Şimdi Ara

Antipdepresan ve Cinsellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, üç gündür antipdepresan kullanıyorum ama dün kız arkadaşım bizdeydi ve şok oldum, birşey hissetmiyorum, üstüne sertleşemiyorum. Bu durumsa ne yapmam lazım.? Basia gelmis olan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bro antidepresan kullanıyorum ama hiç başıma gelmedi.

Çünkü hiç kız arkadaşım olmadı.
  • İlaçın yan etkisi.Bırak ilacı normale döner.
  • Bazı antidepresanlar cinselligo bitiriyor kullandigin surece orgazm bile olmayabilirsin. Doktora basvur rahatsiz oldugunu ve hangi ilacsa degistiirilmesi ve benzerinin yazilmasini rica et.

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Antidepresanların tümü sertleşme sorunu yapar, zaten bu yüzden erken boşalma sorununu çözmek için de reçete ediliyorlar.

• Günde 1 tane alıyorsan erken saatlerde almaya çalış geç saatlerde daha az sorun yaşarsın genellikle ilk 3-4 saat bu etkileri gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

Antidepresanların tümü sertleşme sorunu yapar, zaten bu yüzden erken boşalma sorununu çözmek için de reçete ediliyorlar.
    Hocam yakin bir arkadasim yogun anti deprasan kullaniyordu. Ona yardimci olabilmek icin cok araştırdık. Bu oyle bi illet ki kurtulan cok az. Bircom platformda pek cok insan ile gorustum. Normal yoldan yapilmadiginda belli bir sure sonra vudugun dogal yoldan attığı meni saliniminin hic gerceklesmedigi söyleyenler dahi gördüm. Sertlesme sorunu yasayanlar haz duymayanlar. Yazik insanlara hocam be bunları okudukca insan bi kötü hissediyor.

Antidepresanların vucuda da cok etkisi var goguslerde sarkma asiri kilo asiri istah sac dokulmesi dilde pelteklik. Bazilari ilaç değişimi ile sonlansa da cogu devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Annem ve şizofreni
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de kullanıyorum yıllardır sertleşme problemim mevcut zaten ama böyle kabul ettim hayatı.

bir de bunu dert edersem ohooo. kız arkadaşım zaten hiç olmadı gibi bir şey. o yüzden takmıyorum.
    İlaçlar reçete edilirken kar/zarar prensibine bakılır. Bunu f/p gibi düşün. Öyle depresyon hastaları var ki intihar edecek hale geliyorlar, böylelerinin mecbur ilaç kullanması lazım.

• eğer mümkünse ilaç kullanma psikoterapiye git bence

• quote:

İlaçlar reçete edilirken kar/zarar prensibine bakılır. Bunu f/p gibi düşün. Öyle depresyon hastaları var ki intihar edecek hale geliyorlar, böylelerinin mecbur ilaç kullanması lazım.
    Hocam baska bir yol olmali. Ozellile ileri seviyedr kaygi bozukluklarinin tedavi edilmesi icin verilen ilaclar kemoterapiden farksız. Bir yerden sakik tutarken bir yerden imha ediyor.

İlaç harici çözüm mümkün değil. Çünkü bahsettiğim profildeki hastalarda moral bozukluğu artık kronik hale gelmiş, hayatlarının adeta bir parçası haline gelmiş vaziyette oluyor.
    Ya da şöyle diyelim, kafalarının içinde bir güvenlik duvarı gibisinden bir şey oluşuyor ve sen bu kişileri istediğin kadar ikna etmeye, motive etmeye çalış, o duvar bunları engelleyecektir. İşte ilaçlar o duvarı yıkmak için varlar.
    Nerden biliyorum dersen, aynı sorunlar bende de var ve gerek hocalarım gerekse de annem-babam beni defalarca motive etmeye çalıştılar ve artık negatif düşünceler istesem de istemesem de beni kafamı ısrarla meşgul ediyor. Bunlarla artık inan bana başa çıkamıyorum. Bu öyle bir şey ki, bir zamanlar pc oynamayı deli gibi seven ben, artık ondan bile zerre zevk almamaya başladım; oyunlardan sıkıldığımdan değil. Şimdi söyle bana, çözümün nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 5 Ekim 2019; 16:50:33 >
  • quote:

