Şimdi Ara

AÖF İktisat Okuduktan Sonra İkinci Üniversite Kapsamında Yönetim Bilişim Sistemleri Okumuş Olsam Hangi Derslerden Sorumlu Olurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AÖF İktisat bölümünün bitirdim. İkinci ünivesite kapsamında Yönetim Bilişim Sistemleri okumayı düşünüyorum. Sizce hangi derslerden sorumlu olurum? 2 senede bitirmek mümkün müdür? Bir dönemde sorum olduğum ders sayısı kaçtır? Toplam kaç dönem okumam gerekecek?

    İktisat bölümünden ikinci üniversite kapsamında Yönetim Bilişim Sistemlerini okuyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

    https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-sistemindeki-programlar/yonetim-bilisim-sistemleri

    Daha önce AÖF'ten Bankacılık ve Sigortacılık bölümünden mezun olmuş ve ikinci üniversite kapsamında İktisat bölümüne kayıt olmuştum. Bu sene İktisat bölümünden mezun oldum. Şimdi ise Yönetim Bilişim Sistemlerine kayıt olsam mı diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 12 Eylül 2017; 17:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam ikinci üniversite kapsamında kayıt olacağınızdan sadece aşağıdaki derslerden muaf olabiliyorsunuz;

    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II
    Türk Dili I – II
    Yabancı Dil I – II

    geri kalan tüm derslerden sorumlu oluyorsunuz ve bundan dolayı 2 senede bitirmeniz mümkün değil. sadece üstten ders alarak 3 yılda bitirme şansınız olabilir. ben geçen sene ikinci üniversite kapsamında kayıt olduğumdan temel bilgi teknolojileri dersinden muaftım. ama bu sene o dersin muafiyetini kaldırmışlar. bundan dolayı kayıt olmanız durumunda 1. sınıfta her dönem 7 ders alacaksınız. kalan son 3 yılda ise her dönem 6 ders almanız gerekiyor.

    ders muafiyetiyle ilgili aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz;
    https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/aof-duyurular/2017-2018-ogretim-yilinda-osys-yeni-kayit-ek-yerlestirme-ve-ikinci-universite-1502799122

    toplam okuyacağınız dönem sayısı; 4 yıl x 2 dönem = 8 dönem

    bölümle ilgili farklı sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_wind222 -- 13 Eylül 2017; 2:24:40 >




  • Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu durumda "Bankacılık ve Sigortacılık" yada "İktisat" bölümlerinde aldığım dersleri tekrar almam gerekecek. Yönetim bilişim sistemlerinin dersleri zor mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu durumda "Bankacılık ve Sigortacılık" yada "İktisat" bölümlerinde aldığım dersleri tekrar almam gerekecek. Yönetim bilişim sistemlerinin dersleri zor mudur?

    rica ederim, faydalı olduysam ne mutlu bana.

    maalesef hangi bölümden mezun olursanız olun ikinci üniversite kapsamında kayıt olacaksanız sadece belirlenmiş derslerden muaf olabiliyorsunuz. sadece şöyle bir durum olabilir; yeniden üniversite sınavına girip kazanırsanız o zaman belki farklı derslerden de muaf olma şansınız olabilir ancak o konuda bilgim yok maalesef.

    geçen sene 1. sınıf olduğumdan ağırlıklı olarak iktisat veya işletme bölümlerinin derslerini aldık. (iktisat, muhasebe, hukuk vs.) daha önce bankacılık ve iktisat okuduğunuzdan bununla beraber hemen hemen tüm derslere aşina olduğunuzdan zorlanacağınızı düşünmüyorum. arada bilişim hukuku ve yeni iletişim teknolojileri gibi görmediğiniz dersler olabilir. onlarda güncel konuları içerdiğinden sorun olmaz sanırım.

    bu sene yavaş yavaş işin bilişim kısmı da işin içine girmeye başlıyor. (tablolar, programlamaya giriş gibi) bu dersleri yeni alacağımdan herhangi bir fikrim yok. bilgisayar/bilişim sektörüne ilginiz/alakanız varsa yapılır en azından yapabilirim diyorum.




  • Bilişim sektöründe çalışıyorum bazı dersleri kolaylıkla geçebilirim fakat Matematik, İstatistik gibi bazı dersler içinde kursa gitmem şart, kararsız kaldım, eğer kayıt olursam sonuçta 4 senelik bir maratona başlayacağım ve hiç kolay olmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Bilişim sektöründe çalışıyorum bazı dersleri kolaylıkla geçebilirim fakat Matematik, İstatistik gibi bazı dersler içinde kursa gitmem şart, kararsız kaldım, eğer kayıt olursam sonuçta 4 senelik bir maratona başlayacağım ve hiç kolay olmayacak.

    hocam sizinle hemen hemen aynı durumlarda olduğumuzdan yardım etmek istiyorum.

