Şimdi Ara

Apple alıp pişman olmak istemeyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
3
Favori
10.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: electrogod

dostum çok belaltı vurmuşsun... Heralde bu bilgisayarı hayatında 1 ay önce görmüş bir gerizekalı insan bile benim glossy ile mat (ki bilgisayar şirketleri satış sitelerinde mat ekranada genelde glossy derler sanayağı yada jilet örneği gibi) ekranı kastettiğimi, virus derkende içine trojan ve keyloggerları aldığımı anlar...

2. si bende o zaman sana söyle bişey söyleyeyim windowsda aynı senin söylediğin gibi nod 32 kullanıyorsun halloluyor hem öyle littesnitch programı gibi kasmıyor... bu mudur cevap ?

EEeee ne olacak şimdi virüs yok ama trojan var ve onada program lazım demek bir halt mı? Ayrıca diğer yazdıklarıma bir cevap vermemişsin mesela son güncellemeye... Ayrıca unix tabanlı sistemlerdede virus oluyor senin dediğin gibi yeni bir sistem ve kullanıcısı çok olmadığı için denk gelmemiş olabilir... Ayrıca apple kendisi antivirus kullanın diyor...

Bilmiyorum yaşın kaç ama bende 92den 02 ye kadar mac kullandım. ben fizikçiyim ve oyunlardaki fizik motoruna benzer ve paralel motorlar kullanan programlarla uğraşıyoruz.(suetall'en gaussian en basitleri) Yani bilmiyorum derdin benle yarıştırmak mı kendini ama bence şu sen bilmiyon ben biliyom olaylarını bırak....

Şimdi ana konuya geri dönelim... Bu olanların hepsinin bir sebebi vardır o sebebide şimdi açıklıyorum....

Önce bu iğrenç politikalar yürüten şirketin iğrenç politikalarına alet olan kullanıcılar kendilerini mac almakla akıllı, kalanları aptal görmeye başlar ; sonra kendisini üst sınıf biri zanneder ve sonuçta saldırıya başlar... Buna tepki olarakta windowsçular kendilerini savunur ve sonlara doğru aklı başında insanlar iki sisteminde + ve - leri olduğunu söyler ve olay anlamlı bir hale gelir.... Sadece inceleyin forumları inanın hep aynı senaryo ile karşılaşacaksınız...

Sonra ne olur: bir zaman geçer mac ciler yine şirketlerin sitelerin dolduruşlarına gelirler işin tadını çıkaracak şekilde bilgisayarları üzerinden kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar windowsçular ve buna sinir olanlar da karşılık verir ve sonuç tekrar gerçekçi kişiler tarafından tatlıya bağlanır.... Bu devran böyle gider.... Zaten bu tartışmaların tek sebebi vardır imajjjjjjj başka birşey değil...

Hatta apple bazen bu iğrenç politikanın b.k..unu o kadar çıkarır ki ingilterede iphone reklamları aşırı abartıdan ve yalandan dolayı yasaklanır... Zavallı muridlerde ''yasaklayanlarla mücadele edeceğiz'' diye şirketlerini savunurlar... Özellikle bu konuyu rica ediyorum inceleyin....

sorun şu ki, bu ortamda bile mac kullanıcılarına 'mürid' 'zavallı' 'alet olan' 'dolduruşa gelen' 'egolarını tatmin etmeye çalışan' 'saf' gibi daha fazla saymama gerek olmayan ifadelerle siz saldırıyorsunuz, sonra da ''windowscular kendini savunmak zorunda kalıyor'' gibi laflar ediyorsunuz.

mantığa bakın; şimdi ben gidip gayet beğenerek aldığım ve dünyadaki milyonlarca insan gibi gayet beğenerek kullandığım bilgisayarımdan memnun olduğum için sizin hakaretlerine maruz kalmak zorunda mıyım? yani bu milyonlarca insanın kafasının sizinki kadar çalışıyor olma ihtimali yok; onlar sadece beyinleri yıkanmış zavallılar olduğu için mac kullanıyor. zaten bi siz zekisiniz!

windows daha iyi tartışmasını bu başlıkta zaten yine bir windows kullanıcısı başlatmış ki, nedense bu tartışmalarda hep mac kötülemelerini saydırmak gibi bir misyon benimsemişsiniz. windows daha iyi diyecekseniz, windows'un avantajlarını sayın; ''mac mükemmeldir'' denmiş gibi mac'in ya da apple'ın eksiklerini saymayı bırakın. o saydıklarınızdan windows ve microsoft için kaç sayfa yazılır; onu neden söylemiyorsunuz? vista'dan bahsedelim mi biraz? yok yok, bahsetmeyelim; hatırlamak bile istemiyorum o günleri çünkü.

