< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (309. sayfa)

-
-
Merhaba, halihazırda HP marka Ryzen 5 3550H 20GB ram gtx 1650 ekran kartlı bir laptop kullanmaktayım. Daha çok fotoğraf düzenleme ve kurgu işleri yapmaktayım pcde. After efect gibi efekt programları pek kullanmıyorum. Benim laptopun ekran kalitesi ve renkler hoşuma gitmiyor. Macbook air m1 8gb olan model fiyat dolayısıyla hoşuma gitti. Mevcut laptopumdan geçiş için sizlerin yorumları nedir? Ayrıca yüksek donanımlı masaüstü de kullanmaktayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim gibi tüm programları arka planda çalışır vaziyette tutma niyetindeyseniz 16gb rami öneririm. Bildiğiniz üzere sonradan yükseltemiyorsunuz.
Bende 8gb ramli m1 macbook pro var, kendi kullanımımda 1.5gb civarı sabit swap yapıyor (Arka planda safari, word, excel, apple music, telegram, whatsapp, tureng, notion, spark, foxit gibi programları genelde kapatmıyorum).
Sizin yaptığınız işlem konusunda derin bir bilgiye sahip değilim. Ancak yapacağınız işlemler ekran kartına yükleniyorsa kesinlikle 16gb almanızı öneririm. m1 macbooklar rami ekran kartı gibi de kullanıyor. 8gb ram az gelir. Cihaz, işlemci yoğun kullanımda çok çok çok performanslı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumpuss -- 17 Mayıs 2022; 17:54:52 > -
Arka planda çok program çalıştırmam hocam, yapacağım en ağır iş premiere ya da final cutta dlsr makinemle ve dronela çektiğim 4k videoları kurgulamak olur, 16 ile de arasında 4 bin lira ciddi fark sayılır
buradaki yorumlar insani yoruyor. 8 gb olan sanki bir yıl sonra calismayacak tskilacsk gibi..
ayrica kilif ekran koruyucu ve mouse önerisi bekliyorum
Yaptığınız işler için 8 GB versiyon size fazlası ile yetecektir...
-
8GB olan versiyonu 5 yıl sonra bile rahatlıkla kullanıyor olacaksınız merak etmeyin ve saçma yorumlara kulak asmayın :) Cihazınına kılıf ve çanta alın bol bol içerik üretin ve çalışın keyfini çıkartın... Bu arada Macbook'lar için ekran koruyucu kesinlikle kullanmayın :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar...
-
Beyler özür diliyorum ama monster Abra A5 V18.1 vs macbook air 512 8 ram arasında kaldım ne almamı önerirsiniz corel photosop ve gündelik işler için 13.3 inc çok ufak mı özelliklere Bi bakar mısınızhttps://www.epey.com/laptop/karsilastir/625242-700856/apple-macbook-air-13-3-m1-mgne3tu-a_monster-abra-a5-v18-1/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2 farklı Pages dosyası açıkken aralarında geçiş nasıl yapılabiliyor? Veya 2 safari farklı sayfalarda açıkken. Veya 2 farklı finder açabiliyor muyuz? Yeni yeni alışmaya çalışıyorum verimli bilgi edinemedim internette bu konularda.
-
1 - pencerelerden biri tam ekran yapılır. üç parmak ile sağ sol yöntemi ile
2 - üç parmak aşağı (klavyede option ve aşağı tuşu olması gerek) > "mission control" > pencere seçilir.
Cevabını aradığınız soruda Windows daha kullanışlı bir işletim sistemidir. Macos'ta da alt tab ile aynı uygulamanın iki farklı penceresi arasında kolayca geçmek için şu uygulamayı yükleyebilirsiniz:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensarrrrr -- 19 Mayıs 2022; 22:2:30 > -
Teşekkürler kendimce geliştirdiğim yöntem kullanılan yöntemmiş meğer. Windows'un bazı seri hareketlerini özledim ama geri dönmeye niyetim hiç yok :)
-
intel, amd ve m1 pro kullandım. darboğazın işlemci olduğu uygulamalarda m1 pro daha iyi. masaüstü işlemcisi gibi diyebilirim. yazılımcı olarak çalışıyorum, programların derlenmesi sırasında fark oluyor. fakat yaklaşık 15 yıldır bu işteyim 5-10 dk sırf derleme için beklediğim (tarih öncesi
) günleri bilirim. dolayısıyla birinde 30 sn fazla beklemişim, çok da problem değil.
fakat olaya tarafsız yaklaşırsam, güçlü masaüstü + şu huawei/honor gibi ryzen 5000 serisi işlemcili laptop ikilisi m1 pro veya m1 max'li bir apple macbook pro'dan daha iyi olabilir. Çünkü windows'ta nerdeyse her uygulama mevcut, (kendi açımdan yazılım işleri için) performans gerektiğinde de linux sisteme geçip aynı donanımdan daha fazla hız elde edebiliyorum.
video edit ve adobe programları kullanıyorsan eğer bence internetteki karşılaştırma videolarını izleyip ona göre karar vermelisin. final cut pro programının da iş efektifliğini arttıran bir program olduğunu duydum.
macos işletim sistemini yeterli görüyorsan ve herşey portatif bir laptopta olsun, o laptop masaüstü performansı versin diyorsan macbook pro'lar çok iyi. fakat amaca yönelik sisteme geçerim (windows & linux), performans gerektiren işleri masaüstünde, hafif uygulamaları laptopta açarım dersen iki ayrı makine almak fiyat-performans ve gelecek donanım güncelleştirmeleri açısından daha mantıklı.
