Şimdi Ara

Apikoglu neden aşırı pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaw epi topu sucuk işte.
    Satanda suç yok ki. Birede satar üçede satar.

Sucuk dediğin %60’ı et, %30’u yağ, %10’u baharattır.
    Ette kırpıntı ettir. Yani değerli etlerin trim yapılan, kenar köşeleri kalan etler kullanılır. İçine antrikot bile koysa bu fiyat etmez.

Size en basitinden bir hesaplama yapacağım.

Karkas etin kesimi 190 lira.
    Buna %20 fire kemik kan vs payı eklenir.
    228 liraya gelir.

1 kilo sucukta
    %60 et=138,80 TL.
    Yağın kilosu (böbrek yağı) 60 TL
    %30 yağ=18 TL
    Baharat=10 TL (fazla fazla hesapladım)
    Sarımsak = 10 TL (fazla fazla hesapladım)
    1 kilo sucuğa 1 metre bağırsak gider.
    1 metre dana doğal bağırsak 15 TL

Maliyet = 251 TL

Buna işçilik, ulaşım, genel giderleri ekle toplam maliyetin %35 i baz alınır. 87,85 TL

Genel toplam
    338 TL.

Seri üretim zart zurt kullanılan etin kalitesi vs bu maliyet 300 TL ye düşer, hatta daha da altına. Plesiyer bu malı çıkıp soğuk satış yapıp mazot harcamıyor sadece online satış varsa 300 liranında altına düşer.

Hadi 300 lira baz alalım.
    %12 pazaryeri komisyonu.

336 lira yapar.

Yani 660 liraya satılan sucuk %100 hatta fazla kar marjı ile satılır.

Satana beraket versin. Alana afiyet olsun.

Önemli not:Yukarıda yazdığım et fiyatı dana eti fiyatıdır. İnek eti fiyatı %20 daha aşağıdadır. Sucukta dana yada inek eti kullanıldığını bir allahın kulu anlayamaz. İkiside et zaten ne diye ayrılır bende onu anlamam. İnek eti danaya göre biraz dana sert olur başkada bir fark olmaz. Gurme değilseniz hiçbir şey anlayamazsınız.

İnek etinden yapılsa yağ olarak böbrek yağı değilde hayvanda çıkan yağlar karıştırılıp kullanılsa maliyet 230-240 liralara kadar düşer. Böbrek yağının lezzeti başkadır yanlız. Ama sucukta yine anlaşılmaz.
  • Yaw epi topu sucuk işte.
    Satanda suç yok ki. Birede satar üçede satar.

Sucuk dediğin %60’ı et, %30’u yağ, %10’u baharattır.
    Ette kırpıntı ettir. Yani değerli etlerin trim yapılan, kenar köşeleri kalan etler kullanılır. İçine antrikot bile koysa bu fiyat etmez.

Size en basitinden bir hesaplama yapacağım.

Karkas etin kesimi 190 lira.
    Buna %20 fire kemik kan vs payı eklenir.
    228 liraya gelir.

1 kilo sucukta
    %60 et=138,80 TL.
    Yağın kilosu (böbrek yağı) 60 TL
    %30 yağ=18 TL
    Baharat=10 TL (fazla fazla hesapladım)
    Sarımsak = 10 TL (fazla fazla hesapladım)
    1 kilo sucuğa 1 metre bağırsak gider.
    1 metre dana doğal bağırsak 15 TL

Maliyet = 251 TL

Buna işçilik, ulaşım, genel giderleri ekle toplam maliyetin %35 i baz alınır. 87,85 TL

Genel toplam
    338 TL.

Seri üretim zart zurt kullanılan etin kalitesi vs bu maliyet 300 TL ye düşer, hatta daha da altına. Plesiyer bu malı çıkıp soğuk satış yapıp mazot harcamıyor sadece online satış varsa 300 liranında altına düşer.

Hadi 300 lira baz alalım.
    %12 pazaryeri komisyonu.

336 lira yapar.

Yani 660 liraya satılan sucuk %100 hatta fazla kar marjı ile satılır.

Satana beraket versin. Alana afiyet olsun.

Önemli not:Yukarıda yazdığım et fiyatı dana eti fiyatıdır. İnek eti fiyatı %20 daha aşağıdadır. Sucukta dana yada inek eti kullanıldığını bir allahın kulu anlayamaz. İkiside et zaten ne diye ayrılır bende onu anlamam. İnek eti danaya göre biraz dana sert olur başkada bir fark olmaz. Gurme değilseniz hiçbir şey anlayamazsınız.

İnek etinden yapılsa yağ olarak böbrek yağı değilde hayvanda çıkan yağlar karıştırılıp kullanılsa maliyet 230-240 liralara kadar düşer. Böbrek yağının lezzeti başkadır yanlız. Ama sucukta yine anlaşılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 24 Mart 2023; 8:26:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Net hatırlamıyorum ama antrikot kullanıyorlar diye okumuştum sıcak fırsatlarda migros sucuk indiriminde

:( daha birkaç sene önce kilosu 59 a apikoğlu alıyorduk :( indirim zamanı

• Noldu ki, bence gayet uygun?

