Az önce antifriz değişimi için uygun su ararken antifrizin(total glacelf) kullanım kitapçığında 8F'den daha düşük değerde yumuşak su ile karıştırılması gerektiğini gördüm. Ben de elimin altında bulunan bim marka assu'nun kalsiyum ve magnezyum değerlerine bakıp kaç F değerine sahip olduğunu hesapladım. sonuç 3.62 çıktı. Yani kitapçığa göre bu suyu antifriz karışımımızda kullanabiliriz. Siz de elinizin altında kolay erişebildiğiniz içme sularının sertlik derecesine bakıp kullanılabilir olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Suyun sertlik derecesini hesaplama sitesi: Bahsi geçen 8F den küçük olmalıdır maddesi: https://www.esmadeniyag.com.tr/upload/urunler/galeri/k/1cfa81af.pdf < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 23 Haziran 2023; 13:1:7 > |
Antifriz karışımı için saf suya ihtiyacınız yok.
-
-
hatta deiyonize su saf su ile es anlamli kullaniliyor ancak, deiyonize su kullanmak zarar bile veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 23 Haziran 2023; 12:43:21 > -
bahsettiğiniz distile edilmiş su. yani saf su. minarellerinden ayrıştırılırken su iyonik açıdan dengesiz oluyor ve bu dengesizliği motorun içinde gezerken tamamlamaya çalışıyor. bu da suyun gezdiği yerlere zarar veriyor.
en iyisi yumuşatılmış su kullanmakmış. yani o da içme suyu oluyor.
-
distile su ile deiyonize su ayni sey degil. her ikisi de saf su diye geciyor ancak dedigim gibi farkli ve saf su kullaniyorum diye deiyonize su kullanmak alasima gore gerek motora gerek radyotere vs zararli. evet kirecli olmayan su kullanmak yeterli ona bir itirazda bulunmadim zaten. su ile ilgili konu olunca deiyonize su konusuda belirtmek istedim.
-
Tamirciler bu kadar kafa yormuyor. Basıyorlar musluk suyunu iş bitiyor.
-
Ben hep antifiriz ile içme suyu kullandım. Bu güne kadar da hiç bir sorun yaşamadım.
İçme suyu sert olmadığı sürece yeterlidir.
-
dakika 2:00
-
Yanlış hatırlıyorsunuz, doğrusu deiyonize su kullanmak. Emin olmadığınız şeyleri yazarken iki kere düşünün. Dak. 15:00
https://www.youtube.com/watch?v=G2A9jH_P254&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vay canina benim cumlem bana yazildi :)
bir zamanlar dedigim sekilde okuduguma eminim, cunku baya sasirmistim. tekrar bakacagim.
-
ben direkt konsantre antifiriz koyuyorum hepsine
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
👏
Deiyonize | demineralize | saflaştırılmış | saf.
Bunlar en basit konuları bile içinden çıkılmaz hale getiren pazarlamacılarla, referansları ürün reklamları olan yarı-etelektüel Amerikalılar'ın dünyanın başına bela ettiği kafa karışıklığı. Videoda da biraz bunu görüyoruz.
Bunlar farklı saflaştırma yöntemleri sonucunda çıkan ürüne verilmiş isimlerdir, akademik bir karşılıkları yoktur, terim değildirler. Tamamen saf suda iyon falan olmaz zaten. Olsa da (yani su tamamen saf olmasa da) önemli değil. Çünkü antifirizli su, saf su değildir. Antifiriz küçük miktarda iyonların icabına bakar. İşi o zaten. Yumuşak su yeterliyse herhangi bir seviyedeki saf su da yeterlidir.
Videoda bir de etilen-glikoz var. Doğrusu -glikol. Çünkü poli-alkol. Şekerler de poli-alkol oldukları için bazı hayvanların ilgisini çeker. Uyarı burada doğru, faydalı. Sokağa dökülmemeli. Etilen-glikol yerine propilen-glikol antifirizleri tercih edebilirsiniz. Propilen-glikol ancak yüksek miktarlarda zehirli olabiliyor, etilen glikol ile kıyaslanmayacak kadar daha güvenli. Mobil gibi, bazı kaliteli markalar etilen-glikol antifirizlere hayvanları kaçıracak kokular da ekliyorlar ama buna tamamen güvenmek doğru değil.
-
Hiç kasmaya gerek yok. İçme suyuyla saf su arasındaki ürkütmeyecek fiyat farkı için riske girmeye gerek var mı? Saf suysa çokta dandirik olmamak kaydıyla bi kimya şirketinin saf suyunu alın geçin antifrizinizle karıştırın kafanız rahat etsin.
Ha mesela en kafa rahatlatıcı olanı ise "Ready to Use" olan fabrikasyon antifriz ile suyun karıştırılmış hali olarak direk motora koyduğunuz antifrizler Ki ben hep -37 olan motul auto cool g13 ready to use kullanıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En temizi ya. Yok distile, yok diiyonize, yok sertlik vs uğraşmaya gerek yok. Hazir karışımları alın geçin. Antifirizi yapan adam da herhalde uygun suyunu koymuştur.
Aracın içindeki suyu tamamen boşaltabilsek hazır karışım dediğiniz gibi mantıklı olabilirdi. Tamamen boşaltamadığımız için, suyla devirdaim ettirip en son sistemi boşaltıp konsantre antifrizi koyup üzerini tamamlamamız aslında en en temizi oluyor. ya da bir şekilde sistemdeki tüm suyu boşaltıp dediğiniz gibi hazır karışım kullanmak lazım. ama bildiğim kadarıyla motor bloğunun içindeki suyu boşaltamıyoruz.
-
Mantık doğru gidişat yanlış. Mesela istanbul maslak çevresine 30-35 fransız sertliği derecesinde su veriliyor. bu denli sert su da antifrizin ömrünü ciddi oranda yiyor. İçme suyu en mantıklısı.
-
siz bu kadar dikkat ediyosunuz ama arabayı tamirciye verdiğinizde örneğin yutupçu kasap ismail usta hemen yanında duran musluktan suyu dolduruyor
-
Boşaltabiliyosun. Ben radyatör hortumundan açıp yenisini koymuyorum.
Genleşme tankına geri gelen hortumu açıp arabayla tapa gaz basıyorum olduğu yerde. Genleşme kabında su en dibe inene kadar yani hava yaptırmadan üstten saf su dolduruyorum. Belli bi miktar saf sudan sonra su berrak gelmeye başlıyor ve üzerine antifriz koyup devam ediyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
içinde saf su kalıyor işte hocam. üzerine hazır karışım antifriz koyarsanız içinde kalan saf su ile seyreliyor iyice.
-
periyodik degisimlerde su ile durulama yapmaya gerek yok bence.
yani eski antifirizi geri donusten bosaltirken genlesme kabindan yenisini ekleme yontemi ile aracin kapasitesi kadar yenisini eklemek yeterli. tabii ki bir miktar eski yeni karisimi olmus olacak ancak onemli degil.
chrisfixin bu konuda oldukca detayli bir videosu vardi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Tamirciler bu kadar kafa yormuyor. Basıyorlar musluk suyunu iş bitiyor. |
Benzer içerikler
- citroen c-elysee yorum
- debriyaja basınca gaz veriyor
- liqui moly orjinallik sorgulama
- togg kronik sorunları
- sahte motor yağı nasıl anlaşılır
- yeni skoda kodiaq
- seat ateca 2024 fiyat listesi
- chery tiggo 8 pro özellikleri
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- byd u8
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X