Şimdi Ara

AOPEN G326 (HTPC) KASA İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
27.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: khaos

quote:

Orjinalden alıntı: khaos

bende uzun zamandır htpc kasa alma derdindeyim bu inceleme iyi oldu acaba benim sistem bu kasaya sığarmı? (gigabyte p35 ds3r,e6750 işlemci,2*1gb ram,palit8800gt)

Ankartınız Atx boyutlarda. Bu kasayı kullanmak için mikro - atx anakart kullanmanız lazım.
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş doğrusu.....
    Emeklerinize sağlık..............
  • Dayanamadım sipariş ettim bile G325 modelini...www.exa.com.tr'de 113 Ytl/12 taksit....kargo bedava.
    Aynı gün kargo diyor,şimdi merakla bekliyorum
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende yaklaşık olarak 3-4 haftadır AOPEN G326 kasayı ve içerisine alacağım kartları inceliyordum. Bu kasa hep aklımdaydı. Başka HTPC kasası bulabilir miyim diye araştırmalarıma devam ettim. Ancak bulamadım. Bulduklarımı aradığımda ise stoklarda olmadığını, 2-3 hafta içerisinde gümrüklerden geçeceğiydi. 2-3 hafta oldu hâla gelen bir kasa yok.

29 Ocak tarihinde pc'yi topladım.

AOPEN G326-A06 ATX KIRMIZI KASA 300W
    ASUS M2A-VM AMD 690G SOKET 940 AM2 ANAKART
    HI-LEVEL 2 GB 800 DUAL KIT (1GBX2) DDR2 RAM HLV-PC6400DK/2G
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4800+ 2.5GHz (SOKET 940) İŞLEMCİ
    SEAGATE 160GB 7200RPM 8MB NCQ SATA2 SABİT DİSK
    ZOTAC NVIDIA GeFORCE 8500GT 256MB 128BIT DDR2 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI
    SAMSUNG SYNCMASTER 226NW 22" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR
    SAMSUNG SH-S202N 20X LIGHTSCRIBE KUTULU DVD YAZICI
    LINKSYS WUSB54GC 54MBPS KABLOSUZ USB ADAPTÖR
    POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS

Bugün veya yarın ASUS Xonar D2 7.1 PCI SES KARTI'nı da ekleyeceğim sisteme.

Heyecanla bağlantıları yapmak istediğiminde kasa üzerindeki kabloların anakarta bağlanmasında ufak bir sorun yaşadım. Sağolsun "PINCIR" ve "drfarukay"dan yardım istedim. İlgilerine teşekkür ederim. Hemen yardım ettiler. Sistem şu an saat gibi çalışıyor.

Elimde eski pc'den kalma 160 gb hdd vardı. Onu da taktım. Fiyat/performans olarak çok memnunum. Müsait olduğum zaman fotoğrafını eklerim.

Kasanın hakkını vermek lazım. Oldukça kaliteli, psu yeterli seviyede. Ve soğutma işlemini pürüzsüz ve sessiz olarak hallediyor.

Bu kasayı almak isteyen arkadaşlara bir kullanıcı olarak tavsiye ederim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberspace2005tr -- 19 Şubat 2008; 15:23:29 >

• Benim de G325'im geldi,pc'min diğer parçaları da hazır olunca montaja başladım.
    Dvd-Rw'ımın montajına gelene kadar herşey iyi gitti.(Philips SPD6000 model)
    Benim Dvd-Rw öndeki eject düğmesi düz,bu nedenle kasanın ön panelindeki tuşla bir türlü çalıştıramadım.
    Zaten açılsa da dvdnin tepsisi geri giderken kasa panelinin açılır kapağına takılıp kalıyor.
    Bu kasayı alacaklar,yeni Dvd yazıcı alacaklarsa düz değil de çıkıntılı düğme şeklinde eject tuşu olan bir model seçmeliler.
    (En iyisi kullanan arkadaşlardan model tavsiyesi almak)
    Bunun dışında,diğwer arkadaşların yazdığı olumlu şeylere katılmakla beraber,bir de eksi tarafını yazayım: power kablosu girişi yandan.
    Bu da kasanın ,dar yerlere konmasında sorun yaratabiliyor.
    G325 kasa kullanan arkadaşlar.. Bu kasayla
    Problemsiz kullandığınız Dvd-Rw modeli nedir?

