Şimdi Ara

Apple M1 Ultra kalelerini bir bir kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple M1 Ultra kalelerini bir bir kaybediyor



    Hem Apple’ın hem de masa üstü dünyasının en dikkat çekici işlemcisi olarak tanıtılan Apple M1 Ultra, tanıtımdaki karşılaştırmalar ile adeta bir ütopya oluşturmuştu. GeForce RTX 3090 ve Intel Core i9-12900K gibi sistemlere göre belirli senaryolarda tozu dumana katan Apple M1 Ultra gerçek hayat testlerinde kalelerini kaybetmeye başladı.



    Apple M1 Ultra ne kadar güçlü?



    Özellikle Geekbench 5 testlerinde Apple M1 Ultra önemli başarılara imza atıyor. Ne var ki Cinebench 23 testlerinde bu başarıları tekrarlayamamış ve son dönem masa üstü işlemcilerin gerisinde kalmıştı.



    Ayrıca Bkz.Apple M1 Ultra vs M1 Max vs M1 Pro vs M1 karşılaştırması



    Passmark testlerinde de Apple M1 Ultra sıranın en aşağısına doğru inmeye başladı. Passmark - CPU Mark testlerinde Ryzen Threadripper PRO 5995WX liderliği kimselere bırakmıyor. Sonrasında AMD Milan EPYC işlemciler geliyor. AMD bu listede ağırlıklı iken Intel Xeon Gold ve Platinum işlemciler de yer yer kendisini gösteriyor. Apple M1 Ultra ise Threadripper PRO 5945WX ve Xeon Gold 6345 işlemcilerinin gerisinde yer alıyor.



    Apple M1 Ultra kalelerini bir bir kaybediyor



    Passmark tek çekirdek testlerinde ise Intel Core i9-12900KF işlemcisi lider durumda. Apple M1 Ultra ise Intel Core i7-12700 ve Intel Core i5-12600K işlemcileri ile başabaş bir mücadele sergiliyor. Elbette bu sonuçlar Apple M1 Ultra’nın başarısını gölgelemeyecektir ancak gerçek hayat testleri ile masa üstü odaklı testlerin çok daha farklı tablolar çizdiğini görmüş olduk.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/apple-m1-ultra-benchmarked-in-passmark







  • Eğer gerçekten apple işlemcileri 12600k,5800x gibi genelde windows üzerinde çalışan ve test edilen işlemcilerle kıyaslamak istiyorsanız apple işlemcileride windows üzerinde test edersiniz her haltı kendisine özel optimize edilmiş bir işletim sistemi üzerinde tabi uçar kaçar. M1'in kötü olduğunu söylemiyorum sadece kıyaslamanın adil olması gerektiğini söylüyorum.

    hayatımda daha saçma bir mantık görmedim. Apple bu işlemciyi harici olarak satmıyor değil mi? alınan aletin içinde geliyor. yani ben bir laptopa ihtiyacım olduğunda alınan render kalitesine bakmak gerekiyor diyelim. Bana ne ki hangi işletim sistemi olduğundan bunun? hangisi daha hızlıysa vs o daha iyidir. Ha Apple zaten yanıltıcı bir şey yapmış ona hiçbir sözüm yok. fakat bunu windowsta test edin demek tam bir ilkokul çocuğu mantığı. Apple alan adam o işlemcinin işletim sistemi ile iyi entegre olup iyi performans vermesinden dolayı alıyor. Ha mesela bu işlemci harici olarak satilsaydi ve biz Windows kullananlar olarak da alıp PC toplayabilseydik o zaman haklı olurdun.

  • Eğer gerçekten apple işlemcileri 12600k,5800x gibi genelde windows üzerinde çalışan ve test edilen işlemcilerle kıyaslamak istiyorsanız apple işlemcileride windows üzerinde test edersiniz her haltı kendisine özel optimize edilmiş bir işletim sistemi üzerinde tabi uçar kaçar. M1'in kötü olduğunu söylemiyorum sadece kıyaslamanın adil olması gerektiğini söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 24 Mart 2022; 22:12:18 >
  • inanılmaz eksik bir karşılaştırma... elmayla armutun kıyaslaması gibi olmuş.

