Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zaman ben buradan şu sonuca varıyorum, biz bu cihazları arasındaki farkı anlayacak kadar zorlama ihtimaline çok sahip olmadığımız için performans kaygısı pek yerinde olmayabilir. Bir yandan da kış mevsimindeyiz onu düşünmekte fayda var, bir de yaz sıcaklarında denemek lazım.
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim hocam iki cihazda başarılı. Ama pro bence daha tam kıvamlı istenilen bir pro gibi değil. Şuan yaptığım işin bir işleniği olarak 8k render düşünülebilir. İkiside boyundan büyük işlerde baya performans veriyor. Ama aradaki 3-4 bin liralık fark varmı derseniz. Kesinlike olmadığına adım gibi eminim.
  • Ardamax kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bu fiyata pro alamazsınız, bu ulaşılabilir bir pro modeli, 4 girişli üst düzey pro modeli çıkınca 1800 dolardan, o zaman esas proyu görürüz, ama yine de bunun pro olmayan tek yanı bağlantı özelliklerinin azlığı, yoksa performans konusunda macbook pro 16 dan daha iyi, macbook air de güçlü diye herkes proyu hafife alıyor. Aradaki farka değer mi, bana göre değer, başkasına göre değmez, tamamen tercih.
    Kesinlikle öyle. Ben sadece real world test sonuçlrımı paylaştım hocam ondan sonrası kişisel düşünceye kalmış tekrardan Allah kaza bela vermeden hayırlı olsun cihazlarımız
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Hocam eski mesajları okurken bu mesajınıza denk geldim de ne kadar erken konuşmuşsunuz :) Şu an M1 işlemcili modeller mb pro 16 dan daha hızlı, üstelik yarı fiyatına. Geçiş süreci de hiç yıllar sürecek gibi durmuyor. Uygulamalar tam uyumlu olunca ne olacak tahmin bile edemiyorum. Açıkçası mb pro 13 m1 bekleyip aldığım için kendimi şanslı hissediyorum.
    Hahahaha güzel cevap yazmışsın hocam

[Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HandK kullanıcısına yanıt
    Valla yakın olsak pandemi olmasa getirirsim makineyi benim bağlar yapardık. 2 makine lazım diyor evet bende bi kaç araştırma yaptım hocam. Sorması ayıptır nasıl açığa çıktı bu durum

Yani ben deneyimi ve yeterli araştırması olmadan bu kadar rahat atıp tutanları anlamıyorum. Önemli olan hangi fikri savunduğu değil. Daha cihaz satışa bile çıkmamış, kendinden o kadar emin yorumlar yapıyor ki. Satışa çıktı, millet incelemelerini yaptı, hala çarpıtmaya çalışıyor. Allahtan biz alıp kullanmaya başladık da artık elimizdeki cihaza da yalan yanlış bok atamazlar, neyse o işte artısıyla eksisiyle ortada. Adam gelmiş 3 bin dolarlık laptopu 1300 dolarlıkla kıyaslıyor, üstüne diyor ki geçememiş. Testler de geçtiğini söylüyor oysa ki. Bence insanlar hala inanamıyor böyle bir durumun gerçek olacağına.

Hazmetmek kolay değil hocam o kadar para verdiler onlar boklamaya devam edeceklerde bir şeyi unutuyorlar m1 nin çiftesi pek olur

m1x m2 falan onları düşünemiyorum bile 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:42:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama işte doğru değil ki eğer sorun buysa. Alacak olanları yanlış yönlendiriyorsun bu sefer. Zaten mb pro 16 alan adamla mb pro 13 alan adamın ihtiyaçları aynı değil.

Boşver hocam kafa yormana değmez
  • i3 2020 airi günde 2 kez şarj ederken m1 i ne zaman şarja taktığımı unutuyorum.

• pcgen P kullanıcısına yanıt
    Ben yeni diye sık kullanıyorum, 3 gün gitti en fazla :)
  • HandK kullanıcısına yanıt

Cihaz SSD yi görmüyorsa ssd uçmuştur. Nasıl bu hale geldi?

• viper17 kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:42:54 >
  • Kullanıp durumunu merak edenler vardır elbet, Premiere Pro beta desteği geldi m1 cihazlara, şimdilik rosetta 2 sürümüne göre yaklaşık %20 bir performans artışı gördüm bir-iki incelemede, bence daha iyi olacaktır, henüz beta aşamasında.

• Arkadaşlar merhaba, yurtdışından bir M1 Air veya Pro getirttirebilme gibi bir durumda 1 sene uluslararası garanti Türkiye'de geçerli mi yoksa aldığımız ülkeye tekrar göndermek mi gerekli?

Apple Türkiye 2 sene önce uluslararası garantiyi Türkiye'de iptal etmişti fakat internetteki kaynaklarda iPhone ve iPad cihazları için geçerli olduğu yazılmış, Macbook cihazlar için bir detay geçilmemiş.

Uluslararası garanti, Türkiye'de Macbook cihazlar için geçerli midir? Bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olabilirse sevinirim.

Öğrenci indirimiyle yurtdışında alınca daha uygun bir fiyata geliyor.

https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/apple-turkiye-kotu-haberi-dogruladi-bundan-boyle-40391846

https://eksisozluk.com/yurt-disi-apple-urunlerinin-garanti-iptali--5477162

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.