İlaç harici çözüm mümkün değil. Çünkü bahsettiğim profildeki hastalarda moral bozukluğu artık kronik hale gelmiş, hayatlarının adeta bir parçası haline gelmiş vaziyette oluyor.
    Ya da şöyle diyelim, kafalarının içinde bir güvenlik duvarı gibisinden bir şey oluşuyor ve sen bu kişileri istediğin kadar ikna etmeye, motive etmeye çalış, o duvar bunları engelleyecektir. İşte ilaçlar o duvarı yıkmak için varlar.
    Nerden biliyorum dersen, aynı sorunlar bende de var ve gerek hocalarım gerekse de annem-babam beni defalarca motive etmeye çalıştılar ve artık negatif düşünceler istesem de istemesem de beni kafamı ısrarla meşgul ediyor. Bunlarla artık inan bana başa çıkamıyorum. Bu öyle bir şey ki, bir zamanlar pc oynamayı deli gibi seven ben, artık ondan bile zerre zevk almamaya başladım; oyunlardan sıkıldığımdan değil. Şimdi söyle bana, çözümün nedir?
    Kaygi bozuklugu ve duygulanim ozellikle de duygulanim icin kisinin bir isle mesgul olmasi tavsiye ediliyor. Kisi bos kaldikca daha sık düşünüyor ve bunun onunu alamiyor. Ama eger duzenli bir isi olsa belirli saatlerde uyumak zorunda belirli saatlerde isi dusunmek zorunda.
    Rahatsizliklar kisiden kisiye gore degisim gosterdigi gibi durum da degisiyor.
    Bazi hastalar erken tedavi olmamasi halinde sanrılar gormeye başlıyor. Sesler duyuyor ve insanlar goruyor. Gordugu insanlari biseylere benzetiyor veya zarsr vereceklerini dusunuyor.
    Gordugum kadariyla risperdal en sik kullanilan ilaclar arasinda.

Edit: ilaç meselesine gelirsek daha az zarar veren tedavi yöntemleri olduguna adim kadar eminim. Ama ilac sektorunde ciddi bir rant var. Sigortanin karsilamadigi ilaclara insanlar bazen bir veya birkac gunluk emegini vermek zorunda kalabiliyor. Adamin oldu ilaci kayboldu onu cebinden almak zorunda kaliyor sistem yazmiyor. Yani degisik bir cark var ve bence baska cozum yollari var diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 5 Ekim 2019; 17:19:57 >

• Bu ilgiyi tamamen kesen antidepresan var mı? Yani karşımda çok güzel bir kadın olduğunda bile bir şey hissetmemek istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ülkücüadam, ben düşündüğün gibi boş-beleş bir adam değilim ama. Günümün çoğu bir kısmı ders çalışarak geçiyor. Gel gelelim ki bahsettiğim negatif düşünceler kafam dersle full meşgulken bile rahatsız ediyor. Sürekli (çalıştığım halde) "ya sınavdan çakarsam" korkusu yaşıyorum.

Bu arada stajyer hekimim; ama ne demişler: "Terzi kendi söküğünü dikemez."