fenerbahçe galatarasay tartışması gibi hiç bir yere varmayacak bu muhabbete sadece tarzınızdan rahatsız olduğum için dahil oldum; daha az rencide edici bir üslup kimseyi üzmez sanırım.

not: ayrıca virus konusunda link verdiğiniz site yazılımcı bir firmanın sayfasıdır; kendisi hemen altta ürün satmayı teklif eder. bir de apple antivir kullanın filan dememiştir; hatta kastettiğinizi bildiğim o açıklama da windowscular tarafından sevinç çığlıklarıyla çarpıtıldığı için bir süre önce geri çekilmiştir. yel değirmenleriyle savaşarak pazar yaratmaya çalışan antivir firmaları hayaletlerin gerçek olduğunu iddia etmektedir sadece. ben hiç hayalet görmedim...

• Ben macbook aldıgım icin sadece okulda proje yapım sırasında pişman oluyorum, cunku surekli microsoft visio, power designer tarzı programlarla hasır nesır olmak zorundayım, ve visio mac icin yok, windowsta calısan cogu onemli program ne yazıkki mac icin yok. ve illaki bir windowsla calısan bilgisayar gerekiyor, ama o ugrastıran yorucu yavas bilgisayarlara gecmek de istemiyorum tek dilegim apple'ın bazı onemli windowsta calısan programları apple icin cıkarttırmasıdır

ha bir de plastik kasalı oldugu icin pisman oldum, cabuk kirleniyor, ses yapıyor en ufak bastıgınızda, keske bastan aluminyum kasa cıkartsalardı neyse artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benjaminbutton -- 29 Mayıs 2009; 11:37:29 >
  • electrogod nickli arkadaşın bir tane doğru cümlesi yok ya.
    inanılmaz birşey. Bu kadar zırvalama hayatımda görmedim.
    Virüs konusunda nasıl öyle bi cümle yazabilir, zerre kadar da olsa bi bilgisi olan insan.
    Belki de maddi durumu bozuldu, artık dandik windows lara kaldı, mac e karşı nefret büyüttü içinde. Mac kullanıcılarına bu kadar hakaret edip hiçbir uyarıya maruz kalmamasını da anlamadım.

Herneyse.

Topic i açan arkadaş ise, yalan söylüyor, Macbook Pro almamış. Bunun kanıtı, bootcamp ile Windows çalıştırdığımda yavaş çalışıyor demesi.
    Dünyanın en hızlı Windows Vista çalıştıran notebook bilgisayarı, Apple Macbook Pro.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centauri -- 29 Mayıs 2009; 16:10:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Centauri

electrogod nickli arkadaşın bir tane doğru cümlesi yok ya.
    inanılmaz birşey. Bu kadar zırvalama hayatımda görmedim.
    Virüs konusunda nasıl öyle bi cümle yazabilir, zerre kadar da olsa bi bilgisi olan insan.
    Belki de maddi durumu bozuldu, artık dandik windows lara kaldı, mac e karşı nefret büyüttü içinde. Mac kullanıcılarına bu kadar hakaret edip hiçbir uyarıya maruz kalmamasını da anlamadım.

Herneyse.

Topic i açan arkadaş ise, yalan söylüyor, Macbook Pro almamış. Bunun kanıtı, bootcamp ile Windows çalıştırdığımda yavaş çalışıyor demesi.
    Dünyanın en hızlı Windows Vista çalıştıran notebook bilgisayarı, Apple Macbook Pro.

evet şimdi ben de keşfettim.vista 64 bit kurdum falan diye yazmış.ancak kendisi geçen sene macbook pro aldıysa o serilere zaten 32 bit windows kuruluyordu.ayrıca geçen seneki pcworld dergisinin yaptığı testte de macbook pro'nun vistayı en hızlı çalıştıran bilgisayar olduğu kanıtlanmıştı.
    aslında bu konuya bir cevap yazmayı düşünmüyordum ama postlardan sonra kısaca bir toparlama yapmak istedim.

