Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su SSD konusunda Reddit olsun yabancı incelemeler olsun bir hayli olumsuz yorum var arkadaşlar.MX yeni serisini beklerken fena kafama takıldı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Su SSD konusunda Reddit olsun yabancı incelemeler olsun bir hayli olumsuz yorum var arkadaşlar.MX yeni serisini beklerken fena kafama takıldı bu.

Hocam bende almayı planlıyorum ama ssd için tam olarak sorun nedir ?

• sony tv kanal editör programı windows uyumlu oldugu için mac çalışmıyor. bunu çalıştırmanın bir yolu varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eon1907

Hocam bende almayı planlıyorum ama ssd için tam olarak sorun nedir ?

Alıntıları Göster

Konusunu açtım idi.Pek bahsi geçmedi şu ana kadar forumda ,ama 1+ yıllık kullanımlar olduğunda daha belli eder kendini.

SSD veri yazmalar artıkça ömrünün bir hayli azalacağından bahsediliyor.

• quote:

Konusunu açtım idi.Pek bahsi geçmedi şu ana kadar forumda ,ama 1+ yıllık kullanımlar olduğunda daha belli eder kendini.

Alıntıları Göster

Koca mühendisler bunu hesaplayamazmı? Appleden bahsediyoruz. boş muhabbetler takılmayın bunlara.

• SSD sorunu yok bence, tabi video düzenlemek için kullanıyorsanız bu bir sorun olabilir ama video ile uğraşan birisi de harici disk almalı zaten,

Günlük Ekran sürem 10-11 saat civarı,

MacBook Air base modelini yazılım geliştirmek için ana bilgisayar olarak kullanıyorum.

Günlük yoğun şekilde ;

Netcore Angular uygulaması, VS Code Nativescript, Postgres veritabanı, Android Emulator ve iOS Emulator, Safari 2-3 sekme vs, nerdeyse 24 saat açık Anydesk, Mail vs hiç performans düşmedi,

32 günde toplam 2.18TB yazmışım ve kullanım hala %0 .Yani bu yoğunlukta kullanmaya devam edersem belki 15 yıl sonra SSD bozulabilir. :)

(Çünkü Apple SSD'lerin yazma ömrü 256gb için en az 300TBW . Diğer standart SSD'lerde bu ömür 150TBW.)

Apple M1 Mac [ANA KONU]

• quote:

Alıntıları Göster

Anladım hocam konuya bakıyorum teşekkür ederim.

• tolgatelli T kullanıcısına yanıt
    Apple'ın 256gb ssd'lerin ömrü 300tbw değil. 150tbw, o ssd'leri Samsung üretiyor. 970 evo ya da evo plus modeline yakın bir ssd.

300tbw nerede yazıyorsa paylaşın, bu konu hakkında ki videolar ve forum tartışmalarında da hiçbir zaman 300tbw lafı geçmedi. En azından ben görmedim.
  • arkadaşlar , yıllar sonra apple dünyasına adım atmak üzereyim. macbook m1 air almayı düşünüyordum ki bir m1X çıkma ihtimali varmış

M1X , mevcut m1'in fiyatlarını etkiler mi? hani aldıktan hemen sonra pişman olmayayım

• Ben bu yorumları biraz garip buldum.Şu açıdan ; kaç yıldır Ssd sistem dahilinde geliyor MacBook. Ve daha önce hiç böyle ömrü azalıyor gibisinden sorun okumamıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Harici alıp kullanacaksam yeni modeli almanın bir esprisi kalmıyor ki sanki ? Hariciyi yine Ssd almak isteyeceksin onun yine süresi azalacak vs ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Androge0s

Apple'ın 256gb ssd'lerin ömrü 300tbw değil. 150tbw, o ssd'leri Samsung üretiyor. 970 evo ya da evo plus modeline yakın bir ssd.

300tbw nerede yazıyorsa paylaşın, bu konu hakkında ki videolar ve forum tartışmalarında da hiçbir zaman 300tbw lafı geçmedi. En azından ben görmedim.

Bu konu hakkındaki video ve tartışmaları bakarak yorum yapsaydım ben de 150TBW derdim ama o konularda bile "...150TBW olursa... diye Samsung ssd'ler üzerinden tahmini yorumlar yapıyorlar.

Eminim İntel bu konuda epey bir reklam bütçesi ayırmıştır derdim.:)

Konuyu gündeme taşıyan arkadaş düzeltme yayınlamıştı zaten, ama şu kesin Apple bu konularda en iyisi.(Resim 1) İntel'in gazına gelip millet heyecana kapılmasın derim.