  • M1 Max'ta en başlarda gerideydi gerekli optimizasyonlarla düzelir sonuçlar hats m1 max at %50 ye yakın daha yükselmişti sonuçlar en tepeyi almaz tabi zaten Apple'ın öyle iddiasıda yok etkinlikte I9 12th 12900K ile kıyaslandı onu geçti mi testlerde geçti fakat gpu tarafında liderliği Nvidia uzun süre bırakmaz M2 Extreme bile yeni nesil 4xxx serisi ile başedemez. Bence yorumlarda ağlayacağınıza rekabet geldi diye sevininiz umarım Çin'lilerde CPU ve GPU piyasasına girer fiyatlar düşmeye başlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=kVZKWjlquAU&feature=youtu.be

    Ha şu teste bakarsak video editine 3D render vb. İşllemlerde 3090 + i9 12900k lı custom bilgisayarla benzer sonuçları yakalamış toplam sistem olarak studio çok iyi ha gelip ağırlık mühendislik işi derseniz bir Elektrik Elektronik mühendisi olarak Maç den uzak durun derim Windows’ta olan çoğu endüstriyel uygulama zaten Maç te yok arkadaşlar Maç el işi olan insanın işi bellidir ya programlama yapıyordur iOS tarafına ya Video Editing ile uğraşıyordur yada müzikle uğraşıyordur…Aynı zamanda YouTube da nedense testlerde 60w I geçmediği görülmekte Apple tarafında yazılımla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 25 Mart 2022; 13:16:6 >




  • ısınmayan, incecik bir kasanın içinde çok düşük güç tüketimiyle çalışan bir işlemcinin intel ve amd'yi sollayıp mahvettiğini sanan insanların yorumlarını dehşet içinde okuyodum zaten.
    gel gelelim m1 işlemciler kendi klasmanında devrim yaptı o ayrı konu.
    bu arada apple'ın kasasında trilyon dolarlar var. yani eğer isterse amd ve intel gibi masaüstü işlemcilere yatırım yapıcam dese istediğini alabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum. gel gelelim işleri tıkırında niye bu topa girsinler ki.

  • wolwes kullanıcısına yanıt

    niye Windows üzerinde test edelim ya ne alaka?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebebi ARM mimarisi. ARM istediği kadar verimli olsun. Performans olarak asla bir x86 olamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    ama zaten amaç da bu. Son kullancı olarak fare'ye tıkladığında işin ne kadar zamanda bittiği önemli. daha kaslı motor her zaman aracın daha hızlı olduğu anlamına gelmez. özetle deneyim önemli. Hangi teknoloji beklediğin deneyimi veriyorsa ona bakmak lazım.

  • Zort oğlu zort

    Cinebenchte M1 Ultra CPU+GPU 60 watt cekiyor
    Sadece i9 12900k Cinebenchte 220 watt çekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Bence de sonuçlar çokta fena değil. Başta milletin sandığı gibi fark atmasa da, lider işlemcilere kafa tutmuş. Hem kullandığı watt'da düşük diye biliyorum. Sırf iş için kullananlar 100 bine pc toplayanlar belki pc yerine mac tercih edebilir.

  • ne oldu paşinyan derler adama

  • Performans ve enerji ihtiyaç verimliliği M1 ultrayı benzersiz kılıyor oyuncu sistemler ile bu işlemciyi kıyaslamak çocukça olur bu işlemci mimarisi Pro düzeyde ihtiyaç sahiplerine hitap eden tarz bir işlemci.

  • Sentetik testler bir şey ifade etmez. Diğer sistemlerde açsınlar bakalim 18 adet prores 8k görelim. Yada video render alsınlar mesela.Bunu yaparkende hiç ses çıkarmadan ısınmadan yanında başka işlerde yapabiliyorsan ve daha ucuza mal edebiliyorsan. Bence konuşmanın bir anlamı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt

    Kıyaslandığı 5800x,12600k pardusta mı test ediliyor? Windows'da test ediliyor. Eğer siz çıkıp bu işlemcilerle kıyaslayacaksanız kıyasladığınız işlemcilerin test edildikleri, en çok kullanıldıkları işletim sistemi üzerinde test edersiniz. Yada çıkıp ben bu işlemciyi yaptım ondan hızlı bundan hızlı diye lansman yapmazsınız sadece kendi platformunuz(macOS) üzerinde çalışan işlemcilerle kıyaslarsınız.

  • Üfffff le balonu sönsün...

  • wolwes kullanıcısına yanıt

    "her haltı kendisine özel optimize edilmiş bir işletim sistemi" olay bu zaten.

  • Hmm apple genelde grafiklerinde watt başına performanstan bahsediyor zaten. Taşınabilir bilgisayarlarda önemli olduğu kadar bence masaüstünde de önemli, ısınma enerji tüketimi ve sessizilik konusunda avantajları oluyor.

  • Watt başına performansta 1 numara M1 tartışmasız gelecekte ne olacağını kestirmek güç değil beyler gömmeye gerek yok gömemessiniz zaten....

  • Amd Ve İntelde Render alırken Donacak Diye Mause Klavye Dokunmaktan Korkardık M1 Ve Apple Mükemmel Ötesi Tartışılmaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oray kullanıcısına yanıt
    Tam olarak elma armut xD

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.