Selamlar.

08.02.2208 saat 13.57 ek : LG DVD-Rw taktım..Zor da olsa ayarlayabildim../i]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbuz -- 8 Şubat 2008; 13:57:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gurbuz

Benim de G325'im geldi,pc'min diğer parçaları da hazır olunca montaja başladım.
    Dvd-Rw'ımın montajına gelene kadar herşey iyi gitti.(Philips SPD6000 model)
    Benim Dvd-Rw öndeki eject düğmesi düz,bu nedenle kasanın ön panelindeki tuşla bir türlü çalıştıramadım.
    Zaten açılsa da dvdnin tepsisi geri giderken kasa panelinin açılır kapağına takılıp kalıyor.
    Bu kasayı alacaklar,yeni Dvd yazıcı alacaklarsa düz değil de çıkıntılı düğme şeklinde eject tuşu olan bir model seçmeliler.
    (En iyisi kullanan arkadaşlardan model tavsiyesi almak)
    Bunun dışında,diğwer arkadaşların yazdığı olumlu şeylere katılmakla beraber,bir de eksi tarafını yazayım: power kablosu girişi yandan.
    Bu da kasanın ,dar yerlere konmasında sorun yaratabiliyor.
    G325 kasa kullanan arkadaşlar.. Bu kasayla
    Problemsiz kullandığınız Dvd-Rw modeli nedir?

Selamlar.

08.02.2208 saat 13.57 ek : LG DVD-Rw taktım..Zor da olsa ayarlayabildim../i]

Cevap yazmıştım size özelden ama hallettiğinizi öğrenince sevindim Gerçekten alacak arkadaşlar bu dvd kapağı konusuna dikkat etsinler.Açma kapama düğmesi büyük olanları tercih ederlerse sorun yaşamazlar. İmzamdaki asus lightscribe satayı tavsiye ederim. Nec'ten ağzı yanan biri olarak cd dvd seçmemesi çok hoşuma gitti.

• Sayın DRFarukay...
    Yanıtınız için teşekkür ederim..
    Yazdığım gibi sorunu halletmiştim..Gayet de güzel oldu ,en ufak bir dokunuşla tıkır tıkır çalışıyor mekanizma..
    Kasa gerçekten mükemmelmiş..Hele o sessizliği...
    Meğerse şimdiye kadar bilgisayar diye helikopter çalıştırıyormuşuz evin içinde...
    Tekrar teşekkürler.....
    Gürbüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: erci541

Neden notebook kasalarını lcd'siz olarak üretip htpc olarak satmıyorlar? Bunlardan daha zarif sistemler olmaz o zaman herhalde. Ya da yaparlar da işlerine gelmiyordur belki de. Ondan sonra millet ne htpc kasa arar ne bişey.Aç kalırlar walla.

http://minipc.aopen.com/Global/spec.htm

ve bakınız beko vs.vs.
  • çok teşekkürler arkadaşlar.
    son derece faydalı olmuş. benim için özelde de öyle.
    bu aopen şu durumda en çok ve en makul fiyat-performans bakımından önde görünüyor.
    değil türkiye de bulmak dünya çapında bilinen üreticilerin sitelerinde ve forumlarda uzun zamandır araştırmaktayım bunları.
    incelediğiniz iki ürünün ikişer farklı renkleri mevcut görünüyor.
    http://global.aopen.com/products_detail.aspx?ctgr=44&Auno=2063&mdstl=225
    http://global.aopen.com/products_detail.aspx?ctgr=44&Auno=2612&mdstl=225
    benim sorum bilhassa üst linkteki yani 325 in alanlar arasında diğer renklerin olup olmadığını gördükleri.gri-siyah ve tamamı siyah olanı kastediyorum.