öncelikle konuyu açan arkadaş biraz sakin olup olaylara daha objektif yaklaşsaymış aslında çok yararlı bir konu olabilirdi.hatta şu anda bu tartışmaları yaşamıyor bile olabilirdik.sonuçta bir kişinin aldığı bir üründen memnun kalmaması çok doğal bişeydir ve bu rahatsızlığını böyle forumlarda dile getirmesinden de daha normal bir şey yoktur.ancak direk saldırmakla olmuyor bu işler...

sonra gelelim bir diğer konuya.evet mac dünya üzerindeki en mükemmel işletim sistemi değildir.tabi ki mac'in de birçok eksik yönü var.ancak windowscu arkadaşlar şunu da kabul edin mac'in windows'a göre çok bariz üstün yönleri de var örneğin pc'ye oranla daha stabil olması veya kullanıcı dostu sistem olması gibi.bu da size bir yerde bilgisayara daha çok hükmetme şansı veriyor.klasörler arasında kaybolmuyorsunuz.diğer bir güzel durum ise spotlight.buradan istediğiniz programı çok daha rahat buluyorsunuz.şimdi "ee windows'da da search bar tam olarak bu işi yapıyor." diyebilirsiniz ancak windows'un kendi searchbar'ı aradığınız ile tamamen alakasız sonuçlar da bulabiliyor ve bazen sizin ihtiyaç duyduğunuz çok kritik bir dosyayı arattığınızda sizin arama kriterlerinizden tamamen alakasız sonuçları da listeleyebiliyor.ancak spotlight sizin yazdığınız anahtar kelimeyle gerçek zamanlı olarak hareket ederek hem arama süresini gerçekten kısaltıyor hem de kendi uyguladığı filtrelemeler ile çok daha gerçekçi sonuçlara ulaşabiliyorsunuz.

gelelim virüs konusuna.linux'un geliştiricisi linus torvalds'ın da dediği gibi "en güvenli bilgisayar kesinlikle fişi çekilmiş bilgisayardır.".hatta eksik bile söylemiş günümüz dizüstü bilgisayarlarını da işin içine katacak olursak en güvenli bilgisayar artık power tuşuna basılmamış bilgisayardır.elbette mac os x'de de virüs tehlikesi var.hatta şu anda ortada dolanan bir trojan da var.fakat bu risk bile pc'ye oranla çok çok düşüktür.pc'ye hergün binlerce virüs yazılıyor ve bazen antivirüs programlarının bile tek seferde üstesinden gelemeyecek virüsler maalesef ki bizi pclerimize format atmaya itiyor.ancak mac'lerdeki bu tarz güvenlik açıkları hemen bir patch ile kolaylıkla giderilebiliyor.

dediğim gibi aslında çok yararlı bir konu olabilirdi en azından insanları "benim gerçekten apple bilgisayara ihtiyacım var mı yoksa ihtiyaçlarım doğrultusunda herhangi bir pc de işimi görür mü?" şeklinde düşünceye itebilirdi.ancak windows'u savunan insanlar direkt olarak saldırıya geçmiş durumdalar.daha da kötüsü objektif bir biçimde mac'i savunanlara da sus sen mürit ne bilirsin şeklinde ithamlarda bulunulmuş.bana göre fanboyluktan daha kötü birşey varsa o da karşı fanboyluktur ve böyle yaparak aslında kendilerini daha da haksız çıkartıyorlar.

• Selam benim macbookla ilgili sormak istedigim birkac sey var. 10 gun sonra 1000 $ gibi bir fiyatla a.b.d.'den asagıdaki ozelliklere sahip bir macbook getirtmeyi dusunuyorum. Daha dogrusu bir arkadasim gelirken yanında getirecek. Turkiye'ye gore fiyatlari gayet uygun.
    * 2.13GHz
    * Intel Core 2 Duo
    * 2GB DDR2 Memory
    * 160GB hard drive

1) Bu ozelliklere sahip bir macbook icin 1000 dolar fiyat uygun mu? ( yine de emin olmak istedim :) )
    2) Bazi arkadaslar plastik (polycarbonate) kasanin ses yaptıgini ve cabuk kirlendigini soylemis bu yuzden apple'in klasik renginden vazgecip alüminyum kasali yeni urunlerden almam daha mı saglıkli olur ?
    3) Turkiye ile A.B.D nin priz çıkışlarında farklılık oldugunu elektrikçilerde satilan bir aparatla bu sorunun giderilmesi gerektiginden bahsedilmis, tam olarak bu durum ve aparat nedir?
    4) Maalesef turkce q klavye yi burada degistirtmem gerekiyor (acıkcasi stickerla da kulanmak istemiyorum) bunun yaklasik maliyeti nedir?
    5) Son olarak MS Office 2003 yazılımında yer alan Word'de cok basarili bir bicimde sunulan Turkce dil kontrol ozelligine "Microsoft Office 2008 for Mac - Standard Edition" gibi bir programla sahip olabilir miyim ?

simdiden tesekkurler...

