Şimdi Ara

Apple alıp pişman olmak istemeyenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
10.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft windows 7 ile iyice macos sistemin taskbarına özendi kitaplık sistemi büyük ikonlar felan yıllar öncesinde zaten maclerde vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaroqueWorks

Bari windows 7 de mavi ekranın yerini grafik hata ekranı almalı "Your computer is stopped working.Please restart your computer or BUY A MAC!"

işte bu :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: uqur_dn

Geçen yaz bir hevesle apple macbook pro aldım şimdi pişmanım almadan önce niye araştırmadın derseniz araştırdım,kullananları dinledim,eksileri-artıları okudum,rehberimde kimlerdi biliyormusunuz türkiyedeki apple forum siteleri evet hepsi iyi niyetli insanlar ve yardımınıza koşan insanlar ama çok aşırı fanboylar, acele etmeyin ben ettim ve şimdi pişmanım neden derseniz tartışalım

-Windows mu Mac Os mu kesinlikle Windows fanboy değilseniz eğer

*Ne istediğiniz program kuruluyor bu da sizi en çok yoran sorunu-Bir sürü alternatif var derler ama aldanmayın evet var ama o kadar esnek kullanımı yok ve sizi yoruyor ve istediğiniz sürümü bulamıyorsunuz ne yaması kullabiliyorsunuz ne istediğiniz dilde program bulabiliyorsunuz düşünmezseniz sorun yok tabi

*Windows çok çabuk virüs kapıyormuş bütün virüs türleri giriyormuş windows a bi macOs girmiyormuş dediler.Aldanmayın bunada o kadar windows kullandım bir kere virüsten sorun yaşamadım girceğiniz yeri bildikten sonra

*Windows çabuk çöküyormuş Macos Yıllardır kullan aynı eskisi gibi hızlı dediler.Buda bir efsane macos yavaşlıyor ister istemez zaten mantıklıca düşündünüzmüde olcak birşey ee o zaman macos da hızlandıran hemde işletim sistemine ait olan düzenleyici var çalıştırın efendim bakın hızlı oluyor dediler.Ona bakarsanız kurun windows a norton ghost alın size hemde daha tazesi

*Pil ömrü uzunmuş dediler.Tamamen efsane bir yüklenin makinaya ee yüklenmeyin sizde derseniz mbp almışız yüklenmicekmiyiz dedim o zaman dediler 1.5 en fazla 2 saat pilde kullanırsın demediler.Halbuki 6 saat dayanıyordu bu cihaz pilde

*Macos tam bir komedi windows un ters yapılmışı diyebiliriz.Sürmüşler piyasaya ve tamamen bildiklerinizi unutun demişler.
    Bu tamam siz macintoshla büyüdünüz ama biz iyiki büyümemişiz yoksa uğraş dur amatör programlarla iş yapcam bir sürü yazılım varken.

*Türkçe kullanmayı unutun,İşletim sistemi patchlerle türkçe oluyor patch diyorum,Klavyedede aynı dert 100 euro klavye aldırıyorlar türkçe kullanmak için sticker kullan o zaman derseniz apple aldım birde sticker mı kullanayım düşünüyor insan

*Bootcamp tam bir rezalet çalışıyor.Benim kullandığım MBPro 2.6 evet 2.6 ama gel gelelim bir kere bile o kadar temiz xp kurdum o kadar temiz vista x32 ve vista x64 kurdum performans acayip düşük.Apple bu windows da ne işin var derler ve gülerlerse Yazılım ve yazılımlarda esneklik vardıda biz mi kullanmadık diye imzama yazdım zaten fanboyların içinde alay ettiler

*Fiyatları zaten malum çok pahalı ee yurtdışı al evet öyle aldım garanti problemi,teknik servis problemi bir kere harddisk kablosu koptu içindeki,servisten istedim geldi ve ne kadar sürede geldi valla yalan yok 1.5-2 ayda anca geldi evet bir kablo sadece içindeki gerisini düşünün ve bir kabloya bile 120 lira aldılar

Ve Sözün Bittiği yerde var.2009 yilinin 2. ceyreginde 1.21 milyar dolar kar aciklamis.

Kısacası ben bunlardan mustarip oldum sizde olmayın ve windows la büyüdüyseniz windows la yaşlanın.Mazaallah Macos sizi yaşlanmaya bırakmadan kanser yapar.

Yeni Mac kullanıcısıyım bazılarına karşılık vereyim.