    öncelikle kesinlikle hiç bir dersten korkmayın. hepsini rahatlıkla yaparsınız ve kursa vs. gitmenize de gerek yok. burada tek önemli şart şu; ders çalışmak için yeteri kadar zaman ayırabilir misiniz? eğer kafanızdaki düşünce "sınavdan bir hafta önce açar bakarım öyle girerim" ise bu maratona hiç girmeyin derim. sizi büyük ihtimalle zorlar, ayrıca paranıza yazık olur. çünkü sistem artık eskisi gibi değil.

    ben de ilk kayıt olurken çoğu dersten muaf olurum diğerleri de zaten sorun olmaz, bildiğim şeyler diyordum ama ilk darbeyi ders muafiyetinden ikinci darbeyi de sınav sisteminin değişmiş olmasıyla aldım. ama sonuç olarak yapabilirim dedim ve en azından birinci sınıfı alttan ders bırakmadan geçtim. zaten sonrasında sizin de yazdığınız gibi istatistik vs. gibi bir iki tane zor gibi görünen ders var ama onlar da halledilir diyorum.

    şunun altını tekrar çiziyorum; düzenli veya verimli çalıştıktan sonra kursa gitmenize gerek yok. bu düzenli çalışma işi de öyle oturup yaldır yaldır çalışmak değil bu arada. kendi kapasitenize göre bir plan oluşturup ona göre hareket edeceksiniz. diğer konuda yazmıştım burada tekrar yazayım; örneğin ben sınavlardan bir ay önce çalışmaya başladım ve yeterli geldi. ama bu sene ne olur bilmem. derslere bakıp planımı yapıp o şekilde hareket edeceğim. eşim de bana heves edip o da ilgisinin de olduğu sosyoloji okumaya karar verdi. o sınavlardan bir hafta önce hem de yarım yamalak çalışıp giriyor ve alttan hiç ders bırakmadan geçti ve notları da hiç fena değil. benim gibi çalışsa kesinlikle derece yapardı.

    yine diğer konuda yazmıştım; 1. sınıfa ait hem yardımcı kaynak hem de e-kampus tarafındaki sorular, ders özetleri vs. dünya kadar kaynak var elimde. eğer kimse istemezse ve siz de kayıt olmaya karar verirseniz size verebilirim. ayrıca matematik 1 ile ilgili yok ama matematik 2 için kendi notlarımın olduğu bir dokuman hazırlamıştım (sokak ağzıyla yazılmış :)) ondan da fotokopi çekebilirsiniz ve çok faydasını göreceğinize eminim. gaz gibi olacak ama kesinlikle korkmayın. isterseniz yaparsınız.




  • Biraz önce "Yöneti Bilişim Sistemleri" bölümüne kayıt olmayı denedim fakat ödeme saati dolmuş. 22:30'dan sonra ödeme kabul etmiyormuş. Acaba yarın yatırsam olur mu?

    Kayıt Tarihi: 05 - 18 Eylül 2017 (Mesai Saatleri)
    Mazaretli Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2017 (Mesai Saatleri)
    Dönem Öğretim Gideri, Dönem
    Öğrenci Katkı Payı Ödeme Tarihi: 05 - 18 Eylül 2017
    Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihi: 12 Şubat - 23 Şubat 2018

    AÖF İktisat Okuduktan Sonra İkinci Üniversite Kapsamında Yönetim Bilişim Sistemleri Okumuş Olsam Hangi Derslerden Sorumlu Olurum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 19 Eylül 2017; 0:1:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Biraz önce "Yöneti Bilişim Sistemleri" bölümüne kayıt olmayı denedim fakat ödeme saati dolmuş. 22:30'dan sonra ödeme kabul etmiyormuş. Acaba yarın yatırsam olur mu?

    Kayıt Tarihi: 05 - 18 Eylül 2017 (Mesai Saatleri)
    Mazaretli Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2017 (Mesai Saatleri)
    Dönem Öğretim Gideri, Dönem
    Öğrenci Katkı Payı Ödeme Tarihi: 05 - 18 Eylül 2017
    Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihi: 12 Şubat - 23 Şubat 2018

    hocam tarih 6 ekime kadar uzatılmış. yarın mesai saatleri içerisinde halledersiniz. şimdiden hayırlı olsun.


    2017-2018 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri

    İnternet Başvuru Tarihi: 5 Eylül 2017 - 6 Ekim 2017
    İnternet Başvuru Adresi:http://aof.anadolu.edu.tr
    AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi: 5 Eylül 2017 - 6 Ekim 2017
    AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi: 6 Ekim 2017




  • Teşekkürler hocam, yarın tekrar deneyeceğim. Bazı dersler bildiğim dersler sadece Matematik 1, Matematik 2, İstatistik dersleri zor. Bazı derslere hiç çalışmadan geçebileceğimi düşünüyorum. Genel Muhasebe gibi derslere ise çalışmam gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Teşekkürler hocam, yarın tekrar deneyeceğim. Bazı dersler bildiğim dersler sadece Matematik 1, Matematik 2, İstatistik dersleri zor. Bazı derslere hiç çalışmadan geçebileceğimi düşünüyorum. Genel Muhasebe gibi derslere ise çalışmam gerekiyor.

