Şimdi Ara

Antep vs Urfa vs Hatay vs maraş vs adıyaman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir İskenderun'lu olarak Hatay'ı seçerdim.

Avantajları:
    * Yemekleri güzeldir.
    * Havası kışın dahi sıcaktır, çok fazla yakıt parası çıkmaz cebinden.

Dezavantajları:
    * Her ne kadar orada yaşamasam da Suriyelilerden dolayı ev kiralarının arttığını duydum.
    * Doğal olarak çok mülteci var ama o saydığın yerlerin hepsinde de vardır zaten.
    Hatay keko, yobaz nüfusu bakımından diğer şehirlere göre çok çok daha iyidir. İskenderun'umuz hepsini sollamaya yeter. Bir kere Antep'li Maras'li eğlenmeye buraya Arsuz'a geliyor. Hatay tek geçerim.

Ulaşım kolaydir, hava hiç soğuk olmaz kombi açmadan kış geçirdiğim zamanlar oldu(İskenderun'da). Yemek konusunda boldur, gezilecek görülecek yerleri çoktur. Vakit gecireyim diyeceğin yerin boldur, fakat iş için geleceksen gelme iş konusunda kısır bir yer asgari ücrete zor iş bulursun burda.
  • Bu illerde yaşayan arkadaşlar bilgi verir misiniz

• Maraş hariç hepsi olur ama urfa sadece merkez olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir İskenderun'lu olarak Hatay'ı seçerdim.

Avantajları:
    * Yemekleri güzeldir.
    * Havası kışın dahi sıcaktır, çok fazla yakıt parası çıkmaz cebinden.

Dezavantajları:
    * Her ne kadar orada yaşamasam da Suriyelilerden dolayı ev kiralarının arttığını duydum.
    * Doğal olarak çok mülteci var ama o saydığın yerlerin hepsinde de vardır zaten.
  • Tartismasiz maras
    Antepli olarak bunu diyorum ve urfaya da hataya da cok gidip gelirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Maraş neden değil

• Antep e 2. ci istanbul diyorlar.. gelişmiş şehir diğerlerine göre..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğerlerini bilemem ama şu iki şehir icin bilgi verebilirim.
    Maraşta yaşıyorum 3 yıldır. Bazen işim düşer bazen de bi tanıdık var diye ve oldukça da yakın olduğu için Antep'e de sık sık giderim.
    Maraşin (hepsi için söylemiyorum ama büyük çoğunluğu böyle maalesef) insanı kadar kötü niyetli, kendini beğenmiş, aklı yok fikri var, yalancı, iki yüzlü, para delisi, yobaz başka bir insan topluluğuna denk gelmedim. Merkezde yaşayanların çoğu berbat ötesi yaşam formlarıdır. 2 lira için insanlar şeref ve haysiyetlerini hiçe saymamalı.
    Doğası fena değil, akarsu ve ağaç yönünden doğal kombine olmuş, oldukça güzel birkaç ilçesi var gerçekten gitmeye deger (Fırnız, Ilıca vs..) havadaki nem oranı oldukça az, bol bol rüzgar eser, yazları iyi oluyor haliyle. Gölgeye geç saatlerce rahat rahat oturursun. Kışları da çok sert değil ama biraz soğuk geçer, merkezde kar falan yılda birkaç gün görürsün.
    Çok büyük değil ama birçok ihtiyacını karşılayabilecek 1 awm var, dışardaki yerel esnafının çoğunluğu sıkıntılıdır.
    Yemekleri fena değildir, iç Anadolu gibi yemek sıkıntısı cekmezsin diye düşünüyorum.

Antep'i de yemekleri hariç hiç sevmiyorum, aşırı kalabalık, sürekli bir yoğunluk ve koşuşturmaca var, maraştan daha sıcak, daha pahalı, daha aktif ve daha büyük bir şehir. Nedense bir türlü isinamadim Antep'e. İki şehir arasında kalsam maraşi secerdim heralde kötünün iyisi diyerek.

• Maraşlıyım urfadada lise okudum ikiside beş para etmez.

Maraşın insanı insan değil.Hepsi görgüsüzlük üzerine master yapıyor resmen.Ciddi ciddi 1-2 tane arkadaşın olsun bunlar neyin kafasını yaşıyor diye düşünürsün.

Urfanın insanıda çok yabani.Yani peygamber gönderilen,ama yakılan bir şehirden ne bekliyorsun ki.

En iyi seçenek Hatay gibi duruyor.