-Şu ana kadar bana lazım olan çoğu programı buldum ve sorunsuz kurdum ilk defa Mac kullanmama rağmen.Hatta öyle ki FM2009 kurdum ilaç yapmaya gerek kalmadı 9.03 güncellemesini kurdum yine ilaç gerekmedi.Eminim ki 3 ay kırılamayan 9.02 versiyonunda da ilaç gerekmeyecekti.

-USB diskimde virüs vb şeyler olduğunu kırtasiyeye bastırmak için gittiğimde öğrendim.Çünkü Mac Os ta çalışmıyordu virüs vb.

-13.3" black Mac var T7400 işlemcili.Pili wireless açık ve ekran e naz parlaklıktayken energy save modunda 5-6 saat arası gidiyor.

-Evet türkçe kullanmayı cidden unutun ama ingilizce bilen için Mac Os kullanmak windows kullanmaktan daha kolay.Mac OS öyleki bir cep telefonu işletim sistemi gibi.

-Mac OS kurduktan sonra hiçbir sürücü kurmak ile uğraşmıyorsun.Herhangi bir dizüstünde recovery yapmak çok uzun sürebiliyor.Örneğin Acer 6930G önce windowsu yüklüyor sonra sürücüleri yüklüyor ve sonra utility(tam türkçe karşılığı yok) cinsi programları yüklüyor.Nerden baksan bir buçuk saat.

-Bunların dışında MacBook ergonomisi şıklığı karizması klavyesi kalitesi sessizliği hard diskinden çıt çıkmaması ve daha bir çok üstünlüğü var.

-Mac Os kullanmayacaksan da kurarsın windows 72y bundan sonra rahatına bakarsın olur biter.İstediğin zaman istediğin işletim sistemini seçersin.

• Ben Macbook Pro mu satıyorum ..ilgilenenler : feritilker@hotmail.com

2.2 GHZ

Macbook pro
  • ben mimarım ve acilen bir laptop almam gerekiyor. autocad-3dmax-sketchup-photoshop gibi programlar olmazsa olmazımız acaba mac pro alsam bunları çalıştırmakta zorluk çekermiyim(profesyonel olarak kullananlar için).. zaten hiç kasmaması için uğraşıyorum bunun için pc mi mac mı karar veremedim. forumları okudum bir hevesle almak istemiyorum. bu programları en iyi kaldıracak bir bilsayara ihtiyacım var. lütfen yardım...
  • Bildiğim kadarıyla maalesef AutoCad'in mac versiyonu bulunmuyor.Ancak bunun bir eksik bulunduğunu düşünmüyorum.En kötü ihtimalle Windows kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 21 Temmuz 2009; 16:40:18 >
  • peki diğer üç boyutlu pogramları dahaiyi çalıştırabilirmi macbooklar.. yada pc de özellikleri yüksek tutup aynı performası elde edebilirmiyiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: olkancan

Ne mirası ne zengin çocukluğu yav

_Bir Pc yi 2000 e alıp maximum(bana göre) 1-2 yıl kullanmak var,bir macbook u 3000'e alıp en az 4-5 yıl kullanmak var.Şimdi kimse çıkıp da hani nerde o yıllarca kullananlar diye polemik başlatmasın.iBook kullanan arkadaşlarım var.Tek eksikleri hafıza olduğunu söylüyorlar..

HERKESE MERHABA,
    Aslında uzun zamandır foruma üye olmama rağmen genelde sadece okurum, pek cevap yazmam. o yüzden mesaj sayıma bakıp çaylak muamelesi göstermezseniz sevinirim
    yukarıda alıntıladığım paragraftaki cükleye destek mahiyetinde MAC maceramı paylaşayıım:
    İlk kez 1996 yılında tanıştım maclerle. ama PC aldım o dönemde 1000 dolara. sanırım 2 sene sonra sattım birkaçyüz dolara. sonra birkaç PC daha aldım attım.
    Mesleğm (gazeteci) ve ilgi alanlarım nadaniyle Macleri hep takip ettim ama fiyatından dolayı alamadım tıpkı şimdi iphone de olduğu gibi.
    Sonra bir apple store nin açılış şerefine yaptığı şok indirmle bir mac mini aldım. bundan sonrasına DİKKAT:
    SENE:2005
    MODEL: MAC MİNİ (ama 2005 model mac mini değil 2002-2003 model sanırım çünkü aldığımda piyasadan çekilmek üzere olan en düşük modeldi. intel modeller çıkmıştı)
    ÖZELLİKLERİ: 1,25 ghz POWERPC mimari. 512 RAM, 40 GB HDD, onboard 64 mb ekran kartı (yada 32 mb emin değilim ŞAKA GİBİ ÖZELLİKLER DİMİ ŞU ANDA )
    VEEE FİYAT: 450 TL

Şimdi SORUYORUM. bu mudur pahalı fiyat!!!

