Şimdi Ara

Apple alıp pişman olmak istemeyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
10.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yaz bir hevesle apple macbook pro aldım şimdi pişmanım almadan önce niye araştırmadın derseniz araştırdım,kullananları dinledim,eksileri-artıları okudum,rehberimde kimlerdi biliyormusunuz türkiyedeki apple forum siteleri evet hepsi iyi niyetli insanlar ve yardımınıza koşan insanlar ama çok aşırı fanboylar, acele etmeyin ben ettim ve şimdi pişmanım neden derseniz tartışalım

-Windows mu Mac Os mu kesinlikle Windows fanboy değilseniz eğer

*Ne istediğiniz program kuruluyor bu da sizi en çok yoran sorunu-Bir sürü alternatif var derler ama aldanmayın evet var ama o kadar esnek kullanımı yok ve sizi yoruyor ve istediğiniz sürümü bulamıyorsunuz ne yaması kullabiliyorsunuz ne istediğiniz dilde program bulabiliyorsunuz düşünmezseniz sorun yok tabi

*Windows çok çabuk virüs kapıyormuş bütün virüs türleri giriyormuş windows a bi macOs girmiyormuş dediler.Aldanmayın bunada o kadar windows kullandım bir kere virüsten sorun yaşamadım girceğiniz yeri bildikten sonra

*Windows çabuk çöküyormuş Macos Yıllardır kullan aynı eskisi gibi hızlı dediler.Buda bir efsane macos yavaşlıyor ister istemez zaten mantıklıca düşündünüzmüde olcak birşey ee o zaman macos da hızlandıran hemde işletim sistemine ait olan düzenleyici var çalıştırın efendim bakın hızlı oluyor dediler.Ona bakarsanız kurun windows a norton ghost alın size hemde daha tazesi

*Pil ömrü uzunmuş dediler.Tamamen efsane bir yüklenin makinaya ee yüklenmeyin sizde derseniz mbp almışız yüklenmicekmiyiz dedim o zaman dediler 1.5 en fazla 2 saat pilde kullanırsın demediler.Halbuki 6 saat dayanıyordu bu cihaz pilde

*Macos tam bir komedi windows un ters yapılmışı diyebiliriz.Sürmüşler piyasaya ve tamamen bildiklerinizi unutun demişler.
    Bu tamam siz macintoshla büyüdünüz ama biz iyiki büyümemişiz yoksa uğraş dur amatör programlarla iş yapcam bir sürü yazılım varken.

*Türkçe kullanmayı unutun,İşletim sistemi patchlerle türkçe oluyor patch diyorum,Klavyedede aynı dert 100 euro klavye aldırıyorlar türkçe kullanmak için sticker kullan o zaman derseniz apple aldım birde sticker mı kullanayım düşünüyor insan

*Bootcamp tam bir rezalet çalışıyor.Benim kullandığım MBPro 2.6 evet 2.6 ama gel gelelim bir kere bile o kadar temiz xp kurdum o kadar temiz vista x32 ve vista x64 kurdum performans acayip düşük.Apple bu windows da ne işin var derler ve gülerlerse Yazılım ve yazılımlarda esneklik vardıda biz mi kullanmadık diye imzama yazdım zaten fanboyların içinde alay ettiler

*Fiyatları zaten malum çok pahalı ee yurtdışı al evet öyle aldım garanti problemi,teknik servis problemi bir kere harddisk kablosu koptu içindeki,servisten istedim geldi ve ne kadar sürede geldi valla yalan yok 1.5-2 ayda anca geldi evet bir kablo sadece içindeki gerisini düşünün ve bir kabloya bile 120 lira aldılar

Ve Sözün Bittiği yerde var.2009 yilinin 2. ceyreginde 1.21 milyar dolar kar aciklamis.

Kısacası ben bunlardan mustarip oldum sizde olmayın ve windows la büyüdüyseniz windows la yaşlanın.Mazaallah Macos sizi yaşlanmaya bırakmadan kanser yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 6 Mayıs 2009; 11:33:11 >

• Arkadaş senin Mac ile sorununun ne olduğunu anlayamıyorum. 20 yıllık bir PC kulanıcısı iken 4 yıl önce işyerinde Mac'e geçtim. İlk başlarda yılların alışkanlığı sonucu MacOs'u garipsedim. Ancak aradan 2-3 hafta geçtikten sonra işletim sisteminin kullanım kolaylığına ve kullanıcılar için düşünülen küçük ayrıntılara gerçekten hayran oldum. O gün bugündür, zorunlu kalmadığım hiçbir şekilde Windows kullanmıyorum. Şimdi gelelim senin sıkıntılarına

* İsteğiniz program kurulmuyor cümlesinden bir şey anlamadım. Oya Mac'in program kurulumu Windows'a kıyasla son derece basit. Sadece klasörü sabit diskinize sürüklüyorsunuz o kadar.

