Şimdi Ara

Apple iPhone XS / XS MAX [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.494
Cevap
118
Favori
1.114.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir teknoloji sever olarak deneyimlerimi detaylı olarak aktarmak istiyorum herkes farklı sorunlar yaşabilir.

ÖZET

İphone ' dan geçtiğimde neler hoşuma gitti ?
    EDGE Bildirim efekti aşırı hoş .
    Sygnc navigasyon gibi uygulamaların full sürüme ulaşmak aşırı basit .
    Kamera kalitesi XS den %5 falan daha iyi özellikle gece çekimi.
    Aux için ekstra bi aparat yok :)
    Hızlı sarj

İphone ' da neleri özledim ?

Samsung da Google photos, kamera,facebook ,ve aşırı aşırı aşırı aşırı durmadan çöken instagram ....
    Uygulama kalitesi : Netlfix, fb gibi İOS 'a özel yazılmış çoğu uygulama. ( Android ' de evet var ama farklı eski sürüm gibi hepsi.. )
    İcloud photos 'un yerini kimse tutamaz.
    kilit ekranı kapandığı an gitmeyen pil ömrü .
    Ses kalitesi. ve aksesuar uyumu.
    İnstagram'a 720p kalitesine yakın video atmak.
    samsung da yüz okuma veya retina okuma veya HYBRİT çalışması cidden yavaş . baya baya yavaş.
    şimşek hızındaki FACE ID . cidden Touch ID ' yi aratmıyor.

Denize girme sonucu iphone 7 plus 'um mefta olmuştu. 10 dan fazla havuza girmemiştim ama tuzlu suya sokmam büyük hata idi.
    telefonsuz kalınca Yeni iphone'ların tanıtılmasına 2.5 ay vardı. Bende telefon ayırımı yapmadığım için Samsung s9+ aldım yeni iphone'lar çıktığında babama veririm demiştim.

Güzel bir kılıf aldım ama ne yazıkkı Sakaryada S9+ için hiç bir turkcell bayide ekran koruyucu bulamadım .

EKRAN KORUYUCU SORUNU
    media markette aldığım ekran koruyucu taktırdıktan sonra ekranın sağ alt köşesi çalışmıyordu . ekran koruyucu kavisli olduğu için hatasız takılması gerekiyor .
    Tekrar ekran koruyucu taktırdım ve bu sefer fabrika işi olmuştu . ama kılıf kullandığım için kılıf ekran koruyucu attırıyordu .
    Aliexpressten 10 dolar değerinde alttaki kılıfı sipariş verdim ekran koruyucunu tutsun diye .

Malsef üssteki kılıfta ekran koruyucunun atmasına sebep oluyor kavisin böyle bir dez avantajı var .
    Son çare olarak eski ekran koruycu olan plastik ekran koruyucu taktım malsef onunda kenarları toz alması sonucu kenarları kalktı.

PİL
    Telefonun ekranı 2k çözüzürlükte değil FHD+ da kullanıyorum yani orta seviye.
    Telefon kullanıcısı olarak gprs , mobil interenet gibi teklojileri asla kapatmıyorum sürekli açık .
    23:00 gibi %100 sarjda braktığım telefon sabah 7:00 de %80 ile %90 arasında oluyordu .
    uygulama kullanırken sarjı pek hızlı azalmıyor ama kilt ekranını kapatsam da illaki azalıyor sarjı .
    genellikle 16:00 & 18:00 Arası tekrar sarj'a takıyorum . Neyseki hızlı sarj var hemen %50 oluveriyor.
    XS'e geçtikten sonra fark ettim ki sim kartsız ve wifi 'ye bağlanmadan sadece Always on display açıkklen telefonuu hiç ellemessen sarjı 3.5 gün gidiyor .

SOSYAL MEDYA VİDEO SORUNU
    Samsung ' ta en çok yaşadığım sorun instagram'a gece video çektiğimde Sanki fps düşüyor 10 fps de dona dona video çekiyordu.
    Gündüz instagram ile video çektiğimde kalite 240p 'ye düşüyor sonra öğrendim ki tüm android ' de bu sorun varmış.
    Samsung kamerası ile çektiğim video ' yu instagram'a yüklediğimde 60fps lik video droplar şeklinde instagram'a yükleniyor . 1080p 30fps video çekmek te ne bileyim ...... 4k yı hiç kullandım aktarması çok zor ...