Yüzlerce program yükledim. PC de kullandığım her programın eşdeğeri var neredeyse. hepsini de beleş buldum netten
    NEREDEYSE 5 SENE OLUYOR VE TIK DEMEDİ.
    BİR KEZ VİRÜS vb GİRMEDİ
    BİRKEZ OLSUN FORMAT YEMEDİ

Bunları MAC müridi olduğum için mi yazdım HAYIR. Bunlar deneyimlerim

Gelelim YAŞADIĞIM VE YAŞAMAKTA OLDUĞUM SIKINTILARA:
    fiyata monitor klavye mouse dahil değil. (ama toplasan 250 tl verdim)
    en büyük sıkıntı OYUNLAR. gönlümce istediğim oyunlartı oynayamadım çünkü mac için yok veya çok az
    msn gibi PC platformunun en büyük olayında problem yaşadım.
    Win Mobile telefon kullanıyorum (iphone alınca bitecek çilem) senkronizasyon zor.
    benim mac minide hoparlör girişi var microfon girişi yok. tam bir donanım komedisi az yad etmedim Apple ve Steve Jobs u sonraki modelde koydular gerçi ama ne gam
    uyumlu web cam bulmak zor oldu

İşte artıları ve eksileriyle MAC - PC deneyimim,

SONUÇ:
    Pişmanmıyım macten: HAYIR.
    bundan sonraki bilgisayarım ne olur: TABİKİ MAC

çünkü en dandik modeli bile (ki neredeyse PC fiyatınını yarısına almıştım) beni 5 senedir götürüyor. TIK DEMEDEN.

• "Mac her işte kullanılmaz genelde Profesyonel Çizim ve Tasarım işinde kullanılır " diyip durmussunuz. 0larin basina kadardi o dediginiz.
    Hangi Profesyonel tasarimdan bahsediyosunuz siz ya?
    11 senedir Grafik Web Tasarim sirketim var. Burda yani Almanyada Apple gecen sene buyuk bi kampanyayla bize kakaladi Imacleri. Kendi salakligimiz tabi, milletin lafiyla niye is yaparsin dimi. Aldik bi guzel guzel designli Imaclarimizi kurduk.
    Ben gercekten bu kadarini beklemiyodum yani. Bitaz on yargim vardi ama saka gibi. Appledan ve Adobeden teknik insanlar geldi, yok ram upgradeler, yok patchler neler denedik ya. neye 4-5 ay sonra aynen geri iade butun makinalar.
    Inanilmaz ama yani. Adobenin tum urunleri, 250 dolarlik Atom islemlcili kicikirik makinada, Imaclarden cok cok cok cok daha iyi performans veriyo. Saka gibi yani.
    bence Imaci öven ve ishte "Mac her işte kullanılmaz genelde Profesyonel Çizim ve Tasarım işinde kullanılır" gibi laflar soyleyenler de ya gercekten hic bi fikirleri yok yada yazik almislar da bok suremiyolar, biz aldik o kadar para bayilip baskalarida alsin diye mi yapiyolar napiyolarsa artik. Veya da hayatlarin belki onlar hic Mac kullanmadi :)
    Ama hala icimde bi suphe var yani bu kadar kötu UI, kotu peformans nasil bu kadar populer olabilir.
    Neye bence eger "Mac her işte kullanılmaz genelde Profesyonel Çizim ve Tasarım işinde kullanılır" diyorsaniz, birincisi Profesyonel tasarim/grafik, ozellikle Printdesign islerinde EIZO monitor kullanilir. Bu bi zevk meselesi degildir, kuraldir gibi bisey neredeyse. (en azindan burda)
    Adobe'un tum urunleri her iki OS icin de var sonucta. kisacasi almayin apple mapple bence, harbi pisman olursunuz.