• Gecen hafta sonu sanliurfa'daydim , sehir tarih kokuyor.Bu sene gobekli tepe yili oldugunu'da var sayarsak ,urfa derim.Diger sehirlerimiz'de guzeldir tabiki.

• Bu ülkede yaşamak istemedigim 6 yeri sorsan konya ve mardini ekler allah beni buralardan uzak tutsun diye dua ederdim. Allah yardımcın olsun. Antep veya hatayı seç dostum. Hiç olmazsa yemeklerinden zevk alırsın.

• Hatay keko, yobaz nüfusu bakımından diğer şehirlere göre çok çok daha iyidir. İskenderun'umuz hepsini sollamaya yeter. Bir kere Antep'li Maras'li eğlenmeye buraya Arsuz'a geliyor. Hatay tek geçerim.

Ulaşım kolaydir, hava hiç soğuk olmaz kombi açmadan kış geçirdiğim zamanlar oldu(İskenderun'da). Yemek konusunda boldur, gezilecek görülecek yerleri çoktur. Vakit gecireyim diyeceğin yerin boldur, fakat iş için geleceksen gelme iş konusunda kısır bir yer asgari ücrete zor iş bulursun burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 7 Temmuz 2019; 10:36:4 >
  • Urfa Halfeti'de askerlik yaptım böyle bir doğa güzelliği yok. Gerçekten görünce etkileniyorsun. Fakat Antep çok daha gelişmiş güzel bir şehir. Diğerleri yanında belde gibi kalıyor.
  • senin yapacağın versusa tüküreyim.

• Antep de 3 yıllık öğretmenim. Suriyrli yoğunluğu fazla. Kiralar gerçekten pahalı. Yemekleri güzel ama öyle ucuz falan değil. Hatta yer yer yuh ya bu fiyat ne dediğim yerler bile oldu. Avm bakımından zengin. Akşamları yürüyüş vs yapmak istersen parkları var ben çok seviyorum. İnsanı iyisidir var kötüsü de. Yolda kaldığımda aradığım gecenin vaktinde gelen insanlarda var, görünce gülen geçince millete beni kötüleyen tiplerde var.
    Ben merkezdeyim. 3yillik izlenimlerim bunlar. Toplu taşıması çok kalabalık. Trafik çok yoğun ve düzensiz. Sola dönüşler yasak. Bana göre birçok insan kendini kurnaz sanıp trafik kurallarını ihlal ediyor ve trafik sürekli aksama halinde.
    Yazlaei cidden sıcak kışları yoğun soğuk yok. Yağmuru kuvvetli yağar. Alt yapı yetersiz yoğun yağmurda heryer şu içinde kalır. Sormak istediğin olursa başka sorabilirsin.

• hataya gittim iskenderunu, hatay merkezden daha fazla beğenmiştim yaşanılır bir yer.
  • Hiçbiri seçmek zorundaysam sadece İskenderun kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlokShot -- 7 Temmuz 2019; 11:15:0 >
  • burinyo35 B kullanıcısına yanıt
    Hocam dr.ersin eğitim araştırma hastanesini tercihlerime yazmayı düşünüyorum.hatayı başa aldım o zaman

• Doğma, büyüme antepliyim 24 yaşındayım. Bu sorunun cevabını Antep veya hatay olarak verebilirim. Bütün bölgede suri sorunu var ona değinmeyecem zaten. Antep veya hatay'da yaşayabilirsin. Antep'in eksi yanı şu an şehir gerçekten çok pahalî bir halde. Maddi durumunu biraz iyiyse Antep, değilse Hatay.

Antep'in gördüğüm + yönleri

Yemek çeşitliliği ve kalitesi güzel
    Havası kuru. Nem yok. Gölgede veya akşamları kesinlikle rahatsiz olmuyorsun. 24 yildir güneş battıktan sonra klima açtığımı hatirlamiyorum.
    Toplu ulaşım Tramvay oldugu için rahat. Şehrin gitmek istediğin %80 yerine tramvay ile ulaşim saglayabilirsin.
    İnsanlari zengin olduğu için biraz daha görmüş geçirmiş. sonradan görme tip degil pek antepliler. cogu sanayici.
    Parkları çok güzel ve çeşitli hemen hemen 10 apartmana 1 büyük park düşüyor.
    Çok ucuza çok lezzetli bir şekilde doyabilirsin.(aklina gelebilecek her şeyin dürümü var)
    Sosyal aktivite olarak diger illerden daha iyi. Süperlig te ve basketbol liginde takimi var vs.

belki daha sayarim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.