Şimdi Ara

Annem ve şizofreni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar annem ileri derece şizofren bu yüzden babamla ben çok küçükken ayrılmışlar babamın hayatını mahfetmiş şu an babamla yaşıyorum annem bakırköyde yatıyormuş elektroşok tedavisi falan yapacaklarmış iyileşecekmiş herneyse annem yarın benle buluşmak istiyor hastanede ama ben ne yapacağımı bilmiyorum onu hayatımdan mümkün oldukça uzak tutmaya çalışıyorum ama yarın ne yapsam bilmiyorum eğer iyileşirse ve hayatıma yeniden girerse hayatım daha da kötü olacak bence çünkü bu tedavi geçiciymiş bir anda hastalığı alevlenirse işler kötüye gidebilir.

Neyse sizlerdden bana tavsiyede bulunmanızı istiyorum hem gelecek yaşamım hakkinda hem de şu anki durum hakkında nolur yardım edin.

Yemin olsun ki csb değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewhomustnotbenamed -- 6 Nisan 2013; 20:36:20 >

• Peki sizce annemle ileriki hayatım nasıl olmalı onu yanımda bulunurmalı mıyım? yoksa kendi hayatıma devam mı edeyim?
  • Bro ne olursa olsun senin annen illa ki yanında bulunman gerekir. Hayatınıza dahil edin yada etmeyin onu mutlaka belirli zamanlarda gör mesela haftada 2 kere 3 kere arada git onda kal yani hastahaneden çıkınca.
  • hayırsız evlat allah senin gibi bi evlat nasip etmez inşallah şuna bak ya annem beni görmek istiyor ama ondan oldukça uzaklaşmaya çalışıyorum hayatım bozulurmuş senin hayatın kaymış zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ajanmania

hayırsız evlat allah senin gibi bi evlat nasip etmez inşallah şuna bak ya annem beni görmek istiyor ama ondan oldukça uzaklaşmaya çalışıyorum hayatım bozulurmuş senin hayatın kaymış zaten

Kardeş ne olduğunu bilip bilmeden asla konuşma ben onu yeterince görüyorum önemli olan o değil önemli olan ne kadar yakınımda olacağı tebii ki biryerde o benim annem tabii ki büyüdüğümde ona elimden gelen yardımı yapacağım fakat sorun şu ki bunları yaparken onu hep yanımda mı bulundurmam lazım yoksa ara sıra hal hatır sorarak mı hayatımı idare etmem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: 97ruzgar

quote:

hayırsız evlat allah senin gibi bi evlat nasip etmez inşallah şuna bak ya annem beni görmek istiyor ama ondan oldukça uzaklaşmaya çalışıyorum hayatım bozulurmuş senin hayatın kaymış zaten

Kardeş ne olduğunu bilip bilmeden asla konuşma ben onu yeterince görüyorum önemli olan o değil önemli olan ne kadar yakınımda olacağı tebii ki biryerde o benim annem tabii ki büyüdüğümde ona elimden gelen yardımı yapacağım fakat sorun şu ki bunları yaparken onu hep yanımda mı bulundurmam lazım yoksa ara sıra hal hatır sorarak mı hayatımı idare etmem lazım

annen bunu anlar ve çok üzülür baban başının çaresine bakabilir annene yardımcı olmalısın

• psikiyatrik ilacın yararı yoktur zararı çoktur.delileri azarlayan amerika ve israil tarafından delilere zarar vermek için yapılmıştır.işte bu israil ve amerika öyle bir salak ki zararlı olduğu için azarladıkları delilerin hastalığını daha kötü yapacak ilaçları verip daha çok zararlı olmalarını sağlıyorlar.psikiyatrik ilaç içmeyin içtirtmeyin.

bu linkleri ve burdaki yazıyı oku.

http://www.ustunongel.com/index.php?ll=detay&src=71

http://www.bianet.org/biamag/saglik/120630-psikiyatra-gidip-ilac-alan-bu-kitabi-okusun

http://ekonomi.milliyet.com.tr/psikiyatrinin-uydurma-hastaliklari/ekonomi/ekonomiyazardetay/14.09.2011/1438254/default.htm

bu yazı bölümler halinde hepsini okuyun.

radikalde konuyla ilgili çıkan bir habere göre ilaçlar hakkında dönen şöyle spekülasyonlar mevcuttur:

1- depresyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle seçici serotonin geri alım engelleyicisi (ssri) grubundan ilaçların özellikle birkaçı, homisid (başkasını öldürme), suisid (kendini öldürme) hatta her iki davranışa birden yol açabilir.
    2- psikiyatrik ilaçlar, beyinde kalıcı hasara, kansere neden oluyor.
    3- psikiyatrik ilaçlar, beyin biyokimyasını etkileyerek, daha doğrudan deyişle değiştirerek psikiyatrik bozuklukları tedavi ediyor. mesela yukarıda anılan ssri ilaçlar, beyindeki serotonin adlı biyoamin'in akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir. başka ilaçlar da dikkate alınırsa, psikiyatrik ilaçlar, dopamin, noradrenalin üzerinden beyinde biyokimyasal değişmelere yol açarak sonuca ulaşıyor. halbuki söz konusu ruhsal bozuklukların, beyindeki biyokimyasal değişmeler sonucu ortaya çıktığı konusunda kesin kanıt yok.
    4-psikiyatrik ilaçlar, alışkanlık yapan ve tabii uyuşturucu olan alkol, hatta esrar gibi etki ediyor. psikiyatrik yakınmaları olan kişiler, bugünün legal ilaçlarını kullandıklarında iyileşme belirtileri gösterseler bile, ilacı bıraktıklarında, belirtiler geri geliyor. başka ifadeyle, bu ilaçların etkisi geçici, sadece kullanıldığı sürede ve anılan uyuşturuculardan çok farklı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twanche

