Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.164
Cevap
220
Favori
416.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Androge0s kullanıcısına yanıt
    Apple M1 Mac [ANA KONU]

Apple M1 Mac [ANA KONU]

Ben kalitesinden çok memnunum, yıllarca gidecek hissi var. Ama air için uyar mı bilemiyorum, pro uydu bana.

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    ISS iniz ile baglantiya gecip sorunu anlattiniz mi? Benim başıma soyle birsey gelmisti yillar once. Super Online kullaniyorum, o donemki MacBook Promu actigimda mutlaka evdeki diger cihazlarin biri ile ip adresleri cakisiyor ve hata veriyor. ISS ile görüştüğümde modemin ayarlarından hattin sinirlandirildigini gorduk, uzaktan ayarlari duzeltip sorunu cozmuslerdi. Aklima gelen sizde de bir kac cihazin otesine limitli bir hiz tanimlanmis olabilir mi misafir hatti gibisinden? Tamamen sacmaliyor da olabilirim ama bir sansinizi deneyin diye dusundum.
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Ben de bu çakışmayı düşündüğüm için statik ip denenebilir diye düşündüm. Bir havuz statiklere, bir havuz dinamiklere o şekilde. Bakalım denedikten sonra sonuçları görürüz.
  • Dostlar şuan en son sürüm 11.2 Big Sur kullanıyorum ama YouTube da internetim 50 mbit olmasına rağmen videoların çözünürlükleri 360 480 gibi açılıyor.Önceden böyle bir sorun yoktu.İnternet ile ilgili bir sıkıntım yok.Sanırım cihazla alakalı wifi ayarlarını nasıl resetleyebilrim ?

• cmuniryavas C kullanıcısına yanıt

O durum bende 11.2 den önce vardı 360 ile açıyordu otomatik ama güncelleme ile düzeldi. direk üst kalite açıyor safaride .Pilde mi kullanıyorsunuz prize takılı mı?

• efesb kullanıcısına yanıt

pil yada priz ikisindede aynı durum var...

• cmuniryavas C kullanıcısına yanıt

Siz dedikten sonra birkaç defa kontrol ettim ve nedense bende de 360p olarak başlatıyor 1080p ilk videoları. İlk sürümde de vardı bu .Bunun sebebini bilen arkadaşlar vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: babadol

Dns ayarlarından mı acaba diye düşünüyorum. Önce modemden macbooka bir statik ip atayıp, sonra da dns ayarlarını open dns ayarları olarak değiştirip sonuçları paylaşın bir bakalım duruma. Atadığınız statik ip, dinamik havuzundan olmasın ama.

Geç dönüş oldu kusura bakmayın. Dediğiniz şekilde uygun olan static ip'yi verdim. Zaten uygun olmadığında uyardı. Bir süre düzgün bir şekilde çalıştı. Tam çözdüm derken bilgisayara reset attım ve tekrar eskisi gibi 3Mbps ile sınırladı kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

ISS iniz ile baglantiya gecip sorunu anlattiniz mi? Benim başıma soyle birsey gelmisti yillar once. Super Online kullaniyorum, o donemki MacBook Promu actigimda mutlaka evdeki diger cihazlarin biri ile ip adresleri cakisiyor ve hata veriyor. ISS ile görüştüğümde modemin ayarlarından hattin sinirlandirildigini gorduk, uzaktan ayarlari duzeltip sorunu cozmuslerdi. Aklima gelen sizde de bir kac cihazin otesine limitli bir hiz tanimlanmis olabilir mi misafir hatti gibisinden? Tamamen sacmaliyor da olabilirim ama bir sansinizi deneyin diye dusundum.