şahsen yazdığım yazılımın ios üzerinde çalıştığından emin olmak ve gerekiyorsa ince ayar yapabilmek için macbook pro almıştım, almışken de iyisi olsun dedim, air almadım. ama şimdi air de işimi fazlasıyla görürmüş diye düşünüyorum. pil ömrü önemli değilse yeni çıkan 12. nesil intel işlemcilerin de oldukça iyi olduğunu söylüyorlar. 25k'ya macbook air almak yerine 35k'ya i7 12700H'lı intel laptop almak daha iyi olabilir.
örnek olarak performans kıyaslaması:
amd ryzen 5 4600h işlemci, 16 gb ram, m2 ssd'li laptop ile m1 pro işlemci 16 gb ram'li macbook pro karşılaştırıldığında laptopta linux işletim sistemi varsa java, javascript ve .net kullanarak yazılım geliştirme yapmak arasında performans açısından 3 kat fark yok (genelde ~%30, en fazla %40'lık bir fark var, o da ilk derlemede etkiliyor (10-15 sn'lik fark gibi), sonraki derlemelerde biri 3sn diğeri 4sn gibi düşünebilirsin), fakat cihazlardan biri diğerinin 3 katı fiyatına satılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 20 Mayıs 2022; 11:42:44 >
-
Güzel yazı elinize sağlık, yalnızca air şu anda teknosa, mediamarkt gibi sitelerde 15k, yanlış bilgi olmasın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Macbook air de crackli photoshop kullanabilir miyim
Bu başlık altında korsan yazılım konuşulmuyor, kurallara aykırı.
Cevap veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Macbook air m1 8gb siparişini verdim. @leopolidas hocam mevcutta güçlü masaüstü sistemim olduğu için laptopa yatırım yapmak istemedim. Retina ekran ge ekran çözünürlüğü çok hoşuma gitti macbook da. Performanstan ziyade beni cezbeden nokta bu oldu, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
evet, yalnız yakın donanım özelliklerinde karşılaştırma yaptım fiyat açısından (16 gb ram ve 1 tb ssd gibi)
macbooklarda ram vs ssd artık anakarta lehimli geliyor, arttırmak mümkün değil. ilk alırken de fiyat farkı var. dolayısıyla güncelleştirme için intel/amd tarafı daha sağlıklı. hatta yeni laptoplar m2 ssd ile geldiğinden çoğunda ayrıca normal 2.5 inç ssd takma yeri de oluyor. ilkine windows yüklü geldiğinden ek ssd takıp bir kısmına linux yükleyip kalan kısmını da kütüphane gibi kullanmak ideal bir yol oluyor.
laptoplar için 12. nesil intel işlemcilere bakmakta fayda var. çünkü apple'ın yöntemini telefon işlemcilerindeki gibi performans ve efektif çekirdekleri ayırmışlar. amd'nin en iyi mobil işlemcilerini de geçmişler. tek nesilde (intel 11. ve 12. nesil arası) %30 üstü performans artışı çok karşılaşılan bir durum değil.
-
hayırlı olsun bence iyi bir karar. hafif işlerde macos performans sıkıntısı yaramıyor, fan sesi bile duymuyorsun (air modelinde zaten fan yok).
yanına magic mouse 2 almayı düşünürsen "better touch tool" isimli yazılımı kesinlikle tavsiye ederim. fareyi nerdeyse telefon ekranı gibi kullanmayı sağlıyor, macbook kullanmak çok hızlı ve eğlenceli hale geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 21 Mayıs 2022; 11:14:9 > -
Merhaba,
Dün gürgençlerden Yeni MBP 14” base model aldım. Pil devrine 2 diyor normal midir? Kapalı kutu aldım, güvenlik bandını ben söktüm, cihaz da temizdi. Ayrıca garantisi için de 14 Nisan 2024 diyor. Sanırım o Apple’dan çıkışı ile alakalı ama pil olayını garipsedim biraz
Garantisini sorgulayıp tarihi güncelle dediğinizde tarih sipariş tarihinize dönüyor. Geçen yıl ben de macbook pro 2020 almıştım o da 2 de görünüyordu bir sorun olduğunu sanmıyorum. Cizahda bir terslik görmüyorsanız takmayın kafanıza.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X