Şimdi Ara

Antep vs Urfa vs Hatay vs maraş vs adıyaman (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ev kiraları gerçekten anlatıldığı gibi çok mu pahalı ikinci istanbul denildiği kadar var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay05

Hocam ev kiraları gerçekten anlatıldığı gibi çok mu pahalı ikinci istanbul denildiği kadar var mı
    rahat vardır o kadar ben adıyamanda okuyorum onunla ilgili bilgi vereyim
    +
    Ucuz bir şehir kiralar 1+1 biraz pahalı dayalı doşeli 750 800 tl değişiyor fatura dahil bilmiyorum belki size pahalı gelmez
    Ders çalışmak için ideal bir şehir mesela ben sosyal aktivitesi bol olan bir yerde olsaydım büte kalırdım %100
    insanı sıcak kanlı maraş vs gibi kendini beğenmiş degil öğrenciye değer veriyorlar (ben hastanedeyim hastane de öyle)

-
    sosyal aktivite kısıtlı
    şehirin etrafındaki yerler malatya urfa maraş diyarbakır antep gelişmiş oldugu için burası biraz geri kalmış
    yazın büte kalırsan sıcak oluyor urfa kadar olmasa da

genel olarak 1 avmsi var o da 2 yıl önce yapıldı böyle tıp okuyorum eğer tıp diş içinse güzel bir yer zaten cogu zamanın ders çalışarak geçiyor bir sıkıntı yaşamıyorsun terör olayları yok ilkten bende şüpheyle geldim ama rahat güzel şehir (5.sınıfım 5 senedir burdayım hatayda da doğma büyüme yaşıyorum)
    hatayla kıyaslarsak hatay sosyal açıdan cok iyi ama kiralar bir tık daha pahalı hayat bir tık daha pahalı

• Bölgenin lideri orada Diyarbakır. Ama Saydıkların içinde Antep 1. Urfa 2. Ama Antep’te kiralar yüksek. Urfa daha makul.
    Ben memur olarak atandım, 4 senedir Urfa’da yaşıyom. Şimdi sorsalar Diyarbakır’ı isterdim

• Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Urfayı anlat hocam ev kiraları nasıl

• quote:

Doğrudur. Gecekondu ara semtlerde bile 1000 lira.
    Orta tabakanın oturduğu yüksek katlı binaların bulunduğu semtlerde 1500-2000 lira arası.
    Maddi durumu iyi insanlarin oturduğu bölgede 2000 ila 3000 arası.
    Buna bağlî olarakta ev fiyatlarıda çok yüksek. Biz zamanında 1500 lira kira havaya verirken Mersin'de denize sıfır güzel semtlerde millet 750 liraya oturuyordu.
    Antep çok göç alan bir şehir sanayisi yüzünden. Surililerde sagolsun. Her yıl 80 ila 100 bin arası zaten göç alıyordu. Yarim milyon suride soktular memlekete başımızdakiler sağolsun artik sen hesapla.
    Son 10 yıldır 1.5 milyona yakın göç aldı bu şehir. Artik kendi kendine yetmiyor. Buna bağlî olarakta yol ve trafik problemleri.
    Bir zamanlar doğunun parisi derlerdi Antep'e bence artık değil.
    Eğer bekarsanız bence Antep'e gelmeyin. Evli çalışan çiftler için oturalacak bir şehir.
    Buna ek olarak Diyarbakır'da güzeldir. Televizyonlara aldanmadan gidip görün bence. Çok güzel semtler var.
    Mersin'ide tavsiye ederim. Mersin'de güzeldir.
    Ama bu saydığım iller Antep harici malesef çok sıcak. Ben gidip yaşayamam o sıcakta nemde.
    İşin özeti maddi durumunuz iyi ise Antep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Antepli oldugum için antep demiyecem.Suan agzına kadar suri dolmus.Hatay güzeldir lakin efsane sıcagı vardır.Gölgede 40 üstü.Herkes suri.Urfa da aynı sekilde sıcak.Hatta daha fazla.Maras iyidir.

• Aman diye Antep ve Urfa yazma özellikle Urfa bin ah edersin demedi deme.
    Bir Maraşlı olarak en objektif sıralama Hatay > Kahramanmaraş > Gaziantep > Adıyaman > Şanlıurfa

• Dogu ve gda da hangi şehirleri önerirsiniz arkadaşlar

• quote:

Dogu ve gda da hangi şehirleri önerirsiniz arkadaşlar
    Hangi ilden geliyorsun ? Ne görev yapiyorsunuz. Geçici mi kalici mi olacaksiniz ? bu sorulari cevaplarsaniz daha iyi yardimci oluruz.

