Şimdi Ara

Apple INC.'nin gelecegi hakkindaki dusunceleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar daha once actigim su konuya (https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=57555525&p=1#57560811 ) ek olarak boyle bir konu acma geregi de duydum. Steve Jobs belgeseli izledim, bir tane de kitabini okuyup makaleyi bos bilgilerle yazmak istemiyorum.

Simdi efendim Steve Jobs macintosh'u tasarladi ve gelistirdi. Daha sonra 2001 yilinda Ipod'u ve 2003 yilinda da Itunes'i sundu bizlere. 2007 yilinda ise hayalini gerceklestirerek Iphone'u piyasaya surdu. Daha sonra da Ipad.

Simdi Steve Jobs Apple ile ozdeslesmisti. Vefatindan sonra Apple'dan beklentileriniz nelerdir ?

Benim pek bir yeni urun beklentim yok. Belki Jobs olmeden once 1-2 farkli urun daha tasarlamistir onlari piyasaya sunabilirler. Itunes'i desteklerler. Ipad 3-4-5 seklinde ilerler ayni sekilde Iphone 5-6-7 cikar. Macbook daha cok gelisir. Ipod'un hafizasi arttirabilir. Ama yeni urun gelmez gibime geliyor. Sonucta Dunyayi degistiren adam vefat etti ve hayalin gerceklestirek vefat etti. Onun hayali dokunmatik bir ekran yaratmakti ve bunu basardi. Bizlere miras birakti.

Sizin de bundan sonra Apple Inc. Hakkindaki dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum.

• Iyi
  • apple daha da zengin edecegimize soz veriyoruuuz
  • Daha adam akilli yorumlar gelmesi icin guncel
  • Televizyon projesi var televizyonu cikar,saat projesi var saati de cikar ufukta bunlari gorebiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel69

Televizyon projesi var televizyonu cikar,saat projesi var saati de cikar ufukta bunlari gorebiliyorum

Piyasayi alt ust eden isim Jobs'tu. Eger onun tasarimlariysa piyasayi hala sallamaya devam ederler. Ama su an sirketin basindakilerin yenilikci bulus getireceklerini sanmiyorum. Onumuzdeki 5-10 yil Steve Jobs'un yaptiklarini kullaniyor olcaz. Sonrasi mechul.

Gerci adamlar bir sey yapmasa sadece destek verse bile ben su an kullandigim 4S'i 10 yil kullanirim. Duyumlarima gore ekran 4 inc olacakmis ve arka kisim baska bir madde olacakmis.
  • Unlock yüzünden cogu kullanıcı negatif yonde bir eğilim göstermekte (bende dahil) telefon imal ediyorsun hat taktiğin zaman çalışmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sokaktan geçen biri olarak ; Şirket benim olmadığı için geleceği umrumda değil...

Müşteri olarak ; Bu kaliteden daha yukarı kademelerde , Daha ucuz , daha fonksiyonlu ürün ve ürünler çıkarmasını isterdim.Birde batmasın ama azmasın...
  • Apple'ın mobil cihazlardan başka para kazanabileceği bir kapı yok su an. Onuda gereksiz bir egoistliğe kurban edecekler aynı bilgisayar pazarında olduğu gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat seviyesi iyi , sonra BB gibi milletin elinde gezsin mi istiyorsunuz bu ucuz olsun diyenler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

Fiyat seviyesi iyi , sonra BB gibi milletin elinde gezsin mi istiyorsunuz bu ucuz olsun diyenler ?

Bencilce bir bakis acisi. Steve Jobs Iphone'u Amerika'daki elit kesimlere hitap etsin diye yapsaydi ona gore uretim yapilir ve fiyat bicilirdi. Oysa Amerikan halkinin kendi telefonu oldu bu ve fiyatlari da ucuz. Herkesin kullanabilecegi, butun insanlarin Apple Dunyasina gecis yapabilecegi bir ekosistem olusturmak istiyordu.