* Sormak lazım: Şimdiye kadar kaç tane virüs Mac'ine bulaştı? Bana sayı verebilir misin? Ya da ister Türk forumlarında olsun ister yabancı forumlarda kaç tane Mac kullanıcısının "Bilgisayarıma virüs bulaştı, yardım edin!" dediğine tanık oldun? Ama sadece Donanım Haber'in forumlarını gez ve kaç PC kullanıcısının virüs belasından muzdarip olduğunu, bütün emeklerinin bir virüs yüzünden heba olduğunu gör. Demişsin ki "o kadar windows kullandım bir kere virüsten sorun yaşamadım girceğiniz yeri bildikten sonra" Evet haklısın. Ama bu denize yüzmeye gidip, yalnızca ayaklarını suya sokmaya benzer. Denize açılmazsan elbette boğulmazsın. Zevk almadıktan, doya doya yüzemedikten sonra denize gitmenin ne anlamı var? Girme internete, Windows'u kurduktan sonra hiçbir program yükleme, USB bellek kullanma kesinlikle virüs bulaşmaz. Ama ben Mac'le gözüm kapalı istediğim siteye girebiliyorum. Hem de hiçbir antivirus programı yüklü olmadan.

* Windows'un zaman içinde yavaşladığını, mavi ekran hatalarının saç baş yoldrttuğunu sağır sultan bile biliyor. Kaçınılmaz olarak eninde sonunda format yolu görünüyor. Ama dedim ya 4 yıl önce işyerinde Mac'e geçtik. O gün bugündür bilgisayar daha format görmüş değil. Bu forumda kaç kullanıcı acaba bilgisayarına 4 yıldır format atmamıştır?

* Mac'in pil ömrü hiçbir şekilde PC ile kıyaslanamaz. Aşağıda Anandtech'in pil testini sunuyorum. Kullanılan pil standart pildir. Öyle 9 ya da 12 hücreli pil değil yani.

Apple alıp pişman olmak istemeyenler

* "Macos tam bir komedi windows un ters yapılmışı diyebiliriz" demişsin ama herkes biliyor ki bugün kullandığın Windows'un birçok özelliği MacOs'tan almadır. Yani aslında Windows MacOs'un tersten yapılmış hali. Apple ne yapıyorsa Microsoft aynen taklit etmeye çalışoyor. Bugün Mac'te gördüğün bir şeyi emin ol 3-4 yıl içinde PC'de görürsün. Mac grafik arabirimde çalışırken PC daha komut satırıyla uğraşıyordu. Mac multitasking yaparken PC aynı anda ancat tek bir programı çalıştırabiliyordu. Yani ilk önce Mac yapar ardından PC onu takip eder.

* Mac'e geçsem amatör programlarla uğraşıp duracağım demişsin. Amatör program dediğin herhalde Shareware ya da Freeware programlar. Şimdi gir internete bir bak. Hangi işletim sisteminin daha çok amatör programı var? Windows işletim sisteminin zenginliklerinden ya da artılarından birisi olan bedava program bolluğunu bile tersinden yorumlamışsın arkadaşım. İş profesyonel programa gelince ise orada bir dur. Bugün Mac nerede daha çok kullanılıyor? İşyerlerinde mi yoksa evlerde mi? Sorunun yanıtını herkes "işyeri" diye rahatlıkla verebilir. Çünkü işin içine profesyonellik girdiği zaman zaman içinde Mac'e geçmek zorunda kalıyorsun, tıpkı bizim işyeri gibi. Ben PC'den Mac'e geçen çok işyeri biliyorum ama Mac'ten PC'ye geçeni şimdiye kadar hiç duymadım. Bugün yıllar önce aldığı bir Mac'le hala çalışanlar var. Pc öyle mi? İşin yoksa 1-2 yılda bir değiştirmek zorundasın. Bugün Photoshop CS4'ü 5 yıl önce aldığın bir bilgisayarla çok zor çalıştırırsın. Ama 5 yıl önce aldığın bir G4 herhangi bir programı çatır çatır çalıştırır.

