|
Apple M1 Mac [ANA KONU] (91. sayfa)

-
-
Hocam eyvallah,standart programlar işte benimkiler İDM (en azından ios için benzeri bir program vardır) medya oynatıcı (filmler için) MS office (veya aternatifi) acrobat reader ve sıkıştırma programı...bunlar yoksa bile bir süre sonra uyumlu hale getirirler diye umuyorum...
-
Arkadaslar bu otomatik klavye aydınlatması bende sorunlumu acaba anlayamadım.Mesela suan gündüz vakti odam gayet aydinlik fakat klavye isiklari son seviyede fakat telefonun isigini acil sensöre tuttuğumda zaman kapatıyor klavye isiklari. Bir fikri olan var mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Androge0s
Apple'ın 256gb ssd'lerin ömrü 300tbw değil. 150tbw, o ssd'leri Samsung üretiyor. 970 evo ya da evo plus modeline yakın bir ssd.
300tbw nerede yazıyorsa paylaşın, bu konu hakkında ki videolar ve forum tartışmalarında da hiçbir zaman 300tbw lafı geçmedi. En azından ben görmedim.Mac'lerdeki SSD'leri Samsung üretmiyor. Kioxia üretiyor.
-
-
iFixit'in M1 işlemcili MacBook Air ve Pro teardown sayfalarında Air için SanDisk veya Western Digital(?), Pro içinse Kyoxia kullanıldığından bahsetmiş. Anakart üzerinde tümleşik SSD'ler olduğundan (yani anakart üzerinde 1 veya 2 chip şeklinde duruyorlar, bildiğimiz SSD formu yok) Apple biz anlamadan yeni ürettiklerinde çok farklı markalarda kullanabilir anladığım kadarıyla. iFixit bile anlayamadıysa ne olduğunu biz hiç anlayamayız.
https://www.ifixit.com/News/46884/m1-macbook-teardowns-something-old-something-new
-
Sandisk wd'nin alt markası zaten. Kioxia'da birkaç yıl önce isim değişikliği yapmış. Toshibanın ssd bölümü onlarda.
Diğer dedikleriniz ise gerçekten ilginç.
Teşekkür ederim bu arada paylaşım için. Bunu görmemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 14 Mart 2021; 18:50:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Androge0s
2010-15 cihazlarda Samsung ssd'ler vardı. Netten baktığımda kioxia göremedim. Kaynak varsa paylaşabilir misin hocam?
Not: Şimdi baktığımda Samsung ve Toshiba gördüm. Anakarta lehimli olan ssd'leri kim üretiyor bilmiyorum.
Sırasıyla: toshiba, toshiba, toshiba, samsung, toshiba, toshiba, samsung, samsungKaynak iFixit'in yayınladığı M1 MacBook teardown'u hocam. Dediğiniz gibi eskiden Toshiba üretiyordu. Linki aşağı bıraktım.
https://tr.ifixit.com/News/46884/m1-macbook-teardowns-something-old-something-new
-
Arkadaşlar m1 air ile aranızdayım. Harici monitöre bağlı olarak kullanıyorum. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bluetooth klavye mouse'u görmüyor. Şifreyi girdikten sonra otomatik olarak tanıyor. Bunu yaşayan var mı ?
-
Arkadaşlar iyi geceler ben de bir şey sormak istiyorum.
Benim sorum Ekran Kartı performansı ile alakalı,
Şöyle bir şey okumuştum, baz modellerde ekran kartı işlemcisi mi diyim artık ne deniyorsa o biraz daha güçsüz, baz olmayan modellerde daha güçlü gibi bir şey.
Bunun aslı nedir bilen var mı? Ekran Kartı bir tık daha güçlü olandan almak istesem hangisini almam lazım?
8 çekirdek / 7 çekirdek vs vs bir şeyler okudum da tam anlayamıyorum da kusura bakmayın teşekkürler..
-
Apple store üzerinden satılan en ucuz macbook air modelinde grafik işlemci 7 çekirdekli, kapasite artırımı yapılan modellerde ve tüm macbook pro modellerinde 8. -
Yani diyelim 256GB ssd değil de 512GB ssd’li alirsam
ya da ssd 256 kalsin , ram’i 16 alirsam
grafik karti 8 cekirdekli mi olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 15 Mart 2021; 6:39:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de Apple Store dediniz ya , bunun disindaki yerler mesela PT , buralardan , grafik karti guclusunu alma sansimiz yok mu, yokss ayni sey bu saticilar icin de gecerli mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanımda birşey farketmeyeceksiniz, sentetik performans testlerinde az bir fark görülebiliyor ancak.
Güvenilir tüm inceleme ve önerilerin ortak görüşü şu şekilde:
"fiyat/fayda yönünden en avantajlısı 8gb ram 256gb ssd'li temel "base" modelli gönül rahatlığı ile alınıp kullanılabilir."
Yüksek depolama gerektiğinde 1-2tb lık uygun fiyatlı hızlı harici m2 ssd ile thunderbolt üzerinden oyun oynayıp video işleme yapıyorlar, bu şekilde kullanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numaracihoroz -- 15 Mart 2021; 8:16:1 > -
Apple store harici alımlardan tam rmin değilim, bazı arkadaşlar arayıp sormuşlardı sanki, siz de bir sorabilirsiniz. -
Selamlar,
M1 air'i alalı 1 ayı geçti ama henüz ekranını silemedim :) Daha önce 2015 retina'da soyulma problemi yaşadığım için korkuyorum.
Ekranı neyle siliyorsunuz arkadaşlar? Parmak izleri çok artmaya başladı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tberkkkSelamlar,
M1 air'i alalı 1 ayı geçti ama henüz ekranını silemedim :) Daha önce 2015 retina'da soyulma problemi yaşadığım için korkuyorum.
Ekranı neyle siliyorsunuz arkadaşlar? Parmak izleri çok artmaya başladı.
Gözlük camı bezi var, hafif nefesimle nemlendirip siliyorum. Çok güzel temizliyor.
Günlük yapıyorum.
İlk kez MacBook kullandığım için başka neyle temizlenir ben de bilmiyorum:)
-
Model numarasını aratırsanız detayına bakabilirsiniz.
Örneğin;
MGN63TU/A : 8 çekirdekli CPU’ya, 7 çekirdekli GPU’ya sahip
MGN73TU/A : 8 çekirdekli CPU’ya, 8 çekirdekli GPU’ya sahip
Yine de GPU farkına çok takılmayın bence, PT den MGN63TU/A modeli 8.899TL fiyatı ile çok cazip, sipariş geçtim ben.
-
Benim de az kaldı gözlük bezi ile girişmeme. Teşekkürler :)
-
merhabalar cracli adobe programlarını yükleyebilen varmı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X