Şimdi Ara

Annesi çocuğunun gözlerini boyadı!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette gezinirken denk geldim. Bir annenin çocuğu telefonda çok fazla takılıyormuş, annesi uyarmış bakmış olmamış. Bak telefonla çok oynarsan gözlerin bozulur demiş. Daha sonra çocuğu uyuduğu vakit gözlerini boyamış. (doğruluğunu teyit edemedim, mışlı mişli yazdım ama buradaki amaç konuyu tartışmak, yapılan şey doğru bir davranış mı değil mi neden?) ha belki daha sonra çocuk telefonda eskisi gibi uzun süre takılmaz. Ama psikolojik travma kısmı da önemli. Yapılan davranış için neler düşünüyorsunuz. Etik mi? Doğru mu? Siz öyle yapar mıydınız?

Annesi çocuğunun gözlerini boyadı!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence iyi fikir. Oynamazsan tekrar düzelir der geçer. Annen izin verince bozulmaz der, arada bir oynatır, onu da yer küçük çocuk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Bence iyi fikir. Oynamazsan tekrar düzelir der geçer. Annen izin verince bozulmaz der, arada bir oynatır, onu da yer küçük çocuk.
    Küçük çocukta travma yaratmaz mı bu?

• Olayın etik boyutu bir yana, kadın "göz boyamak" deyimini uygulamalı olarak göstermiş. İnsan kendi çocuğunu böyle kandırır mı ya?
  • bu ülke delilerle , gerizekalılarla , ruh hastalarıyla doludur. -nihal atsiz-

Cocuk yapma ehliyeti sart sart sart

• DrDex kullanıcısına yanıt
    Psikolog değilim kesin bilemem. Kendi oğlumun küçüklüğünden tecrübelerime göre söyleyebilirim. Çocuğa nasıl anlattığın çok önemli. Güzel bi şekilde, korkutucu olmadan anlatınca etkileneceğini sanmıyorum. "bu zaten olur, hemen düzelir, bana da olmuştu, çok komikti vs" gibi.

Çocuklar hem güveniyor, hem de çabuk inanıyor. Bu özelliklerini suistimal etmeden, güvenini kaybetmeden ve beyaz yalanları bile mümkün olduğunca az kullanarak ama sağlığını, eğitimini düşünerek davranmak lazım.

• Ne var bunda. Hem de cok oynarsa gercekten boyle olur yani. Tecrubeyle sabittir. Oyunlara karsi degilim, insanin hayal gucunu gelistiriyor ama her seyin fazlasi zarar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kızı babası vermiyor?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çocuk ilerde seri katil olup 30-40 yaşlarındaki kadınların gözlerini oyup, biriktirdiği gözlerden tespih yaptığında nedenini çokta uzakta aramamak lazım.
  • İki çocuk sahibi olarak söylüyorum ki böyle bir yalan doğru değil. Yalan olduğunu çocuk biraz büyüdüğünde yada arkadaşlarına anlattığında anlayacak. Böylece iyi bir yalancı yetiştirmiş olacaksınız. Bumun yerine Çeşitli ödül ceza yöntemleri var. Yapmaması halinde çocuğa ödül verebilirsiniz. Sevdiği bir yiyecek olur, sizinle beraber eğleneceği bir oyun ödülü olur vb. Ya da gizli olarak yaptığını gördüğünüzde ceza verilebilir. Sevmediği birşey mesela yatağını toplaması olabilir, belli bir süre boyunca sofrayı toplaması olabilir-gidip de bulaşık yıkatmayın tabi- bir iki tabak getirsin yeter. Yeter ki bunun yaptığı eyleme karşı verilmiş bir ceza olduğunu bilsin. Yoksa kadın yaptığı gibi sadece göz boyamak olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi yapmış, tadında bırakırsa süper olur

• Ülke niye bu kadar gerizekalı dolu acaba? Böyle aptal saptal şeylerle çocuğu korkutmanın anlamı ne?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.