• ben şöyle karar verdim. bir tartışmada bir şeyi ispat edenin işi inkar edenin işine göre daha kolaydır.mesala bir kişi gökte ay var. dese başka biride evet var dese ikisi birbirine kuvvet verir. fakat ayı inkar eden kendine göre inkar eder. yani birisi benim gözüm bozuk göremedim. birisi bulut vardı göremedim. birisi başımı kaldırıp bakamadım.gibi hepsinin kendine göre mazeretleri var. fakat herbiri ayrı ayrı olduğu için bir birlerine kuvvet veremiyorlar. yani hakikatte ayın olduğuna 2 şahit (çünkü ispat ediyorlar) davalarını onlara kazandırır..yani macleri beyenmeyenler birisi ben oyun oynayacaktım olmadı. birisi çok karışık. birisi birisi birisi... hepsi kendi eksiklerinden dolayı eksik görüyor... ama 2 tane mac kalitesini anlamış adam bence karar vermem için bana yetecek........yanlış düşünüyor olabilirim... mac alacam yanlışım varsa acilen düzeltin...
  • @melikaydın, ilginç bir yorum olmuş hakkaten, bazı konularda da geçerli olabilir ama bu biraz daha farklı, biraz daha senin bilgisayarı ne için kullanacağına, isteklerine ve bütçene bağlı bir durum. Ben bilgisayarlarla ve teknolojiyle uğraşmayı seviyorum, Mac kullanma deneyimini merak ediyordum ve bütçem uygundu, aldım. Şu an da gayet memnunum. Memnuniyet kısmı tamamen ne amaçla kullanacağına bağlı. Fiyat/performans konusunda ise, ABD'den almış olmama rağmen pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Yani, sürekli sorunlarla ve düzensizlikle uğraşmaya katlanırım, daha az para için bunu yaparım dersen Windows alman daha mantıklı olur. Umarım dediğimi anlatabilmişimdir. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterm1nd -- 23 Temmuz 2009; 12:48:35 >
  • karşılaştığınız sıkıntıları paylaşsanız memnunolurum. mesela diğer ihtiyaçlar için maca windows yüklesem verimi ne kadar olur. yani diğer bilgisayarlardaki gibi çalışabiliyorsa mac almak daha mantıklı. yada internette bana nekadar yardımcı olabilir maclar. bazı şeyleri indirip izleme veya takip etme konularında nasıl oluyor. mesala bir bilgi indiriyorsun veya açacaksın ama wordda yazılı veya media playerde nasıl olacak....yani mac sadece ve sadece bazı özel programları kullanmak için mi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikaydın

ben şöyle karar verdim. bir tartışmada bir şeyi ispat edenin işi inkar edenin işine göre daha kolaydır.mesala bir kişi gökte ay var. dese başka biride evet var dese ikisi birbirine kuvvet verir. fakat ayı inkar eden kendine göre inkar eder. yani birisi benim gözüm bozuk göremedim. birisi bulut vardı göremedim. birisi başımı kaldırıp bakamadım.gibi hepsinin kendine göre mazeretleri var. fakat herbiri ayrı ayrı olduğu için bir birlerine kuvvet veremiyorlar. yani hakikatte ayın olduğuna 2 şahit (çünkü ispat ediyorlar) davalarını onlara kazandırır..yani macleri beyenmeyenler birisi ben oyun oynayacaktım olmadı. birisi çok karışık. birisi birisi birisi... hepsi kendi eksiklerinden dolayı eksik görüyor... ama 2 tane mac kalitesini anlamış adam bence karar vermem için bana yetecek........yanlış düşünüyor olabilirim... mac alacam yanlışım varsa acilen düzeltin...

çok da yanlış düşünmüyorsun ama sırf bu konuya ya da bu foruma bakıp karar verme.internette bir sürü yerli ve yabancı site var.meselawww.turkmac.com 'a bakabilirsin.orada çok yardımcı olurlar sana.ama en önemlisi önce senin neyi istediğin.eğer böyle düşünürsen daha sağlıklı ve sonradan pişman olmayacağın karar verebilirsin......

• quote:

Orijinalden alıntı: melikaydın

karşılaştığınız sıkıntıları paylaşsanız memnunolurum. mesela diğer ihtiyaçlar için maca windows yüklesem verimi ne kadar olur. yani diğer bilgisayarlardaki gibi çalışabiliyorsa mac almak daha mantıklı. yada internette bana nekadar yardımcı olabilir maclar. bazı şeyleri indirip izleme veya takip etme konularında nasıl oluyor. mesala bir bilgi indiriyorsun veya açacaksın ama wordda yazılı veya media playerde nasıl olacak....yani mac sadece ve sadece bazı özel programları kullanmak için mi...