* Haklı olduğun bir nokta var: Mac her zaman daha pahalı. Ama gülü seven dikenine katlanır. Eğer ben bilgisayarımı iş amaçlı kullanıyorsam, virüs giricek bütün çalışmalarımı heba edecek stresiyle yaşamak istemiyorsam, tam önemli bir sunumun ortasında nereden çıktığı bir türlü belli olmayan mavi ekran hatalarıyla karşılaşmamak istiyorsam bu fiyat farkını seve seve ödemeye razıyım.

• Macos da En Büyük Sorun Yazılım en basit örnek vereyim gün içerisinde aşırı internette dolaşıyorum rahat mouse aldım scroll daki sol-sağ tuşu sayfalarda ileri-geri gelmek için kendi yazılımını yükledim Macos a Logitech Set Point i işin komik tarafı nerde Bu bahsettiğim çok ufak bir özellik windowsdaki yazılımda var ama gelgelelim güzellik abidesi dediğiniz macos da yok şimdi ben bütün günümü bunlamı arayıp durayım program olcağıda bahsetmiyorum zaten

Yine basit bir örnek Abby Fine Reader programı lazım ve işinin ehli en iyisi'de o yapıyor windowsda sürekli güncellenen,macos da bir türlü güncellenmiyor herkes macos 2.ci sırada bırakıyor ve yazıcı okutamazsanız ve hiç kullanamıyorsunuz.bu benim okutamamazlığım değil macos okumuyor yanlış anlaşılmasın.

İş için bu makinalar demişsiniz ondan bütün mühendislik yazılımlarında daha macos sürümü yok

Bakın windowsdan ayrı bende isterim bugün ayrı profesyonel işletim sistemi olsun ve eğer bir kitle varsa ortada işinin en iyisi asıl windows yapmalı,windows da hatalar var mı var ama size engel koyan hiçbir şey windowsda yok.

Bugün en çok para hırs ı apple şirketinde bunu sağır sultan doğduğunda öğrendi sonradan öğrenmedi yani.Adamlar shuffle çıkarıyor 24 dolardı sanırım malediyor bunu kaç dolara satıyor sonra ve tüketiciye yine bir engelde ne o kadar para verdin İtunes dan başka şeyi kullanamazsın evet sizde kullanmayın ama apple dinlemeyip alternatif programlara dönün diyorsunuz floola mı kullanayım peki 3 kat para ver cihaza bide alternatif programlar kullan

Şunuda söylemeden geçemiceğim ve çok güzel bir tespit apple sitesinde bir arkadaş yazmış"Diyelimki ben ferrari aldım 4.cü vitesten 5.e atıcam ve ferrari hemen bir uyarı veriyor 5.ci vitese atmak için şu kadar para vermelisiniz" Şu an apple bunun peşinde tüketiciye rahat bir işletim sistemi sağlamak ve rakibinle yarışa girip iyi işletim sunmak değil.

Bugün nerdeyse apple laptop alırken içinde adaptör vermicekler o zamana az kaldı önce kumanda gitti sonra monitör aparatı gitti sırada kalan ne kaldı bir adaptör ve bunda emin ol adaptör bile kutunun içinde gitse yine apple kullanır bu millet çünkü hangi makinaya o kadar para saçılır.

Geleceğin lideri ne macos olur bu mantaliteyle ne windows inşallahda olmazlarda bizde rahat ederiz linux olsa keşke oldumuda tam olsun onu tanıtamadım bunu tanıtamadım millet uğraşmasın

Az önce para hırs ı dedim ve bu apple kullananlarda para bol ya efendim çünkü bizi satın alan adamlar kesinlikle üst tabaka diye macos için çıkarılan aksesuardan tutun bütün elektronik ürünlere bakın nerdeyse 3 katı fiyat,az bir göz gezdirin bakın bu kaymağı bol buldular ve bu topluluğu üstünden bizde kazanmadan olmaz diyorlar

Kısacası uzun kullanırım diyorsanız bir işletim sistemini en büyük sebebi buysa siz program arayıp dururken biz format atıyoruz ve programda hemen kurulmuş vaziyette bizi bekliyor olacak

Lütfen bu apple kullanan insanlar bunları alcak olan kişilere ve öğrenciler var ve parası bol değil bu insanların az düşünmeye itin ve o kadar masraf yapıp tam bir fiyasko cihaz almasınlar ve insan üstü cihaz apple üretir demesinler sizden ricam apple fanları budur.

