Şimdi Ara

anten modeme uygun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Airties 6271 model adsl modemimin wireless dağıtım gücünü arttırmak istiyorum ortak kullandığımız bir modem ama sinyali yeterli değil. Bunun için linkteki anteni alıp bu modeme takabilir miyim? faydası olur mu? eğer takılıyorsa nasıl takılıyor? bu soruların yanıtını verirseniz çok sevinirim.

http://urun.gittigidiyor.com/2-4GHz-16-dBi-Wireless-WLAN-Anten_W0QQidZZ18566567

• modemin anteni çıkabiliyomu? ilk önce bunu kontrol et

2.si linkteki antenin 16dbi kazancı olması imkansız
    satan kişininde bilgisiz olduğu çok bariz
  • çıkartmayı denedim ama pek çıkacak gibi değil. Bu konuda da hiç bilgim yok sayılır. Bu sinyali arttırmak için 50lira bütçemiz var. Ne tavsiye edersiniz? Mesafe 15m civarı ama sinyal çok zayıf oluyor nedense.
  • Modemle pek fazla uğraşmayın derim ben anteni sökülemiyorsu elinizde kalabilir. 50 lira bütçe ile bağlanacak laptopa pigtail+linkini verdiğiniz anten olabilir. Yani modemi modifiye edeceğinize laptopa bir takviye yapın derim. Pigtail de gittigidiyorda satılıyor.
  • bu pigtail her laptopa takılabiliyor mu acaba ? anteni değiştirilebilen usb adaptör ve bu antenden alsam sizce çözüm olur mu? bir de mesafe arttırmaktansa 15m'den daha iyi çekebilecek bir anten tavsiye eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 6 Temmuz 2009; 21:41:35 >
  • Hocam dediğiniz dediğimle aynı şey, mesafe arttırmakla engelli 15 metreden daha iyi sinyal gelmesi.

50 lira bütçi için konuşmuştuk diye pigtail tavsiye ettim, pigtail hemen hemen bütün laptoplara uyar. Ama para sıkıntısı yoksa tabiki usb girişliler her zaman daha pratik, konumlandırma, uzatma, tak-çıkar konularında tabiki daha kullanışlıdır.

Şu 15 metre dediğiniz yer nasıl bir yerdir? Arada engel var mıdır? Var ise nelerdir? Bu sorulara bi açıklık getirirseniz daha iyi olur.
  • bir tane 2 katlı ev var arkadaşın eviyle aramızda. Yazlıktayız. Modem dışarda durmasına rağmen sinyal düşük. pigtail için laptop'u delmek falan gerekiyormuş bunu yapamam maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pcmcia adaptör al ona lehimle pigtail takarsın
  • acces poınt al sinyalin tavan yapsın tavsiyem tp link dir (nedeni 45-55 ytl arasında bütçenize uygun) ben wr543g modelini kullanıyorum memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_erk92 -- 7 Temmuz 2009; 21:57:57 >
  • access point tam olarak nedir ne yapar?
  • Access point içerdiği özelliklere göre kablosuz adaptör gibi davranabilir, bir modemden aldığı sinyali tekrarlayarak kapsama alanını genişletebilir. Anteni access pointe takar siz AP ye ağ kablosu ile bağlanabilirsiniz. Böylece isterseniz dış ortamda biryere konumlandırıp anten kablosu uzatma yerine LAN kablosu uzatma yaparsınız. vs vs vs...
  • yada mesh özellıklı bır wıreless modem varsa access poınt olarak kullanabılırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.