proteus örneğini verebilirim |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (179. sayfa)

-
-
MBA m1 cihazımda AirPod 2 açar açmaz bağlanmıyor. Bazen de bilgisayara bağlı iken görüşme geldiğinde iPhone aktarıyor sonra yine bağlantıda sıkıntı çıkarıyor. Var mı başına gelen ya da çözüm önerisi sunabilecek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
USB Hub’lar ısınır özellikle metal olanlar daha çok ısınıyor bendeki gibi plastik olanlar pek ısınmıyor ,
Taktığınız aygıt sayısıyla da orantılı bu ısınma.
Bendeki 1 Hdmi ve 1 USB takılı ve plastik olduğu içinde ılık oluyor sadece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar cihazı harici hda kopyalaması neden çok yavaş. Seagate harici hdd var ama 30mb/sn ile kopyalama yapıyor. WD hda ile neredeyse kb düzeyinde transfer yapabiliyorum. Bir çözümü var mı?
-
Maalesef ki klasik hddlerin sorunu bu hocam. Özellike 1gb ın üzerinde dosyayı aynı anda atıyorsanjz hızlı başlayan transfer birkaç dakika sonra çok düşüyor. Bu durum genelde normal. Bir diğer problemde harici disk kutunuzun sürümünün mac ile uyumsuz olması olabilir. Ama ilk seçenek daha yüksek bir ihtiml.
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Maalesef ki klasik hddlerin sorunu bu hocam. Özellike 1gb ın üzerinde dosyayı aynı anda atıyorsanjz hızlı başlayan transfer birkaç dakika sonra çok düşüyor. Bu durum genelde normal. Bir diğer problemde harici disk kutunuzun sürümünün mac ile uyumsuz olması olabilir. Ama ilk seçenek daha yüksek bir ihtiml.Windows tabanlıydı hda değişip exfat yaptım iki pc de kullanabileyim diye bildiginiz ömür törpüsü. Bir film/dizi atayım diyorum nerdeyse saatler sürecek. Bu sürekli böylemi yoksa uygun hda almak şart mı.
-
Hocam en kötü ihtimal normal bir ssd almanızı öneririm. Onlarda transfer hızı 500mbps civarında. Bütçeniz varsa thunderbolt destekli nvma ssdler alırsanız saniyede 2000-3000mbpsye kdr ulaşır transfer hızlarınız. Tabi nvma ssdler TB başına 1.500-2000tl civarı ne yazık ki.
quote:
Orijinalden alıntı: aydnksvlWindows tabanlıydı hda değişip exfat yaptım iki pc de kullanabileyim diye bildiginiz ömür törpüsü. Bir film/dizi atayım diyorum nerdeyse saatler sürecek. Bu sürekli böylemi yoksa uygun hda almak şart mı.
Alıntıları Göstermerhaba.ben de evdeki xbox icin kullanmakta oldugum harici diski bicimlendiricem.hem windowsta hem macos ta kullanmak istiyorum.nette ve burda okuduğuma gore exfat secmem gerekiyor.peki macte kurulu bir programı yada oyunu harici diske nasıl taşırım. yada macos ta olan uygulamayı silip yeniden kurmadan harici hda ye gecirebilir miyim?
-
Bu konularda en çok memnun kaldığım program paragon ntfs. Bir kez satın almıştım ntfs biçimlendiriyorum gerek linux gerek windows gerek macbook her yerde kullanabiliyorum harddisk i
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Hocam en kötü ihtimal normal bir ssd almanızı öneririm. Onlarda transfer hızı 500mbps civarında. Bütçeniz varsa thunderbolt destekli nvma ssdler alırsanız saniyede 2000-3000mbpsye kdr ulaşır transfer hızlarınız. Tabi nvma ssdler TB başına 1.500-2000tl civarı ne yazık ki.Film arşivi yapıyorum hocam yorar o şekilde fiyatlar:)
-
quote:
Orijinalden alıntı: icecube_fbmerhaba.ben de evdeki xbox icin kullanmakta oldugum harici diski bicimlendiricem.hem windowsta hem macos ta kullanmak istiyorum.nette ve burda okuduğuma gore exfat secmem gerekiyor.peki macte kurulu bir programı yada oyunu harici diske nasıl taşırım. yada macos ta olan uygulamayı silip yeniden kurmadan harici hda ye gecirebilir miyim?