Fuzulinin sözüyle kapatmak istiyorum
    "söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil" inşallah bu noktada değilizdir ve herkesin uyanması dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 5 Haziran 2009; 6:22:22 >

• Geçmiş olsun ancak siz asıl hatayı "bir hevesle" Mac alırken yapmışsınız. Zira Mac'ler bir hevesle alınacak makinalar değildir, eğer hevesle alırsanız maalesef şu anki duruma düşersiniz. Mac'ler tamamen profesyonel kullanım için düşünülmüş cihazlardır, en büyük özelliği ise işletim sisteminin o donanım için özel olarak yazılmasından kaynaklanır, böylece gerek işletim sistemi gerekse sonradan yüklenen programlar tıpkı bir oyunun takılmadan en yüksek performansta PS3'te çalıştığı gibi benzer performansta ve sorunsuz çalışır. Mac'lerde AutoCAD tarzı çizim programları görmemiş olabilirsiniz. Zaten Mac'ler genelde mimari vb iş alanlarından ziyade grafik tabanlı iş alanlarında öne çıkarlar. Profesyonel fotoğrafçılar, basın yayın, grafik tasarım, reklam sektörü ve daha niceleri Mac kullanır. Kısacası iş dünyasının ihtiyaç duyduğu profesyonel programlar fazlasıyla mecvuttur. Kusura bakmayın ama bunları Mac'te kırmak ayrı bir sorun diye dert yanmanıza ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke almadan önce biraz daha inceleseydiniz, hatta en basitinden sırf tek tuşlu faresini görseydiniz hayatta bir daha Mac kullanmama yemini etmenize yeterdi (bende olduğu gibi). Apple'ın fiyat politikasına gelince, eşdeğeri diğer ürünlere göre pahalı mı? Evet. Peki PC'lerde kullandığınız 300-500 $'lık işlemcilerin üretim maliyetlerinin 40-50 $ civarında olduğunu biliyor muyduz? Peki onlar da mı müşterilerini kazıklıyorlar? Hayır, işlemci üreticileri de Apple da fiyatlarına araştırma ve geliştirme maliyetlerini yansıtıyorlar o kadar. Çünkü o araştırmalar olmadan bugün kullandığınız PC'ler dahil birçok teknolojiyi belki 10-20 daha göremeyecektiniz.

• Father Torque dediklerinin çoğuna katılmamak mümküün değil ama bir konuda hatan var; oda appleın argeye para yatırması..... eğer böyle olmuş olsaydı apple ın bütün çıkan ilk ürünleri sorunlu olmazdı. apple sadece müşteriden dönen geri bildirimler doğrultusunda ürünlerni revize etmektedir yani argesi sıfırdır. argesi sadece imaj ve tasarım konusundadır geri kalan bütün elektronik donanımları fason olarak başka firmalara yaptırmaktadır........

fiyat politikasına gelecek olursak o apple değil maalesef bilkomun tekel zihniyeti nedeniyledir...... ülkemizde apple ın usa fiyatlarının % 50 daha fazlasına satılmasına appleın tepki göstermemesi ayrıca tartışılacak bir konudur ama şu bir gerçek ki amerikada pc notebooklar ile macbook arasında çok ciddi fiyat farkları yoktur.

gel gelelim pişman olma konusunna ::)))))
    insanın milyarlarca verip aldığı üründen pişman olup bunu itiraf edecekcesarete sahip olması takdire şayandır ......
    insanlar o kadar para verip bağnaz bir zihniyetle mürid!!!!!! gibi apple ve maclere sahip çıkmalarına oldum olası anlam veremedim.....
    appledan memnun olmayanların sayısı en az olanlar kadardır ama bunların sadece çok küçük bir kısmı bunu itiraf etmektedir
    bana göre internet ofis uygulamaları vb. sıradan işler için apple almak tank ile şehir içinde gezmeye benzer... hiçbir araç bana zarar veremesin mantığı ile virüs bulaşmayacağı inancı ki bana göre apple ın een büyük yalanıdır ( not:apple mac os x leopardı bir antivirüüs yazılımıyla kullanmanızı önermektedir---kendi ağızlarından itirafları) !!!!!!!

apple alan birine gerek bu forumda gerekse başka formlarda " ooooooooo... kardeşim hoşgeldin aramıza , sen artık sınıf atladın" denilerek bu gözle bakılması biraz da apple ın pazarlama stratejisi nedeniyledir.. diğer türlü o fiyatlarla bu ürünleri satmalarının akla mantığa uyar hiçbir yanı yoktur......
    parası olan insanların kültürlü ve elit tabaka olarak görüldüğü bir toplumda program kurmasını bilmese bile veya onu bırak kullanmasını bilmese , niye bunun faresinde tek tuş var, windows home işareti klavyede niye yok gibi garip sorular sorma cesaretini gösterse bile , mac almanın insanlarda bir statü ve teknolojide sınıf atlamak olduğunun abul görülmesi gayet doğaldır.

