Şimdi Ara

anlık 1-2 sn lik stutter ve cpu'nun birden ramp-up'laması hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. imzadaki sisteme sahibim 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyordum. (r5 3600 - b450 tomahawk max) Lakin son 2-3 aydır çok can sıkıcı bir biçimde ister oyunda olsun ister masaüstünde böyle her gün veya günde 2-3 kez böyle bir kasma bir stutter giriyor ki hem ses takılıyor hem fare hem oyun. ne yaptıysam ne ettiysem de sorunun neyden kaynaklı olduğunu bulamadım win format attım ssd formatladım vs ama yok.

Onun haricinde, bir de DPC Latency Test ile bilgisayarı arkaplanda hiç bir şey açık olmayacak şekilde fareyi bile hareket ettirmez iken anlık 2000 mikrosaniyeleri görüyor.

ayrıca quick cpu ile de aynı şekilde arkada bir şey açık değilken bırakırsam

sağ tarafta anlık bir watt artışı - sıcaklık artışı vs oluyor.

overclocktan mıdır? ama 1 yıldır yapmayan sistem neden şimdileri yapmaya başladı?

var mıdır yardımcı olabilecek bir hocam?

@Wilson Fisk siz de bir bakabilirseniz sevinirim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZewZack -- 11 Nisan 2022; 23:29:16 >

• Ftpm açıkken stutter oluyordu, mayısta yeni agesa ile düzelecek dedi amd. Acaba ondan mı?

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-410

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bendeki 3600'de de benzer durumlar oluyordu. Bios ayarlarıyla ilgilidir muhtemelen, hız aşırtma olayı sıkıntılı biraz. Aylarca, yıllarca kullandığın ayarlar bir anda sorun yaratmaya başlar herhangi bir sorun yokken. Mevcut değerlerinizi yedekleyip ince ayarlar çekmeyi deneyin. Anakart soğutması yeterli değilse mosfet ya da kapasitörlerde sorun çıkmış ya da aşırı ısınıyor da olabilir.

• TPM bios hatası arkadaşlar işlemcinizde bir sorun yok işte diyorsunuz bir buçuk senedir sorunsuz kullanıyordum yeni başladı diye.win11 TPM dalgasını istiyor falan geçemediler demek ki yeni biosla çözeceklermiş güya bekliyoruz bende de var yani aynı sorunlar.

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-islemciler-ile-problem-mi-yasiyorsunuz--152211696

• anladım hocam evet win11 dualboot olarak kullanıyordum o sırada da açmıştım ve tam ondan sonra başladı böyle. yani büyük ihtimal tpm'den evet. peki hocam şuan w11 kurulu anakarttan fTPM kapatsam yine de win11 kullanmaya devam edebilir miyim? bir sıkıntı vs olur mu?

• TRUPROX kullanıcısına yanıt

aynen böyle oluyor hocam ya anladım valla demek ki fTPM'den. sanırım uzun süre sonra ilk defa bios güncellemesi bekleyeceğiz anlaşılan :)

• ZewZack kullanıcısına yanıt

olur.win11'de TMP'yi kapatabilmen için önce win11'de bir güncelleme kurman gerekiyormuş ama nedir ne değildir bilmiyorum çünkü oyun sistemlerini win10'a geçirdim ama onda da yapıyor ama onda TPM kapattım oldu diyen var olmadı diyen var en güzeli bios beklemek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim laptopta da var. Windows 10'da ftpm kapalı sorun olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.