Bildirim
ankaradan istanbula en ucuz nasıl gidebilirim?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Üniversite yıllarımda devamlı uyguladığım bir yöntem..Biletsiz seyahat.İstediğin gün ve saatte terminale gidip hareket saati gelen otobüse perondan son anda atlıyorsun..Önce muavine gidip yer varmı ? Diyeceksin...Kaç kişi ? Diyecek tek kişi..Bilet istemiyorum öğrenciyim X lira param var..Diyeceksin..Şöföre sorup gelecek. Boş koltuk olursa otobüs perondan hareket etmeden sana işareti çakıyorlar..Atlıyorsun. Ben bir çok hatta normalin yarı fiyatına çok gidip geldim. Şirket çok, otobüs çok..Şöför yok derse başka otobüse bakacaksın..Bu yöntem Ankara - İstanbul - İstanbul - Bursa - İzmir.Büyük ve küçük her şirkette geçerli..O para şöför ile muavine yol harçlığı oluyor..Gelen parayı kaçırmıyorlar..Binerken kuzu olup pazarlık yapmazsan otobüste normal fiyattan bilet kesiyorlar , beş kuruş kazancın olmuyor..60 liralık hatta 30 vereceksin, yok derlerse en çok 40 diyeceksin..Fazlası yok..Yazdıklarım TAM 6 YIL UYGULANMIŞ, DENENMİŞ, KESİN ETKİLİ YÖNTEM...Tek riski OTOBÜS KAZA YAPARSA BİLETİN OLMADIĞI İÇİN KOLTUK , KAZA SİGORTAN YOK..Kaçak yolcu durumundasın.Kaza bela olursa ..Molada binmiş haberimiz olmadı diyecekler..Durum böyle..Kolay gelsin.
Trenle 2. mevkide öğrenci indirimli olarak gidebilirsin. Fiyatını bilmiyorum. Netten bak..Normal expresler ucuz olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Kasım 2011; 18:39:02 >
-
hocam çokk teşekkür ederim sanırım bilinen fırmaların yanısıra daha bilinmedik firmaları tercih etsem pazarlık için daha ucuza gidebilirim trenle 2.mevkii olayı nasıl oluyor? -
quote:
Orijinalden alıntı: taşkafa
Üniversite yıllarımda devamlı uyguladığım bir yöntem..Biletsiz seyahat...Hareket saati gelen otobüse perondan son anda atlıyorsun..Önce muavine gidip yer varmı ? Diyeceksin...Kaç kişi ? Diyecek tek kişi..Bilet istemiyorum öğrenciyim X lira param var..Diyeceksin..Şöföre sorup gelecek..Hazır parayı kaçırmazlar. otobüs dolmazsa ....Otobüs perondan hareket etmeden sana işareti çakıyorlar..Atlıyorsun. Ben bir çok hatta normalin yarı fiyatına çok gidip geldim. Şirket çok, otobüs çok..Şöför yok derse başka otobüse bakacaksın..Bu yol .Ankara - İatanbul - İstanbul - Bursa - İzmir.Büyük ve küçük .her şirkette geçerli..O para şöför ile muavine yol harçlığı oluyor..Gelen parayı kaçırmıyorlar..Binerken kuzu olup pazarlık yapmazsan otobüste normal fiyattan bilet kesiyorlar , beş kuruş kazancın olmuyor..60 liralık hatta 30 vereceksin, yok derlerse en çok 40 diyeceksin..fazlası yok...Otobüs çok...Yazdıklarım TAM 6 YIL UYGULANMIŞ, DENENMİŞ, KESİN ETKİLİ YÖNTEM...Tek dezavantajı şu..OTOBÜS KAZA YAPARSA BİLETİN OLMADIĞI İÇİN KOLTUK , KAZA SİGORTAN YOK...Durum böyle..Kolay gelsin.
Trenle 2. mevkide öğrenci indirimli olarak gidebilirsin. Fiyatını bilmiyorum. Netten bak..Normal expresler ucuz olur..
2.mevkii tren ücretlerini araştırdım ama bulamadım yardımcı olabilirmisinz
-
başka bi fikri alternatifi olan varmi? -
Eğer öğtenciysen trenle git derim. Hem ekonomik hem de keyifli... -
quote:
Orijinalden alıntı: taşkafa
Üniversite yıllarımda devamlı uyguladığım bir yöntem..Biletsiz seyahat...Hareket saati gelen otobüse perondan son anda atlıyorsun..Önce muavine gidip yer varmı ? Diyeceksin...Kaç kişi ? Diyecek tek kişi..Bilet istemiyorum öğrenciyim X lira param var..Diyeceksin..Şöföre sorup gelecek..Hazır parayı kaçırmazlar. otobüs dolmazsa ....Otobüs perondan hareket etmeden sana işareti çakıyorlar..Atlıyorsun. Ben bir çok hatta normalin yarı fiyatına çok gidip geldim. Şirket çok, otobüs çok..Şöför yok derse başka otobüse bakacaksın..Bu yol .Ankara - İatanbul - İstanbul - Bursa - İzmir.Büyük ve küçük .her şirkette geçerli..O para şöför ile muavine yol harçlığı oluyor..Gelen parayı kaçırmıyorlar..Binerken kuzu olup pazarlık yapmazsan otobüste normal fiyattan bilet kesiyorlar , beş kuruş kazancın olmuyor..60 liralık hatta 30 vereceksin, yok derlerse en çok 40 diyeceksin..fazlası yok...Otobüs çok...Yazdıklarım TAM 6 YIL UYGULANMIŞ, DENENMİŞ, KESİN ETKİLİ YÖNTEM...Tek dezavantajı şu..OTOBÜS KAZA YAPARSA BİLETİN OLMADIĞI İÇİN KOLTUK , KAZA SİGORTAN YOK...Durum böyle..Kolay gelsin.
yengemin abisi de bu yöntemi uyguluyordu sürekli, ama ben çok çekingenim bilet kesmesede veriyorum parayı :D
-
Ben her şeyi kuralına göre oynarım. Normal fiyat ne ise o. Biletimi de kestiririm. Koltuk numaram ne ise orada otururum. Yer değiştirmem. Yalnız şunu yaparım. Öğrenci isem en ucuz firmadan almaya çalışırım. İstanbul-Ankara misal 50 TL ise bilmem ne klas ile 100 TL'ye gitmenin bir anlamı yok. En ucuz ne ise o. Ama kuralına göre.
-
en ucuz gece trenidir.Öğrenciye de indirim yapıyorlar.Yanlış hatırlamıyorsam gece 23:30 da tren var,sabaha İstanbuldasın.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X