macler benim gözümde sadece iş makineleridir ve bu alan dışına çıkıldığı anda sahiplerini hüsrana uğratırlar.. bu gayet açık ve nettir....
    zaten insanların maclerden pişman olma nedenide budur.. çok yüksek beklentiler ve mac i pc gibi kullanmaya çalışmak.....

burdan mac almak isteyen arkadaşlara seslenmek istiyorum mac bir prestij ürünü değildir kendinizi böyle kandırıp sadece internete girmek için binlerce dolar vermeyiniz, sonra forumlarda çok komik durumlara düşmektesiniz.....
    ama benim ilgi alanım fotoğraf ,yazılı ve görsel basın,iphone programlama, müzik ve prodüksiyon ise lütfen pc başında vakit kaybetmeyip mac alınız...

• valla anlatıklarına anlam veremedım alışma meselesı beklentı meselesı. 5 aya yakın mac kullanıyorum daha da pc kullanmam son derece memnunum. vırus konusundan bahsetmen cok ılgınc kıyaslama yapmaya bıle deymez . pc ıle sana mutluluklar
  • Mac'ların avantajı vardı bir aralar, evet. Ama artık hiçbir avantajı yok. MacOS'un en büyük reklamından biri "virüs girmez bizim sistemlere eheh"tir. Virüs istemiyorsanız önce bilgisayar kullanmayı öğrenin. Yok öğrenmeyecekseniz (ya da ben türlü sakat sitede gezeceğim, antivirus yazılımlarına da kılım, bile bile şiir.doc.vbs görürsem tıklarım diyorsanız) Linux kullanın, buna da bulaşmaz üstelik ücretsiz, zaten MacOS da Unix mimarisi üzerine kuruludur, stabilliği ondan.
    Windows'a laf atacağınıza Apple'a atın, Apple da en az Microsoft kadar eski bir firma ama Microsoft'un üçte biri kadar takip etmez piyasayı. Mac'da çalışmayan bir sürü çevrebirim sayabilirim. Ayrıca tonlarca para verdiğiniz iMac 24" cihazın içine arkanızı dönüp bakmayacağınız marka RAM koyup gönderen, kullanıcısına günde 4 defa kernel panic çıkartan, üstelik RAM'ın arızalı olduğu bariz olmasına rağmen değiştirmeyen de Apple'dır.
    Apple, Steve Jobs'tan beri butik bir firmadır, bunu Steve'in kendisi de açıklar zaten. Elit piyasaya mal pompalarlar, takdir ediyorum firmayı, pazarlama konusunda örnek alınacak firmadır...

PC mimarisi sürekli gelişiyordu, Apple PowerPC ile devam edemeyeceğini anlayıp PC'ye döndü. Bu değişimle beraber, fark sadece ürünün şeklinden ibaret. Mecidiyeköyden topladığın PC de, Apple Store'dan aldığın iMac'da aynı haltı çalıştırabiliyor artık. PowerPC devam etmez miydi, ederdi. Ama Microsoft Apple için ciddi bir tehdit haline gelmişti, yön değiştirip "windows" da çalıştırmaya başladı sevgili mekintoşumuz.

Fanboy muyum, hayır; hiçbir ürünün fanı olmadım olmam, marka savununca para kazanmıyorum, bilgisayardaki prodüktivitemi maksimuma çıkartan, bu esnada iç çamaşırıma kadar almayan çözümler bana para kazandırıyor. Tercihim PC'den yana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mac os windows'un tersten yapılmışı demişsin dostum.sana katılıyorum ama gülmekten ......