Alıntıları GösterMac exfat hdd okuyor hocam. Ama şöyle birşey var benim yaşadığım Seagate hdd ile 30mb/sn alırken WD hdd ile 1-2mb/sn aktarım hızı alıyorum.
-
Selam Arkadaşlar.
8 gündür Amerikadaydım daha yeni geldim Türkiye’ye. Amerikada iken Amazon prime days e denk geldim ve bir tane samsung t7 ssd ve Ankerin 7in1 usb hub ını aldım. Ankerin usb hub ı işi uçurmuş. Hub arayanlara kesinlikle öneririm çok güzel ve kaliteli.
Link bıraktım: Anker USB C Hub, PowerExpand+ 7-in-1 USB C Hub Adapter, with 4K HDMI, 100W Power Delivery, USB-C and 2 USB-A 5Gbps Data Ports, microSD and SD Card Reader, for MacBook Air, MacBook Pro, XPS, and More
Gelelim işin asıl kısmına samsung t7 usb3.2 gen2 çıkışlı bir ssd ama m1 macbook pro üzerinde ne yazıkki 3.1 çıkış var. Sözüm ona hızı 1000 mb/s görmem gerekirken 700 lerde görüyorum (değerler blackmagic disk e ait) şüphelendim araştırıyım dedim, samsung t7 ler güncelleme alacak falan yazmışlar herkes bu hız konusundan muzdarip m1 lerde.
Aranızda samsung t7 kullanan var mı dostlarım? Hız değerleriniz nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Harici hdd’niz yüksek ihtimal 7200 rpm olan bir disk bu durumda hız değerleriniz baya bir düşük olacaktır hocam. Format dan ziyade hdd kendinden yavaş maalesefki. Ssd öneririm
AdGuard 2.5.4.970 nightly versiyonu M1 için var ben kullanıyorum.
-
Hocam yanlışınız var. Macbook proladda thunderbolt/ usb 4 çıkış var. Thunderbolt ve usb 4 standardında 40gbps, usb 3.1 standardında ise 10gbps ye kdr veri transferini destekliyor.
Firmalar genelde 1000mbps hızımız var der ancak iş çoklu dosya aktarımına ve yüksek boyutlu dosya aktarımına gelince hız düşüyor.
Haklısın hocam ben yanlış biliyormuşum sanırsam, ozaman neden bu kadar düşük hız veriyorlarki çok saçma değil mi vaadettiklerini vermemek
quote:
Orijinalden alıntı: Ardamax
Bu konularda en çok memnun kaldığım program paragon ntfs. Bir kez satın almıştım ntfs biçimlendiriyorum gerek linux gerek windows gerek macbook her yerde kullanabiliyorum harddisk ihocam peki suan da Mac te olan bir programı (mesela office) yada Steam deki bir oyunu silmeden harici hardiske taşıyabilir miyim? sadece o programı yada oyunu acarken harici diski takıp calıstırıcam.sanki bir yerde okumustum ama bulamadım.silip yeniden indirmem çok zaman alır internetim çok yavaş o yüzden mobil hattımın internetini bile kullandığım oluyor
-
Hocam ssd firmaları genelde okuma yazma hızını verirken maksimum değerleri verir ancak o değerleri anca optimum şartlarda verir. Ancak samsung genelde yazıdığı değerlere çok yakın olur. Muhtemelen sizin ssd de firmware güncellemesiyle ideal değerlerine yaklaşacaktır hocam.
Setup dosyalarını alırsın hocam.
Büyük ihtimal hocam firmeare güncellemesi gelniş bir tane yapmama rağmen hızlar 700 lerde reddit macroumors 9to5mqc yorumla doluymuş bu hız konusunda aldıktan sonra farkettim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X