Merhabalar. imzadaki sisteme sahibim 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyordum. (r5 3600 - b450 tomahawk max) Lakin son 2-3 aydır çok can sıkıcı bir biçimde ister oyunda olsun ister masaüstünde böyle her gün veya günde 2-3 kez böyle bir kasma bir stutter giriyor ki hem ses takılıyor hem fare hem oyun. ne yaptıysam ne ettiysem de sorunun neyden kaynaklı olduğunu bulamadım win format attım ssd formatladım vs ama yok. Onun haricinde, bir de DPC Latency Test ile bilgisayarı arkaplanda hiç bir şey açık olmayacak şekilde fareyi bile hareket ettirmez iken anlık 2000 mikrosaniyeleri görüyor. ![]() ayrıca quick cpu ile de aynı şekilde arkada bir şey açık değilken bırakırsam ![]() sağ tarafta anlık bir watt artışı - sıcaklık artışı vs oluyor. overclocktan mıdır? ama 1 yıldır yapmayan sistem neden şimdileri yapmaya başladı? var mıdır yardımcı olabilecek bir hocam? @Wilson Fisk siz de bir bakabilirseniz sevinirim hocam. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZewZack -- 11 Nisan 2022; 23:29:16 > |
anlık 1-2 sn lik stutter ve cpu'nun birden ramp-up'laması hakkında yardım.

-
-
Ftpm açıkken stutter oluyordu, mayısta yeni agesa ile düzelecek dedi amd. Acaba ondan mı?
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-410
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bendeki 3600'de de benzer durumlar oluyordu. Bios ayarlarıyla ilgilidir muhtemelen, hız aşırtma olayı sıkıntılı biraz. Aylarca, yıllarca kullandığın ayarlar bir anda sorun yaratmaya başlar herhangi bir sorun yokken. Mevcut değerlerinizi yedekleyip ince ayarlar çekmeyi deneyin. Anakart soğutması yeterli değilse mosfet ya da kapasitörlerde sorun çıkmış ya da aşırı ısınıyor da olabilir.
-
TPM bios hatası arkadaşlar işlemcinizde bir sorun yok işte diyorsunuz bir buçuk senedir sorunsuz kullanıyordum yeni başladı diye.win11 TPM dalgasını istiyor falan geçemediler demek ki yeni biosla çözeceklermiş güya bekliyoruz bende de var yani aynı sorunlar.
https://forum.donanimhaber.com/ryzen-islemciler-ile-problem-mi-yasiyorsunuz--152211696
-
anladım hocam evet win11 dualboot olarak kullanıyordum o sırada da açmıştım ve tam ondan sonra başladı böyle. yani büyük ihtimal tpm'den evet. peki hocam şuan w11 kurulu anakarttan fTPM kapatsam yine de win11 kullanmaya devam edebilir miyim? bir sıkıntı vs olur mu?
-
aynen böyle oluyor hocam ya anladım valla demek ki fTPM'den. sanırım uzun süre sonra ilk defa bios güncellemesi bekleyeceğiz anlaşılan :)
-
olur.win11'de TMP'yi kapatabilmen için önce win11'de bir güncelleme kurman gerekiyormuş ama nedir ne değildir bilmiyorum çünkü oyun sistemlerini win10'a geçirdim ama onda da yapıyor ama onda TPM kapattım oldu diyen var olmadı diyen var en güzeli bios beklemek.
-
Benim laptopta da var. Windows 10'da ftpm kapalı sorun olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- klavye bozuldu tuşlar yanlış yazıyor
- laptop kapandı açılmıyor ışıkları yanmıyor
- usb aygıtı tanınmadı bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan
- hub bağlantı noktasında güç yüklenmesi
- missing operating system
- zyxel modem kurulumu
- mavi ekran hatası
- ekranı ikiye bölme
- telefon wifiye bağlanmıyor
- windows lisansınızın süresi yakında dolacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X