yıllar yıllar önce(80'li yılların başı) bill gates adlı coder(evet o zamanlar kendisi oydu) apple'ın yeni yeni geliştirilmeye başlanmış sistemi macintosh için program geliştirmeye gider.apple'ın o zamanki sahibi steve wozniak bill amcamıza sistemi gösterir.tabi bill gates gördüğü bilgisayar ve işletim sistemi karşısında şaşırıp kalır.çünkü onun o zamana kadar yaptığı sistemlerde GUI desteği yoktu.onun sistemi yalnızca klavyeden girilen siyah beyaz kodlardan oluşmaktaydı.ancak apple'ın daha mac'den önce yapılmış olan ve macintoshların atası diyebileceğimiz işletim sistemi lisa da ekrandaki kısayol simgelerine mouse(evet evet bildiğimiz mouse) tıklayarak çalışan programlar vardı.yani bir uygulamayı çeşitli kodlar ve komut dizileri ile açmıyorduk.gelgelelim bill gates "çok güzel bir sistem yapmışsınız ama işim çıktı gitmem lazım." diyerek apple ile yapmayı planladığı ortak çalışmayı bıraktı ve harıl harıl çalışmaya başladı.bill gates 1985 yılında(bu arada macintosh 1984 yılında piyasaya çıktı.) artık bizim de kullanıcı dostu işletim sistemimiz diyerek windows'u piyasaya çıkardı.şimdi burada hangisi hangisinin tersten yapılmış hali sorarım...hatta bu kadar çok gerilere gitmeye de gerek yok misal o çok toz konduramadığınız windows vista'nın arayüzünün mac os x tiger'a ne kadar benzediği ya da windows 7'de start menunün kaldırılıp mac os 'deki dock a benzer bir yapının bulunacağı da al sana işte örnek .

not:bu arada apple çalışanı değilim apple'dan tek kuruş para almıyorum.bill gates'i de severim aslında çünkü kendisi olmak istediği kişi yolunda çok kutsal bir emek harcamış ona gülen birçok insana aldırmamış ve bugün buraya gelmiştir.

• Bana göre apple ın kendi kalitesini bilip alanlar dışında aşırı derecede çok fanatiği var. Fanatiklilik ve ipod iphone gibi ürünler apple ı ayakta tutuyor.

Benim bi arakdaş vardı mac ne kullanırsa o para süperdir diodu ya. P8600 işlemciyi üvüodum yeniydi ozamanlar, oda bana t9xxx serisi olsun laptop diyordu. Daha sonra mac alınca pc de p8600 vardı tabi ve bana p8600 ü savunmaya başladı t9xxx boktan bemeye başladı

Bunun dışında mac mac mac diye bağıran fenerbahçe , galatasary taraftar gibi fanatikleri var ve çoğu kişinin aklını çeliyorlar sonra da alana dam mutlu olamıyor. Çünkü bir pc performansı bekliyor alaıyor bunu alışamıyor çünkü. Mac kalitesiz demiyorum asla ama ihtiyaca göre pc alınacak. Ben laptop alıcam yeni mac mac diyen çok çevremde ama mac bana uygun değil ki , alıp windows kursam ne anladım ondan mac os kullansam programarımda sorun çıakrtıcak. Destekleidği arabirimler yani dış bağlantı noktaları beni tatmin etmiyor ayrıca da çok çok pahalı mac book pro dan aşağısı beni kurtamacağı çin okadar para veremem.

Benim tercihim pc den yana olacak şu an için. Ama ilerde daha çok para olur gider bide mac alırım onu kurcalarım. Bana göre ikisininde biribirnden çok fazlla bir üstünlüğü yok. Windows kötülenip duruyor hep tamam sorun çıakrtıyor zaman zaman ama 13 yıldır pc kullanıyorum öyle aman aman sorunda yaşamadım yani. Vista haricinde.

• BOOROCK_LP siz çok gerilere çektiniz jobs da o zaman xerox dan mouse ve gui(Graphical user interface) mi almıştı evet evet doğru hatırladım.

Pirates of Silicon Valley (Silikon Vadisi Korsanları) film izlemişsiniz ama dikkatli izlememişsiniz veya full donanımlı bir fanboyla karşı karşıyamıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 7 Mayıs 2009; 4:33:47 >
  • Windows'un birçok yeniliği Apple'dan esinlendiğini söylemek için Fanboy olmak gerekmez aksine bu gerçeği söyleyenleri Fanboy'lukla suçlamak bana biraz Windows Fanboy'luğu gibi geliyor. Bilgisayar dünyasında herkesin genelde bildiği bazı esinlenmeler (!) vardır, örneğin AMD araştırır, keşfeder, Intel kullanır (x64 mimarisi mesela, örnekler çok) aynı şekilde yazılım dünyasında da Apple araştırır, keşfeder, Windows kullanır. Elbette Apple'ın da esinlendiği noktalar ve teknolojiler olmuştur ama endi ar-ge çalışmaları hepkendi alanında en iyi sonuçlar vermiştir. Örnek vermek gerekirse günümüzde fırtına gibi esen
    IPod / IPhone çılgınlığı birkaç senelik bir çalışmanın ürünü değildir, bu siteyi incelerseniz IPhone kavramının önce normal masaüstü telefonlarda denendiğini ve Apple'ın dokunmatik ekran kavramını 1983 yılında (26 sene önce!) başarılı bir şekilde kullanmaya başladığını görebilirsiniz. Ama hep yenilikçi bir arayış içinde olan Apple firması konu fareye gelince yıllardır o tek tuşlu fareye de takmış durumda, ben de bu nedenle Mac OS'a (Apple'a değil) takmış durumdayım.