• Redeemertr kullanıcısına yanıt

aylığın ne kadar 100bin lira mı?  

• Apikoğlu kaliteli bir marka,Kaliteden ödün vermeme anlayışlı varsa fiyatı doğrudur.Türkiye'deki durumu ele alırsak 300-350 TL'den düşük fiyattaki sucuk kalitesizdir.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Güzel hesap fakat böbrek yağı sucukta olmaz hocam. Ağızda donar, bekledikçe acılaşır bi de sucuğun raf ömrünü kısaltır. Direk karkastan etle beraber çıkan yağı kullanıyorlar. Bir de sucuk olgunlaşırken %20-25 civarı ağırlık kaybeder. Eğer paketlenmemişse nakliye ve satış sırasında da kurumaya devam eder. (haftada %5 gibi)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİM artık ucuz değil! Mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hesaplar yapılmış mantıksızlık bulunmuş vs.

Ben cumhuriyet sucuğu sevenlerdenim

10 yıl önce de erşan sucuğunun neredeyse 2 katıydı cumhuriyet sucuğu. Şu an 600 civarında, erşanda 330 falan

Yiyen varsa bilir; harbi sağlam akpden önce bakkallarda satılan, herkesin alabildiği sucuğun aynısı.

Sucuktan da anlamıyorsunuz ki...

• Bir zamanlar tek tercihimizdi sucukta. Cumhuriyetten bir tık pahalı olurdu. Güzel bir aroması vardı. Babam orta halli esnaftı ama alabiliyorduk. Bugün kağıt üzerinde eşimle gelirimiz daha yüksek görünüyor ama fiyatını bile sormayacağımız marka oldu.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

350den düşük sucuk diyorsun da adamların nerdeyse 700 lira????

1 kilo saf antrikot 530 lira %40 yağlı sucuk 700 buna noluyoo?

• apikoglu aşırı pahalı değil senin alım gücün aşırı düşük....
    doğru soru şu....
    ben neden sucuk alamıyorum....

• yugams kullanıcısına yanıt

kafan mı almıyor antrikottan pahalı sucuk mu olur?

• yugams kullanıcısına yanıt

öteki üyeliklerinden artılamış bir de

• Started_With_FX5200 S kullanıcısına yanıt

Geçmişle fiyatını kıyas tutun değişen birşey olduğunu sanmıyorum.Adamlar 5 yıl önce nasıl üretiyorsa aynı şekilde üretiyordur.Kullandığı malzeme o bu şunun maliyeti ona gelmiş demektir buda.Oradan hesap et.

• Bir ara dinciler bu markaya takmıştı.Sahibi Ermeniymiş, kesimler islami usule göre yapılmıyormuş vs

(ilk sahipleri firmayı satmış)

team-aow.discuforum.info
    Armenian on web :: Apikoğlu Markasının İTİBARINA BÜYÜK DARBE
    https://team-aow.discuforum.info/t11030-Apikoglu-Markas-n-n-ITIBARINA-BUYUK-DARBE.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 25 Mart 2023; 2:1:46 >

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Ne helali neyin usülü yerim sizin dini saçmalıklarınızı.Her .oka dini sokup durmalarından bıktım! Helal dediği arapça sözle kesmeye başlamak.Ben Türküm banane elin arabından.
    Sanki helal yemese dünya duracak işleri rast gitmeyecek ve
    zaten gitmiyor.
    Dünyanın en geri mutsuz savaş kaos içinde ülkeleri müslüman.

• cokbaska kullanıcısına yanıt
    Buradan:

Helal Platform - GEÇMİŞTE MÜSLÜMAN HALKA EŞŞEK ETİ YEDİRDİĞİ İÇİN CEZA ALAN FAKAT MÜSLÜMANLARIN DUYARSİZLİGİNDAN DOLAYI TİCARİ KAPASİTESİNDEN HİÇ BİR ŞEY KAYBETEYEN APİKOĞLU SUCUKLARI MARKETLERDE ÇOKÇA SATILAN SUCUK MARKASI. ALLAH MÜSLÜMANIN YEDİĞİNİN İÇİTİĞİNİN HELAL OLMASINA VE HARAM YENİLEN GIDANIN HESABI OLACAĞINA DAİR AYET VE HADİSLERDE BİR ÇOK UYARIDA BULUNMASINA RAĞMEN, HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA DA DİKKATSİZ MÜSLÜMAN HALK, GAYRİ MUSLİM SUCUK MARKASINI MARKETLERDEN ALIP ÇOLUK ÇOCUĞUNA YEDİRİYOR. BİR GAYRİ MUSLİM MÜSLÜMANIN HELAL VE BESMELELİ GIDA YEMESİNE NE KADAR ÖZEN GÖSTEREBİLİR. KUŞ KADAR BEYNİ OLAN BUNU TAKDİR EDER. LÜTFEN PAYLAŞ HALKI UYANDIR. GIDA GİBİ ALLAHIN DİKKAT İSTEDİĞİ BİR KONUDA DAHİ BU KADAR DUYARSIZLIĞIA YUH OLSUN ARTIK.. Birçok Kayserili Ermeni Pastırma ve Sucuk Üretimi ile uğraşmıştır bunların en ünlüleri; Apikoğlu Sucuklarının Kurucusu Kayseri'de başarılı bir pastırmacıyken 1910'lu yılında İstanbul'a gelip bugün tarihe karışmış olan İdealtepe Süreyya Plajı'nın birkaç yüz metre ötesinde Apikoğlu markasıyla ilk üretim tesisini kuran Apikoğlu Kirkor Efendi ve son büyük Kayserili Ermeni Pastırma Ustası olarak kabul edilen ayrıca bugün faaliyette bulunan birçok büyük sucuk ve pastırma fabrika kurucusunun ustası olan Penyamin Toker'dir MARKETLERDE SATILAN APİKOĞLU ERMENİLERE AİTTİR.ERMENİLER BESMELELİ HELAL KESİME NE KADAR DİKKAT EDER.PAYLAŞ HERKES BİLSİN | Facebookfacebook
    Helal Platform - GEÇMİŞTE MÜSLÜMAN HALKA EŞŞEK ETİ YEDİRDİĞİ İÇİN CEZA ALAN FAKAT MÜSLÜMANLARIN DUYARSİZLİGİNDAN DOLAYI TİCARİ KAPASİTESİNDEN HİÇ BİR ŞEY KAYBETEYEN APİKOĞLU SUCUKLARI MARKETLERDE ÇOKÇA SATILAN SUCUK MARKASI. ALLAH MÜSLÜMANIN YEDİĞİNİN İÇİTİĞİNİN HELAL OLMASINA VE HARAM YENİLEN GIDANIN HESABI OLACAĞINA DAİR AYET VE HADİSLERDE BİR ÇOK UYARIDA BULUNMASINA RAĞMEN, HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BU KONUDA DA DİKKATSİZ MÜSLÜMAN HALK, GAYRİ MUSLİM SUCUK MARKASINI MARKETLERDEN ALIP ÇOLUK ÇOCUĞUNA YEDİRİYOR. BİR GAYRİ MUSLİM MÜSLÜMANIN HELAL VE BESMELELİ GIDA YEMESİNE NE KADAR ÖZEN GÖSTEREBİLİR. KUŞ KADAR BEYNİ OLAN BUNU TAKDİR EDER. LÜTFEN PAYLAŞ HALKI UYANDIR. GIDA GİBİ ALLAHIN DİKKAT İSTEDİĞİ BİR KONUDA DAHİ BU KADAR DUYARSIZLIĞIA YUH OLSUN ARTIK.. Birçok Kayserili Ermeni Pastırma ve Sucuk Üretimi ile uğraşmıştır bunların en ünlüleri; Apikoğlu Sucuklarının Kurucusu Kayseri'de başarılı bir pastırmacıyken 1910'lu yılında İstanbul'a gelip bugün tarihe karışmış olan İdealtepe Süreyya Plajı'nın birkaç yüz metre ötesinde Apikoğlu markasıyla ilk üretim tesisini kuran Apikoğlu Kirkor Efendi ve son büyük Kayserili Ermeni Pastırma Ustası olarak kabul edilen ayrıca bugün faaliyette bulunan birçok büyük sucuk ve pastırma fabrika kurucusunun ustası olan Penyamin Toker'dir MARKETLERDE SATILAN APİKOĞLU ERMENİLERE AİTTİR.ERMENİLER BESMELELİ HELAL KESİME NE KADAR DİKKAT EDER.PAYLAŞ HERKES BİLSİN | Facebook
    https://m.facebook.com/HelalPlatform/photos/a.214447025256175/1081240698576799/?type=3

• Omega Speedmaster O kullanıcısına yanıt
    Her şeyi düzelttik bir helal kaldı değil mi?
    Biz hep helal yediğimizden dünyanın en refah ülkelerinden biriyiz öyle mi?
    Nerde at eşek varsa pastırma sucuk oluyor kokmuş etler hemen sucuk yapılır bunları yapanlar sözde en en müslüman geçinenler.
    Yahu kendi ineğimizi etimizi üretemiyoruz arjantin romanya vs dünyanın bir ucundan para verip getiriyorsun daha neyin dini dayatmasını yapıyorsun.Günlük hayatında kullandığın herşey gavur dediğim adamların maçan yiyorsa kullanma görelim.
    Türkiye dini reformunu yapmadan ilerleyemez!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.