• quote:

Orjinalden alıntı: kingarthurs

Selam benim macbookla ilgili sormak istedigim birkac sey var. 10 gun sonra 1000 $ gibi bir fiyatla a.b.d.'den asagıdaki ozelliklere sahip bir macbook getirtmeyi dusunuyorum. Daha dogrusu bir arkadasim gelirken yanında getirecek. Turkiye'ye gore fiyatlari gayet uygun.
    * 2.13GHz
    * Intel Core 2 Duo
    * 2GB DDR2 Memory
    * 160GB hard drive

1) Bu ozelliklere sahip bir macbook icin 1000 dolar fiyat uygun mu? ( yine de emin olmak istedim :) )
    2) Bazi arkadaslar plastik (polycarbonate) kasanin ses yaptıgini ve cabuk kirlendigini soylemis bu yuzden apple'in klasik renginden vazgecip alüminyum kasali yeni urunlerden almam daha mı saglıkli olur ?
    3) Turkiye ile A.B.D nin priz çıkışlarında farklılık oldugunu elektrikçilerde satilan bir aparatla bu sorunun giderilmesi gerektiginden bahsedilmis, tam olarak bu durum ve aparat nedir?
    4) Maalesef turkce q klavye yi burada degistirtmem gerekiyor (acıkcasi stickerla da kulanmak istemiyorum) bunun yaklasik maliyeti nedir?
    5) Son olarak MS Office 2003 yazılımında yer alan Word'de cok basarili bir bicimde sunulan Turkce dil kontrol ozelligine "Microsoft Office 2008 for Mac - Standard Edition" gibi bir programla sahip olabilir miyim ?

simdiden tesekkurler...

Kısaca cevap vereyim
    -evet bahsettiğin fiyat apple'ın kendi fiyatıdır.ancak o fiyatın üzerine 8%'lik bir vergi ekleniyor.yani aldığın ürüne $100 daha fazla vereceksin.
    -o dediğin sorunlar beyaz(plastik) kasanın ilk versiyonlarında vardı.daha sonra o sorunların hepsi çözüldü.
    -priz konusuna gelince de herhangi bir elektrikçiye gidip abd prizine uygun dönüştürücü bir aparat alacaksın tutsa tutsa 5-10 tl birşey tutar.
    -burada klavye değiştirmeni önermem.100€ gibi bir fiyat ödemek zorundasın.sticker da kullanmak istemiyorsun o zaman yapacağın şey klavye ayarlarından türkçeyi seçip ingilizce klavye ile türkçe kullanacaksın.
    -bildiğim kadarıyla Microsoft Office 2008 for Mac türkçe dil desteğine sahip değil.bence office veya iwork'ü bir kenara bırak.açık kaynak kodlu bir yazılım olan open office programını kullan.hem bu saydığım programların yaptığı herşeyi yapıyor hem türkçe dil desteği de var hem de bedava.

umarım yardımcı olmuşumdur.ayrıca incelemen için buraya linkleri de ekliyorum.

http://store.apple.com/us (hatta şu anda bir kampanya var.eğer arkadaşın amerika'da öğrenci ise kendi öğrenci belgesini gösterip bedavadan bir ipod touch da alabilirsin.)
    http://openoffice.org (bu da bahsettiğim open office'in sitesi bir incelemende fayda var.)

• quote:

Orjinalden alıntı: uqur_dn
    Şunuda söylemeden geçemiceğim ve çok güzel bir tespit apple sitesinde bir arkadaş yazmış"Diyelimki ben ferrari aldım 4.cü vitesten 5.e atıcam ve ferrari hemen bir uyarı veriyor 5.ci vitese atmak için şu kadar para vermelisiniz" Şu an apple bunun peşinde tüketiciye rahat bir işletim sistemi sağlamak ve rakibinle yarışa girip iyi işletim sunmak değil.

Yani hakikatan komik. Windowsun versiyonları:
    Vista için:
    Home Basic
    Home Premium
    Ultimate
    Business
    Enterprise
    Bu mudur 4. vitesten 5. vitese atma muhabbeti: Bugun bir çok iş yeri sahibi sorun çekiyor aldıkları standart notebookta Home yüklü olduğu için ağ bağlantılarında sorun yaşıyolar.
    Geçen gün Trt2 de bir program izliyorum. Ve Microsoft yetkilisi şöyle diypr: Windows 7 de versiyon olayı bitti. Tek cd olucak. (Buraya kadar her şey güzel )
    Siz aldınız anahtara göre özellik kullanıcaksınız. Home anahtarı varsa sen ağı unut ama istersen 100$ ver ben homa anahtarını Business yapayım.

