hocam bu 2011 konusuna bir açıklık getirebildiniz mi? |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (88. sayfa)

-
-
-
xbox series x ile çektiğim videoları kesme kırpma ve ps ile photoshoplama gibi işlemler için önerir misiniz air i -
Nasıl bu kadar küçük kapasiteli batarya koyabiliyorlar orasını geçtim gerçekten batarya yönetimi iyi ise ve 15 + saat ekran süresi alıyorsanız. Süper
-
Uzun zamandır batarya testi yapmamıştım ancak yaptığımda çoğu zaman 17-17.5 saat ekran süresi alıyordum.
Bende hayret ediyorum böyle bir cihazda nasıl 4500 küsür mAh batarya olabilir. Muazzam bir kaynak yönetimi var. Bazı telefonların MBA'nın 1.5 katı pil olmasına ve çok daha yavaş olmasına rağmen yarısı kadar ekran süresi veremiyor. -
Evet, gerçekten çok iyi batarya yönetimi mimariyi geçtim o kadar büyük ekranda gerçekten iyi performans veriyor. Oyun için kullandığım pcyi satışa koydum. Satıldığı gibi ya macbook air yada bi mac mini almayı düşünüyorum. Not yazılım için kullanacağım artık oyun pek oynamıyorum. Oynamak istesem bile artık gfn gibi servislerin idare edeceğini düşünüyorum. Air için bir sıkıntınız derdiniz eksi veya artı yönleri nelerdir sizin gördüğünüz belirtirmiziniz rica etsem. Teşekkürederim.
-
Öneririm. Kendi çapımda YouTube için video düzenleme işi yaptım iMovie üzerinden ve beni tatmin etti. Tabi ki çok profesyonel işler yapmıyorum fakat bilgisayarı alırken aklımın bir köşesinde de edit işleri vardı. Öneririm cihazı. Sadece optimize uygulamalar kullanmaya dikkat edin.
-
Hocam gözden zaten 10 bin lirayı çıkarmış biri için soru işareti değil fakat para yoksa yoktur, yapacak bir şey yok. O yüzden insan merak ediyor acaba 5-6 bine bir pc almak yerine bütçe arttırınca ne elde edeceğini ve bütçesini zorlamaya deyip değmeyeceğini.
-
hocam appstoreden başka bir batarya uygulaması yükledim intel bazlı olmayan, orada ocak 2021 üretimi gözüküyor bataryam. uygulamanın ismini hatırlayamadım fakat simgesi maviydi. intel bazlı olanlar silikon çiplerin bilgilerini edinmede sıkıntı yaşiyor diyorlar. 2021de üretilen bircok kiside 2011 batarya gösteriyor cünkü
-
Arkadaşlar merhaba, m1 air cihazım bugün geldi. Cihazı ilk açtığımda %39 şarj ile çıktı ve pil döngüsü 1 görünüyor. Bu normal mi acaba? Ayrıca pil kısmına geldiğimde en son 1 aralıkta %89 dolduğu bilgisini gördüm. Bu neden kaynaklıdır acaba?
-
Eski intel MBA ve birkaç windows laptop kullandım. Onlar ile kıyaslarsam en belirgin eksi yönleri:
- Çerçeveler kalın, rakiplerinin çerçeveleri gerçekten çok daha iyi.
- Tasarım eski.
- Windows gibi oyun desteği yok.
- Her programın desteği yok. (Hem M1 hemde macOS kaynaklı)
İyi yönleri ise:
- Pil neredeyse 2 kat daha iyi.
- Native çalışan uygulamalar çok hızlı açılıyor.
- Isınma sorunu yok.
- Fan sesi yok.
- Multi tasking'de çok hızlı, yavaşlık yok.
Benim aklıma gelen bunlardı. Sadece Windows laptoplar ile kıyaslayacak olursak iyi yönlerine bayağı satır eklemem gerekir.
Bence kusursuza yakın bir cihaz olmuş, klavyesinden ekranına oldukça tatmin edici bir cihaz. Tek eksiği kalın çerçeve ve eski tasarım. Onlarıda yeni çıkacak 14 ve 16 pro ile telafi edeceklerdir. Onlar kusursuz cihazlar olacak bence, fazla i/o ve mini led panelleriyle. Yeni tasarımda cabası.
-
Kullananlara danışmak istediğim mevzu RAM'di benim.
Apple'ın her cihazında optimizasyon hususunda çok kuvvetli olduğunu biliyoruz lakin bir "bilgisayar" için 8 GB RAM'in sıkıntı çıkardığı oluyor mu?
