Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.494
Cevap
118
Favori
1.114.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu bir problem değil ki. Kilitliyken usb cihazların bağlanmasını engellemek için alınmış bir güvenlik önlemi (usb veri aktarımı vs önüne geçmek için). Cihaz tipine bakmaksızın eğer cihaz bir saatten fazla süredir kilitliyse cihaza hiçbir tipte usb bağlantısına izin vermiyor. Bunu çözmek içinse ayarlardan bunu devre dışı bırakmanız yeterli. Adam clikbait bir video çekmiş, hemen galeyana gelmeyin arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Telefonların şarj olmayla ilgili bir sıkıntısı varmış galiba.
    Bu sorunu ben de araştırdım. Fakat bahsedildiği kadar ciddi bir durum olmadığını düşünüyorum.

Telefon şarj olmuyor değil. Uyku modundan uyandırmak gerekiyor şarjı görmesi için. Yani uyku modunda iken şarjı algılamıyor. Fakat şarj soketleri ve kablo arasında bir iletişimsizlik sorun yok. Hatta altta paylaştığım videoda, XS ve XS Max bazen uyku modunda iken de şarjı görürken, kimi zamanda görmüyor. Sorun büyük ihtimalle yazılımsal ve yeni sürüm buna sebep oldu.

Videodaki arkadaş da benimle aynı fikirde.Öyle ki kendisi de kullanmakta olduğu Apple Watch'da benzer bir sıkıntıyı yaşadığını fakat yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sorunun çözüldüğünü, bu sebeple iPhone'lar içinde durumun yeni yazılım versiyonları ile çözüleceği fikrinde olduğunu söylemiş.

Videoda görüldüğü gibi aynı kablo ve telefon şarjı bir seferde görürken 2. de görmüyor. Umarım kısa zamanda hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 29 Eylül 2018; 23:9:18 >

• teşekkürler arkadaşlar rahatlattınız beni şimdi türkiyede çıkacak iphone xs max leri bekleyeceğim ona göre avrupadan alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Bu bir problem değil ki. Kilitliyken usb cihazların bağlanmasını engellemek için alınmış bir güvenlik önlemi (usb veri aktarımı vs önüne geçmek için). Cihaz tipine bakmaksızın eğer cihaz bir saatten fazla süredir kilitliyse cihaza hiçbir tipte usb bağlantısına izin vermiyor. Bunu çözmek içinse ayarlardan bunu devre dışı bırakmanız yeterli. Adam clikbait bir video çekmiş, hemen galeyana gelmeyin arkadaşlar.
    Hocam haklısınız böyle bir durumda var. Fakat sebep bu olsaydı videoda olduğu gibi bir görüp bir görmemezlik yapmaması gerekirdi cihazın. Bir sorun olabilir.

Bunu denemek için yeni cihazı kullanan ve benzer sorunu yaşayan arkadaşlar yine de şunları yaparak durumu test edebilirler.

Ayarlar/Face ID ve Parola/Kilitliyken Erişime İzin Ver/USB Aksesuarları aktif edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

Bir teknoloji sever olarak deneyimlerimi detaylı olarak aktarmak istiyorum herkes farklı sorunlar yaşabilir.

ÖZET

İphone ' dan geçtiğimde neler hoşuma gitti ?
    EDGE Bildirim efekti aşırı hoş .
    Sygnc navigasyon gibi uygulamaların full sürüme ulaşmak aşırı basit .
    Kamera kalitesi XS den %5 falan daha iyi özellikle gece çekimi.
    Aux için ekstra bi aparat yok :)
    Hızlı sarj

İphone ' da neleri özledim ?

Samsung da Google photos, kamera,facebook ,ve aşırı aşırı aşırı aşırı durmadan çöken instagram ....
    Uygulama kalitesi : Netlfix, fb gibi İOS 'a özel yazılmış çoğu uygulama. ( Android ' de evet var ama farklı eski sürüm gibi hepsi.. )
    İcloud photos 'un yerini kimse tutamaz.
    kilit ekranı kapandığı an gitmeyen pil ömrü .
    Ses kalitesi. ve aksesuar uyumu.
    İnstagram'a 720p kalitesine yakın video atmak.
    samsung da yüz okuma veya retina okuma veya HYBRİT çalışması cidden yavaş . baya baya yavaş.
    şimşek hızındaki FACE ID . cidden Touch ID ' yi aratmıyor.