• İphone o kadar yenilikçi ve bir o kadar ar-ge sini başarılı dediğiniz ürün bluetooth la dosya göndermeyi,video çekmeyi bulamadılar mı,23 seneden beri araştırdıkları için ondan koymayı unutmuşlar,bunun altında hala bir terslik aramıyormusunuz.Apple tam ters bir kuruluş burdan bile anlaşılamıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 7 Mayıs 2009; 13:59:14 >
  • Cevabı zaten sözlerinizde. Adamlar bu kadar aciz bir firma değil, demek ki bazı özellikler planlı bir şekilde konulmadı, kendi sebepleri vardır. Mesela yeni firmware sürümüyle birçok yeni özelliğin geleceği söyleniyor. Nedeni başlı başına bu bile olabilir. Kendim PSP'den biliyorum, Sony de birçok özelliği Firmware ile sonradan ekledi ve kullanıcılarının ürüne olan ilgisini canlı tutmayı başardı. Bu ürünlerin ardında milyar dolarlık planlar ve kararlar yatıyor, Bluetooth'un da MMS'nin de diğer özelliklerin de bir olmasının veya olmamasının firmaca bir nedeni vardır.
  • Sony psp geliştiren sony firması değildir,eğer psp kullanıyorsanız bunu çok iyi bilirsiniz.Gelelim apple a evet apple aciz değil,apple kullanıcılarını aciz yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 7 Mayıs 2009; 17:46:58 >
  • Afedersin ama Playstation platformu Sony'nin değil demen çok abartılı bir yorum olmuş. Peki PSP'yi kim geliştiriyor? Diyelim üçüncü bir parti firma hallediyor tüm bu işleri, yine de PSP'nin belli özelliklerinin ara ara yayınlanacak olan firmware'ler ile eklenmesi politikası Sony'nin değil mi? Zaten bahsetmiş olduğum da Sony'nin bu firmware politikası değil mi? Neyse, anladığım kadarıyla baya bir para vermişsin ve aldığın üründen hiç de memnun kalmamışsın ve bu durum haklı olarak asabını biraz bozmuş ve hıncını Apple'dan çıkarmak niyetindesin, ancak daha sakin bir şekilde olaylara yaklaşırsan aslında MacBook'un senin aradığın model olmadığı ve yanlış bir seçim yaptığını daha rahat anlayacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uqur_dn

BOOROCK_LP siz çok gerilere çektiniz jobs da o zaman xerox dan mouse ve gui(Graphical user interface) mi almıştı evet evet doğru hatırladım.

Pirates of Silicon Valley (Silikon Vadisi Korsanları) film izlemişsiniz ama dikkatli izlememişsiniz veya full donanımlı bir fanboyla karşı karşıyamıyım.

resmen apple'ın kaçakçılık yaptığını,xerox'un fikirini şıp diye çalıdığını söylemişsin hocam.keşke biraz daha inceleseydin.çünkü Apple kendi mouse ve GUI sistemini üretmek için bazı XEROX hisselerini satın almıştı.ayrıca Apple o yıllarda Xerox'da çalışan bazı mühendisleri ve arayüz geliştiricilerini kısa bir süreliğine kendi sistemlerini geliştirmek için işe almıştı.bu elemanlar kesinlikle gizli saklı bir proje için işe alınmamıştı.xerox apple'ın bu çalışmasından haberdardı.yani aralarında ufak bir ortaklık olduğunu da söyleyebiliriz.aşağıda yazdıklarım aynen wikipedia'dan alıntıdır:

"In 1970, under company president Charles Peter McColough, Xerox opened the Xerox PARC (Xerox Palo Alto Research Center) research facility. The facility developed many modern computing technologies such as the mouse and the graphical user interface (GUI). From these inventions, Xerox PARC created the Xerox Alto in 1973, a small minicomputer similar to a modern workstation or personal computer. This machine can be considered the first true personal computer, given its versatile combination of a cathode-ray-type screen, mouse-type pointing device, and a QWERTY-type alphanumeric keyboard. But the Alto was never commercially sold, as Xerox itself could not see the sales potential of it. In 1979, several Apple Computer employees, including Steve Jobs, visited Xerox PARC, interested in seeing their developments. Jobs and the others saw the commercial potential of the GUI and mouse, and redirected development of the Apple Lisa to incorporate these technologies. In 1980, Steven Jobs invited several key PARC's researchers to join his company in order that they would be able to fully develop and implement their ideas."

yazıdan da anlaşılacağı üzere xerox ilk GUI sistemi olan Alto'yu maalesef ki satışa sürmemiş ve Steve Jobs da firmanın bu gelişmesiyle ilgilendiğini söylemiş ve eğer Xerox uygun görürse mouse ve gui'nin kendilerince geliştirilmesi için Xerox'dan izin iştemiştir.ayrıca ilk kullanıcı dostu apple sistemi Lisa'nın yapımı da daha önceden başlamıştı bile.bu da bir diğer alıntı:

"Steve Jobs, co-founder of Apple Computers, visited PARC in 1979 (after buying Xerox stock) and was impressed by the "Alto", the first computer ever with a graphical user interface. Several PARC engineers were later hired by Apple and worked on the Apple Lisa and Macintosh. The Apple research team contributed much in the way of originality in their first GUI computers, and work had already begun on the Lisa before Jobs visited PARC. Jobs was definitely inspired and influenced from the technology he saw at PARC."

kısaca ortada bir araklama yok dediğin gibi bir "alma" durumu vardı fakat bu yasaldı.kaldı ki böyle bir çalma durumu olsaydı Xerox Apple'a karşı bir hukuksal süreç başlatabilirdi.

İkinci olarak "full donanımlı bir fanboy"la karşı karşıya mıyım demişsin.şu anda bir apple sahibi değilim.apple'ın bana gerçekten uygun olduğunun farkındayım çünkü üniversitede okuduğum bölüm gereği python,c java appletleri yazıp ayrıca database oluşturuyorum ve tüm bunlar için de gerçekten güçlü bir bilgisayara ihtiyacım var.ancak geçen yıl bir asus marka laptop almıştım ve şu anda tüm bu işler için onu kullanıyorum ve gayet de memnunum laptopımdan ne zamanki artık ondan istediğim verimi alamayacağım o zaman kendime uygun olan apple laptopı alacağım.

• macbook pro'nu satmak istersen ilgilenirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: uqur_dn

İphone o kadar yenilikçi ve bir o kadar ar-ge sini başarılı dediğiniz ürün bluetooth la dosya göndermeyi,video çekmeyi bulamadılar mı,23 seneden beri araştırdıkları için ondan koymayı unutmuşlar,bunun altında hala bir terslik aramıyormusunuz.Apple tam ters bir kuruluş burdan bile anlaşılamıyor mu?

apple iphone'a bluetooth özelliğini şu yüzden koymadı.eğer dosya gönderimi için bluetooth özelliği eklenseydi birçok ses video ve resim dosyası cihazdan cihaza paylaşılabilecekti ve bu da yasal olmayan mp3 kullanımına gireceğinden birçok iphone sahibi itunes store ve daha nice online multimedia satış zincirlerine(misal borders,virgin) para vermeyecek ve bu firmalar da potansiyel müşteri kaybedip apple'ı yasal ve mali bazı yükümlülüklerle karşı karşıya bırakacaktı.kısacası bu da apple'ı ters bir kuruluş yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOROCK_LP -- 7 Mayıs 2009; 22:09:47 >

• Bende sorunlar yaşadım, makinem alındıktan 1 hafta sonra arızalanmışdı, hard disk değişti. Ama o günden sonra çok şükür en ufak bir sorun yaşamadım, şimdi Macbook pro kullandığım için çok memnunum.

Mac ın eksikleri kötü yanları yok mu, elbetteki var. Ama bu eksikleri ve kötü yanlarını da diskin diğer tarafına Windows kurarak artık kapatabiliyoruz. Hem Windows hem de Mac kullanmak mümkünken neden bu kadar sorun ettiğini anlamadım..
  • hani parası olanlar daracık sokaklarda şehir trafiğinde kocaman jeep lerle gezerler ya işte bi ev kullanıcısının mac almasıda buna benziyor. sonra çok yakıyodu hızlı gitmiyodu virajda savruluyodu diye yakınırlar.. biz millet olarak pc de bile abartıyoruz. bize ne gerekli ne yeterli bilemiyoruz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.