Çakışma durumunu denedim ve kendim static ip verdim. Sonuç yine aynı oldu. 12 cihaz sınırlaması olduğunu söylediler. O kadar cihaz yok zaten. Apple M1 Mac [ANA KONU] 

Düzenleme : Modem firmasını aradığımda herhangi bir cihaz sınırlama sayısı olmadığı 240 cihaza kadar desteklediği söylendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asetil Co A -- 11 Şubat 2021; 15:20:43 >

• Wifi calling kullanan var mı bilmiyorum ama şöyle bir durum var. Sizlerde nasıl? Çağrı geldi veya siz aradınız Mac ten konuşuyorsunuz, kalkıp başka biryere geçmeniz gerekti çağrıyı telefon üzerinden iPhone a alıyorsunuz görüşme devam ediyor. Daha sonra tekrar geri döndünüz ve çağrıyı yeniden Mac e alacaksınız iPhone dan bunu yaptığınız anda görüşme sonlanıyor Mac e yönlenmiyor. Muhtemelen bu bir bug. Sizlerde durum nasıl ?

• Bir diğer konuda bu Wifi calling olayında fark ettim Telefonda eşimi ara dediğimde arıyor Mac te Siri ye Eşimi ara dediğimide kalıyor, hiç birşey yapmıyor. Bilgilerimde tanımılı daha ne yapabilirim?

bugün benim de başıma benzer sorun geldi. telefon çaldığında MacBook'da çalıyor. macbook'dan açtığımda sonra iPhone'a geçiş yapıyorum sonra dediğiniz gibi tekrar mac'e geçtiğimde arama sonlanıyor.

• chinaski C kullanıcısına yanıt

Bu demektir ki sadece benim için geçerli değil bu sorun. Son güncellemeyi yapmadım belki ondan sonra düzelebilir.

Bende safaride de bir sorun var. Safaride sörf yaparken birden bire sayfa yüklemesi kesiliyor ve donuyor. bir süre bekledikten sonra Safari sayfayı yükleyemedi yazısı çıkıyor. Bu yaklaşık 35-40 saniye kadar sürüyor.

Sizlerin başına böyle bir şey geldi mi?

Burada Chrome da problem yok.

Siz bunu bide mac + iPhone + AirPods üçlüyüsle görün bazen kafası bir gidiyor eyvah eyvah 😅
  • tahmin edebiliyorum sadece iPhone ve Mac arası sıkıntı varken birde işin içine AirPods dahil oldu mu sorun iyice içinden çıkılmaz hale gelir.

Yabancı forumlarda da var safari çökme şikayetleri. Apple bunların kesin farkındadır ve yeni güncellemeler ile iyileştirecektir en kısa zamanda.

ben son güncellemeyi henüz yüklemedim ama zaten içektede bu sorunlardan bahsedilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: efesb

Bu demektir ki sadece benim için geçerli değil bu sorun. Son güncellemeyi yapmadım belki ondan sonra düzelebilir.

Bende safaride de bir sorun var. Safaride sörf yaparken birden bire sayfa yüklemesi kesiliyor ve donuyor. bir süre bekledikten sonra Safari sayfayı yükleyemedi yazısı çıkıyor. Bu yaklaşık 35-40 saniye kadar sürüyor.

Sizlerin başına böyle bir şey geldi mi?

Burada Chrome da problem yok.

safari sıkıntısı yaşamadım sadece ilk aldığım gün sanırım mouse imleci dondu ekranda hareket etmiyordu sonra kendine geldi. ben mi yaptım kendi mi oldu daha mac'i çözemediğim için karar veremedim. Chrome kurmadım Safari'den şimdilik memnunum.

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt

Ben de epeydir bakamadım. Açıkçası forumlarda da sizin sorununuza dair bir yazı bulamadım. Yani olmaması gereken bir durum cereyan ediyor sizde. Yüksek hızlı interneti olan bir telefona bağladınız mı, ya da başka bir ağa, uzun süre stabil ve yüksek bağlantı kurabiliyor mu test etmek için? Sorun cihazda mı ağda mı yoksa protokolde mi onu tespit etmek gerek.

Big Sur kaynaklı bazı sıkıntılar çıktı ilk yayınlandığından beri ama çoğu çözüldü güncellemeyle. Kalanları da yeni güncellemelerle geçecektir diye umuyorum.

Bende çok oluyor hocam malesef
    Hiç o kadar beklemenize gerek yok
    Hemen docktan çık deyin yeniden açın safariyi
    Malesef yeni güncelleme ile çözülemedi
    Bende AdGuard programı var safari eklentiisi ile
    Acaba onla alakalı mı diye düşünüyorum
    Sizde kullanıomusunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.