GALERİ KİŞİSEL SORUN
    3 yıldır İcloud photo kullandığım için Google photos'a yöneldim . ne yazıkki birisine sosyal medya , wp, fb resim atarken google photostan resim seçmek imkansız galeriye yönlendiriyor.
    ve sürekli 2 resim oluyor . 120gb gibi bir galeriye sahibim ama eski resimleri yılda 2,3 kere açtığım için Cloud ' da tutuyorum ek olarak Drive de kullanıyorum ama o farklı.

MÜZİK KALİTESİ SORUNU

bose soundlink 2 kablosuz kullaklık kullanıyorum. Ne yazıkki Samsung ' da Bluetooth ile ses kalitesi inanılmaz düşüyor . Burda Bose apple ile özel çalışmış olabilir. ( Spotify premium en üst kalite müzik açmama ramen )
    Orta seviye bir araç'a sahibim AUX ile bağladığımda ne kadar Müzik ses ayarı yapsamda sadece yüksek ses alabiliyorum kaliteli ses çıkışı alamadım. Bir kalite seviyesi var ama Atmos ta ne kadar ayar yapsamda iphone 7 plus seviyesine ulaşmamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty1212

Türkiyede garantisi olan modeller xs max için A2101 xs için A2097 li cihazlar geçerliymiş apple yetkili servisi paylaşmış forumda bahsedilen çoğu kod yanlış ozaman ?
    Almanyadan aldığım İphone XS Gold 64 'ün kodu 2097.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

Arkadaşlar New Yorktan aldıgım XS cihazımın imei koduna Apple da baktılar,Türkiye garantisi gözükmüyor,Avrupa garantili gözüküyor.Apple Destek uygulamasından konuştuğum Genius ise Xs cihazları Türkiyede çıktıktan sonra garanti durumunun belli olacağını söyledi.Merak ettiğim şu,cihazımda fiziksel bir hasar oluştuğunda (ekran kırılması vs) ücretini ödeyerek servis hizmeti alabiliyor muyum ? Yurtdışından iPhone alanlar aydınlatırsa çok memnun olurum :)
    Aldığınız cihazın kodu nedir?
  • yelkenli12 kullanıcısına yanıt
    Bizim derdimiz de şu an kullanmak değil ama ikinci IMEI'nin kaydını yaptıramazsak, ileride de kullanmamız mümkün olmayacak. Apple'ın bununla ilgili bir çözüm önerisi var mıydı? Pasaport kayıt süresi saymaya devam ediyor malum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathless12

Xs max için kılıf nerden bulabiliriz acaba?
    spigen.com.tr
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Amerikadan aldıgım için A1920 olması lazım.Avrupa ve asya ülkeleri için olan kodun içeriğinde Türkiye yok işin ilginç tarafı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonların şarj olmayla ilgili bir sıkıntısı varmış galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: methadone

Bizim derdimiz de şu an kullanmak değil ama ikinci IMEI'nin kaydını yaptıramazsak, ileride de kullanmamız mümkün olmayacak. Apple'ın bununla ilgili bir çözüm önerisi var mıydı? Pasaport kayıt süresi saymaya devam ediyor malum...
    bunu da özellikle sordum apple yetkilisine ve şöyle dediler: telefonlar çift imei taşıyor ama ikjinci imei çin haricinde başka ülkede aktif değil. yani simkart takıp çalıştırmak istediğimizde çalışmayacak. türkiye gibi ülkelerde e-simkart ile iki hattı aynı anda kullanılabilecek ancak.
    ısrarlı sorularıma karşın eğer daha sonra türkiye vb ülkelerde de içift imei kullanılma durumu söz konusu olursa apple btk ile iletişime geçip bu sorunu kendisi halleder dediler.

yani ikinci imei kullanılamıyacak
    kayıt etmek bi işe yaramayacak
    daha sonra aktif olduğunda bu sorunu apple çözecek
    ancak türkiyede iki hat kullanabilmek için e-simkart kullanılacak ve o da tek imei üzerinden işlem görecek

• quote:

Amerikadan aldıgım için A1920 olması lazım.Avrupa ve asya ülkeleri için olan kodun içeriğinde Türkiye yok işin ilginç tarafı
    Şöyle ki 1 hafta öncesine kadar Avrupa kodlu olan cihazlar Apple TR sayfasında gözüküyordu.
    Fakat şuan ilginçtir ki sayfalarında bir değişikliğe giderek ABD'de satılan 1920 ve 1921 kodlarını yazmışlar.
    Daha önce böyle değildi.