Denize girme sonucu iphone 7 plus 'um mefta olmuştu. 10 dan fazla havuza girmemiştim ama tuzlu suya sokmam büyük hata idi.
    telefonsuz kalınca Yeni iphone'ların tanıtılmasına 2.5 ay vardı. Bende telefon ayırımı yapmadığım için Samsung s9+ aldım yeni iphone'lar çıktığında babama veririm demiştim.

Güzel bir kılıf aldım ama ne yazıkkı Sakaryada S9+ için hiç bir turkcell bayide ekran koruyucu bulamadım .

EKRAN KORUYUCU SORUNU
    media markette aldığım ekran koruyucu taktırdıktan sonra ekranın sağ alt köşesi çalışmıyordu . ekran koruyucu kavisli olduğu için hatasız takılması gerekiyor .
    Tekrar ekran koruyucu taktırdım ve bu sefer fabrika işi olmuştu . ama kılıf kullandığım için kılıf ekran koruyucu attırıyordu .
    Aliexpressten 10 dolar değerinde alttaki kılıfı sipariş verdim ekran koruyucunu tutsun diye .
    https://tr.aliexpress.com/item/Manyetik-Samsung-k-l-f-S9-S8-art-not-8-S7-kenar-kapak-Ultra-ince-Metal/32914185178.html?spm=a2g10.search0104.3.40.57521a09e22okS&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_1_10065_10068_10059_10884_10887_10696_100031_313_10084_10083_10103_10618_10307_529%2Csearchweb201603_60%2CppcSwitch_0&algo_pvid=d0ebd202-e3c2-4097-9b29-8cb6b2bf8e76&priceBeautifyAB=0&algo_expid=d0ebd202-e3c2-4097-9b29-8cb6b2bf8e76-5

Malsef üssteki kılıfta ekran koruyucunun atmasına sebep oluyor kavisin böyle bir dez avantajı var .
    Son çare olarak eski ekran koruycu olan plastik ekran koruyucu taktım malsef onunda kenarları toz alması sonucu kenarları kalktı.

PİL
    Telefonun ekranı 2k çözüzürlükte değil FHD+ da kullanıyorum yani orta seviye.
    Telefon kullanıcısı olarak gprs , mobil interenet gibi teklojileri asla kapatmıyorum sürekli açık .
    23:00 gibi %100 sarjda braktığım telefon sabah 7:00 de %80 ile %90 arasında oluyordu .
    uygulama kullanırken sarjı pek hızlı azalmıyor ama kilt ekranını kapatsam da illaki azalıyor sarjı .
    genellikle 16:00 & 18:00 Arası tekrar sarj'a takıyorum . Neyseki hızlı sarj var hemen %50 oluveriyor.
    XS'e geçtikten sonra fark ettim ki sim kartsız ve wifi 'ye bağlanmadan sadece Always on display açıkklen telefonuu hiç ellemessen sarjı 3.5 gün gidiyor .

SOSYAL MEDYA VİDEO SORUNU
    Samsung ' ta en çok yaşadığım sorun instagram'a gece video çektiğimde Sanki fps düşüyor 10 fps de dona dona video çekiyordu.
    Gündüz instagram ile video çektiğimde kalite 240p 'ye düşüyor sonra öğrendim ki tüm android ' de bu sorun varmış.
    Samsung kamerası ile çektiğim video ' yu instagram'a yüklediğimde 60fps lik video droplar şeklinde instagram'a yükleniyor . 1080p 30fps video çekmek te ne bileyim ...... 4k yı hiç kullandım aktarması çok zor ...

GALERİ KİŞİSEL SORUN
    3 yıldır İcloud photo kullandığım için Google photos'a yöneldim . ne yazıkki birisine sosyal medya , wp, fb resim atarken google photostan resim seçmek imkansız galeriye yönlendiriyor.
    ve sürekli 2 resim oluyor . 120gb gibi bir galeriye sahibim ama eski resimleri yılda 2,3 kere açtığım için Cloud ' da tutuyorum ek olarak Drive de kullanıyorum ama o farklı.

MÜZİK KALİTESİ SORUNU

bose soundlink 2 kablosuz kullaklık kullanıyorum. Ne yazıkki Samsung ' da Bluetooth ile ses kalitesi inanılmaz düşüyor . Burda Bose apple ile özel çalışmış olabilir. ( Spotify premium en üst kalite müzik açmama ramen )
    Orta seviye bir araç'a sahibim AUX ile bağladığımda ne kadar Müzik ses ayarı yapsamda sadece yüksek ses alabiliyorum kaliteli ses çıkışı alamadım. Bir kalite seviyesi var ama Atmos ta ne kadar ayar yapsamda iphone 7 plus seviyesine ulaşmamıştım.
    Ben de sakaryalıyım neden yazılım mühendisliğini bıraktın?

