Sonuç olarak 12 nin üzerine 2000 lira verip 13 almanın bir mantıgı yok sanırım? |
Apple iPhone 13 / iPhone 13 Mini [ANA KONU] (9. sayfa)
-
-
12 yerine 13 alinabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende aynı düşünce içindeyim. Ben kamera yönünden baktığım için olaya, fotoğraf çekimi açısından çok fark göremedim
12 mini yerine 13 mini çok daha mantıklı geldi bana sanırım mini alacağım boyut çok hoş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
12 kullanıyordum, 13 almak için tek bir geçerli sebep göremedim, bu kadar mı fark olmaz ya.
-
Hocam sanırım bende 12 alacağım bu gidişle, yani sadece güncel diye kendimi kandırıp yönelmem 13 için. Bilmiyorum tabiki kullanıcı deneyimlerini de görmek gerekir
quote:
Orijinalden alıntı: MertcccHocam sanırım bende 12 alacağım bu gidişle, yani sadece güncel diye kendimi kandırıp yönelmem 13 için. Bilmiyorum tabiki kullanıcı deneyimlerini de görmek gerekir
Hocam 128 GB'ta 500 TL fark var, 500 TL'de daha küçük çentik, daha iyi batarya ömrü ve 1 yıl daha fazla güncelleme desteği için verilir.
Ama APR'ler ve teknoloji marketleri kampanya yapıp daha aşağıya çeker fiyatı ona eminim.
-
24 Eylül'de sipariş versem acaba ne zaman bende olur? Ek olarak sizce 1 Ekim gibi piyasaya geldiğinde Apple'ın sitesinden daha ucuza satılır mı? Çünkü şu an Apple'ın sitesinde iphone 12'ler daha ucuz.
-
Aceleniz yoksa az bekleyin amazon ve hepsiburadadan daha uyguna alırsınız net
quote:
Orijinalden alıntı: Vatov12 kullanıyordum, 13 almak için tek bir geçerli sebep göremedim, bu kadar mı fark olmaz ya.
Apple S model üretmiyor önceden bir yıl yeni kasa öbür yıl "refined" halleri çıkardı S ile. 12 aldıysanız 13'ün hedef kitlesi zaten siz değilsiniz. Ayrıca baz hafıza 2 katına çıkmış, çentik 4 yıl sonra %20 küçülmüş, batarya büyümüş ve kameralardan 1 tanesi çok ciddi ölçüde yenilenmiş. Yani "S" yılı için oldukça fazla yenilik var.
-
Hocam selam düz 13 için mi dediniz kameralardan biri ciddi anlamda yenilendi diye ? Ne yenilik var cidden anladım, teknik verilerine bakıyorum her şey aynı gözüküyor
quote:
Orijinalden alıntı: MertcccHocam selam düz 13 için mi dediniz kameralardan biri ciddi anlamda yenilendi diye ? Ne yenilik var cidden anladım, teknik verilerine bakıyorum her şey aynı gözüküyor
Apple geçen sene büyük boyutlarından kaynaklı olarak sadece 12 Pro Max'in kamera haznesinin barındırabileceğini söylediği 6.1" lik 12 Pro'da kullanılmayan sensor-shift stabilization özeliğine sahip ana kamerayı bu sene Pro olmayan düz 13 ailesine getirdi. Ana kamera %47 daha fazla ışık alıyor ki bu da düşük ışık altında çok ciddi bir fark demek.
11 ve 12 ailesinde aynısı kullanılan ve zayıf ışıkta oldukça kötü performans veren ultra geniş açı düz 13 ailesinde ufak bir güncelleme aldı o yine düşük ışıkta zayıf kalacaktır ancak Apple ultra geniş açıyı 13 Pro ailesinde tamamen güncelledi ve %92 daha fazla ışık alıyor 13 Pro'daki ultra geniş açı sensörü. O da iPhone 14'ün düz ailesinde güncellenecektir.
Kısaca toparlarsak;
-Sadece 12 Pro Max'de bulunan sensor-shift stabilization özellikli ana kamera 13 ve 13 Miniye geldi.
-13 ve 13 Mini'nin ultra geniş açı sensörü çok dramatik bir güncelleme almadı 11 ve 12'nin ultra geniş açısından düşük ışıkta bir miktar daha iyi.
-13 Pro ve 13 Pro Max tüm kameralarda çok ciddi bir güncelleme aldı özellikle ultra geniş açı kamera Apple kalitesine yakışacak seviyeye geldi.
Ana kamera özellikleri;
iPhone 13: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS)
iPhone 12: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
iPhone 12 Pro: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
iPhone 12 Pro Max: 12 MP, f/1.6, 26mm (wide), 1.7µm, dual pixel PDAF, sensor-shift stabilization (IBIS)
-
12 modelinde 5 elementi lens kullanılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, 13 modelinde aynı mı ?
-
Bende küçük cihaz seviyorum hocam. Pil sıkıntısı yüzünden 12 miniyi sattım. Bu sefer mini ile pro arasında kaldım. Tabi miniye 10 bin ve üstü vermem. 8 bin bandı mini için sınır benim için.
Şu an bile iPhone 12 pazaryerlerinde Apple'ın sitesinden daha fazlaya satılıyor. 256GB olan modele bakıyorum.
-
İphone 12 64 modeli 100tl daha indirmişler hb
11den geçeyim diyordum ama kamerayla cok isim olmadığından arada kaldım. 120hz gelmedi düz modele. Bilemedim.
12 Pro Max cihazimdan 13 Mini ye gecmeyi dusunuyorum. Telefonda video/film izlemiyorum. Oyun zaten hic oynamiyorum. Ne dersiniz ? Var mi bu tarz bir tecrubesi olan ?
-
4-5 ay sonra 13 mini'nin fiyatı normale geldiğinde alın derim, ilk çıkış fiyatı hep yüksek oluyor çünkü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X