Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (248. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet 8 perf. 2 verimlilik.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın avukatlığını yapma niyetim olmamakla birlikte bir yorum yapmak istiyorum, bazen küçük bir araştırmayla bulunabilen ve bol yazı gerektiren bilgileri burada sormak çok mantıklı olmuyor. Burada aşılamayan bir adım, çözülemeyen bir sorun karşısında yardım istemek ya da soru sormak doğal tabi ama tüm işlemi burada anlatmak hem yazana zorluk, hem burada gezene.

• Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt

Sormadan önce bir ön araştırma yapılsa fena olmaz yani, ama nedense "hep armut piş, ağzıma düş" yaklaşımı mevcut kullanıcılarda. İster benim yaklaşıma küsün ister küsmeyin ama doğrusu bu - soru sormadan önce bir ön araştırma yapılmalı.

Ne güzel kendi tecrübeleriniz sayeside artık bu işin kolay olmadığını biliyorsunuz, bu bilgiyi de başkanla paylaşabiliyorsunuz. Burda sorulara cevap veren başka arkadaşlar sanki doğuştan mı bilgiye sahipler, onlar da araştırmalar ve tecrübeler sonucunda bilgilerini edindiler.

Bu arada bir de windowsta MAC için başlangıç flash diski oluşturulabiliyor mu bir bakın isterseniz, belki de windows kullanıcısı olmak bambaşka bir eziyettir. 

Yada mesela standart yollarla Mac'te flash diski NTFS olarak formatlayın, windowsta iken de APFS olarak. Bazı sistesel işlemleri kolayca yapmak için o sisteme sahip olmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 22 Ekim 2021; 9:49:1 >

• Bu optimize batarya şarjı nasıl eğitebilirim hızlıca. Ben bilgisayarı kullanırken şarj olmasın istiyorum çünkü akşama kadar takılı kalıcak olucaksa da 80 olsun sonra olmasın. Bayağı bi baktım ama harici çözümler var hep.

Şu ana kadar bunu bulabildim:

github
    GitHub - davidwernhart/AlDente: macOS tool to limit maximum charging percentage
    https://github.com/davidwernhart/AlDente

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 22 Ekim 2021; 15:2:38 >
  • Ben de aynı şeyi yapmak istiyorum lakin bi' yolunu bulamadım. Bu iyileştirilmiş şarj özelliği zaman içerisinde mi devreye giriyor onu anlayamadım?

• Batarya windows'a dönmez inşallah

• Apple tahmini varış süresinden daha erken getirebilir mi ürünü?

• duayen00 kullanıcısına yanıt
    Ben 11 Ekim'de sipariş verirken 3-5 Kasım olarak belirtilmişti teslim süresi ama ürün bugün geldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni macbook 16"in ekranı tam 4k değil ama o çözünürlüğe yakın. Youtube videolarını falan 4k izlemek daha iyi olur değil mi? 4k'ya yakın olan en yüksek çözünürlüğü ekran vereceği için iyi bir deneyim olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

• ykpumtt Y kullanıcısına yanıt

Müthiş, o zaman biraz daha erken gelebileceğini düşünmemiz gerek

• benim canavar da geldi, sizlere şunu danışmak istiyorum. yazılım ile uğraşıyorum. 32 inc ve bir de dikey olarak kullandığım 24 inc monitorum var. İkisi de 144 hz destekliyor ve bildiğim kadarıyla bunları alabilmem için DP kablosu ile bağlamam gerek. MBA için bu ikisini de bağlayabileceğim bir hub tavsiyesi verebilecek olan varsa gerçekten çok sevinirim.

• Osmozz kullanıcısına yanıt
    M1 sadece 1 harici monitör destekliyor. Yani hub ile 2 tane bağlansa ikisi de aynı görüntüyü verecektir.

• ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
  • Osmozz kullanıcısına yanıt
    Tamam, paylaştığınız videoda zaten üç monitörün de aynı görüntüyü (yani tek masaüstü ekranını) paylaştığı görülüyor - uygulamayı ekranlar arası sürüklerken farkedebilirsiniz.
    Sonuç itibariyle yine tek ekran MacBook kendisi, ikinci ek ekran hub bağlantısındakidir.

• ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt

Yanlışınız var, display link virtual monitor tarzı bir yöntemle kolayca birden fazla harici monitör bağlanabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sNkhlPqv0Cg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ShortcutsMaster hocamızın dediği doğru. Normal m1, harici tek ekran, m1 pro 2 ekran, m1 max 3 ekran destekliyor. Bu veriler düz hiç bir yardımcı program aparat kullanmadan sağlanan durumdur. Bu durum Apple ın resmi özelliklerinde de belirli çözünürlkler için açıkça belirtiliyor. Harici program, dock istasyonları falan onlar ayrı bir durum. videoda da dock istasyonları ile yapılıyor diye gördüm.

• ykpumtt Y kullanıcısına yanıt

Linkini verdiğim uygulamayı kullanıcam sanırım.

H.I 21youtube
    In this video, I will show you how to set a charge limit on your MacBook in order to increase battery health/longevity through the use of a tool called AlDente :) https://github.com/davidwernhart/AlDente Like + Subscribe if you found this video useful 0:00 intro 0:12 Why you need it? 0:40 How to download 1:38 Demonstration 3:10 Tip 3:50 Conclusion #m1 #macbook #battery
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D8jaTSi1kL1w&q=EgQuLZpEGIGj0YsGIhBLhjUh1mGfi8B5yMP9x8VfMgFy

İnternetten uzun vadeli yorumları okumaya çalışıcam. Olumsuz bir şey bulursam bilgilendiririm.

Ekleme: Github reposundaki readme'yi okumanızı öneririm.

Ekleme2: Şurada bir kaç kötü yorum var:

reddit
    Has anyone used AlDente Pro for Intel Macbooks? Is it worth the price?
    https://www.reddit.com/r/macapps/comments/ov0rlr/has_anyone_used_aldente_pro_for_intel_macbooks_is

Ama ben yine de deniycem sanırım masaüstü düzene geçtiğim de sabahtan akşama kadar prizde olucak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 23 Ekim 2021; 21:35:30 >

• UglyOwl U kullanıcısına yanıt

Evet ben de native olarak destekliyor demedim zaten?? Aynı şeyi söylüyoruz. Dock ile sanal monitor oluşturarak yapılabiliyor kolayca. Birden fazla harici monitör kullanılabiliyor oluyor bu durumda. Tek yapmanız gereken attığım videodaki tarzda yazılımı destekleyen bir aparat satın almak. Ki zaten portlar yetersiz olduğu için illa ki aparat alınacak ekstra bir masraf da olmamış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni nesil macbook pro'lar oldukça kalınlaşmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akmac -- 24 Ekim 2021; 16:46:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 246247248249250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.