• Miralay05 M kullanıcısına yanıt
    Urfa, üç merkez ilçeden ve diğer uzak ilçelerden oluşur. Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye merkez ilçeler. Karaköprü yeni yerleşim yeri. Karaköprü merkezde 1.000tl aşağısı ev bulmak zor. Uzak mahallesi maşuk ‘ta daha uygun kiralar. Sosyal yaşam zannedilenden daha çoktur. Lüks modern cafeler restoranlar vardır. Şehir bakımlı ve güzel iskan yapılmıştır. Cadde ve sokaklar geniştir. Balıklıgöl mevkisi doğal ve tarihi yapısı nedeniyle daha dar sokaklardan oluşur ve eski tipte Urfa evleri hala yaşam alanı olarak kullanılır. Dışardan gelen biri genellikle dedigim gibi Karaköprü ya da olmadı Haliliyede oturur. Trafik sıkıntısı hiç yoktur desem yanlış olmaz. Sürekli yeni yollar bağlantılar açılıyor. Sadece ışık trafiği vardır. Yeşil yanınca yol açılır. Yemekler güzel. 15 tl ile 35 tl arası ızgara Ocakbaşı porsiyon fiyatları vardır.
    İdeolojik olarak görüş önemli değildir. Urfa Merkezi için konuşuyorum. Aşağı ilçelerde durum değişir. İlle milliyetçiliği zaman zaman yükselir. Ama merkezde para konuşur. Diğer illere yazan arkadaşlar gibi ben de Urfa için diyim, paraya taparlar adeta. Bakın severler demiyorum, adeta taparlar.
    Bunun yanında Misafir ağırlamayı severler. Komşuya Yemek göndermeyi görev sayarlar Ramazan’da mesela.
    Havalar yazın çok sıcak. Baharda başlar sıcaklık. Ama güneş batınca serin bi gölge olur. Kışın sanılanın aksine kar yağdığı bile olur. Çok yağmur yağar. En fazla 2 - 3 ay kombi çalışır.
    Dini olarak da gözlemlerim şunlar, kendilerini dünyanın en müslüman kulları görürler. Allah, kitap, İslamiyet bunları kimseye bırakmazlar. Dindar görünmeyi severler. Her yerde cami vardır mesela ama cadde, Anayol’larda seccade açar, namazını kılar. “Bak ben nasıl dindarım görüyonuz demi” mesajını verir dış dünyaya. Gösteriş yapmayı severler bu konularda.
    Bir İzmirli olarak benim 4 senede görüp gözlemlediklerim böyle.
    Seviyor muyum Urfa’yı ? Seviyorum evet. Zaten kız almışız urfadan. Daha nasıl sevmek ? 😄Bu şehirde yaşamayı yine de her şeye rağmen birçok yere tercih ederim.
    İzmire geliyorum yazın. Valla berbat halde ya benim güzel memleketim. Kötü çarpık yerleşme, son yıllarda aşırı artan trafik sıkıntısı.
    Her zaman derim İzmir İstanbul, Urfa’yı Diyarbakır’ı örnek alsınlar. Hele Diyarbakır’a gidince merkezi öyle bi gözüme Harika şehir geliyor ki Urfa Antep köy kasaba kalır yanında.
    Söyleyeceklerim böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

senin yapacağın versusa tüküreyim.
    Kullandığı gülücükte bile "!" var. Sen nasıl bir kralsın be adam!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Konyadan gideceğim muhtemelen kalıcı olur hocam saglıkcıyım

• Hatay erzinli olarak hatay

• Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Diyarbakır nasıl hocam peki kiralar felan

• Diyarbakır’da kiralar hakkında bi bilgim yok hocam. Ama Urfa’dan aşağı değildir.

• Bu ne tercihi meslek nedir ona göre öneride bulunabilirim buralara fazlasıyla hakimim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoĞu_KaN -- 7 Temmuz 2019; 13:29:45 >
  • Sağlık memuru

• Kesinlikle hatay. Ama İskenderun ilçesi

• Maraşa gelmede napıyorsan yap. Maraş insanı hakkında denilen herşey doğrudur

• Iskenderun'un denizi yeter

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.