Benim tek sıkıntım çoğu oyunun Mac desteği olmaması. Oyun oynamayı sevdiğim için çoğu oyunu ya diğer bilgisayarımda ya da Windows kısmında oynamak zorunda kalıyorum. Tabi bazı oyunlar Mac için de var, örneğin Sims 3.

Windows sorunsuz çalışıyor. Windows ile gelen aynı özelliklerdeki bir bilgisayardan farkı yok. Ama Windows kullanacaksan Mac almak mantıklı değil, çünkü bir hayli daha fazla para veriyorsun.

İnternet kullanımında da Windows'dan bir eksiği yok, sadece daha sorunsuz. Eğer örneğin WMV dosyası izlemen gerekiyorsa bunu sağlayan codec veya oynatıcılar var.

Yani sana Mac'in en büyük özelliğinin günlük kullanımda çok daha sorunsuz ve baş ağrıtmayacak şekilde çalışması olduğunu söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Türkiyede yaşıyosunuz beyler, sırf parça-tamir uygunluğu yüzünden yıllardır kuş serisi araçlara binmiş bi halk var.
    Apple aldınız, çok güzel. Parça? Apple utanmasa şarj aletini de koymayacak içine.
    Evet sadeliği, kullanıcı öncelikli sistemleri bende severim ama kısıtlayıcılığa giderse nefret ederim.
    Kaç kişinin macbook alacak durumu varki? Bozulduğu zaman nereye götürülür bu alet? Servisi kaç tane var?
    Ha zengin çocuğusunuzdur, bol miras kalmıştır o ayrı mesele...

Burda suçlu apple değil.Demek istediğim apple Türk halkının yapısına uygun değil.

hmm bence ne HP ne de Toshiba uygun Türk halkının yapısına. 3 yıl önce HP aldım, rezalet bir servis ve bütün yaz pcyi beklemekle geçti servisten gelsin diye. Neyse ki 1 yıl kullandığım HPyi geri iade ederek paramı kuruşu kuruşuna aldım. Sonra dedim hadi Toshiba alayım. Toshiba hani herkesin ağzından düşmeyen Japon markası. Haziran ayında servise gitti, gidiş o gidiş. 1.5 ay almanyadan ekran kartı bekledi. Modeli a200-1ah ve sadece bu sorunu yaşayan ben değilim. Aynı modeli kullanana bir çok insan aynı sorunu yaşıyormuş. Neyse onun parasını da yakında geri alacağım ve amerikaya gidecek olmamdan dolayı oradan bir macbook pro almayı düşünüyorum.

Neden mi macbook pro?
    çünkü bir daha hayatım boyunca ne hp ne de toshiba laptoplara el sürmem. tiksiniyorum çünkü artık bu 2 firmadan. geriye kaldı sony veya asus veya dell, ama windowsdan illallah geldi artık. mavi ekran hatası, virüs hatası, gittikçe yavaşlayan verimsiz bir sistem.

mac kullanmak istiyorum. okuduğum kadarıyla beni daha tatmin edecek bir sistem. kullanımına alışmam zor olmayacaktır.

apple care protection plan alarak garanti süresini uzatmayı düşünüyorum ve ayrıa trde serviste sorun çıkarırlarsa uluslarası olarak şikayet edebilirim, kanımca apple itibarının zedelenmesini pek hoş karşılamayan bir firma. sonuçta o kadar para veriyorsak bu fiyatları belirlerken oldukça geniş düşündüklerini sanıyorum.

ayrıca artık şüpheci bir şekilde hp ve toshibanın türkiyeye satılması için özellikle problemli laptoplar gönderdiğini düşünüyorum.

ayrıca apple'ın trde bu kadar pahalı olması da gerçekten saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: playcold

quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Türkiyede yaşıyosunuz beyler, sırf parça-tamir uygunluğu yüzünden yıllardır kuş serisi araçlara binmiş bi halk var.
    Apple aldınız, çok güzel. Parça? Apple utanmasa şarj aletini de koymayacak içine.
    Evet sadeliği, kullanıcı öncelikli sistemleri bende severim ama kısıtlayıcılığa giderse nefret ederim.
    Kaç kişinin macbook alacak durumu varki? Bozulduğu zaman nereye götürülür bu alet? Servisi kaç tane var?
    Ha zengin çocuğusunuzdur, bol miras kalmıştır o ayrı mesele...