Simdi sen Turkiye'de gumruk ve vergi degerlerinin de bindirilmesine goz yumup sirf hava amacli kullaniyorsun bu telefonu. Su yorumundan bile belli oluyor zaten ne icin kullandigin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyranoBer

Apple'ın mobil cihazlardan başka para kazanabileceği bir kapı yok su an. Onuda gereksiz bir egoistliğe kurban edecekler aynı bilgisayar pazarında olduğu gibi.

Küçücük bir bilginiz yok kalbinizi kırmak istemiyorum Samsung kullanıyorsunuz zaten.
    Tablet ve Multimedya Telefon olarak
    Bilgisayar ve MP3 Olarakta Apple büyük bir firma
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

Fiyat seviyesi iyi , sonra BB gibi milletin elinde gezsin mi istiyorsunuz bu ucuz olsun diyenler ?

Bencilce bir bakis acisi. Steve Jobs Iphone'u Amerika'daki elit kesimlere hitap etsin diye yapsaydi ona gore uretim yapilir ve fiyat bicilirdi. Oysa Amerikan halkinin kendi telefonu oldu bu ve fiyatlari da ucuz. Herkesin kullanabilecegi, butun insanlarin Apple Dunyasina gecis yapabilecegi bir ekosistem olusturmak istiyordu.

Simdi sen Turkiye'de gumruk ve vergi degerlerinin de bindirilmesine goz yumup sirf hava amacli kullaniyorsun bu telefonu. Su yorumundan bile belli oluyor zaten ne icin kullandigin.

Hayır yanlış anladını , telefonu hava amaçlı kullandığım yok. Amerika'ya birşey demeyecegim Türkiye'den örnek vermek gerekirse ; herkesin elinde iPhone oldugunu düşünsene ? Burada ki herkesten kastım normal kişiler degil. Apaçi , ilkokullu vs. Şu an bu tarz kişilerin %75'i BB kullanıyor kaldı ki ben iPhone'nun böyle bir oyuncak olmasını istemem.

• Şirkette İsrail parmağı olduğunu düşünürsek vay halimize.
  • 90 milyar dolar nakit parasi olan, hayvani AR-GE calismalari yapan bir firmadan yenilik gelmeyecegini iddia etmek asdfghjkl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

90 milyar dolar nakit parasi olan, hayvani AR-GE calismalari yapan bir firmadan yenilik gelmeyecegini iddia etmek asdfghjkl

Butun bunlari hayal edip gerceklestiren kisi artik sirketin basinda degil. Yenilikci urunden ziyade gelistirme yoluna gidecektir Apple

Hadi sirketin degeri 180 Milyar dolar olsun basina da seni koyalim. Getirebilecek misin yenilikci bir urun ? Orta zekali insanlarin yapacagi isler degil yani bunlar anlatmak istedigim o. Yeni urun cikarsa bile kesin Steve Jobs'un karalama defterinden cikar.
  • quote:

quote:

90 milyar dolar nakit parasi olan, hayvani AR-GE calismalari yapan bir firmadan yenilik gelmeyecegini iddia etmek asdfghjkl

Butun bunlari hayal edip gerceklestiren kisi artik sirketin basinda degil. Yenilikci urunden ziyade gelistirme yoluna gidecektir Apple

Hadi sirketin degeri 180 Milyar dolar olsun basina da seni koyalim. Getirebilecek misin yenilikci bir urun ? Orta zekali insanlarin yapacagi isler degil yani bunlar anlatmak istedigim o. Yeni urun cikarsa bile kesin Steve Jobs'un karalama defterinden cikar.

+1905

• quote:

quote:

seninde bildigin gibi, su anda steve jobs' un getirdigi kisi var ceo olarak ve ciddi guveniyordu rahmetli. Sirketin ceosu bir steve degil belki ama ona zeka ve on goru acisindan cok, cok yakin.

Dolayisiyla karalama defteri bitse bile buna ciddi katkida bulunacagi inancindayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 11 Şubat 2012; 2:43:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

quote:

quote:

seninde bildigin gibi, su anda steve jobs' un getirdigi kisi var ceo olarak ve ciddi guveniyordu rahmetli. Sirketin ceosu bir steve degil belki ama ona zeka ve on goru acisindan cok, cok yakin.