Sen labtop ile gelen ekipmanlardan bahsetmişsin yok kabloydu yok bilmemneydi. Bunu da anlamıyorum promosyoon olarak bir şeyin içinden hediye gelmesi güzel. Ama diyorsun ki apple fiyatları el yakıyor. Yok 2000$ yok 5000$. Hangi şirket bir şeyin içinde yeni bir ürün eklediğinde fiyat artırmamış. Koysunlar herşeyi yok ses kablosu yok video kablosu yok ek mouse yok canta sonra fiyatları 500$ arttırsınlar bunu mu istiyorsun anlamıyorum.
    Apple ufak tefek şeylerden iyi para kazandığı doğru. Ama apple ın kalitesini göz arda etmek lazım. Adamların tüm ürünleri standart üstünde bir kere. Merak ediyorum acaba adaptörün elektronik parçalardaki öenmini biliyormusun bilmiyormusun. Sonra benim ihtiyacım olmayan şeylerin kutu içeriğine dahil edilmesinin ne anlmaı var ihtiyacım varsa zaten ben alırım o ürünü.

Uyumlu program bulmama konusuna gelince şunu söylemek isitiyorum. Okul için Mathematica ihtiyacım var, (zaten kernel tabanlı bir program ) Photoshop kullanıyorum, ve miks yapıyorum bunların hepsi amatör seviyede. Bunların hepsi mac de efsanler yaratıyor. Profesyonel insanlar 16Gb Ramli Mac pro kullanıyolar ve animasyon hazırlıyolar. Ve bu birkaç seneden beri var. Merak ediyorum windows 16Gb ram destekliyor mu diye hala. Ufak tefek programların aynısını bulamayınca sinir krizleri oluyor millette.

• herkes roman yazmış Tartışmaya gerk yok..

Bu savaşın galibi ne Windows ne Mac

Mac her işte kullanılmaz genelde Profesyonel Çizim ve Tasarım işinde kullanılır ve bu tür yerlere, özellikle büyük gazetelerin binalarına gidersen oradaki sayfa tasarımcılarının MAC kullandığını görürsün çünkü gerçekten çok stabil ve hızlı bir şekilde profesyonelce çalışıyor

ama ben bilgisayarımı evde kullanırım, her işi yaparım, free program bulurum, kaçak program yüklerim, oyun yüklerim, msn e bisürü patch yükler arkadaşlarımla chat yaparım diyosan MAC gerçekten bu işlerde windows un eline su dökemez

yani anlayacağın ne kadar bol media özellikleri de olsa MAC OYUNCAK DEĞİL.. fiyatından da bellidir zaten eğer üstte saydığım evdeki windows yüklü pc de yaptığın özel işleri mac te yapmaya kalkarsan illaki sorun yaşarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXKeMaNiXx -- 3 Haziran 2009; 2:04:30 >

• BOOROCK_LP verdigin bilgiler icin tesekkur ederim...
  • @kingarthurs ne demek önemli değil.dediğim gibi eğer arkadaşın amerika'da öğrenci ise bedava bir ipod touch'a da sahip olabilirsin.
  • 1*Aramayı bilmiyorsanız bu apple'ın değil sizin sorununuzdur. 10 yıldır arayıpta bulamadığım program yok

2*E o windowsla sizin arandaki mesela. Milyonlarca virüs var mı yok mu ?

3*4 yıllık ibook'umun pili hala 3 saat gidiyorsa sorun sizin pilinizdedir apple ın ne suçu var

4*Bir çok problemin temeli türkçe yamalar. Kullanmayın Türkçe sistem. Kullanmakta ısrarlıysanız haklısınız Türkçe desteği çok çok çok kötü.

5*Apple kullanıyorsanız pahalı yedek parçayı göze alacaksın ama bilmediğiniz şu ki usb tüm klavyeler çalışır apple da

6*Bootcampi kuramamışsınız belliki. Pek çok mac te bootcamp li dünyanın en dandik işletim sistemi mis gibi çalışıyor

7*Evet apple ürünleri pahalıdır. Yurtdışından aldığınız makinara Türkçe klavye mi bekliyordunuz Bence o apple ı kıymetini bilecek birine satın alın bir windows pc olsun bitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macinstein -- 3 Haziran 2009; 22:53:55 >

• BOOROCK_LP -Centauri

Macbook pro 2.6 penryn kullanıyorum.Centauri bana yalan söylüyor diyorsunuz siz okuduğunuz yazıya inanın ben kullandığım cihazın ne kurulup kurulmadığına ve performans'ına inanayım ve bunları paylaşayım.Bilginiz yoksa lütfen sorun yalan söylüyor demeyin.