-ki o konuda bile adam 150TBW yazmış 2 ayda ve telaşa kapılmış. Halbuki gönderdiği ekran resminde ömründen %3 azaldığı görülüyor. 150TBW %3 ise %100 olması yani ölmesi 5000TBW demektir ki Samsung'ların hiçbir modelinde bu kadar uzun ömrü göremezsiniz.

2015 yılında yapılan testler de bile MacBook'larda kullanılan ssd'ler 300TBW stabil ve ölüm zamanı 700TBW'a kadar test edilmişti.

Bu nedenle SSD sorunu diye bir sorun yok. Ama tabiki 4K veya 8K video ile çalışıyorsanız ve günlük bunu profesyonel anlamda yapıyorsanız yani ayda 75TBW yazsanız bile 256gb modeli 2 yılda ancak ölecek demektir. Ben ayda 2TBW yazdığıma göre benim MacBook 1000 ayda ölecektir. Ben en az 15yıl dedim. Sonrası biraz şans işi artık.

Bu nedenle tabi ki elektronik her cihazda istisna ya da sorunlar olabilir.

Benim tavsiyem ister Windows ister MacBook alın ,ama mutlaka bir harici yedek diskiniz olsun . Ya da en kötü bulut yedekleme satın alın.

Kullandığınız elektrik hattında harmonik dalgalanmalar düzenli değildir belki de ve yavaş yavaş diskinizin ömründen çalıyor olabilir. Bir anda da tüm bilgileriniz gidebilir.

Bu nedenle yedek bir disk her zaman iyidir.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

Ben bu değerleri falan hiç bilmiyordum. Açıkçası aklıma bile gelmezdi. ssd dedik daha uzun ömürlü dedik daha dayanıklı dedik neler neler okuyoruz

Yarın 2015 MacBook ssd değerine bakayım bari

Ayrıca evet maalesef yedek almak şart. Sonra çok üzülürsünüz film müzik falan kaybetmek artık üzmez ama diğer veriler üzer . Ben artık harici hdd almak yerine Nas alacağım bunun çözümü için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 13 Mart 2021; 23:32:15 >
  • ariaven A kullanıcısına yanıt

ben etkileyecegini dusunmuyorum. m1x'i de sanirim 16" mb pro modellere vs getirtecekler. benim 1- 2 googlelamam sonucu gordugum buydu. Mac mini m1 siparisi oncesi bakmistim beklesem mi diye.

o makinayi daha pahaliya satip bunlarin fiyatlarini degistirmeyeceklerini dusunuyorum.

yarin evine geliyor bebegim 1 tb ssd + 16 ram model mini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad to the bone -- 14 Mart 2021; 11:57:13 >
  • M1 air base model almayı düşünüyorum pozitif teknolojiden eğitim indirimiyle, daha önce alışveriş yapan var mı bu siteden? Varsa iyi ya da kötü tecrübelerini bildirirse çok sevinirim.
  • Pt üzerinden MacBook Air 16gb RAM 256 ssd siparişi verdim. İlk defa MacBook kullanacağım umarım memnun kalırım

• loiloyse kullanıcısına yanıt
    Kargoya verdiler mi? Kargo süreci ne kadar sürdü eğer verdilerse. Hayırlı olsun bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraakcolak53

Kargoya verdiler mi? Kargo süreci ne kadar sürdü eğer verdilerse. Hayırlı olsun bu arada.

teşekkür ederim. cumartesi saat 3 civarı almıştım, henüz kargoya verilmedi.

• loiloyse kullanıcısına yanıt
    Anladım hafta içi verirler muhtemelen.
  • Değerli arkadaşlar oku oku bitmiyor :)..naçizane fikir almak istiyorum sizlerden..

ben ortalama bir kullanıcıyım..genel itibariyle bilgisayarı çoğunlukla film ve dizi indirip izlemek için kullanıyorum..TV kullanmadığım içinde arada da tv izliyorum...az da ofis programı vs küçük şeyler..oyun merakım yok...telefon yerine de webwhatsup dan çocuklarla görüşüyorum...netice itibariyle ses ve görüntü kalitesi olarak işimi görür mü ?..bu standart işlerde beni üzer mi ? bu kadar... (Macbook Air M1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engnaksoy -- 14 Mart 2021; 14:57:16 >
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.