< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (246. sayfa)

-
-
Pt den mi? 2-3 güne kargoda diyor gümrük vs mi var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben Apple'dan almıştım. 16GB olanlar yurtdışından geliyormuş ama PT nasıl bilemiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pt deki peşin fiyatına taksit olayı kalkmış. Yakın zamanda tekrar gelir mi acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bnece yeterli olacaktır hocam. yine de android studio ile ilgili optimizasyon sıkıntısı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. çoğu yazılım m1 desteklemiyor şu an.
-
Evet inceledim uyumlu değil. Bu rozetta dediğiniz olay nedir hocam? Ben uyumlu değilse orda çalışır diye hayal ediyordum
isapplesiliconready.com
Sadece Rosetta 2 ile çalışan uygulamalar listesihttps://isapplesiliconready.com/tr/for/rosetta
Buradan kontrol edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam seni son kez rahatsız ediyorum. SQL server programına baktım onada destek yok ducker vs bişeyler kurmak lazımmış. Bu böyle hep zahmetli mi olur yoksa Windowsdaki gibi kolay kuruluma geçilir mi zamanla
Burada her programı göstermiyor olabilir. Goıgle'da arama yapabilirsiniz. Reddit'te falan vardır bilgi mutlaka.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam pt’de eğitim indirimlilerde stoklar da bitmiş. Millet saldırdı sanırım yeni modellerin fiyatlarını görünce.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
M1'in photoshop ile uyumu ne durumda acaba?
-
uyumlu
-
Sql server intel macde de yok sanırım. O yüzden docker ile kullanmanız gerekiyor.
-
Hocam ben bu mac dünyasına çok yabancıyım, docker dediğimiz nedir? Program tam manasıyla çalışıyor mu? Bide ekstradan docker denilen yazılıma para mı vermek gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustaka89 -- 20 Ekim 2021; 11:27:50 >
Dockerin mac dunyasi ile alakasi yok aslinda amaci daha farkli. Yani macde olmayan uygulamayi kullanmak degil. Arastirip bilgi edinebilirsiniz docker hakkinda.
Sizin ihtiyaciniz veya sorununuz tam olarak nedir? Mesela ben databaseye baglanmak icin datagrip kullaniyorum. Baska seylerde bulunabilir.
Edit: bu arada docker ile mssql kullanabilirsiniz. Sql server arayuzu olan programsa o olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 20 Ekim 2021; 11:34:14 >
Hocam biz SQL server Management studio da database oluşturup new query diyip create-alter vs kodlar yazıyoruz. Tek çalışmayan programım bu sanırım, visual studio ve android studio çalışacak gibi
Tamam mssql kullanmak icin management studioya bagimli degilsin. Eger ogrenciysen jetbrains urunleri ucretsiz datagrip kullanabilirsin cok daha kolay bi kullanimi var. Ama db olarak mssql kullanicaksan o mac destekliyo mu bilmiyorum. Iste bu durumda dockere kurup baglanabilirsin yine.
Ben her turlu docker kullanmayi tercih ediyorum. Mesela mysql kullanmam gerekti localde mysql kurmak yerine dockerde mysqli kuruyorum isim bitince kaldiriyorum cok kolaylik sagliyor. Istediginiz db istediginiz kadar kurabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum hocam, son olarak ssd niz kaç GB? 16gb RAM 256 GB ssd olanı alacağım , yetersiz gelirse iCloud dan kullanırsınız diyor acaba performanslı olur mu
Ben de yeni sipariş ettim 512 aldım. Android studio kullanıcam yazmışsınız. Kafanız rahat olsun istiyosanız 512 alın. Bi emulator 10 gb yer kaplıyor. Sdkların hepsini kursan(tabi ihtiyacın olmaz hepsine) 300 gb. Öğreniyosan yeterli olur bişeyleri silersin falan ama kısa vadede profesyonel iş yapıcaksan 512 zorla.
Edit: sadece son sdk yi kursan bile yeterli tabi ihtiyacına bağlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 20 Ekim 2021; 11:51:28 > -
Anladım hocam o zaman biraz daha birikim yapmak lazım, 256 GB çok dar boğaz kalır kasıntı yaşanılmaz. Çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için. İyi günlerde kullanın cihazınızı bu arada :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X