Şimdi Ara

aöf bitirmek anlamsız geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 senedir aöf ile uğraştım sınıf atlaması yok,bu arada işsiz kaldım vs
    şimdi tekstile ara ara gidiyorum tanıdık bir yer var,1000 tl maaş diyor ve alıcaklar,orada her işi yapmam gerekiyor,düşünüyorum aöf bitirmek için işe gitmesem
    o zaman evde durup aöf okusam bitirsem ne işe yarıcak,zaten aöf bitince yine işe girip 1000 tl alıcam farkeden bir şey yok

• Birazda bölümüne bağlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışıp aynı zamanda ÖSS'ye hazırlanmak nasıl fikir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Çalışıp aynı zamanda ÖSS'ye hazırlanmak nasıl fikir ?

ben sabah 6.00 da kalkıyorum, saat 7.00 ye kadar hazırlanıp evden çıkıyorum,trafik 1 saat
    sabah 8.00 iş yeri...saat 8.30 mesai başlıyor,arada 10 ar dakika mola ve öğlen 1 saat yemek çay molası var,sonra akşam 7.00 ye kadart çalışıyoruz
    iş yerinden çıkıp eve gelmek akşam 8.00 diyemicem,çünkü işçiler dağılsada,makina bakımı ortalığı toparlama,yarınki işlerin planı derken saat gece 10.00 oluyor
    ayrıca işler uzadımı biriktimi pazar günüde çalışmaya devam
    ama haftanın 5 gününde en az 3 gün gece 10.00 da eve geliniyor
    yorgunluk ve uyuma isteği..zaten sabah gene kalkılacak
    ayrıca ev işlerin,kıyafet almak,sokaktaki işlere zaman ayırmak sorun..arkadaşlarla gezmeyi daha yazmadım zaman varsa pazar günü

sence çalışıp okumak mümkünmü

tipik bir hayal vardır sabah 8.akşam 4
    evde 5.00 de olurum kitap açar okurum

• ama 1 yolu daha var çokda umutsuz olmamak lazım
    işe giderken ve işten çıkınca kalabalık otobüste muhtamelen oturulamayacak,ayakta iken kitap açıp okuyabilirsin
  • Aöf bitirmek pek işine yaramayacak malesef pek değer verilmiyor ha var ha yok. Peki dersaneye yazılıp 1 sene ÖSS ye kassan güzel bir bölüm tutturabilir misin. Kendine güveniyorsan dene. Ömür boyu sabah 8 akşam 10 çalışacak değilsin ya. İlla sokacağım ben de seni sınava.
  • İktisat Okuyorum 3.Sınıf tamamen para tuzağı aöf bitirsende birşey olmuyo bu devirde önemli olan iş bence para kazanamak gerisi boş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AÖF bitirmek işe yaramıyor diyorsanız, işletme maliye adalet gibi size birşey kazandırmayan bölümleri bitireceğinize en azından sevdiğiniz bir bölümünü bitirmeye bakın, keyifle okumuş olursunuz.
  • Arastirmadan is yapmayin sizin aof ten kastiniz ne ? Sen aof ten 4 yillik isletmeyi bitir bide iyi derecede ingilizce ogren 1.500 den asaga ise girmezsin ve yogun tempo yerine daha kolay calisirsin, herkes icin ozel sektor zordur devlete benzemez, ama isletme bitirip mudurluk belgesi alip ufak yerlerde mudurlukle baslayabilirsin,kordinatorluk, genel mudurluk vs vs hersey kendini gelistirmenle alakali..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne mezunusun bence kpss çalış
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    halkla ilişkiler veya sosyal hizmetlr 2 yıllık okursanız sıkılmazsınız. bunların lisans tamamlaması icin atatürk aöf ye başvurmanız yeterli olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .undeRTaker.

