|
Apple M1 Mac [ANA KONU] (46. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ardamax
Amerik cihazları laptop telefon magic mouse dahil hiç birine bakılmıyor. Avrupa ülkelerinden aldıklarınız ise 1 yıl international warranty altındadır. 1 yıl garantiden yararlanırsınız. 1 yıl sonunda paralı hizmet.Teşekkürler hocam bilgilendirme için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: babadol
Hocam eski mesajları okurken bu mesajınıza denk geldim de ne kadar erken konuşmuşsunuz :) Şu an M1 işlemcili modeller mb pro 16 dan daha hızlı, üstelik yarı fiyatına. Geçiş süreci de hiç yıllar sürecek gibi durmuyor. Uygulamalar tam uyumlu olunca ne olacak tahmin bile edemiyorum. Açıkçası mb pro 13 m1 bekleyip aldığım için kendimi şanslı hissediyorum.Eğer eski mesajları okuduysanız bana karşı yazılan mesajlara tek tek verdiğim cevapları da görürdünüz. Ama sanırım işinize geleni görmüşsünüz. Burada Apple vs. Android kavgası yapmıyoruz. Neyin tartışması bu anlamak güç. Burada hepimiz aynı makineyi kullanıyoruz. Bana yazılan her şeye somut şekilde tek tek cevap verdim ve hiçbirine tatmin edici bir karşılık da alamadım. İş pratiğe geldiğinde, 16" MBP halen daha en güçlü cihaz. Bunu gösteren pek çok videolu karşılaştırma var. Sadece rakamların yazdığı basit testlere bakmayın. Geçiş sürecinin tamamiyle bitmesi 2 yıl sürecek, bu konuda fikrim hala aynı. Keza Apple'ın da aynı. Apple'dan daha iyi biliyorsanız buyrun iş başvurusu yapın. ayrıca geçiş süreci tamamlandığında koşarak ilk alacak olanlardan da biri benim. M1'li cihazları buradaki herkesten daha sıkı bir şekilde takip ettiğime ve takdir ettiğime, gelişim sürecinin tamamlanmasını en büyük heyecanla takip ettiğimden emin olabilirsiniz. Burada kimse cihazları itin bir tarafına sokmuyor. Şu anda işi bilgisayara bağlı olan insanların bir süre daha beklemesinin mantıklı olacağını söylüyor. Benim işim tamamen MacBook'a bağlı. En ufak bir soruna tahammülüm yok.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazdım, tekrar yazmak istemiyorum. Dediğim gibi eski mesajları tamamiyle okumanız yeterli olacaktır. Benim gibi düşünen pek çok kişi olduğunu da görebilirsiniz aynen şekilde. @Ardamax @babadol
İyi forumlar.
-
Ben tartışmak için yazmadım, okudum hep cevaplarınızı. Boşuna büyük tartışmalar olmuş, aynı şeyler elli kere söylenmiş gerek yok.
MB Pro 16 base model daha güçlü değil, upgrade sürümleri daha güçlü şu anda. O da kimi alanlarda geri kalabiliyor. Yani tartışmak için söylemiyorum ama onlarca uygulama testi, gerçek kullanım testi videosu izledim, siz de görmüşsünüzdür muhakkak izlediğiniz videolarda. Eksik gördüğünüz yanlar varsa video paylaşabilirim.
Geçiş sürecinden kastınızı tam anlayamadım aslında, yani şu anda çoğu yaygın uygulamanın native olmasa da desteği var, Rosetta ise kastınız, bir emülatör gibi değil ki zaten çok hızlı çalışıyor. İlla kağıt üzerinde geçişi konuşacaksak iki sene olabilir ama 6 ay sonra da iki sene sonra olacakların %90’ı tamamsa ben geçiş olmuş derim. Ben açıkçası hani çeşit uygulama desteğinden bahsettiğinizi öğrenmek isterim.
Tüm bunların dışında hazır konu açılmışken ek düşüncemi paylaşayım. Ağır yük altında MB pro m1 şarjı, mb pro 16 şarjının neredeyse 3 katı kadar gidiyor ki bu. Bu muazzam olmuş bence en önemli noktalardan biri bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 23 Aralık 2020; 13:53:38 >
-
Arkadaşlar selamlar, 6 aydan uzun bir süredir iPad Pro'mu Magic Keyboard ile kullanıyordum ancak bir türlü tam bir bilgisayar hissi veremediğinden dolayı elden çıkardım. Şimdi video edit için de kullanacağım M1'li MacBook Pro'lara göz dikmiş bulunmaktayım. Ancak uzun ömürlü olması için 16 GB'lık RAM'li modelini satın almak istiyorum. Bilgisayarsız kaldığım için de birazcık acelem var Apple Store'lar da malum kapalı durumda. Online Store'da teslim süresi için 22-28 Ocak arası gösteriyor ki bir aylık bir süreç bu. Burada yazan tarihlerden önce cihazın ulaştırılma ihtimali var mı? 1 ay bilgisayarsız kalmak istemiyorum.