BOOROCK_LP siz peki kullanıyor ve biliyormusunuz 32-64 bit kurulmadığı sanırım siz diğer mesajlarınızda ben apple kullanmıyorum demiştiniz.sadece imzanızdaki apple ambleminlemi ilham alıp cevaplıyorsunuz.
    güvenlik açıkları hemen bir patch ile kolaylıkla giderilebiliyor demişsiniz...450 mb'la 350 mb'la açık mı gideriliyor lütfen iyice saptırıyorsunuz artık.

hep sürekli bu apple kullanıcılar fanboylar'da konuşulan bir basamak atladın veya apple kullanmak statüdür ve kendilerini bir ayrı hissettirme havaları vardır.lütfen beni onlardan görmeyin görürseniz önce kendinizdeki imzanızdaki ambleme bakın burda cihaz almak isteyenleri doğru şekilde yönlendirin kişiselleştirmeyin konuyu.

macinstein
    sizinde imzanızdan anlaşılıyor neden apple savunduğunuz.

Vega_dj
    Sizde aynı donanıma sahip pc alın 64 bit işletim sisteminle 16 gb veya daha ne kadar slot'unuz varsa fazlasınla kullanın.İnanın aynı donanımda yarı yarıya daha ucuz mac pro alabilirsiniz.16 gb ram için 500 $ daha veririm derseniz apple'a kullanırsınız,500 $ yanında 8000-9000 dolarda cihazıda kattınız mı.apartmandan para saçmakla aynı eylem olarak kafamda belirir fanboy olmayanların gözünde.

1.sayfada bir arkadaş ne güzel söylemiş Dünyaya adaptasyon konusunda windows rakipsiz aksi varsa buyrun yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 5 Haziran 2009; 6:27:52 >

• yıllarca windows ve mac üzerinde her türlü sorunla uğraşmış ve kafa patlatmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki yazdığınız olumusuz şeylerin çoğu yanlış maalesef. mac gerçektende windowsla kıyaslanmayacak kadar stabil bir işletim sistemi. 2 yıldır ilk defa geçen ay format attım mac'e.windowsta bu süre 2 ayda 1 şeklindeydi. yalnız mac artık eski mac değil.eski mac'i bilen insanlar,eski mac'in ne kadar kusursuz çalıştığını bilen insanlar mac'in giderek windows'a benzemeye başlamasında elbetteki rahatsız olurlar,bende dahil. ama apple ticari karları ön planda tutarak iphone'u mac'in önüne aldı vizyonunda ve buda mac'de bir gerileme dönemi getirdi. ama bu haliyle bile hiçbir windows bilgisayara değişilmez mac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 5 Haziran 2009; 11:34:50 >
  • quote:

BOOROCK_LP -Centauri

Macbook pro 2.6 penryn kullanıyorum.Centauri bana yalan söylüyor diyorsunuz siz okuduğunuz yazıya inanın ben kullandığım cihazın ne kurulup kurulmadığına ve performans'ına inanayım ve bunları paylaşayım.Bilginiz yoksa lütfen sorun yalan söylüyor demeyin.

BOOROCK_LP siz peki kullanıyor ve biliyormusunuz 32-64 bit kurulmadığı sanırım siz diğer mesajlarınızda ben apple kullanmıyorum demiştiniz.sadece imzanızdaki apple ambleminlemi ilham alıp cevaplıyorsunuz.
    güvenlik açıkları hemen bir patch ile kolaylıkla giderilebiliyor demişsiniz...450 mb'la 350 mb'la açık mı gideriliyor lütfen iyice saptırıyorsunuz artık.

hep sürekli bu apple kullanıcılar fanboylar'da konuşulan bir basamak atladın veya apple kullanmak statüdür ve kendilerini bir ayrı hissettirme havaları vardır.lütfen beni onlardan görmeyin görürseniz önce kendinizdeki imzanızdaki ambleme bakın burda cihaz almak isteyenleri doğru şekilde yönlendirin kişiselleştirmeyin konuyu.

macinstein
    sizinde imzanızdan anlaşılıyor neden apple savunduğunuz.

Vega_dj
    Sizde aynı donanıma sahip pc alın 64 bit işletim sisteminle 16 gb veya daha ne kadar slot'unuz varsa fazlasınla kullanın.İnanın aynı donanımda yarı yarıya daha ucuz mac pro alabilirsiniz.16 gb ram için 500 $ daha veririm derseniz apple'a kullanırsınız,500 $ yanında 8000-9000 dolarda cihazıda kattınız mı.apartmandan para saçmakla aynı eylem olarak kafamda belirir fanboy olmayanların gözünde.