Doğruyu söylemek gerekirse ağır işler yapmıyorum ancak genelde çok sekmeli kullanıyorum tarayıcıları ki bolca eklenti de olunca RAM yetersiz kalıyor şu anki bilgisayarımda. Eski, dandik CPU'nun da bu boğulmada payı var elbette. (2013 model 8 GB RAM'li i3 işlemcili bir laptop)
M1 Macbook Air bu sorunu yaratacak mıdır sizce?
Kafamı kurcalayan yegane soru bu. Her ne kadar macOS'e yazılan uygulamaların çoğu kusursuza yakın olsa da donanımın da kendine has sınırları var ve arttırılamayan bir 8 GB şu an sorun çıkarmasa bile önümüzdeki yıllarda dert olacak mıdır acaba?
Yine de bir dakika bile Macbook kullanmadım, haliyle yorumlarım, fikirlerim ve sorularım çok sığ da olabilir.
-
Arkadaşım yanılmıyorsam 4gb ramli 2013 Air'i hala Word'de yazı yazma, internet falan gibi işler için sorunsuz kullanıyor. Şarjı iyi durumda, akıcılıkta bir sorunu yok. Epey bir sekme açık tuttuğunu da gördüm. Fakat fazla Ram'den hiçbir zarar gelmez ve cihazı uzun süre kullanmak istiyorsanız fena bir yatırım olmaz. Sizi fazla zorlayacaksa bilemem fakat aldıktan sonra upgrade etme şansınız olmadığına göre Ram'e yatırım yapmak fena fikir değil. 8gb ile mutsuz olacağınızı da sanmıyorum.
-
Ben de bilemedim doğrusu. Gayet günlük ve basit bir kullanıcıyım esasında ama biraz gözümü korkuttu RAM her ne kadar diğer donanımlar da içindeki yazılım da birbirine çok uyumlu olsa da.
Cok sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama bir kez alınca sayısı yüksek olsun istiyor insan herhalde :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Androge0s
Uzun zamandır batarya testi yapmamıştım ancak yaptığımda çoğu zaman 17-17.5 saat ekran süresi alıyordum.
Bende hayret ediyorum böyle bir cihazda nasıl 4500 küsür mAh batarya olabilir. Muazzam bir kaynak yönetimi var. Bazı telefonların MBA'nın 1.5 katı pil olmasına ve çok daha yavaş olmasına rağmen yarısı kadar ekran süresi veremiyor.Dün elime geçti benim de M1 MacBook Air. Abi bu kadar da beklemiyordum ben bataryayı. Daha sağlıklı test bile yapmadım ama sabah 1.5 saattir kullanıyorum. Video izleme, internette gezinme vs daha %92ye geldi yeni. Ekran parlaklığı truetonda otomatik. Şu anda %60da parlaklık.
Geç bile kalmışım almakta. Apple telefonları batarya konusunda sevmiyorum ama bu laptop olmuş dedirtiyor kendine.
İlerde telefonlarına da böyle bir batarya kullanımı getirirse o zaman Apple telefona da geçerim. O derece yani..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 9 Mart 2021; 8:46:49 >
-
Dediğim gibi, eğer Ram'e ödenecek ekstra para size aşırı bür yük olmayacaksa ve bilgisayarı uzun süre kullanma fikriniz varsa upgrade edin. Yok zorlayacaksa veya 2-3 yıla elinizden çıkarıp yenisini alma fikri varsa gerek yok. Ben şahsen bir ürünü aldım mı kullanırım. O yüzden 16 aldım, sebebi uzun süre kullanmak istemem.
-
Arkadaşlar merhaba, MBP 2019 13'' Kullanıcısıyım, bazen cihazı özellikle yeni temizlediğim günler, cihazın açmakta ilginç bir şekilde zorlanıyorum, cihaz kapalı bir durumdayken yani kapağı kapalıyken özellikte de ortam ısısının hafif serin olduğu zamanlar alt kasa üst kasaya yapışıyor ve ekranı açmam için baya bir güç uygulamam gerekiyor, sanki bu ekranın kenarlarında ki siyah şeritler alt kasaya yapışıyor, internette araştırdım ama daha önce hiç böyle bir sorun yaşayanını duymadım, sizin cihazlarda da bu oluyor mu merak ettim.
-
Cihazı temizlediğimde bende de oluyor ancak aşırı bir güç uygulamam gerekmiyor. Dediğiniz gibi vakumlanmış gibi bir kuvvet var ancak çok değil. -
Ben bugün ekranı zor açtım resmen hocam😂 parmağım acıdı yani o derece -
Arkadaşımda İntel MBP 13 var bende M1 MBP var, bugün Home Office olarak Toplantıdayız, toplantının dinleme bölümünde 1 saat boyunca MBP üzerinde fotoğraf baktım, Pages de Office dökümanları ile uğraştım, video vs bakındım şarjım 100% kaldı arkadaşım şarjı %20 düştü o esnada M1 şarj konusuda başarılı..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X