Bu arada birçok insan psikiyatri hakkında "İlaç sektöründe büyük bir rant var." diye düşünüyor. Tabi ki de rant olacak, sonuçta bu ilaçları sentezlemek oldukça tecrübe ve uğraş gerektiriyor; ama bu demek değildir ki ilaç firmaları insanların hayatını hiçe sayıyor. Youtube'ta "Bülent Sevinç" diye bir adam var ve kendisini psikiyatrinin ezeli düşmanı. Ama sorun şu ki videolarında söyledikleri hiçbir şey gerçeği yansıtmıyor; çünkü kendisinin psikiyatrik sorunları var ve tedaviyi reddediyor. Asıl üzüldüğüm nokta ise hatırı sayılır ölçüde fanatiklerinin olması. Bana bu adamı kaynak gösterenler oldu. Ama gerçek şu ki bir şey hakkında "İlaç firmaları paragöz." diye bir ithamda bulunuyorsanız, elinizde bilimsel bir kanıt bir delil olmalıdır ve bu delil, falanca-filanca web siteleri ve videolar olamaz; çünkü uyduruktan web sitesi yapmak imkansız bir şey değil. Velhasıl kelam ben size şaşalı bir site yapsam ve desem ki o sitede "Sigara sağlığa çok faydalı." diye, siz buna inanacak mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 5 Ekim 2019; 19:10:21 >

• quote:

ülkücüadam, ben düşündüğün gibi boş-beleş bir adam değilim ama. Günümün çoğu bir kısmı ders çalışarak geçiyor. Gel gelelim ki bahsettiğim negatif düşünceler kafam dersle full meşgulken bile rahatsız ediyor. Sürekli (çalıştığım halde) "ya sınavdan çakarsam" korkusu yaşıyorum.

Bu arada stajyer hekimim; ama ne demişler: "Terzi kendi söküğünü dikemez."

Bu arada birçok insan psikiyatri hakkında "İlaç sektöründe büyük bir rant var." diye düşünüyor. Tabi ki de rant olacak, sonuçta bu ilaçları sentezlemek oldukça tecrübe ve uğraş gerektiriyor; ama bu demek değildir ki ilaç firmaları insanların hayatını hiçe sayıyor. Youtube'ta "Bülent Sevinç" diye bir adam var ve kendisini psikiyatrinin ezeli düşmanı. Ama sorun şu ki videolarında söyledikleri hiçbir şey gerçeği yansıtmıyor; çünkü kendisinin psikiyatrik sorunları var ve tedaviyi reddediyor. Asıl üzüldüğüm nokta ise hatırı sayılır ölçüde fanatiklerinin olması. Bana bu adamı kaynak gösterenler oldu. Ama gerçek şu ki bir şey hakkında "İlaç firmaları paragöz." diye bir ithamda bulunuyorsanız, elinizde bilimsel bir kanıt bir delil olmalıdır ve bu delil, falanca-filanca web siteleri ve videolar olamaz; çünkü uyduruktan web sitesi yapmak imkansız bir şey değil. Velhasıl kelam ben size şaşalı bir site yapsam ve desem ki o sitede "Sigara sağlığa çok faydalı." diye, siz buna inanacak mısınız?
    Hocam estağfirullah oyle bos bir insan oldugunu dusunsem zaten uzun yazilar yazmazdim.

Ben sadece tavsiyeleri soyledim. Duygulanim bozuklugunda ki tavsiye bu. Manisada ki hatiri sayilir doktorlardan istanbuldaki 5 10 bine muayene edene kadar hepsi bunu oneriyorlar.

Ama kaygi bozukluguna dair bir bilgim ve fikrim yok. Yanlis bir sey soylemek istemem.
    Umarim sınavın guzel gecer hocam

• İlk zamanlar yan etki yapar,
    Sonra alışırsın.
    Günü birlikler piyango olur. Bi olur bi olmaz. Ama sevgilinle sorun yaşamazsın pek, hatta uzun sürer vb.

• Yahu caksan ne olacak 4.sinifa gelmissin cok cok kotu degilsen hocalar 1 kere birakir 2.kez o staji aldiginds %90 gecirirler merak etme.

Tabi cok iyi calisssanda %20 birakma ihtimaller var. Ama cidden iyi calismissan %99 gecersin. Derslere giriyorsan sirf bu yuzden bile gecersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geciktirici etkisi olmuştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.