Şimdi Ara

1 sn içinde 3 kere tetikleme yapıp 1 sn ara veren devre ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,cümlemizin bayramı mübarek olsun .

12 volt maksimum 1 amper akım sarfiyatı olan bir lambamız var bu lambaya 1 sn içinde üç kere patlatıp 1 sn ara verecek sonra yine 1 sn içinde üç kere patlatıp tekrar bir sn ara verecek ve bu şekilde devam edecek devreye ihtiyacımız var.Nasıl bir yol izleyebiliriz arkadaşlar önerebileceğiniz yada üzerinde değişiklikler yapabileceğimiz şemalar varmı elinizde ?

Teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 9 Aralık 2008; 21:54:28 >

• Bu devre için tavsiyem Pic ile bir flasör devresi ve çıkışta 5V luk röle ile lambayı sürmek. Google da bulabilirsiniz gibi geldi bana ama elimde basit bir Flaşör devresi ve programı var. Yarın öğlen yüklerim. Sanırım işinize yarayabilir.
  • Güneydoğu ; ekliyeceğin dosyaları bekliyorum teşekkürler.

kenakord08 ;www.ruzgarjeneratoru.com sitesi açılmıyor acaba bendemi bir sorun var ? mail adresimi özel mesaj ile gönderiyorum sana rica etsem mailime gönderirmisin lütfen .

Teşekkürler.
  • Şu an devreyi ISIS te çiziyiorum. Programda da birkaç değişiklik yapınca kıvama gelir dostum. Yarım saate hazır. Bir de elinde ISIS programı var mı ? Ben v7.1 kullanıyorum. Eski versiyonlarla uyumsuz oluyor. SS atarım olmazsa.

Bir fikir daha veriyim. Şöyle birşey yapsak olmaz mı? 2 lamba ve 3 sağ flaşör, 3 sol flaşör şeklinde arka arkaya. Ama tercih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 10 Aralık 2008; 17:40:45 >
  • Bu mesaj kendi tarafımdan silindi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 11 Aralık 2008; 13:00:32 >
  • Herkese iyi bayramlar..

Valla size birşey diyeyim mi, forumdaki bu mikrokontrolör sevdası nezle olana 16f84 kaynatıp içirmeye kadar gider, ben bundan emin oldum. Kardeşim bakın bu basit bir 555 problemi, mikro kullanmaya gerek yoktur. Bir tane 555 1 hz frekansta çalışır, seviyelerden birinde 3 hz'lik diğer bir 555'i çalıştırır. Sen sırf bunun için bir mikro kullanacaksan sen sadece bir programcısın, senin elektronikle bir alakan yok.
  • Güneydoğu çok teşekkür ediyorum zahmet vermişim,sağolasın.

Profosyonel bir devreye ihtiyacım yok basit bir şeyde olabilir yeterki istediğim şekilde ışığı yakıp söndürsün.Dediğin 3 sağ 3 sol flaşör sanırım bir sn de bir lambayı üç kere patlatıyor bir sn sonra diğer lambayı üç kere patlatıyor bu şekildemi ? Ve sanıyorum iki çıkış olacak biri bir lamba için diğeri diğer lamba için yine tek bir lamba kullansak ve iki çıkışıda aynı lambaya versek ? sağdada soldada aynı lamba yansa ?

Liu Kang eğer daha basit 555 li bir şema versa elinde çok makbule geçer hani .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    internette 1-2 saniye süren kopma
    11 yıl önce açıldı
    2 UZUN 1 KISA BİP SESİ HATASI
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Herkese iyi bayramlar..

Valla size birşey diyeyim mi, forumdaki bu mikrokontrolör sevdası nezle olana 16f84 kaynatıp içirmeye kadar gider, ben bundan emin oldum. Kardeşim bakın bu basit bir 555 problemi, mikro kullanmaya gerek yoktur. Bir tane 555 1 hz frekansta çalışır, seviyelerden birinde 3 hz'lik diğer bir 555'i çalıştırır. Sen sırf bunun için bir mikro kullanacaksan sen sadece bir programcısın, senin elektronikle bir alakan yok.

Liu Kang. Arkadaş flip flop istememiş. Flaşör devresi istemiş ve de zaman vermiş. Sen 555 ile yaparmı diyorsan yap. Nette birsürü FF devresi var. Onlardan birinide kullanabilir elbette.

Dostum devre şeması gönderdiğim şekilde olacak. Programda uyuz olduğum birşey var onu halledemedim. Sanırım paslanmışım. ASM yi de yolluyorum. Gerekli değişikliği yaptıktan sonra tam istediğin sonucu alırsın. Şu anki program ile butona bastığın zaman 3 defa yanıp sönüyor. Bir zaman geciktirme ve döngü ile halledilebilir.

Not: ISIS programı 1 sn içinde 3 kez ışık yakamadığı için ve devrede görünmesi için zaman aralıkları biraz daha uzun yaptım. Zaman geciktirmeyi de programdan ayarlayabilirsin. Hesapları kaydı kuydu uğraşmadım.

Umarım işine yarar... Kolay gelsin.

ZİP Buradan... :http://rapid share.com/files/172117689/12V_flasor.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 11 Aralık 2008; 4:39:41 >

• Sanırım bu işin en pratik yanı şu. 555 ile 4017'yi sür. 555 entegresinin çıkış frekansı 2Hz olacak.

4017 nin 10 çıkış ucuc var bunların 5 tanesi ilk bir saniyelik periyotta diğer beş tanesi 2. bir saniyelik periyotta kullanılacak. ilk beşliye ledleri1 3 5 olacak şekilde tak. İşte bitti.

Anlatımım karışık olmuşsa İSİS te çizer eklerim.
  • Güneydoğu ; Çok teşekkür ederim tüm devreleri karşılaştırıyorum hangisi aklıma ve becerime yatarsa onu yapacağım sağolun.

kenakord08 ; Zahmet verdim sizede çok teşekkür ederim,evet site şimdi açılıyor dün giremedim nedense ama şimdi bir sorun yok şemalarınızı inceliyorum teşekkürler.

heradam ; Her ne kadar dedikleriniz biraz uzak kalsada yinede teşekkürler bir kenarda duracak belirttikleriniz aklımda .
  • 555 ile 4017 birlikte kullanarak bu islemi yaptırrısın.555 1 sn lik ayarlarsın.4017 nin 1,2,3 çıkışlarını ve 4 çıkışını kullanıp resetlemen gerekir.

veya pic veya atmel kullan.sana tavsiyem amatörsen pic.değilsen biraz anlıyorsan 555-4017
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.