Konu tam bir muamma. Daha önce bu garanti durumu ile ilgili hem bu konu altında hem de diğer konuda yazdığım mesajlar var.
    Oradan takip edebilirsiniz gelişmeleri dilerseniz.
  • saimertug kullanıcısına yanıt
    şu videodan sonra almaktan vazgeçtim o kadar para verip aptalca sorunlarla uğraşamam beklicem 1 sene daha.iphone x de problemliydi xs de problemli oldu napıyor bunlar
  • yelkenli12 kullanıcısına yanıt
    Ben de şimdi konu ile ilgili olarak Apple Türkiye'den destek istedim. Kıdemli danışmanlarından Tunç Bey konuyu bizzat takip etmeye başladı. Bekleme imkanınız varsa kayıt yaptırmadan bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim. Şimdiye kadar ülkede geriye dönük doğru düzgün işlem yapıldığını görmedim ki eğer dediğiniz gibi Apple, BTK ile iletişime geçecekse de bunun teyidini bir şekilde alalım istiyorum.
    Çok teşekkür ederim hocam,gerçekten büyük bir belirsizlik söz konusu.Telefonlar burada satışa sunulmadan da bir cevap alamayacağız büyük ihtimal.

• methadone kullanıcısına yanıt
    hocam sorun tek imei kaydı değilmi e-sim li olan imei kaydedilmiyorsa öbür imei kaydedilip kullanabiliriz ?

• quote:

Çok teşekkür ederim hocam,gerçekten büyük bir belirsizlik söz konusu.Telefonlar burada satışa sunulmadan da bir cevap alamayacağız büyük ihtimal.
    Linki ekleyecektim unutmuşum.

https://www.apple.com/tr/iphone-xs/specs/
    Acaba ABD modellerine de garanti verileceğine dair bir işaret mi bu ? Avrupa modelleri zaten garanti görüyordu sanırım.

• quote:

Acaba ABD modellerine de garanti verileceğine dair bir işaret mi bu ? Avrupa modelleri zaten garanti görüyordu sanırım.
    Tam olarak dediğiniz gibiydi aslında. Fakat şimdi sadece ABD cihazlarının kodları yazılmış siteye.
    Tek bir kod olmalı birden fazla kod olmaz. Fakat orada yazmayan kodlarda garanti sürecine dahil edilebilir. İlk etapta Avrupa cihazları şimdide ABD cihazları Türkiye'de de geçerli oldu. Ben bu konu ile ilgili hem Apple Türkiye hem de ABD ile görüştüm. Türkiye, sistemlerine giriş olmadığı için bakıpta söyleyebilecekleri bir bilgi olmadığını söylüyor. Zaten kodların değişmesi de henüz net bir bilgi olmadığını gösteriyor.

Apple ABD ise sattıkları kodlardaki cihazların, Türkiye'de de uluslararası 1 yıllık garanti kapsamına girdiğini söylüyor. Bu bilgi beni rahatlatmadı çünkü iPhone 7'de de geçerli dedikleri bazı cihazlara Apple Türkiye bakmıyordu.

Süreç biraz karışık, halen net bir bilgi yok ne yazık ki. Türkiye'de satışa çıktığı gün kesin bir şeyler söylemek mümkün olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 29 Eylül 2018; 20:31:54 >

İlginiz için çok teşekkür ederim,bakalım süreç nasıl olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: servetbugra

şu videodan sonra almaktan vazgeçtim o kadar para verip aptalca sorunlarla uğraşamam beklicem 1 sene daha.iphone x de problemliydi xs de problemli oldu napıyor bunlar
    büyük fail şu xs serisi, 11-12. serileri beklemek lazım, x,xs ler sorunlu.
  • Kullanabilirsiniz zaten onunla ilgili bir sorun yok. Fakat ileride e-Sim kullanma imkanımız olursa bu sefer ikinci IMEI kaydı için iş işten geçmiş olacak.
  • Rikudou kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ya o kadar bekledik s serileri normalde yenilikçi gelirdi parmak izi 3d vb gibi ama bunda hiç birşey gelmedi ekran büyük olduğu için alacaktım x problemli olduğu için almadım xs lerde hep problemli bakalım 1 ay içerisinde düzeltemezlerse almıcam veya yeni problemler çıkarsa.tahminen 11 tam ekran olacak çentik olmıcak 11 i de beklemek mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.