Burda suçlu apple değil.Demek istediğim apple Türk halkının yapısına uygun değil.

hmm bence ne HP ne de Toshiba uygun Türk halkının yapısına. 3 yıl önce HP aldım, rezalet bir servis ve bütün yaz pcyi beklemekle geçti servisten gelsin diye. Neyse ki 1 yıl kullandığım HPyi geri iade ederek paramı kuruşu kuruşuna aldım. Sonra dedim hadi Toshiba alayım. Toshiba hani herkesin ağzından düşmeyen Japon markası. Haziran ayında servise gitti, gidiş o gidiş. 1.5 ay almanyadan ekran kartı bekledi. Modeli a200-1ah ve sadece bu sorunu yaşayan ben değilim. Aynı modeli kullanana bir çok insan aynı sorunu yaşıyormuş. Neyse onun parasını da yakında geri alacağım ve amerikaya gidecek olmamdan dolayı oradan bir macbook pro almayı düşünüyorum.

Neden mi macbook pro?
    çünkü bir daha hayatım boyunca ne hp ne de toshiba laptoplara el sürmem. tiksiniyorum çünkü artık bu 2 firmadan. geriye kaldı sony veya asus veya dell, ama windowsdan illallah geldi artık. mavi ekran hatası, virüs hatası, gittikçe yavaşlayan verimsiz bir sistem.

mac kullanmak istiyorum. okuduğum kadarıyla beni daha tatmin edecek bir sistem. kullanımına alışmam zor olmayacaktır.

apple care protection plan alarak garanti süresini uzatmayı düşünüyorum ve ayrıa trde serviste sorun çıkarırlarsa uluslarası olarak şikayet edebilirim, kanımca apple itibarının zedelenmesini pek hoş karşılamayan bir firma. sonuçta o kadar para veriyorsak bu fiyatları belirlerken oldukça geniş düşündüklerini sanıyorum.

ayrıca artık şüpheci bir şekilde hp ve toshibanın türkiyeye satılması için özellikle problemli laptoplar gönderdiğini düşünüyorum.

ayrıca apple'ın trde bu kadar pahalı olması da gerçekten saçma.

dogru karar hayirli olsun... apple care`li uygun fiyat bulursan al tabii.. ama apple care paketi pahali cok ben almadim... zaten 1 yil garantisi var apple.com`dan kontrol edince cikiyor. faturali almaya calis bilkom`a laf olsun diye sordum simdiden fatura dediler yarin bir ariza olursa cok pazpaz olacagiz onlarla allah korusun.

• 300 dolar civarında apple care protection plan. aslında 5 yıllık olanı da vara ama o da 500 dolar, ona pek elim değmeyecek gibi. evet fatura, fiş felan almak lazım, zaten alırken sorucam nereye şikayet edebilirim eğer sorun yaşarsam kendi ülkemde diye :)

• neyin tartışmasını yapıyorsunuz siz

yükle parallel desktop kur tüm işletim sistemlerini, zaten mac tüm donanımsal klavye ve mouse destekliyor oh mis.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemguner20 C kullanıcısına yanıt
    4senelik konu, insaf
  • Madem hortlamış ,tam göz gezdiremesem de sorumu sorayım ; diğer yandan konuya bakarım ;

Macbook almayı planlıyorum..Ama 2.el .Söz konusu Macbook 8 gb' a yükseltilmiş , SSD takılmış Core 2 Duo işlemci sistemi de 10.7.6 olması gerek

10.7 sistemini ne kadar daha yükseltebilirim ? Yeni çıkacak Mavericks sistem için yeterli olur mu ?
    Bu sistem ile 2-3 yıl ilerisini görebilir miyim ? 1.500-1.600 gibi bir fiyat ile alacağım

3D MAX çalıştırmıyor malum.Windows ortamında çalıştırırım ,zaten fazla da kullanmam.

Fakat Adobe tasarım programlarını kullanacağım.Ve fiyatları malum..Windows tabanlı olanlarını öyle yada böyle kuruyor,kullanıyoruz. Orjinal kullanamayacağım, bu Mac için sorun yaratır mı ? Windows için nasıl bulup yüklüyorsak Mac sisteminde de yükleyebilir miyiz ?
    Yeni işletim sistemi yüklemek istediğimde ne olacak ? Yani orjinal işletim sistemi kurmak Windows sistemleri gibi pahalı mı oluyor ?
    Ve Apple servis olayı..Olası bir arıza ,sorun karşısında beni neler bekleyebilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 3 Temmuz 2013; 13:36:18 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.