Windows ve MAC iki kapalı sistem olsalar da, Apple'ın kullandığı çip bir bütün sistemi oluşturuyorken diğer ürünlerin çipleri tekil olarak ele alındığında Apple'ın M1 yongası onların yanında cüce kalacaktır.


    Yakın gelecekte rekabet eden şirketlerin, ortaklık projeleriyle buna benzer tek yongalı herşeye deva sistemler çıkarmasıyla yıllardır alıştırığımız donanım tanıtımlarının temelden değişmesi de muhtemel. Bazılarınızın bildiği gibi yakın zamanda UCIe platformunu standartlaştırmak için çoklu girişim olacağı açıklandı. Açık yonga sisteminde farklı alanlarda uzman elektronik üreticileri bir araya gelip kendi verimli teknolojilerini aynı substrate üzerinde bir araya getirecek ve farklı varyasyonlara sahip SOC'ler (System-on-a-chip) üretimi mümkün olacak. Apple'ın, ve benzeri şekilde konsolların bu kadar verimli çalışmalarının sebebi SoC kullanılarak yapılmalarıdır.


    M1 çok verimli bir çip, ancak kesinlikle EPYC'i geçin, Threadripper gibi masaüstü güçlü son kullanıcı odaklı, 2 katı çekirdek ve izlemciye sahip işlemcilerle tekil ve adil bir kıyaslama içinde mukayese edilemez. Taraflar birbirlerini suçlamak yerine Apple'dan daha iyisini yapmasını ve çenesini kapalı tutup umut tacirliği yapmayı bırakmasını beklemeleri daha yapıcı ve doğru bir seçim olacaktır son tahlilde. M1 çiplerinde GNU/Linux çalıştırılabiliyor olması bile bir mucize. Keşke daha uygun fiyatlı Apple almak mümkün olsa ama malesef...ısırılmış elmanın fiyatı tuzlu oluyor hep.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 3 Nisan 2022; 1:33:49 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.