Bro ne olursa olsun senin annen illa ki yanında bulunman gerekir. Hayatınıza dahil edin yada etmeyin onu mutlaka belirli zamanlarda gör mesela haftada 2 kere 3 kere arada git onda kal yani hastahaneden çıkınca.

keşke bunları yapabilsem ama güvenemiyorum işte çünkü zamanında babam da çok uğraşmış gençliğini tüketmiş onu iyileştirmek için ama hastalık işte bir kişi ilaçları içmezse tabii ki 10 kere intihara kalkışır bu yüzden güvenemiyorum o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi anlatamam
    ayrıca bu hastalık öyle birşey ki genetikmiş kendimden de endişe ediyorum ileride ne yaparım diye offf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewhomustnotbenamed -- 6 Nisan 2013; 20:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hewhomustnotbenamed

quote:

Alıntıları Göster
    vaybe insanlık ne hale gelmiş , baba baba olsa sen bu cümleleri kurmazsın , umarım yaşın küçüktür yoksa en az baban kadar sende beş para etmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

vaybe insanlık ne hale gelmiş , baba baba olsa sen bu cümleleri kurmazsın , umarım yaşın küçüktür yoksa en az baban kadar sende beş para etmezsin

Asla ama asla babama laf etme. İyi ya da kötü Ben babamla kurduğum düzenden gayet memnunum
  • Hocam bence bir görüşmeye git.Kadını yalnız bırakma.Destek ol ona.
  • geçmiş olsun ama annende can değil mi.ya mecburiyetten yada kötü bir insansa hayatından uzaklaştırman lazım yoksa yaptığın yanlış.ama kötü bir insansa yapabiliyorsak uzaklaştırmak yerine ceza almasını sağlamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezioreyis -- 6 Nisan 2013; 20:42:59 >
  • şizofren olduğunu anladık geçmiş olsun ama annenden neden bu kadar nefret ediyorsun? baban baya kışkırtmış seni
  • baba tarafın beynini yıkamış küçükken anladık :) şizofreni her insanın başına gelebilecek şeydir. depresyonun ileri sevileridir. anneni de depresyona sürükleyen sebepleri bence sen de biliyorsundur... böyle davranma annene destek ol sanki o bütün davranışlarını bilerek mi yaptı sanıyorsun bu bir hastalık kanser gibi grip gibi... yazık....
  • quote:

quote:

Asla ama asla babama laf etme. İyi ya da kötü Ben babamla kurduğum düzenden gayet memnunum

babana ne laflar ederim aklın almaz birde utanmadan kurduğum düzenden gayet memnunum diyede bencilce pişkin pişkin konuşuyosun ama sana çok bişey demek istemiyorum daha çocuksun hayatın yükünü omuzlarında hissetmeye başlamamışsın sorumlulukların ödevlerini eksiksiz yapıp yüksek not almak evden çıkarken kapıyı kitlemekle gibi şeylerle sınırlı , umarım babanın fikirleride seninkiler gibi değildir sen yanlış gözlem yapmışsındır yoksa vay sizin halinize.

ama eğer babanda gerçekten senin gibi düşünüyosa baban hakkındaki tahminlerin doğruysa o kadınıda baban o hala sokmuş olabilir hiç şaşırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: vicuna

baba tarafın beynini yıkamış küçükken anladık :) şizofreni her insanın başına gelebilecek şeydir. depresyonun ileri sevileridir. anneni de depresyona sürükleyen sebepleri bence sen de biliyorsundur... böyle davranma annene destek ol sanki o bütün davranışlarını bilerek mi yaptı sanıyorsun bu bir hastalık kanser gibi grip gibi... yazık....

ya aslında babam da bu konuda bana hep onu ara sıra ziyarete gitmemi istiyor fakat diyorum ya huyu öyle bir kere yüz verince yapışıyor boynunaç
    Bu davranışları hasta olduğundan dolayı yaptığını da biliyorum aslında ben annem için değil babam için korkuyorum galiba babamın mutlu olmasını istiyorum
  • Terminator 2 Judgment Day.. Hikaye aynı..
  • quote:

quote:

quote:

babana ne laflar ederim aklın almaz birde utanmadan kurduğum düzenden gayet memnunum diyede bencilce pişkin pişkin konuşuyosun ama sana çok bişey demek istemiyorum daha çocuksun hayatın yükünü omuzlarında hissetmeye başlamamışsın sorumlulukların ödevlerini eksiksiz yapıp yüksek not almak evden çıkarken kapıyı kitlemekle gibi şeylerle sınırlı , umarım babanın fikirleride seninkiler gibi değildir sen yanlış gözlem yapmışsındır yoksa vay sizin halinize.

ama eğer babanda gerçekten senin gibi düşünüyosa baban hakkındaki tahminlerin doğruysa o kadınıda baban o hala sokmuş olabilir hiç şaşırmam

haklısın biraz yanlış konuşmuşum babam aslında annemin iyileşmesini istiyor gençliğinde çok uğraşmış 7 sene bıkmadan en iyi doktorlar psikiyatristler ama hastalık genetik anne tarafım hep tuhafmış . Ben aslında babam için endişeleniyorum babam annem için ççok üzülüyor aradan 15 sene geçmiş hala içip içip ben onun için herşeyimi feda ettim diyerek ağlıyor annem 2 üniversite bitirmiş kadın sonuçta böyle olmasa hayatları çok iyi olabilirmiş ben aslında birazcık da olsa babamın mutlu olmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hewhomustnotbenamed -- 6 Nisan 2013; 21:17:09 >

• annenden dolayı seninde şizofren olma riskin var.. sonuçta annen o senin bi git gör.....
  • shine filmini izleyin güzeldir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.