Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.163
Cevap
220
Favori
416.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben Air için bile en azından 8 yerine 12 ile başlamalıydı derken adamlar mini Led 120 Hz ekranlı cihaza 8 GB ram koymuş. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben bazen Apple’ın satış politikasına anlam veremiyorum. Pro olarak geçen bir cihazın 8gb ram ile gelmesi cidden şaka olmalı. Hadi air olsun 8 gb ama o da bu fiyatlara olmamalı.

• Haahahaahaha ram arttırdık dememek için yapılmış🤣

• Bekleriz ya. İlla ki artırmak zorunda kalacaklar. Zaten çok kısa aralıklarla ürün çıkarıyorlar. M4 olur M5 olur fark etmez.  Özellikle de Snapdragon Elite X çıkınca rekabet kızışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 31 Ekim 2023; 17:53:45 >
  • Bazı 12gb ram yap fiyatı ayarla peynir ekmek gibi sat.

• Yeni işlemciler epey karışık olmuş. M3, M2 ile benzer çekirdek sayılarına sahip. Ama bu sene Pro ile Max arasında ciddi CPU farkı da oluşturmuş apple. Önceki senelerde fark GPU tarafında oluyordu. Bu sene Max işlemci CPU tarafında da çok daha güçlü olmuş. Pro işlemcinin performans çekirdeği sayısı azaltılmış, verimlilik çekirdekleri artırılmış. Bu nedenle M3 ile arasındaki fark önceki nesillere göre daha az olabilir. GPU tarafında da önceki nesile göre çekirdek sayısı azaltılmış.

A17 Pro’da olduğu gibi M3 serisine de donanımsal ışın izleme teknolojisi gelmiş oldu. Ayrıca üç yeni teknoloji daha barındırıyor M3 ailesi.

Ben daha önce de dediğim gibi MacBook Pro’larda M3’ün kullanılmasını yadırgadım. En azından 8 GB yerine 16 GB birleşik bellek ile gelseydi bu çiple MacBook Pro.

MacBook Pro özelinde konuşursak standart ekran parlaklığı 500 nit’ten 600 nit’e çıkarılmış. Bunun dışında cihazda bir değişiklik yok gözüküyor.

Ben gözüme 14 MacBook Pro M3 Pro 12 CPU, 18 GPU çekirdeğine sahip 18 GB birleşik bellekli 1 TB depolamaya sahip modeli kestirmiştim. Ancak düşününce bu kadar performansa ihtiyaç duymadığımı, taşınabilir ve şu anda ana cihaz olarak kullandığım 13 inç MacBook Air M2 16/512’nin yanına ana cihaz olarak iMac M3 10 çekirdekli GPU’ya sahip 16 veya 24 GB birleşik bellekli 1 TB depolamalı modeli almaya karar verdim. Cihazlar YouTuberlara gelip de incelemeleri izledikten sonra bu modeli almayı planlıyorum. Büyük ekranın benim için daha önemli olduğuna kanaat getirdim.

MacBook Pro’yu asıl isteme sebebim ise ProMotion ve mini-LED teknolojilerini içeren ekranıydı. Ancak cihazı harici bir ekrana bağlı olarak kullanmak durumunda kaldığımda bu teknolojileri kullanamayacağım için bu cihaz yerine iMac almanın daha doğru bir tercih olabileceğini düşünüyorum.

İş amaçlı ofiste iMac, taşınabilir iş cihazı olarak MacBook Air, eğlence ve duruma göre iş cihazı olarak da iPad Pro’yu kullanmayı düşünüyorum. iPad Pro’yu da yeni seri çıktıktan sonra duruma göre 12,9 inç olana geçirebilirim.

• Arkadaşlar macbook'a indirdiğim bir filmi lg webos tv'ye nasıl aktarıp izleyebilirim?

• onur01 kullanıcısına yanıt
    Apple TV marketinden indirdiyseniz, izleyemezsiniz.

• aylmz07 kullanıcısına yanıt

Hayır torrentten indirdim. Flash diske aktarıp izleyeyim diyorum ama olmuyor. Flash disk fat32 olunca 4 gb sınırı oluyor ama film 13 gb. Filmi flash diske atmak için Flash diski ntfs formatına çevirmek lazım ama bu sefer MacBook, ntfs'yi desteklemediği için flash diski görmüyor. Peki Tv'ye kablosuz aktarıp izlemenin bir yolu var mı acaba?

Mac, NTFS diski görür, okur ama üzerine yazmaz.

ExFat'ı denedin mi?

• scientia kullanıcısına yanıt

ExFat’ı denemedim. Teşekkürler, ExFat’ı deneyeyim bir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MacBook kablosuz ekran yansıtma AppleTv’de var ama hangi Tv’ler destekliyor bilmiyorum.

webos destekliyor ekran yansıtmayı tv çok eski değilse deneyin.

• arkadaşlar sonama güncellemesinin şarj performansını hiç beğenmedim m1 mbpro kullanıyorum. venturaya geri dönmeyi düşünüyorum. sizde durum nedir

• Çok az kullandığım 8gb cihazım var, nedir piyasa fiyatı? Var mı yakın zamanda satan ya da alan ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hub almak itiyorum ama ucuzunda da, pahalısında da yorumlarda ısınma sorunu olduğundan bahsediliyor.

Almışken tüm çevre birimlerini çalıştıran bir hub almak istiyorum. hdmi, vga vs...

Satın alıp, ısınma sorununu en az yaşadığınız modellerden tavsiye ederseniz sevinirim.

• USBC - USBC thunderbolt display desteği olan kablomda ses aktarımında problem çıkmaya başladı. Acaba karşılaşan var mı ? Çözümü var mıdır?
    Sesi de monitörden çıkışını verince video ve ses dosyasını ileri sarmaya başlıyor. Sanki tuş basılı kalmış gibi

• macOS Sonoma ve Chrome 119 ile sorun yaşıyorum. Bazen bazı tab'ler 1,4 GB memory kullanmaya başlıyor. Chrome'u restart etmeye çalıştığımda da çöküyor. Benzer problemi yaşayan var mı?

• scientia kullanıcısına yanıt
    Sonoma, 119 kullanıyorum böyle bir soruna denk gelmedim, 8-10 tane tan açık.

• 
Sayfa: önceki 431432433434435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.