-
Teknosa üzerinden aldım ben ertesi gün geldi, mağazaların stoklarına bakmanı öneririm. -
Bana da teslimat tarihi 14-21 aralık olarak gostermişti, benim ki bugun yani 23 aralıkta teslim edilecek. Yani en erken o tarhiler arası gelir.
-
Hocam bir hediye vs olayı açılmadı mı bu geç teslimattan ötürü ? -
3.parti firmalardan almak yerine Apple ın online mağazasından almanı her açıdan öneririm. Beğenmeyebilirsin iade daha kolay edersin gibi durumlarda apple ın sitesinden almayı tek geçerim ammavelakin biraz bekleriyor hocam benimkide 3. Hafta ulaşmıştı bana -
Babadol arkadaşıma katılıyorum. Ben arkadaşın anlattığı kadarıyla konuya hakim olarak cevap verdim burda beni alıntılaman çok saçma. Ki keza hadi alıntıladın beni, yığınla babadol arkadaşımızın da söylediği gibi video var şuan her konuda her process de m1 işlemcili cihaz 16 mbp yi yemiş durumda. Gerek pil gerek akış gerek güç... Doğru söze ne denir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardamax -- 23 Aralık 2020; 12:51:6 > -
Bilgisayarın kutusundan çıkan şarj adaptörünü evde tutup, taşımak istemediğim için bir type-c şarj adaptörü arayışındaydım. Aklımda birkaç ürün vardı ama, istediğimin indirime girmesiyle bugün sipariş ettim. Evet, Apple'ınki muhtemelen en garantisi olurdu ama 3 katı fiyat ödemek istemedim.
Aldığım modelin ismi Baseus 65W GaN. Siyah ve beyaz olmak üzere iki rengi var. Benim şarj kablom siyah olduğu için siyah olanı tercih ettim. 3 portlu bir cihaz, 2 adet type-c usb 1 adet de klasik type-a usb çıkışı barındırıyor. 1. type-c maksimum 65W güç verebiliyorken diğer iki çıkış 30W ile sınırlandırılmış. PD 3 desteği var. Boyut olarak da Apple'ın adaptörünün neredeyse yarısı kadar yer kaplıyor. Aşağıya incelemesini bırakıyorum oldukça detaylı bir inceleme, benim gibi bir arayışta olan varsa göz atabilir. Son olarak fiyata gelecek olursak, amazon.com.tr'de Prime üyelerine özel 310TL, mobil uygulamadan 30TL indirim kodunu uygularsanız 280TL gibi bir fiyata geliyor. Kargo ücreti zaten yok. (Apple'ınkinin 729 TL olduğunu hatırlatmakta fayda var.)
-
Hocam beyazını bulamadım varsa link paylaşır mısın, çok iyi fiyat. -
quote:
Orijinalden alıntı: babadol
Hocam beyazını bulamadım varsa link paylaşır mısın, çok iyi fiyat.Hocam beyaz almayacağım için hiç bakmadım, büyük ihtimalle diğer sitelerde vardır ama bu fiyata bulabilmek zor gözüküyor.
-
-
Sadece siyahı indirimde sanırım onu alacağım ben de sağol. -
Sorun sanki driver değilde apple a ödeme yapıp çözülmüş gibi :)
-
Hocam sağol ama cihaz elimde patlamasın sonra :) Baseus bildiğim marka, yıllardır sorunsuz kullanırım elektronik ürünlerini.
Bak orada 45w olanı bile kargoyla 250 lira:
TRY 235.79 36% İndirim | Baseus 45W GaN şarj PD hızlı şarj tipi C USB şarj aleti adaptörü taşınabilir telefon şarj cihazı ile dizüstü bilgisayar için 1m kablo hızlı şarj
https://tr.aliexpress.com/item/4001175890521.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60004522747&tt=MG&aff_platform=default&sk=_B1ArcI&aff_trace_key=ef06a0a64eb944a38ab2fa45fbdfc0b1-1608733660772-08359-_B1ArcI&shareId=60004522747&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=0ff39c85e12f46a2991d27796b50f482
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 23 Aralık 2020; 17:27:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X