1.sayfada bir arkadaş ne güzel söylemiş Dünyaya adaptasyon konusunda windows rakipsiz aksi varsa buyrun yazın.

gerçekten kutluyorum seni.söze bak imzandaki apple logosuna güvenip bunları boş keseden atıyormuşum vay be.eğer biraz daha dikkatli okusaydın şu anda bir apple sahibi olmadığımı kastettiğimi anlardın ama sen işine gelen kısımları okuyunca...neyse.bundan önce bir ibook g4 sahibiydim.yani şimdiki yeni nesil tikky gençler gibi "apple macbook diyorum gerisi bullsh.t diyorum abii!" akımından değilim.orada yazdığım şeylerin çoğunu kendi ibook'umda tecrübe ettim yani oradan biliyorum.safari yüzünden okul mail şifrem kırıldı ve okul mail kutuma abuk subuk adware reklamlar gelmeye başlamıştı.ancak daha sonra çıkan güncelleme update'i ile bu sorun aşıldı.bir de geçen yaz new york'daydım ve her cumartesi soluğu apple store'da alırdım.3 ay boyunca yeteri kadar macbook,macbook pro kurcaladım yetmedi apple'ın bazı photoshop seminerlerine de katıldım orada imac üzerinde photoshop kullandım ve kesinlikle grafik tasarım vb konularda leopard vista ya da xp'ye oranla çok çok avantajlı.kendi laptopımdan xp'nin ram ve cpu tüketiminden dolayı bu performansı yakalayamadım.ayrıca çocuk yaştan beri bilgisayarlarla içli dışlıyımdır neyin ne olduğunu gayet iyi bilirim.bir de saldırmadan önce biraz araştır istersen hani o yazdığım mavi puntolu yazılar onları ben bir tarafımdan uydurmadım yazdığımın wiki'den alıntı olduğunu da belirttim.gel gelelim vista 64 bit konusuna.sizin almış olduğunuz nesil macbook pro'da windows xp/vista 64 bit problemli çalışıyor.çünkü driver ve bios sorunları var.bu konuda haklısın ancak buraya bakarsan önceden bahsetmiş olduğum pcworld yazısını görebilirsin.yazıda macbook pro'nun bir mac olmasına rağmen en hızlı vista çalıştırdığı vurgulanmış.
    pardon sorması ayıptır da ben ne zaman insanlara sınıf atladın demişim?bir de bunu açıklar mısın lütfen?daha açtığın topicin ilk cümlesinde sana laptop almanda yardımcı olan apple forumlarındaki insanların aşırı fanboy olduğunu iddia ediyorsun sonra da sana durumu açıklamaya çalışan apple kullanıcılarına imzandan belli canım senin zaten apple fanboyu olduğun şeklinde bir de saldırıyorsun..düşünüyorum da acaba ben de tam donanımlı bir windows fanboyuyla mı karşı karşıyayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOROCK_LP -- 6 Haziran 2009; 0:06:04 >

• quote:

Vega_dj

öncelikle belirtmeliyim ki mac pro ev bilgisayarı statüsünde değil.kendisi workstation bir sistemdir ve genel olarak işletmeler tarafından tercih ediliyor.ancak sandığının aksine cihaz 9000 dolar falan değil.8 çekirdekli üst modeli $3299 ve 16 gb ram için hiçbir ekstra ücret alınmıyor.şimdi buna sahip olan işletmeler apartmandan para mı saçıyorlar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOROCK_LP -- 6 Haziran 2009; 0:52:53 >

• Eğer bir fanboy olsaydım almazdım apple,bütün işletim sistemlerinle alakalıyım,denemek istediğim için kendi cihazında aldım.

Windows'la bir kullanırım macos'u dedim.Almadan önce bootcamp biliyordum,ama bu kadar windows rezalet şekilde çalışdığını bilmiyordum driver'ları sorunsuz tanıyor hiçbir sıkıntı yok ama yeni kurulmuş bir windows'da bile internette girmekte zorlanıyorsa wireless'ı çok kötü çalışıyorsa ben bu cihazı ne yapayım.Wireless'dan örnek vereyim kendi wireless'ı açıkken 12-18 mbps'le 2 basamakta çekiyor,zyxel usb wireless adaptörde aynı yerde aynı konumda zyxel 4 basamakta 54 mbps'le çekiyor şu an ek wireless adaptörü takılı şekilde kullanıyorum benim anlatmak istediğimi yanlış anlıyorsunuz windows'u övmek mac'os aşalamak değil veya apple kullananlar hepsi bir fanboyda demiyorum ama eğer bazı sorunlar varsa bu apple da bu sorunlar gerçekse gerçek olan sorunları hala körü körüne savunuyorsa ona fanboy derim.