Dolayisiyla karalama defteri bitse bile buna ciddi katkida bulunacagi inancindayim

Yeni urun getirmeseler bile yillar boyunca Apple urunlerinin satilacagini dusunuyorum. Bir seyi sifirdan hayal edip yapmak gelistirmekten cok daha zordur. Onlar butun urunlerini gelistirsinler biz ona da raziyiz.

Bundan 6-7 yil once kimin aklina gelirdi Iphone gibi bir telefon kullanacagimiz, ya da nereden bilebilirdik Ipad gibi bir aletin cikacagini.

Nokia'da yenilikciydi ama Nokia Dunyasi diye bir sey yoktu. Her urunu farkli bir sekildeydi, aralarinda bag yoktu, oyun indirmek iskenceydi, donanim kolayligi diye bir sey yoktu. Ve piyasanin devi olan Nokia fis diye sondu. Apple fis diye sonmez. Cunku Apple Dunyasi'ni yaratti Steve Jobs. Sadece Iphone degil herhangi bir Apple urunu bile bu dunyanin anahtari.

• Steve jobs burnunu soktugu işleri bize sevdiriyor. Ben 2003 gibi daha mp3 çalar ne onu bilmezken ipod diye tutuştuğumu biliyorum. Hatta pixar denen firmada çalışmak için hayallere daldığımıda ekleyeyim. Ozamanlar steve jobs denen şahsiyeti tanımıyordum. İphone çıktı araştırdık ve gördüm ki bunların arkasında steve jobs varmış. Saygım dahada yükseldi. Ama dahada araştırınca mekintoşların zamanında nasıl telef olduğunu gördüm. Lisa ve next başarısızlığını gördüm.

Bana gelince seviyorum elmayı ama fanı değilim. Sevmemin nedeni ios ve mac osx gibi güzel yazılımların yine idevice ile canbulması. Yani ikisinide bi arada yapınca güzel olması. windows 7 güzeldir hoştur renklidir sevdirir kendini. Hele vista üstüne nasılda sevindirdi bizi. Neden windows a daldım çünkü apple inc. Bana göre windows tarafından zamanında çok ezildi. Ve yine bana göre apple en yüksek zamanında microsoft yine yükseklerden uçuyordu.

Eskiye bakaraktan misrosoftun izlediği politikayı Tekrar izleyeceğini düşünüyorum. Neden çunkü su an android denen yazilim yuzlerce akıllı telefonu gözönüne alıp adam gibi iişler başaramadı. İşte nokia ve microsoft akıllı tel pazarında elmanın kurdu olabilirler. Birbirlerini desteklerlerse hani sadece birbirleri için çalışırlarsa iosu ve elmayı en arkadan takip edebilirler. Ama bu teorim bana göre steve jobs lu apple içindi. Adam öldü. Eğer onun gibi yenilikçi değillerse ki zaten sonuç hüsranla biter. Hani olmayabilirde ama ben windows 8 çıktiginda ve ios gibi yazılım guncellemelerini her cihaza yapacak seviyeye geldiğinde seve seve geçerim.

Sonuç ve özet; steve gibi yada ona yaklaşan elemanlara sahip değilse apple giderek 85-95 yılları arası buhrani yaşayabilir. Belkide steve testeredeki gibi herşeyi planlayıp gitmiştir. Belkide nokia artık tek boyut telefon çikarir en azindan sadece akıllı olanından. Yada samsung sonunda dikiş tutturur ve ayriyeten şunuda eklemek istiyorum. Yazılımın arkasında durmak ona icloud açmak tarla dolusu sunucu açmak facetime için sunucu yaratmak gibi şeyler para. Yani çok para kazaniyor ve harciyorda. Ama şuda var samsung denen firma çok para harciyor ve geriye bakmıyor bile. Buda farklı yerlere göturebilir bizi. Ama başka yerde konuşuruz umarim.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.