• quote:

Orijinalden alıntı: servetbugra

yani yurtdışından alınan telefon için vergiler cartlar curtar topla 160 tl mi?
    amerikadan cihaz aldiginizda pasaportta kayit ettirirseniz cart curt 160 - 170 TL arasi internet yada vergi dairesinden odemeniz gerekiyor.
  • E sim şu an dünyada 10 ülkede var zaten, bize gelene kadar telefonun modeli eskir 😄 tek imei yi kaydedip kullanın paşa paşa 👍🏻

• servetbugra kullanıcısına yanıt
    Belirtilen sorunlar bazı cihazlara özel ve her markada görülebilir, 1 haftadır Amerika cihazı xs max Gold 256 kullanıyorum. Ne şarj ne bağlantı ne de ölü piksel sorunu yaşadım. Bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Bu sorunu ben de araştırdım. Fakat bahsedildiği kadar ciddi bir durum olmadığını düşünüyorum.

Telefon şarj olmuyor değil. Uyku modundan uyandırmak gerekiyor şarjı görmesi için. Yani uyku modunda iken şarjı algılamıyor. Fakat şarj soketleri ve kablo arasında bir iletişimsizlik sorun yok. Hatta altta paylaştığım videoda, XS ve XS Max bazen uyku modunda iken de şarjı görürken, kimi zamanda görmüyor. Sorun büyük ihtimalle yazılımsal ve yeni sürüm buna sebep oldu.

Videodaki arkadaş da benimle aynı fikirde.Öyle ki kendisi de kullanmakta olduğu Apple Watch'da benzer bir sıkıntıyı yaşadığını fakat yazılım güncellemesi yaptıktan sonra sorunun çözüldüğünü, bu sebeple iPhone'lar içinde durumun yeni yazılım versiyonları ile çözüleceği fikrinde olduğunu söylemiş.

Videoda görüldüğü gibi aynı kablo ve telefon şarjı bir seferde görürken 2. de görmüyor. Umarım kısa zamanda hallolur.

Alıntıları Göster
    Uyku moduna geçip hiçbir şeyi algılamaması, uyku moduna geçmeyip sabaha kadar %15 şarj yemesinden iyidir diye düşünüyorum kendi açımdan da :)

• Şarj sorunu ile ilgili de şu videoyu öneririm. Sadece içinden çıkan 5W ile sıkıntı olabiliyor, ve en önemlisi, ios 12.1 de sorun giderilmiş.

• Yurdışıcıları bilemem de gerçekten bu telefona 13 14 bin vermeyi düşünen var mı?

Iphone ben de severim ama apple cidden saçmaladı bu ülkede.. muadili note9 6 6.5 bin lira ya böyle bir fiyat farkı olabilir mi?
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    O olayın bahsettiğin özellikle alakası yok :DDD

Marka savunmak için kör gibi atlamayın. Olay kabloluda olsa kablosuzda olsa oluyor şu an. Sırf redditte onlarca kişi bendede var demiş.

• Chronotide kullanıcısına yanıt
    Sizi de üslubunuz nedeniyle uzayın derinliklerine yolluyorum. BAN!

Attığın ortaya çıkınca triggerlanıp insan mı banlatıyorsun hobi olarak?
  • Hızlı şarj için kaç w luk adaptör almalıyız acaba 21 lik mi yoksa daha fazla mı

• Chronotide kullanıcısına yanıt
    cgty1212 kullanıcısına yanıt
    Ben Anker’in hızlı şarjını kullanıyorum, kesinlike tavsiye ederim. X’de de çok memnundum, XS Max’ de de çok başarılı. @cgty1212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Eylül 2018; 14:12:4 >
    Bende memnunum güzel öneri.
    fiyat nedir

• Linkteki ürün:

www.hepsiburada.com
    Ev Şarj Adaptörü Fiyatları Hepsiburada'da!
    https://www.hepsiburada.com/ev-sarj-adaptoru-c-80314032

Yalnız yanına yine Anker’in 2m hızlı şarj uyumlu kablosunu öneririm.

• Cok buyuj ihtimal hatta kesi. Denebilcek fiyatlar kurda yuzde 15 arti eksi fazladan hareketler olmadigi takdirde

iPhone Xr 7.999₺

iPhone Xs 10.499₺

İPhone Xs Max 11.499₺

19 ekim günü ülkeye girişleri beklenmektedir Xs lerin

İyi Forumlar

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.