Şimdi Ara

Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu teleferiği geçtiğimiz yıl kullanmıştım.

2 yıl önce de Denizli'deki teleferiği kullanmıştım. Denizli'de çok rüzgarl havada sallana sallana gittik. Biraz eğlendik biraz da korktuk ama hayret etmiştim o sert rüzgarda nasıl çalıştırıyorlar diye.

DEnizli'deki teleferikten sonra başka bir araçlar asıl mesire yerine ulaşıyorsun. Orada tenteler rüzgardan havada uçuşuyordu. Ne kadar rüzgarda, hangi hava koşullarında çalıştırılır mühendislik hesabı bilen sorumlular görev yapmalı.

• teleferik direğinin monte edilmiş olduğu zeminin son durumu da önemli. rezonans bile yıkıcı etki yapabilir. hatta rüzgarın artacak olması bile rezonansı arttırır. "bence olası en büyük sebep, sistemin güvenlik tedbirlerinin ve kontrolünün yetersiz oluşudur." sadece içerideki sistemi döndüren ünitede değil, direkler arasındaki yük dağılımını gösterir bir alarm sisteminin olmaması bile kazaya davetiye çıkarabilir. zaten yük dağılımını takip edemiyorsan eğer işin şansa kalır. tabi kullanım yoğunluğu artarsa kaza olasılığı da artar. bayramda trafik kazalarının artıyor oluşu gibi. bu durumda sistemi çalıştıran ve yoğun talep de etki eder.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt
    vay canına. zaten bu lunapark olayı tamamen kendi halinde ilerliyo. denetim-menetim hak getire.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk zeminden değil ortadan kırılmış.

Direkte bir sıkıntı olduğunu gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı
    Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralıwww.sozcu.com.tr
    'Yıldırım, teleferikteki kauçuk makarayı patlatmış' - Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/yildirim-teleferikteki-kaucuk-makarayi-patlatmis-p39133
  • Sorumluluk alıp istifa eden olmamış mı daha? İlginç olan şu, ilk kez istifaya çağıran çığlıklar duymadık, neden acaba?

• asau kullanıcısına yanıt

bi zahmet murat kuruma bir şeyler dediniz mi erzincanda göçükte kalan madenciler vardı hala toprak altında mezarları duruyor hala çıkarılamadı heee kim istifa etti neden sesiniz çıkmadı o imzası olanlar sebebiyetleri belli imzası olan kişiler vardı heeee kim istedi istifalarını heeee yatacak yeriniz olacakmı hepiniz aynı zihniyet ürünüsünüz

• asau kullanıcısına yanıt

Bu ülkede depremde 50 binden fazla canımız gitti, İliç'teki faciada hala toprak altında vatandaşlarımız var, maden faciaları oldu, bu facialardan sonra istifa etmeyenler olduktan sonra, alınan her türlü önleme ve zamanında yapılan bakımlara rağmen bu olayda kim istifa edecek?

• Bugün uğradım mecburen bbakmak için yollandık.

Sorumlu AKP ya da CHP değil saçma sapan muhabbetiniz bitti ise gerçek bilgiyi vereyim,

Cihazda sorun gözükmüyor hem proje hemde uygulama doğru, sıkıntı projedeki zemin etüdü gibi, heyelan nedeni ile direklerden biri gevşemiş aşırı yükleme olunca rezonans ile bağlantı kırılmış ya da çıkmış İlk rapor bu yönde,
    Bakım yapan firmanın da kusuru görünmüyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Nisan 2024; 19:52:11 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Şu kaza Konya da olsaydı yer yerinden oynar forumda 50 bin mesaj yazılırdı.

Fıtratında var…

• Çok geçmiş olsun,

Ailem ile 1 kez toplamda 6 kez bindiğim bir teleferikti Tünektepe. Bu durum yaşanmasa belki 10 kez daha binerdim, muhteşem ötesi bir sonsuz manzaraya sahip, yukarıdaki tesis de belediyeye ait olduğu için kaliteli ve uygun.

Ailem ile binişimde (teleferiğe 3.binişimdi), teleferik tam kayalıkların dibinde yavaşladı ve durdu, ailemin ilk binişi olduğu için direk birşeyler uydurdum, bakım yapılıyor, max 15 dk sürücek, iyi oldu biraz daha bedavadan kalırız, hadi foto çekinelim vs demiştim. Ama o an insan öyle bir korkuyor ki, havadasın ya, arabalar karınca gibi gözüküyor, aşağısı kayalık, birde önündeki kabinden 4-5 kişinin yere çakıldığını görüp saatlerce mahsur kaldığımı DÜŞÜNEMİYORUM. İnanılmaz bir travma.

Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı

• 24 saat sonra kurtarmak ta rezalet! ... Helikopterlerle kafes devasa yollansa herkes onlara bağlanıp 1-2 saatte tahliye edilecekti .. Yuh ... AFAD filan hikaye... Başka şehirlerden birşeylerin gelmesin beklemek te saçma ...

• Yahu projeyi yapan ihaleyi veren Akp'li Türel, yapan firma Akp'li uluses

Denetimi yapan firmayı denetleyen yetki veren bakanlık .

İşletmeyi su anda yapan Chp ve böcek, firmayı seçen belediye yani suçlu iseler ikisi de suçlu, bomboş goygoy bu.

Asıl sıkıntı zemin etüdü gibi su anda, ama o direği üreten firma da olabilir, ben olaya mühendislik olarak bakarım, hiçbir denetleme firması direğin sağlamlığına bakmaz 15 seneden önce. Gözle kontrol eder bağlantı elemanlarına bakar geçer,

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Olmaz öyle sallanma riskini alamazsın, gördüğüm insanlar iyi çalıştı, sıkıntılı bölge orası. Kusursuza yakın iş çıkardılar,

• kurtarma işini, kazasız ve belasız çok iyi başardılar. övgüye değer gerçekten..

• Akp nin millete bir kazığı daha ....

kimbilir kime nasıl yaptırdılar....

Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı

Yok ben bu muhaliflerdeki zafer sarhoşluğuyla her şeyin daha kötü gideceğini düşünüyorum büyük şeylerin de içine edecekler gibi görünüyo sanki yerel Belediyelerde aldılar.

Kazaya gelirsek hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah rahmet eylesin Bence aşırı rüzgardan dolayı kaynaklandı hesaplanamayan bir şey var artık şiddetli bir şekilde vurduysa ikisi de iptal olmuş

• Doğru diyorsun 6 senedir yöneten kişinin hiçbir suçu yokAntalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı 

• adam en ucuzunu yaptırmış. direk toprak kaymasından devrilmiş.

akp kazığı yani.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.