• bir de psu yu soran arkadaşlar var .
    yazdığına göre hepsinin 300 350 400 700 watt psu lu olanları mevcut.
    bi soru daha müsaadenizle..
    ben bu 780g yi bekliyorum. harici ekran kartı takmayacağım.
    tek hdd ve tek optik sürücü takacağım.
    athlon x2 4400 ü overclocklu ne kadar götürür bunun 300watt olanı.
  • ya buna illa matx anakartmı takmakmı gerekiyor yani atx anakart olmuyormu : (
  • quote:

Orjinalden alıntı: 850520İD

bir de psu yu soran arkadaşlar var .
    yazdığına göre hepsinin 300 350 400 700 watt psu lu olanları mevcut.
    bi soru daha müsaadenizle..
    ben bu 780g yi bekliyorum. harici ekran kartı takmayacağım.
    tek hdd ve tek optik sürücü takacağım.
    athlon x2 4400 ü overclocklu ne kadar götürür bunun 300watt olanı.

Eğer harici ekran kartı da takmayacaksanız sisteminiz çok az güç çeker. Ben imzamdaki sistemle ve 350w psu ile x2 3600 1.9@2.6 gibi değerlere rahatlıkla çıkardım. Stok fan kullandığım için ve işlemcim fazlasıyla yettiği için şu an normal değerlerinde kullanıyorum. Çok fazla overclock yapmayacaksanız yetecektir ama overclock için daha iyi psular tavsiye edilir hep.
  • quote:

Orjinalden alıntı: s3k0

ya buna illa matx anakartmı takmakmı gerekiyor yani atx anakart olmuyormu : (

Malesef atx takamazsınız. Takılsaydı kasanın boyutları büyürdü zaten.
  • merhaba. ben tam olarak boyutlarını merak ediyorum? evde lcdnin olduğu tv ünitesine koymak istiyorum bu kasayı. derinliği psu dahil kaç cm? teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mksancak

merhaba. ben tam olarak boyutlarını merak ediyorum? evde lcdnin olduğu tv ünitesine koymak istiyorum bu kasayı. derinliği psu dahil kaç cm? teşekkürler

Unutmazsam akşam evde ölçerim sizin için..Ama psu dışarda olduğu için derinlik olarak normal kasalardan pek fazla farkı olmadığını düşünüyorum.
  • ürün özelliklerinde 40.5 cm olarak veriyor. ama buna psu dahilmi onu belirtmiyorlar. yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Harika bi topic olmuş benim için. 3-4 gündür çok aklıma yattı bu tarz kasalar ve araştırdım. Birkaç güzel model de firebal un sitesinde bulabilirsiniz.

Hazır bilen ve bu işi yapmış birilerini bulmuşken soru sormak istiyorum ama nerden başlasam bilemedim :)

Soğutmadan çekiniyodum ama çift fanlı psu işi bitiriyor anladığım kadarı ile. Yer sorununu düşünmüştüm ama 2 HDD ve kocaman ekran kartı girdiğine göre problem yok gibi. Herhangi bir 380-400 W lık psu alsam monte edebilirim gibi görüşler gördüm ama onay bekliyorum mümkünse..

M-ATX anakartlar normal ATX lerden ucuz olması kafamı karıştırıyor.. Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Firebal daki kasalara mutlaka bakın arkadaşlar ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mksancak

ürün özelliklerinde 40.5 cm olarak veriyor. ama buna psu dahilmi onu belirtmiyorlar. yardımcı olursanız çok sevinirim

Çok özür dilerim,akşam ölçmeyi unuttum.
    Ama öğlede eve giderim bu iş için..Söz sözdür..
  • önemli değil hocam beklerim. bende sipariş vericem ama ölçüsü önemli . teşekkürler
  • g325 VE 326 için küçük bir bilgi.Mesela benim Enermax 650W PSU' m olmuyor.Standart psu ölçülerinden farklı PSUlarda pproblem çıkabiliyor haberiniz olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.