Arastirmadan is yapmayin sizin aof ten kastiniz ne ? Sen aof ten 4 yillik isletmeyi bitir bide iyi derecede ingilizce ogren 1.500 den asaga ise girmezsin ve yogun tempo yerine daha kolay calisirsin, herkes icin ozel sektor zordur devlete benzemez, ama isletme bitirip mudurluk belgesi alip ufak yerlerde mudurlukle baslayabilirsin,kordinatorluk, genel mudurluk vs vs hersey kendini gelistirmenle alakali..

Yav he he. 2 dil bilen ytü mezunu mühendise 1250 lirayla başla diyen şirketler çok bu ülkede. Aöften mezun 1500lük teklif alıyosa ben mühendisliği bırakayım direk yata yata işletme okuyayım o zaman.Kolay değil o işler öyle.
  • Ekstra üniversitelerin ekstra bölümleri haricinde , örgünü bitirenlerinde çoğu işsiz. Burada mesele üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS B ye adam gibi çalışabilmek, ingilizce yanında mümkünse değişik bir dil öğrenebilmek.
  • 7 yıldır değişik yerlerde çalıştım. Lise mezunu adam müdür, çalışan üniversite mezunu. lise mezunu bankacı vs. Bu ülkede particilik, toprakçılık, torpil, para ile adam alma var arkadaşım. Üniversite, lise hikaye. Adamın varsa en kral iş sendedir. Karşı çıkanlar olur şimdi, onlar da bu insanlardan çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

quote:

Orijinalden alıntı: .undeRTaker.

Arastirmadan is yapmayin sizin aof ten kastiniz ne ? Sen aof ten 4 yillik isletmeyi bitir bide iyi derecede ingilizce ogren 1.500 den asaga ise girmezsin ve yogun tempo yerine daha kolay calisirsin, herkes icin ozel sektor zordur devlete benzemez, ama isletme bitirip mudurluk belgesi alip ufak yerlerde mudurlukle baslayabilirsin,kordinatorluk, genel mudurluk vs vs hersey kendini gelistirmenle alakali..

Yav he he. 2 dil bilen ytü mezunu mühendise 1250 lirayla başla diyen şirketler çok bu ülkede. Aöften mezun 1500lük teklif alıyosa ben mühendisliği bırakayım direk yata yata işletme okuyayım o zaman.Kolay değil o işler öyle.

Kafani kullan 3 milyarda alirsin, iki dil bilipytu den muhendis cikip 1.250 veren sirket varsa o sirketin ben ..... , millet de facto da calisiyo prim falan 1250 ye geliyo neyden bahsediyon sen

• Sırf kısa dönem askerlik için bitirilir bence

• Merhaba arkadaşlar

Nacizane fikirlerim forumdaki birilerine faydalı olur diye yazıyorum.32 yaşındayım ve 2 yıllık yüksekokul mezunuyum
    Yüksekokulu bitirdiğim dönemde açıköğretime geçiş şansım yoktu çünkü elektronik okumuştum..bende zaten önemsemiyordum
    Tekrar 4 yıl okumak gözüme büyük geliyordu..Askerliğide uzun dönem yaptım..zaten herkes açıköğretim okuyordu..bi halta yaramıyor derdim

Sanırım eğitim hayatıma 10 yıl ara verdikten sonra geçen yıl 3. sınıftan başladım ( artık benim bölümede imkan sağlanmış )
    Tüm derslerimi verdim ve bu yıl son sınıftayım kalmayı da hiç düşünmüyorum. Sonuç olarak ;

Bazı arkadaşlar maaştan bahsetmiş.Ben zaten okula başlamadan da aynı işteydim fena sayılmayacak bir maaşım var
    Diploma tamamen araçtır arkadaşlar . Kesinlikle de geç kalmadan alın edin derim. Bir yerde muhakkak tıkanırsınız
    Tabiki salt diplomanız için size iş ve para vermezler. Şu an iş hayatında en önemli etken girişimciliktir ve deneyim.
    Ancak işverenler için çok alternatif var..Artık iş ilanlarında fakülte mezunu olmayanlara iş başvurusu bile yaptırmıyorlar
    Kısacası çok girişimci ve çok deneyimlimisiniz..? diplomanız varsa başvuru yapabilirsiniz