Zaten grafikerler video edit işinle uğraşanlar bu cihazları sırf bunun için alıyor zaten çevresinden biliyor sorunsuz çalıştığını buna sözüm yok sorunsuz evet mac'os bu konularda ama intel'e geçti artık windows sorunuda çözüldü bu cihazın hemde mükemmel çalıştırıyor windows'u derlerse bende karşı çıkarım dediğim gibi merak edip benim gibi mac os işletim sistemini görmek isteyip tam performans'ını apple cihazında özellikle bakmak isterseniz hiç almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 15 Haziran 2009; 2:40:18 >

• Uğur Dn sana kesinlikle katılıyorum
    Bende sorunsuz birşey istediğim için Imac 20 aldım.
    Fakat %99 win kullanılan bir çevrede çok da mantıklı bir karar vermediğimi anladım.
    Sorunsuzluk koca bir hikaye
    Hız eskidendi şimdi hepsi Pentium kullanıyor.
    Servis ve satış ağı tam bir rezalet her yerde rahatlıkla bulamıyorsunuz ve dışarıda müdale ettirmek zor.
    Türkiye şartlarında uygun program bulmak zor ve pahalı.
    Gereksiz pahalı.

Yanlız şık ve kaliteli makineler yapıyor apple.Bir kere bu makineye alışan çok seviyor.Uzun zaman windows kulllanan için ise her şeye yeniden başlamak zor geliyor.

Burada birazda ne istediğimizi iyi bilmemizle alakalı.

Benim işimi internet ve ofis içeren her pc halleder.Dahası ekstradan film izlemek ve basit düzeyde Photoshop kullanmak için her bilgisayar iş görür.
  • O zaman size soyle diyeyim.

Windows sizi biktirmis, sac-bas yoldurmus, zaman kaybettiriyor, islerinizin aksamasina neden olmussa MAC denemeyi dusunun.

Aksi taktirde Windows dan memnunsaniz MAC sevdasindan vazgecin gercekten hic gerek yok boyle bir durumda... -calisiyorsa elleme durumu yani- :)

7 aydir kullaniyorum -nazar degmesin- beni hic yormadin MAC. Tesekkurler.
  • Türkiyede yaşıyosunuz beyler, sırf parça-tamir uygunluğu yüzünden yıllardır kuş serisi araçlara binmiş bi halk var.
    Apple aldınız, çok güzel. Parça? Apple utanmasa şarj aletini de koymayacak içine.
    Evet sadeliği, kullanıcı öncelikli sistemleri bende severim ama kısıtlayıcılığa giderse nefret ederim.
    Kaç kişinin macbook alacak durumu varki? Bozulduğu zaman nereye götürülür bu alet? Servisi kaç tane var?
    Ha zengin çocuğusunuzdur, bol miras kalmıştır o ayrı mesele...

Burda suçlu apple değil.Demek istediğim apple Türk halkının yapısına uygun değil.
  • Ne mirası ne zengin çocukluğu yav

_Bir Pc yi 2000 e alıp maximum(bana göre) 1-2 yıl kullanmak var,bir macbook u 3000'e alıp en az 4-5 yıl kullanmak var.Şimdi kimse çıkıp da hani nerde o yıllarca kullananlar diye polemik başlatmasın.iBook kullanan arkadaşlarım var.Tek eksikleri hafıza olduğunu söylüyorlar..

_Apple Türk halkının yapısına uygun değil ne demek? Valla bana göre çok uygun ve kanımın son damlasına kadar da TÜRK'üm! Irkçılık yapacaksanız,diğer kullandığınız elektronik cihazları yoklayın.Bakalım kaçı Türk dostu

_İlk başta, itiraf ediyorum Mac'i hevesle aldım ve ilk hafta bıktım.Dolayısıyla yapamayacağım diyerek sattım ama sonradan çok pişman oldum ve Windows & Macintosh arasındaki farkı çok iyi anladım.

_Mac için program yokmuşÖncelikle bana kalırsa mac'in ne amaçla kullanılacağı benimsenmeli...Mac her kullanıcıya hitap etmez,almadan önce iyi karar verilmeli.Alındıktan sonra ''Ne biçim birşey bu aradığımı bulamadım '' diye suçlanmamalı.Suç insanın kendisinde aranmalı

_Mac'imi sattığım güne lanet okuyorum.En kısa zamanda yeni bir tane almayı düşünüyorum..

_İsteyen yazsın isteyen kızsın...Önüne gelen konuşuyor...İnsanlar farklıdır.Düşünceleri beklentileri farklıdır.En güzeli hoşgörülü olabilmektir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.