    hocam daha önce yazdığım gibi; istatistik sizin için bu senenin konusu değil. 2. sınıfa geçtiğinizde tekrar konuşuruz :) matematik'de de sıkıntı edecek hiç birşey yok. özellikle matematik 2'deki konuların isimlerinden gözünüz korkmasın. her konudan 5-6 tipte soru geliyor. onların çözümünü anladığınızda konu bitiyor ve hiç zor değil inanın bana. sadece işlem hatası yapma ihtimaliniz var. onda da hesap makinesi kullanırsınız olur biter.

    genel muhasebe, iktisat gibi dersleri daha önce gördüğünüzden sadece biraz bakıp bilgileri yeniden çağırmanız gerekiyor. onda da bir şey yok. bazı derslere hiç çalışmadan değil de şöyle bir göz gezdirmekte fayda olur. kaydınızı yaptırın, detayları zaten anlatırım size.




  • 6 Ekim günü kredi kartı ile ödeme yaparak Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne kayıt yaptırdım. Matematik ve İstatistik dersleri için kursa gitmem gerekiyor. Geriye kalan dersler için de Karacan'ın nokta atış soru kitaplarından çalışmayı düşünüyorum.
  • Hocam hangi dersler sen muhaf oldunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF "işletme" bitiren birisi ikinci üniversite olarak "Yönetim Bilişim Sistemleri" seçtiğinde mantıken 24 tane dersten muaf olması lazım.
    "MU" yazdığım tüm dersleri işletmede almışım, Ders koduna kadar aynı. Ama olmuyormuş.


    AÖF İktisat Okuduktan Sonra İkinci Üniversite Kapsamında Yönetim Bilişim Sistemleri Okumuş Olsam Hangi Derslerden Sorumlu Olurum?




  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni bitirdim bölümü, bende 8 senedir bilişim üzerine çalışıyorum.Ortalama bir çalışma ile 3 senede bitirdim.ancak yöneylem dersinde 3 ders sınavına girdim.Matematik dersinin haricinde; Derslerin yüzde %80 bakıp geçebileceğin dersler. Ancak ileri programlama, yöneylem, karar sistemleri, veri tabanı programlama, web programlama, veri madenciliği gibi dersler eğer önceden bir bilgin yoksa oturup çalışman gereken dersler.önceki gibi çıkan sorulardan da sormuyorlar veya ters köşe yapıyorlar. Dikkat etmek gerekiyor.
  • Hocam ben foruma konu açtığım zamanlar kayıt olmuştum, sadece Hukukun Temel Kavramları dersinden kaldım. Yaz okuluna kayıt oldum. 5 dersten sınava gireceğim. Matematik ve İstatistik dersleri için özel ders aldım ve geçtim. Geriye kalan derslere kendim çalışıyorum ama her zaman çalışma disiplininde olmuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    Hocam hangi dersler sen muhaf oldunuz ?
    Aşağıdaki derslerden muaf oldum.

    İNGİLİZCE I
    İNGİLİZCE II
    ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
    ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
    TÜRK DİLİ I
    TÜRK DİLİ II

    Ayrıca aşağıdaki sınavlardan BB ile geçtim fakat ders durum bölümünde, bu dersler kaldırıldı görünüyor.
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I ( Kaldırıldı )
    TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II ( Kaldırıldı )
  • plsTR kullanıcısına yanıt
    İşte tam da bunu sormak istedim... zamanında deli gibi çalışıp vermişim aynı dersi tekrar okumanın nr mantığı var anlamadım ,

    Arkadaşlar dgs ile ybs girsem 3.sınıftan başlarmıyım sizce ? o zaman avantajlı okur zaten 3 ve 4. Sınıftaki dersler makul dersler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SADECE 3 DERSTEN MUAFSINIZ. MANTIĞI DA ŞU: ZATEN İLK SENEDEKİ VE BENZER BAZI BÖLÜMLERDE İLK 2 SENEDEKİ ÇOĞU DERS ORTAK OLDUĞUNDAN BİR KEZ 4 YILLIK BİTİREN BİRİ DİĞER HER BÖLÜMÜ 1-2 YILDA BİTİREREK LEBLEBİ GİBİ DİPLOMA ALIR. BU DA MANTIKEN SAÇMA OLUR. O YÜZDEN SADECE BELLİ BAŞLI DERSLERİ SAYARLAR.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Hiç mantığı yokmuş yani. İnsanlar leblebi gibi üniversite bitiremesin diye bir mantık olamaz. Ben geçtiğim dersi neden bir daha alıyorum.
    Bu dersler için sadece yeterlilik gibi bir sınav yapsa kimse birşey demez. Ama bu dersleri tekrar almak okulun bitirme süresini uzatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plsTR kullanıcısına yanıt
    kendi açınızdan neden bakıyorsunuz ki yönetmeliği siz yazmıyorsunuz :) anadolu üni açısından bakın çok mantıklı. maks 1 yıl yani 450 tl karşılığı birçok dersten muaf tutup öğrenciyi mezun etmek var. temel 3-4 dersi sayıp 4 yıl para alıp mezun etmek var. adamlar tabii ki 2.sini seçecekler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.