Bu yılın başında yabancı bir şirket bana iş teklifi taşıdı..Beni iş hayatından tanıyorlardı
    Fakulte mezunu olmadığımı öğrenince .. bunun şart olduğunu belirttiler..Peki sizce ne şartı ? Tabiki kurumsal kimlik..
    Aynı şeyi Türk Telekom,tt net vs vs bir çok firma için söyleyebilirsiniz.

Diploma kesinlikle araçtır..sosyal anlamda hiç bakmamışsınız olaya.İleri yaşlarda toplumda kendinizi ezik , eksik hissettiğiniz çok olur şimdi anlamazsınız
    Toplumdaki değerler inanın çok değişti..İyi bir ahlak değil iyi bir eğitim iyi bir maddiyat vs vs önemli.
    açıköğretim bir şeye yaramıyormuş..Daha yarar ise Lise mezunu kalın mesela.Hatta daha da faydalı ise ortaokul mezunu kalın.
    Bardağa dolu tarafından bakın..

Bu diplomayı alın..yapabilirseniz İngilizce de yapın.Bu esnada iş deneyiminizi muhakkak arttırın.
    Bahsettiğiniz rakamlar size komik gelecek.İstanbulda 1000TL maaşı 18-19 yaşında market kasiyeri,elektronik markette bir satıcı,burn veya sucuk kürdana takıp uzatanlar kazanıyor..İnsanlar burada günlük bir standda durmak için ( bir saç maşası tanıtıp sadece insanların saçını yaparsın veya naranciye sıkacağı ile elma suyu ikram edersin ) 50TL kazanıyor aylık 1250TL eder. Geçenlerde mısır satan midye satan simid satan adamların kazançlarını açıkladılar. Burada otobanda su satan adamlar var onlarda bu kadar kazanır..Uzun lafın kısası parayı küçümsemiyorum.Dar kalıplarda kalmanızı istemiyorum

Özeti ile..Önce kendinizi kişisel-deneyimsel-yeteneksel olarak geliştirin..Üstüne iyi bir etiket takın. ( bilesinizki bir levis pantol, bir network gömlek , bir sorti,reina sadece iyi oldukları için değil iyi bir etikete de sahip oldukları için pahalılar.yoksa aynı kumaş,aynı kesim aynı alkol daha ucuza bir çok yerde var )

Bol şans

• Hayatta herşeyi acep bana para kazandırır mı diye yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traxxas

Hayatta herşeyi acep bana para kazandırır mı diye yapmayın.

+1

Bir de bu açıdan bakmak lazım. Herkes kendine para kazandıracak bölümlere ağırlık veriyor, sonra sektörde yığılma oluyor. Ancak kendinizi geliştirip hiç ummadığınız bir alanda başarı sağlayabilirsiniz. Bu ülkede çok zor bilmem ne gibi laflara aldanmamak lazım, bunlar bir yere kadar doğru olabilir. Vizyon sahibi olup geniş düşünmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amuleth

quote:

Orijinalden alıntı: Traxxas

Hayatta herşeyi acep bana para kazandırır mı diye yapmayın.

+1

Bir de bu açıdan bakmak lazım. Herkes kendine para kazandıracak bölümlere ağırlık veriyor, sonra sektörde yığılma oluyor. Ancak kendinizi geliştirip hiç ummadığınız bir alanda başarı sağlayabilirsiniz. Bu ülkede çok zor bilmem ne gibi laflara aldanmamak lazım, bunlar bir yere kadar doğru olabilir. Vizyon sahibi olup geniş düşünmeli.

Tamamen katılıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.